7 rujuri într-o săptămână #4

Rujurile rămân cea mai mare obsesie a mea când vine vorba de machiaj, nimic din zona asta nu mă entuziasmează mai mult decât descoperirea unui nou ruj într-o nuanță mai specială sau cu o formulă diferită față de ce am încercat deja. Am fost recent cucerită de o nouă colecție care la noi nici nu știu dacă o să ajungă vreodată, iar asta doar privind la nuanțele demențiale în poze și filmulețe de pe youtube, probabil că dacă le-aș vedea în fața mea aș țipa de bucurie. Dar până (sper că) o să ajungă rujurile alea și la noi, haideți să povestim despre unele la care avem acces mai ușor, că pentru azi am o nouă serie cu rujurile purtate într-o săptămână...


E vară, e cald și e momentul perfect să purtăm toate nebuniile de culori în ținute și-n machiaj! Dar e totodată și perioada în care majoritatea alegem să purtăm machiaje cât mai lejere, care să nu ne încare prea mult tenul, dar care totuși să reziste cât mai bine (ideal). În ecuația asta complicată rujurile în culori vibrante se încadrează perfect, sunt ideale ca pata de culoare dintr-un machiaj simplu, natural, fără să fie vreun chin în zilele toride de vară. Câteva dintre alegerile mele de vară le vedeți mai jos...


Luni - Farmasi True Color #06 - o nuanță puțin mai cuminte, dar care iese totuși în evidență; un ruj cremos, pigmentat, destul de rezistent și cu un miros vanilat foarte fain, iar toate astea la un preț super mic, de vreo 15 lei parcă. Mi se pare reușită gama asta de la Farmasi, mai ales pentru prețul mic, doar ambalajul fiind cam prost, dar asta nu mă împiedică să mă bucur de conținutul celor trei nuanțe pe care le am din gamă.

Marți - Rimmel London Kate #06 - nefiind o mare fană a produselor Rimmel, e singurul ruj pe care-l am de la ei, dar nu cred că o să rămână ultimul pe care-l încerc, pentru că ăsta-mi plac chiar mult! E puternic pigmentat, glossy, se așează frumos pe buze (chiar și când sunt uscate, e printre primele mele opțiuni), iar mirosul e... de vis! Miroase a acadele, bombonele, a ceva dulce dar într-un mod delicat.

Miercuri - Miss Sporty Lasting shiny - deși de pe mâna nu pare prea pigmentat și nici atât de spectaculos, pe buze e foarte intensă și aprinsă nuanța, arată superb și rezistă incredibil (se trnasferă repejor, dar în straturi subțiri). Singurul dezavantaj e că lasă buzele pătate și trebuie insistat mai mult la demachiere, dar cu un demachiant bun se rezolvă problema. Mie-mi place mult și-mi pare rău că gama de nuanțe e foarte restrânsă, altfel poate luam și altele (mai sunt vreo 4 parcă, dar nu mă mai atrage nimic).


Joi - Maybelline Creamy Matte #950 Magnetic magenta - a fost preferatul meu în primăvară și continuă să fie rujul meu favorit și pentru vară! E demențială nuanța, atât de nebună încât e aproape imposibil de redat frumusețea printr-un swatch pe mână, dar cândva o să vi-l arăt și pe buze, probabil când o să le prezint pe toate pe care le am din gama asta, 4 la număr. Cu asta am spus deja cam cât de mult îmi place gama asta, dar mai zic încă o dată de ce le iubesc - sunt cele mai cremoase rujuri mate pe care le am!

Vineri - NIYO & Co. #05 - un rujuleț simpatic, cu textură plăcută și o nuanță vibrantă, de la un brand italian nu foarte cunoscut (eu l-am luat din Roma, la noi sigur nu se găsește). Nu insist pe detalii, zic doar că merită să aruncați un ochi la rujurile acestui brand, dacă aveți ocazia.

Sâmbătă - Lioele lip color stick #01 - nuanța e cam de Barbie, dar mie-mi place chiar mult, mai ales pentru vară; rujul e plăcut ca textură și rezistă mulțumitor, chiar dacă nu chiar atât de bine pe cât l-am văzut lăudat de alte fete, dar și ăsta e un detaliu care mai diferă de la persoană la persoană, în funcție de diverși factori. Tare drag îmi e și datorită ambalajului simpatic. Produsele Lioele le găsiți pe Ebay și la Makeup Shop.

Duminică - Kiko Smart #905 - după o săptămână întreagă cu nuanțe nebune, parcă merge și ceva mai potolit, nu? Chiar dacă nu e unul dintre rujule către care întind cel mai des mâna, totuși uneori mă atrage. Nu pot să nu sesizez însă că există diferențe destul de mari între nuanțele din gama Smart, ăsta fiind mai slăbuț pigmentat și cu un sidef subtil, pe când o altă nuanță din gamă pe care o am e foarte pigmentată și nu e sidefat, e doar lucios. Pentru preț, e totuși o gamă care merită atenție, dacă ajungeți printr-un magazin Kiko.


Astea sunt doar câteva dintre alegerile mele de vară și cred că se poate observa destul de repede cam ce fel de nuanțe mă atrag cel mai mult (un bărbat probabil ar spune că vreo trei dintre rujurile astea arată cam la fel, dar noi știm care sunt diferențele), însă mărturisesc că încă iubesc și rujurile în nuanțe mai vampy, încă nu mi-a trecut obsesia pentru ele... și poate n-o să-mi treacă niciodată.

E posibil să revin într-un viitor destul de apropiat și cu un articol dedicat doar rujurilor de vară, cu niște propuneri mai exacte - în articolul de azi am prezentat doar alegerile mele dintr-o săptămână, nu neapărat favoritele. 

Voi ce rujuri preferați vara? Ce ați purtat în ultima săptămână? 
V-a atras atenția în mod special vreun ruj, din cele prezentate? Avem vreunul în comun?

18 comentarii

  1. Superbe culori, perfecte pentru vara <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel cred și eu, mă bucur că suntem de aceeași părere. :*

      Ștergere
  2. Unul portocaliu mi s-a lipit de mana, nu mai stiu care. Imi plac absolut toate si le-as purta de asemenea.
    xox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori am senzația că sunt singura care poartă ruj portocaliu. :)) Mă bucur că-ți plac alegerile mele!

      Ștergere
  3. Toate sunt frumoase foc.
    Eu m-am setat pe nude-uri in ultima perioada dar zau ca nu stiu din ce motiv. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut și eu o perioadă în care întindeam dese ori mâna spre rujurile nude, probabil din cauză că eram mereu în prea mare grabă și știam că nu e nicio șansă să greșesc. :))
      Te pup!

      Ștergere
  4. Interesante rujurile si toate sunt frumoase! In general , vara, si eu aleg nuante mai puternice decat de obicei: roz de Barbie, corai intens...iar daca mi se par totusi prea puternice, sterg surplusul cu servetel si poate pun un gloss peste! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți plac! Prea intens? Niciun ruj nu e prea intens pentru vară! :)) Glumesc!
      Te pup!

      Ștergere
  5. si obsesia mea :)
    Kiko ala e exact pe sufletul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că-ți place cel de la Kiko, e foarte fain!

      Ștergere
  6. Superbe alegerile tale !
    Am o intrebare pentru tine: ce gama de rujuri mi-ai recomanda daca caut un ruj rezistent? Am in septembrie nunta, si tipa care ma machiaza ma sfatuia sa-mi caut un ruj rezistent, fiindca probabil voi avea nevoie de mici retusuri pe cand o sa ajung la sala ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac!
      Depinde mult de finish-ul pe care-l preferi, de buget, de nuanța pe care o cauți etc. Cele mai rezistente sunt lip stain-urile, iar la Sephora găsești o nuanță de roșu genială, dacă vrei să mergi pe ceva clasic. Nu știu însă dacă îți va fi vreunul suficient de confortabil de purtat atâta timp.
      Eu aș alege un ruj de la Melkior, mie-mi rezistă formidabil gama clasică (în special nuanțele mai închise sau mai intense) și sunt foarte confortabile, iar gama de nuanțe e destul de largă. Oricum, orice ai alege, să-l testez de câteva ori înainte, să te asiguri că îți e ok.

      Ștergere
    2. Teoretic eu am nevoie doar pentru retus , pentru ca la proba a rezistat chiar ok machiajul, inclusiv rujul... Tipa care imi face machiajul foloseste palete cu rujuri, nu doar un singur ruj propriu zis, pe care sa mi-l poata da sa mi-l reaplic.
      Culoarea e un roz plamaniu,aproximativ culoarea buzelor defapt. Stiu ca rujurile rezistente tind sa dea senzatia de buze uscate, de aceea, dupa cum ai zis si tu, vreau sa mi-l achizitionez din timp, sa ma asigur ca e ok.

      Ștergere
    3. Ai întrebat-o dacă există pentru ceea ce folosește ea și variantă tip baton a rujurilor? Cred că cel mai bine ar fi dacă ai avea exact același ruj, să se potrivească și ca textură, finish, dar și la perfecție nuanța.
      Oricum, cred că la MAC sau Inglot ai șanse mari să găsești o nuanță cât mai apropiată de ce ai nevoie și totodată un ruj rezistent. Sau dacă vrei ceva mai accesibil, dintre cele drugstore eu aș arunca un ochi și la Maybelline, cred că au ceva opțiuni cam cum spui că vei avea rujul. Iar mie mi se pare destul de rezistente, dar totuși ușor hidratante.

      Ștergere
    4. Am ochit azi unul de la Wet'n Wild, doar ca aveau doar tester...si unul de la Catrice care se aseamana in proportie de 70 % cu nuanta dorita de mine. Mai caut ..mai caut :p

      Ștergere
    5. Ce am eu de la WnW și de la Catrice rezistă foarte bine, așa că n-ar fi nici ele opțiuni rele, dacă găsești ceea ce cauți. :D

      Ștergere