Raftul cu amintiri - Februarie 2018

Am tot reformulat în minte introducerea asta, în încercarea de a evita să mă plâng de vreme, dar cred că n-am cum. Dacă frigul și zăpada din ultima săptămână ar fi venit în ianuarie poate chiar m-aș fi bucurat de peisaj, dar deja pe final de iarnă (și chiar început de primăvară), nu mai aveam niciun chef de așa ceva, după atâtea zile ploioase de dinainte tot ce-mi doream era cât mai mult soare, căldură și floricele în toți pomii, nu zăpadă și viscol. Așa că în a doua partea a lunii februarie n-am fost în cea mai bună dispoziție, dar hai să vă poveste mai bine despre câteva momente și lucruri frumoase adunate pe raftul cu amintiri în februarie...


Îmi doream de câțiva ani să ajung în Atena, nici nu știu de ce am amânat atât, dar în cele din urmă am ajuns și am rămas plăcut surprinsă. N-aveam așteptări prea mari, dorința mea era strict legată de Acropole și vestigiile antice de aici, însă am găsit un oraș verde, niște panorame superbe și o atmosferă tipic grecească. Ah, da... și pisici, multe pisici. Nu știu când o să-mi adun gândurile pentru a le pune într-o postare dedicată, dar deocamdată spun că e un oraș fain pentru o escapadă, mai ales dacă vă interesează istoria, dar nu numai.


De data asta n-am mai călătorit în doi, ca de obicei, au fost și părinții mei, care zburau pentru prima oară cu avionul și am rămas surprinsă că i-a plăcut mamei, la tata mă așteptam, dar amândoi își doresc acum să mai meargă cu avionul. Pentru mine a fost cel mai scurt zbor avut până acum (cam 1 oră și 15 min la dus, la întoarcere cu vreo 10 min mai mult), iar la întoarcere am stat pentru prima oară la culoar, probabil și pentru ultima oară, fiindcă a fost neplăcut să nu mă pot uita pe geam. Am avut în schimb un peisaj tare frumos la dus, ba chiar și un geam curat pe care să privesc, lucru mai rar întâlnit la low cost.


Așa cum am zis de multe ori în ultimul an, încerc să fiu mult mai selectivă când vine vorba de cumpărături, dar pe lângă necesități reale mai am și eu mici dorințe materiale... O veche dorință era o geantă micuță roșie, iar cu puțin timp înainte de a pleca în Grecia am dat de drăgălașa asta la Koton, redusă la doar 30 lei. N-am putut s-o las acolo, mai ales că era ultima și evident că am și luat-o cu mine în prima ei excursie.


Tot de mult timp îmi doream și un rucsăcel de stradă, mai colorat și totuși destul de practic încât să meargă la orice. L-am găsit în ultima zi în Atena pe simpaticul ăsta și până la urmă am cedat... Rămân fană a genților, mi se par mai practice și sigure pentru oraș, dar pentru excursii cred că-mi va fi util un astfel de rucsac. Poza am făcut-o ieri, când în sfârșit a ieșit soarele și-n București... Cu dinți, dar a ieșit.


Închei cu ultima parte de shopping mai interesant, o parte luate tot din mini vacanță - cercelușii cu imprimeu floral și mini rujului YSL, luat împreună cu o revistă. Pentru cel din urmă am sentimente amestecate după prima încercare, dar până acum nu m-a impresionat niciun ruj luxury, așa că e oricum cel mai interesant dintre toate încercate. Alteceva vreau să vă recomand - nu ratați ocazia de a scotoci printre reviste când ajungeți oriunde în Grecia, au mai mereu cosmeticale interesante oferite cadou.

Cât timp am fost plecată, acasă mă aștepta și un gloss Melkior și deși eu nu mai port gloss-uri de niște ani buni, pare atât de interesant încât mă tentează să-l încerc. Pe fundal se vede o eșarfă recent luată, iar în rest am mai recumpărat câteva produse care-mi plac mult și pe care le-am mai arătat pe blog, așa că nu mai insist și aici cu ele.


Am reușit, în schimb, să nu mai cumpăr nicio carte o lună întreagă, deși am trecut iar pragul celei mai frumoase librării din București - Cărturești Carusel, din Centrul Vechi. E o plăcere să petrec timp aici frunzărind cărțile, mai ales în zilele reci de iarnă, dar nu m-am lăsat tentată de nimic nici de la ei și nici online, fiindcă adunasem prea multe necitite.


Cineva nu e prea deranjat de faptul că avem zăpadă în martie, mai ales dacă e lăsat să alerge prin ea... Rocky a fost răsfățat de toată lumea mai mult ca de obicei, după ce a făcut o operație nu neapărat grea sau prea periculoasă, dar cu o tăietură cam mare pe o zonă mobilă, care l-a durut destul de rău în primele zile. Și totuși a fost cuminte, la control n-a avut nimic de obiectat, ba chiar s-a dus singur în cabinet. Acum e foarte bine și plin de energie, ca întotdeauna, așa că am profitat să îl scot la o smotoceală prin zăpadă și să-i fac câteva poze - activitate care era să mă coste o răceală, dar a fost doar o altă tentativă eșuată (încă mă mir că n-am luat nicio viroză, cu atâția oameni virusați în jur).


Am considerat că e nimerit să închei cu o poză care să ne ducă cu gândul la zile calde și însorite, așa cum am avut norocul să prindem în Atena - erau oameni care făceau plajă și baie în mare, așa că am cedat și am intrat și eu cu picioarele în mare, care chiar era caldă, mai că am regretat că n-am constum de baie la mine. A fost oricum o premieră să intru cu picioarele în Mediterană iarna.

V-aș mai fi putut arăta cu ce prăjituri mă așteaptă mai mereu mama când merg în vizită, ce am mai mâncat bun când am ieșit în oraș sau chiar și ce am gătit eu acasă, dar puteți să-mi mulțumiți că v-am scutit de data asta de tentații de tipul ăsta. Oricum, intenția mea de a mânca sănătos rămâne valabilă, doar că mă mai abat ocazional, cât să nu devină frustrant dacă am o poftă și nu mi-o satisfac.

Cum a fost luna februarie pentru voi? Ce planuri aveți pentru primăvara asta?

12 comentarii

  1. Geanta aia arata tare bine si pretul a fost super bun, mi-am luat si eu cateva lucruri de la Koton, dar geanta n-am gasit. Sa porti cu placere ce ti-ai luat. Poate ne vedem si noi luna asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa am zis și eu, că prețul chiar o făcea de nerefuzat, deși oricum mă îndrăgostisem de ea de la distanță înainte de a vedea prețul. În Koto din Centrul Vechi erau chiar mai multe frumoase reduse la 30-40 lei. Mulțumesc!
      Chiar am vrut să zic eu prima asta... :))

      Ștergere
  2. chiar ma uitam la geanta inainte sa ajung la pasajul despre ea. e de bine :)).

    sa stii ca am observat si eu cadouri foarte faine la revistele grecesti, doar ca mereu le gaseam vara in soare si iti dai seama la temperatura aia ca nu-mi mai inspirau incredere.

    te invidiez asa putin pebtru excursie :))) sper ca ma ierti!

    sper ca Rocky sa ramana sanatos si plin de energie :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să înțeleg că îți place... :D
      Eu la reviste m-am uitat doar unde am văzut în interior, direct din soare nici eu n-aș fi prea tentată să iau ceva, mai ales cu produse de pus pe față.
      Păi uite, e o idee de luat în calcul pentru un prim zbor cu avionul, știu că spuneai că vrei să zbori. E scurt, e accesibil și merge de o escapadă scurtă.
      Mulțumesc, așa să fie!

      Ștergere
  3. Imi place poza aceea cu tine si orasul!
    Glossul de la Melkior e fain, dar mie imi place sa il port peste un ruj. Chiar e dragut si singurul pe care il am! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, îmi place și mie poza mult!
      Tot peste un ruj mă gândeam și eu să-l încerc, am unele mov aprins peste care cred că ar arăta bine, dar n-am avut dispoziție de nuanțele respective pe vremea asta, așa că mai aștept...

      Ștergere
  4. Am fost in Grecia dar din pacate in Atena nu am ajuns. Imi amintesc, era perioada jocurilor olimpice si aglomeratia era exagerat de mare, ni-sa recomandat sa evitam orasul, acum imi pare rau de tot :( Ma bucur sa aud ca Rocky este bine, in orice caz in fotografie pare fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de prima oară când am mers în Grecia mi-am dorit să ajung și în Atena, dar am ales până la urmă un traseu în care nu prea era posibil. Păi nu e timpul pierdut, nu știu cât v-ați fi putut bucura de oraș pe aglomerație, eu chiar recomand o vizită aici în extra sezon, vara e oricând foarte aglomerat, în februarie a fost în schimb perfect - nici pustiu, nici să ne călcăm în picioare cu lumea.
      Da, da... e foarte bine și chiar era fericit să alerge prin zăpadă. :D

      Ștergere
  5. Am fost si eu in Atena cand eram in facultate si as repeta experienta fara sa stau pe ganduri, atat de mult mi-a placut. Si daca o voi repeta, o sa ma uit si dupa reviste, pe care le-am ignorat complet. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aflu că și ție ți-a plăcut! Deși nu știu dacă aș mai avea ce să descopăr prea special în Atena, cu siguranță mi-aș dori să mai ajung pentru a explora și împrejurimile, atât pe continent, dar mai ales pe insulele apropiate.
      Eu am văzut întâmplător că oferă cadouri faine acum 3 ani, când am fost în Corfu, iar mai apoi am și văzut la cineva ce afaceri a făcut cu revistele grecești, așa că am ținut minte că la orice vizită în Grecia trebuie să scotocesc printre reviste. :D
      Pupici

      Ștergere
  6. si eu imi doresc enorm sa ajung in grecia! dar luna asta am in plan castelul iuliei hasdeu si poate chisinaul (din nou!) dar...sa vedem. ce ne mai rezerva viata. si ce libere comune vom mai avea. pana una-alta, in februarie am fost iar la meci la bucuresti, am mers la munte cu aki, au fost niste experiente frumoase. mie mi-a placut maxim ultima zapada si ultimul val de frig... iarna e preferata mea. nu neg, azi a fost tare placut afara, caldut... am stat o ora la plimbare si ne-am alergat pe bulevard. fiecare anotimp are partile lui bune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai intenționez și eu să ajung prin alte părți ale Greciei, acum am fost a doua oară, prima oară în Corfu și scurtuț prin alte locuri, dar mai am multe pe lista de dorințe.
      Mi-a plăcut Castelul Iuliei Hașdeu, am fost primăvara trecută. Am văzut pozele voastre de la munte, fain că l-ați luat și pe Aki cu voi!
      Așa e, fiecare anotimp are părțile lui bune, dar tare aș aprecia dacă fiecare anotimp și-ar respecta perioada. :))

      Ștergere