Rujurile mele Melkior

Am pomenit de multe ori pe blog rujurile Melkior, dar ultima oară când le-am dedicat un articol abia încercasem câteva, am considerat că e cazul să revin cu o părere mai detaliată, fiind în continuare unele dintre rujurile mele favorite. Țin minte că primul ruj de la ei l-am primit la un eveniment unde aceștia erau sponsori și de atunci am dezvoltat două mici obsesii - față de rujurile Melkior și față de rujurile roșii. Până atunci nu purtam roșu pe buze, dar după nuanța Cardinal red am început să port chiar foarte des, pe el și pe altele. Tot de atunci am început să tot cumpăr alte și alte rujuri Melkior, pe deasupra am mai și primit câteva, așa că am ajuns să am o mini „colecție” - pun ghilimele fiindcă rujurile astea nu stau doar de decor, sunt destul de intens folosite...


Din gama clasică am cele mai multe, fiindcă acestea au rămas favoritele mele, dar mai am ceva și tip creion și din gama de lip stain, care îmi plac de asemenea. Mai există o gamă de rujuri cremoase, gama shiny și gama de rujuri lichide metalice, din care nu am nicio nuanță și nu pot emite vreo părere. Înainte de a vă spune impresiile mele despre fiecare gamă încercată și a vă arăta fiecare nuanță, țin să precizez că pozele de pe site nu reflectă prea bine realitatea, ba unele chiar nu au nicio legătură, așa că o să las link direct către nuanță la fiecare ruj în parte.

M-am străduit să scot culorile cât mai aproape de realitate, însă tot poate să difere puțin pe buze, în funcție de pigmentul fiecăruia - după cum e firesc la orice ruj. În caz că o să vă atragă atenția - și e cam greu să n-o facă - vă spun de pe acum că acel roz neon de pe unghiile mele e tot o ojă Melkior, o mică coincidență, nu cea mai fericită, fiincă mi-a cam dat bătăi de cap la poze - trăiască editarea prin care am mai domolit-o puțin, că după 2 ore de muncă la poze, nici gând să mă apuc de făcut altele. O găsiți aici pe oja șugubeață.


Rujurile clasice

Cu ele a început mica mea obsesie cu rujurile Melkior și continuă să fie printre cele mai iubite și folosite rujuri pe care le am (nu tocmai puține). Sunt puternic pigmentate și se așează frumos pe buze, sunt plăcute la purtare, au un miros de trandafir pe care îl ador și îmi rezistă foarte bine. În privința rezistenței, însă, am văzut păreri împărțite, e posibil să difere și de la persoană la persoană, dar ce vă pot spune eu sigur e că diferă în funcție de nuanță. Dintre cele pe care le am eu, Tender și Pink attitude se șterg ceva mai repede, cel din urmă având și o textură mai diferită față de celelalte, e cel care-mi place cel mai puțin, chiar dacă asta nu înseamnă că-mi displace total. Ce mai îmi place la toate e că se estompează treptat, nu se șterg urât de pe buze.

Cardinal red - aici în magazin




Irresistible - aici în magazin


Coquette - aici în magazin


Lovely pink - aici în magazin


Pink attitude - aici în magazin


Delicate rose - aici în magazin




Creion de buze

Am două nuanțe din gama asta, unul este lucios, celălalt cremos, dar mai există și unele sidefate. Bordo are o nuanță superbă, din start mai pretențioasă și care din cauza texturii glossy pe care o are nu prea merge purtat fără un creion ca bază, fiindcă singur tinde să treacă de conturul buzei, să se întindă puțin prin liniile cele mai fine. Parcă și rezistența e puțin mai mică decât la Mystic, un ruj cremos, foarte plăcut la purtat și căruia n-am ce să-i reproșez, chiar dacă e și el mai puțin rezistent decât rujurile clasice. Pe cel din urmă l-am purtat cel mai mult toamna și iarna, îmi place că nu evidențiază buzele uscate.





Ruj lichid mat

Un ruj lichid bun, puternic pigmentat, care se usucă repede și se simte foarte ok pe buze, pentru un lip stain. Am văzut fete care susțin că nici nu-l simți, dar nu e cazul meu, se simte, dar nu foarte deranjat. Prima oară am încercat nuanța Joy, la care am fost mai puțin încântată de aplicare, mi se pare că trebuie lucrat mai mult pentru a-l uniformiza pe buze, dar zilele astea am încercat și nuanța Cheeky, care îmi place mai mult cum se aplică. Ambele sunt aproape complet rezistente la transfer, doar vagi urme am văzut să lase pe pahar, dar ele rămân la locul lor pe buze. Cred că punctul forte, față de alte rujuri lichide mate care au cam aceleași calități, e că există o mare varietate de nuanțe și tot mai apar altele noi. În poze erau proaspăt aplicate, de aceea nu se văd complet mate.





Update 1 (ediție limitată): Alexia - aici în magazin


Update 2: Grupa A II - aici în magazin


Pe măsură ce o să mai încerc nuanțe noi - fiindcă în timp mai mult ca sigur o să mai încerc și altele, deja am ochit una la rujul lichid metalic - o să fac update la postare, pentru a le avea pe toate la un loc.

Care nuanță, dintre cele prezentate, vă place cel mai mult? 
Dacă ați încercat rujurile Melkior aștept să aflu și cum vi s-au părut!

8 comentarii

  1. cred ca delicate rose, dar nu zic ca nu-mi plac toate! sunt niste culori excelente si imi plac rujurile Melkior, am cateva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac rujurile lor! Cele lichide mate sunt de departe preferatele mele!
    Apropo...ti-ai pus semi pe unghiute?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu recunosc că n-am înțeles pe deplin vâlva care s-a creat în jurul celor lichide, chiar dacă sunt într-adevăr bune, dar nu ceva ieșit din comun. Însă eu rămân oricum fană a rujurilor clasice în general...
      Nu, am specificat în articol că oja neon e de la Melkior, iar cealaltă cred că era ceva de la Golden Rose. Aveam însă un top coat cu luciu frumos.

      Ștergere
  3. Si eu sunt o mare fana a rujurilor Melkior si le recomand tuturor.
    Am avut un singur ruj clasic, pe care l-am indragit enorm si mi-e ciuda ca l-am ratacit pe undeva. Cred ca ar mai trebui sa achizitionez cateva. asa cine stie, poate reusesc sa le pastrez.
    Rujurile lichide mate mi se par un vis. Sunt atat de rezstente si de faine incat n-ai cum sa nu le iubesti.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un ruj rătăcit? Oh, ceva de neconceput pentru mine. :)) Stau toate aliniate ca la armată, în suporturi, să știu unde le găsesc rapid, să mă pot bucura de toate.
      Mie mi se par doar bune, nu mă pot entuziasma până la vorbe atât de mari, deși aș zice și eu că sunt de vis unele nuanțe...

      Ștergere
  4. eu am de la ei doar un ruj rosu, clasic, si nu cred ca le mai am pe cele mate. am avut 2, dar nu pot spune ca m-am dat in vant dupa ele, era perioada de dinainte sa-mi placa rujurile de vreun fel. acum s-a produs o oaresce schimbare , acum le caut eu :))

    RăspundețiȘtergere