Rochiile cuceresc dresing-urile de vară!

Nici nu încep bine să crească gradele în termometre, că noi, fetele, deja începem să ne gândim la rochițe, fustițe, sandale și tot felul de alte articole care pe parcursul iernii au stat ascunse într-un colț al dulapului. Dintre toate, piesele de rezistență ale verii sunt rochiile, indiferent că vorbim de ieșirile în oraș, mersul la birou, plimbările pe plajă sau evenimentele. Începem să ne interesăm de trenduri, verificăm dacă ne mai sunt bune cele din anii anteriori și nu în ultimul rând... verificăm ofertele de pe piață, că doar trebuie să ne reînnoim garderoba cu modele noi în fiecare vară! Știm bine că oricâte am avea, întotdeauna e loc de mai multe, niciodată nu sunt suficiente! Și uite așa... rochiile ne cuceresc dresing-urile de vară!

Dar dincolo de trenduri, brand-uri și alte astfel de detalii mai puțin importante, esențial este ca rochiile pe care le purtăm să ni se potrivească din punct de vedere al stilului și al siluetei! Dacă dorim să arătăm impecabil în rochiile pe care le purtăm și să ne simțim bine în ele, trebuie să alegem cu atenție modelele, astfel încât să ne pună în valoare calitățile și totodată să ne ascundă eventualele defecte! Pe deasupra, evident că ne dorim și calitate, dar asta în timp ce bugetul, de cele mai multe ori, este destul de redus! Cum am putea să le împăcăm pe toate? Magazinul online Carmencita.ro care comercializează în exclusivitate rochii, ne vine în ajutor! Indiferent că aveți nevoie de rochițe vaporoase de zi, rochițe office pentru birou sau rochii de seară pentru evenimentele speciale la care urmează să participați, pe Carmencita.ro veți găsi rochițe pentru oricare din situații, la prețuri accesibile oricărui buzunar pentru o calitate foarte bună!

Dar pentru că vorbeam de siluetă, m-am gândit să vă vin în ajutor oferindu-vă câteva propuneri de rochii Carmencita pentru fiecare tip de siluetă. Să vedem mai întâi care sunt acestea:


Siluetă tip triunghi/pară - la acest tip de siluetă șoldurile și posteriorul sunt mai proeminente, iar umerii sunt mai înguști. Dacă aceasta este silueta la care te încadrezi, evită modelele mulate, cu dungi orizontale sau aplicații în partea de jos. Cele mai indicate modele sunt cele care atrag atenția spre partea superioară și totodată cele care ascund șoldurile.


Rochițele cu mâneci sunt ideale pentru silueta tip pară, deoarece accentuează partea superioară, acesta fiind motivul pentru care vă propun doar rochițe de acest tip. Cele două modele de zi sunt lejere, vaporoase, maschează șoldurile și pun în valoare zona superioară datorită mânecilor dar și a broderiei de pe umeri în cazul celui de-al doilea model. Sunt rochițe frumoase, elegante și comode, ideale pentru vară! A treia propunere este o rochiță office numai bună pentru birou, iar ultima o rochiță elegantă, perfectă pentru un banchet sau pentru un cocktail! La modelul office propus recomand mare atenție la mărime, doar puțin mai mică dacă o luați, va fi prea strâmtă, iar efectul va fi exact cel contrar așteptărilor. Dacă aveți nevoie de ceva mai sobru pentru birou, găsiți acest model și pe gri cu negru sau dacă, de partea cealaltă, puteți și vreți să purtați ceva mai îndrăzneț de atât, o găsiți și în variantă pe roșu! Cu rochița elegantă nu aveți cum să dați greș din niciun punct de vedere, este atât de finuță și de diafană, iar croiul este mai mult decât perfect pentru acest tip de siluetă!


Siluetă tip triunghi inversat - acest tip de siluetă se caracterizează prin umeri lați și/sau bust voluminos, șolduri înguste și talie bine definită. Dacă faci parte din această categorie, evită umerii bufanții, epoleții, volanele sau alte aplicații voluminoase în partea superioară. Cele mai potrivite sunt rochiile voluminoase în partea inferioară sau cele de tip „A”, astfel vei crea iluzia de siluetă perfect proporționată.


Cele mai bune opțiuni de rochii care oferă volum în partea inferioară sunt cele care au în această zonă pliuri, cu atât mai mult cu cât vara aceasta sunt și în tendințe! Pe Carmencita veți găsi o varietate largă de astfel de rochițe! Eu vi le propun pe cele două din stânga, prima cu un imprimeu vesel, iar a doua într-o singură culoare foarte frumoasă. Ambele sunt ideale pentru acest tip de siluetă și pot fi purtate atât ziua, cât și seara la un party sau într-un club, cu doar câteva accesorii schimbate. A treia propunere este o rochie de tip „A”, care pe lângă croiul ideal pentru o astfel de siluetă mai are și câteva accesorii în partea de jos, care de asemenea ajută la crearea unei iluzii de siluetă bine proporționată! Poate fi purtată în nenumărate combinații datorită modelului simplu. Ultima propunere, dar nu cea din urmă, este o rochie de seară, elegantă și sexy în același timp. Croiul este perfect, materialul bun și poate fi purtată la o mulțime de evenimente (botez, nuntă, banchet, etc).


Siluetă dreptunghiulară - este silueta dreaptă, fără forme. Dacă te încadrezi la această categorie de siluete, evită rochiile mulate și pe cele scurte și drepte, care cad pe corp fără a-l structura. Poartă rochii cu volum, cu volănașe sau peplum. Acestea vor crea efectul optic de siluetă cu forme.


Modele de rochii care creează iluzia unui corp bine structurat sunt suficient de multe, iar pe site am găsit nenumărate astfel de rochițe. Prima propusă este asimetrică, din voal și accentuează subtil talia. Este delicată și are un aer ușor copilăros. Rochițele maxi sunt de asemenea ideale pentru o astfel de siluetă, atâta timp cât nu sunt strâmte în partea superioară! Nu este cazul acestui model, care vine lărguț și subliniază talia tot printr-un elastic, la fel ca anterioara. Ambele sunt perfecte vara pentru ținutele de zi - sunt ușor de purtat, comode, vaporoase! A treia rochiță este un model office-elegant aș spune, putând fi purtat cu succes la birou, dar și în alte circumstanțe! Cureaua din talie și modelul încrețit care pornește din talie oferă exact ce are nevoie o siluetă dreptunghiulară - puteți vedea mai bine aceste detalii pe site, cu zoom. Ultima rochiță este una mai îndrăzneață, dar ideală pentru această siluetă, datorită părții inferioare care pornește din talie și a faptului că este voluminoasă, ceea ce ajută la o bună structurare a siluetei!


Siluetă tip clepsidră - este bine proporționată, cu talie subțire și bine definită, bust și șolduri proeminente, de aproximativ aceeași dimensiune. Dacă aceasta este silueta ta, bucură-te de asta, ești o norocoasă! Poți purta aproape orice tip de rochii, recomandate în mod special fiind cele care accentuează talia și scot în evidență formele, inclusiv cele mulate ți se potrivesc! Evită doar modelele largi, lipsite de formă și pe cele mult prea voluminoase sus sau jos, care vor crea un efect de disproporție care de fapt nu există.


Primele trei modele pun foarte bine în valoare o astfel de siluetă, scoțând în evidență formele frumoase și sexy. Prima este perfectă pentru zi, următoarele două fiind mai potrivite pentru evenimente. Cu siguranță se vor întoarce toate privirile către voi purtând una din aceste rochițe, nu veți putea trece neobservate! Prima este totuși puțin mai cuminte decât celelalte două, punând mai mult în valoare partea inferioară, atât prin model cât și prin culoarea vibrantă. Celelalte două sunt mai îndrăznețe, vă veți transforma în adevărate feline grațioase purtându-le! Ultima rochiță, cea asimetrică, este mai lejeră, perfectă de purtat la plimbările prin parc sau pe plajă, când doriți ceva mult mai comod și vaporos. Nu vă va ascunde frumoasele forme, deoarece curelușa accentuează talia, iar partea superioară evidențiază bustul!


Silueta tip măr - are un aspect rotunjit, cu talie groasă și pronunțată (și cele slăbuțe pot avea o astfel de siluetă). Evită rochiile mulate, centurile late și aplicațiile în zona taliei. Poartă rochii care să ascundă zona taliei și care, eventual, să atragă atenția asupra decolteului și/sau a picioarelor.


Rochiile ideale pentru o astfel de siluetă sunt cele maxi, atâta timp cât sunt lărguțe și nu accentuează talia! Prima rochie propusă este de zi, a doua fiind o ideală rochie de cocktail sau alte evenimente similare. Ambele maschează foarte bine talia pronunțată, punând accent pe bust - în special rochia de cocktail, care are un volănaș în aceea zonă. Culorile și imprimeurile sunt foarte frumoase, ne duc imediat cu gândul la mare. Dacă aveți siluetă tip măr deși sunteți slăbuțe, puteți să vă folosiți de o bluză-rochie ca al treilea model, scoțând în evidență frumoasele picioare, în timp ce în partea superioară este perfect camuflată burtica. Modelul este unul foarte interesant, e ideal de purtat cu pantaloni scurți. Ultima rochiță e una office, dar elegantă, finuță, diafană și vesel colorată. E atât de frumoasă și se potrivește mânușă unei siluete tip măr!


După cum puteți observa, pe Carmencita.ro găsim o varietate foarte largă de modele, potrivite pentru toate tipurile de siluete, toate gusturile și stilurile, dar și pentru orice eveniment! Eu v-am propus doar câteva modele orientative în funcție de siluete, voi puteți descoperii analizând site-ul exact ce vă doriți, luând în calcul toți factorii. Pe lângă toate acestea, veți observa că prețurile sunt mici și foarte mici, iar reducerile nu lipsesc, am văzut multe reduceri consistente! Cea mai interesantă e că dacă le dați like la pagina de facebook, veți avea permanent o reducere de 10%! Transportul este gratuit la comenzi de minim 200 lei (un prag destul de mic), iar în cazul în care nu veți alege mărimea potrivită, veți putea face retur gratuit!


V-am convins că merită să aruncați un ochi? Vă plac rochițele propuse? Voi ce tip de siluetă aveți și ce tip de rochii preferați?


17 comentarii

  1. Ce articol frumos, bravo, foarte complex si plin de sfaturi utile.
    Eu cred ca ma incadrez in cea de-a doua varianta, triunghi inversat, de fapt si propunerile tale mi se potrivesc si parca tind sa aleg mereu astfel de haine.
    Merg sa dau o tura pe site.
    Puuup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, draga mea! Mă bucur tare mult dacă este util!
      Hihi, și eu tot la al doilea tip de siluetă mă încadrez! :D Așa și eu, optez dese ori pentru rochițe de acest tip.
      Pupicei :*

      Ștergere
  2. Un articol extrem de util, il consider eu.
    Rochicioarele sunt foarte dragute, comode si colorate. Sunt ideale pentru acest anotimp! :) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare-tare mult, scumpa!
      Așa consider și eu! Mă bucur mult că îți plac!
      Pupici :*

      Ștergere
  3. Hehe, ești o norocoasă! Atât pentru forma corpului, cât și pentru faptul că-ți poate face mama ta rochițe. :D
    Mă bucur tare mult că ți-a fost de folos articolul!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu-s nici para, nici clepsidra, dar pe-acolo, intre cele doua :).

    RăspundețiȘtergere



  5. costea alina
    eu nu-s nici para, nici clepsidra, dar pe-acolo, intre cele doua

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate rochitele sunt superbe, asta este una dintre preferatele mele http://carmencita.ro/rochie-clos-cu-bust-din-dantela-alb.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac, este frumușică foc rochița aleasă de tine!
      Pupici!

      Ștergere
  7. MIHAESCU CLAUDIA rochitele sunt minunate ,elegante si create cu bun gust ,imi plac extrem de mult

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere