Week in photos #126

Nu-mi vine să cred că mai e doar o săptămână până când oficial vine vara, dar cum aș putea să cred așa ceva dat fiind ce primăvaro-toamnă am avut? Deși m-am bucurat de anotimpul ăsta din plin, cum poate n-am făcut-o niciodată, admirând aproape în fiecare zi pomii înfloriți, floricelele colorate de peste tot, iarba de un verde intens, am ascultat ciripitul păsărelelor și, atunci când au fost, am profitat cum am putut mai bine de zilele însorite. Dar parcă a și plouat cam mult, iar luna mai n-a fost pe atât de caldă pe cât ar fi trebuit. Nici nu știu de ce mai înșirui toate poveștile astea, de parcă nu le-ați cunoaște deja, dar asta mi-a venit în minte, chiar nu-mi vine a crede că vara bate la ușă, deși mă bucur.


Iar dacă am zis de floricele, atunci cu ele încep, ca să mai îndulcesc introducerea prea plină de lamentări, că tare vesele mai sunt floricelele astea așa multe și colorate. Le-am prins pe început de săptămână când erau proaspăt plantate într-un mic părculeț și le-am ochit din departare, lucru deloc greu la cât de colorate sunt. Cum să mai zici că e Bucureștiul gri și prăfuit, cu atâtea floricele la tot pasul?


Îmi vine sau nu a crede, eu m-am conformat și acum chiar sunt gata de vară cu cerceii ăștia „de sezon”. :)) În caz că vă întrebați, sunt de la Avon și n-am putut să le rezist când i-am văzut pe site, prea simpatici sunt cei cu țestose și cu raci, dar și scoicile, colacii de salvare și chiar și cei în dungi sunt frumușei. Celelalte două perechi sunt basic, nici nu cred că i-am observat că există. Încă nu i-am purtat pe toți, dar cred că toată vara câțiva dintre ei vor fi printre cerceii cei mai purtați.


M-or fi cucerit pe mine total superbele graffit-uri din Berlin, dar am și în București ce să admir și mai tot descopăr câte ceva chiar și prin zone pe unde am mai trecut de sute de ori, dar n-am fost atentă. Cel din imagine e unul dintre cele mai reușite, nici n-am putut să îl cuprind tot în poză, păcat totuși de încâlcitura aia de cabluri care-i ia din farmec.


V-am tot arătat prin postările astea poze din Cărturești Carusel, o librărie în care mă opresc dese ori, dar nu cred că am pus vreodată poze din Cărturești Verona, poate doar din exterior (parcă am pus cum era decorată de sărbători, dacă nu îmi joacă feste memoria) și dacă tot am ajuns prin ea, am și tras o poză că tare mult îmi place clădirea în care sunt frumos aranjate o grămadă de cărți și scârțâitul podelelor din casa foarte veche (Monument Istoric) face ca timpul petrecut acolo să fie și mai plăcut, cel puțin pentru mine.


Iar dacă am pomenit de cărți, să vă arăt și ce am mai citit - Fetele din Shanghai, de Lisia See, o autoare care m-a convins să-i citesc toate romanele după ce i l-am citit pe primul. Mi-a plăcut și acesta și vreau să iau acum continuarea. Cu cititul am mai recuperat săptămâna trecută, după cartea asta am avut o tentativă eșuată de a citit o (porcărie de) carte, apoi am devorat rapid o alta făinuță și am început încă una. Menționez asta pentru că tocmai ce mă plângeam săptămâna trecută, în postarea asta despre cărțile citite în aprilie, că luna asta n-am citit prea mult.


Sunt multe momente simple care mă fac să zâmbesc, dar care sunt mai greu (sau chiar imposibil) de surprins în imagini. Cel de mai sus e un exemplu...


În weekend-urile pe care nu le petrec umblând, fugind în vreo escapadă, îmi petrec timpul făcând planuri sau răsfoind pozele din altele mai vechi. Acum m-am tot gândit la Bulgaria, la locuri prin care aș vrea să mai ajung (în frunte cu câteva orășele istorice - Sozopol, Veliko Tarnavo, Plovdiv etc) și am profitat să mai scot la înaintare pe Instagram niște poze de prin Balcic, Nessebar, Tyulenovo și alte locuri. În rest, am petrecut relaxat mare parte din weekend, în familie. 

Chiar dacă e (iar) deja marți când postez, vă urez să aveți o săptămână cât mai frumoasă în continuare!

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? Ce momente s-au remarcat?

14 comentarii

  1. A mea stii cum a fost, sa ai zile frumoase si cu soare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu soarele a ținut doar primele două zile. :)) Să fie așa următoarea măcar!

      Ștergere
  2. La Veliko imi doresc si eu sa merg, te pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți doresc să ajungi și tu cât mai curând, mai ales că e și aproape de noi, nici nu știu de ce mai amânam. :)) Te pup!

      Ștergere
  3. sunt superbe floricelele :).

    eu am simtit doar ieri pentru prima data ca mi-e cald, dar adevarul ca luasem niste jeansi mai grosi si ghetele, ca nah! mi-am cumparat tricou army si-am simtit nevoia sa fiu badass :)).

    tot ieri am intalnit pentru prima data un porumbel nervos.de obicei sunt blegi si pasteaza ceva candid in ei, mie-mi sunt tare dragi, dar asta era nervos, se observa si de cum calca. a fugarit o vrabie si se plimba mai ceva ca un bodyguard :)). mi s-a parut comic, desi saracul cine stie ce l-a impins sa fie asa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel mi se par și mie!
      Păi cam atât a ținut căldura, luni și marți, iar acum iar a dat-o pe toamnă. :( Haha, păi la fuste vaporoase nici eu n-am trecut încă, e așa de sucită vremea asta că prefer să-mi fie cald decât să tremur de frig.
      Dragul de el. Poate-l înfuriase vreo mâță :))

      Ștergere
  4. Frumos, frumos!
    Cate culori intr-o singura poza! Ma refer la cea cu floricele! ♥
    Sunt cu ochii "pe tine" pe Insta si am putut admira si acolo peisaje si cladiri minunate. :D
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... îți ia ochi și arată atât de vesel.
      Mă bucur mult dacă-ți plac pozele de pe Insta! Pupicei :*

      Ștergere
  5. Tare mult imi plac cerceii, vara sa vina o data! La Cluj tot ploua si vremea nu este nici o data favorabila. Sa ai o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da, să vinăăă. În București au mai fost și zile foarte galde, inclusiv pe începutul ăsta de săptămână, dar n-a ținut prea mult. :(
      Un weekend minunat îți doresc!

      Ștergere
  6. In primul rand multumesc pentru poza cu cerceii, imi plac foarte mult si i-am comandat si eu. Saptamana mea a fost buna, m-am plimbat mult prin parc, am mancat mancare nesanatoasa si am facut putin shopping.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, mă bucur dacă ți-am dat o idee drăguță. Să-i porți cu plăcere!
      Să fie tot așa și de acum în colo. :)

      Ștergere
  7. s-a cam dus vremea buna, azi iar e cu si despre ploaie. noroc ca-s la munca, asa ca poate sa vina orice tornada... :D luna asta a fost tare capricioasa, sper ca de acum sa semai indrepte. si tare mi-as dori sa ajungem si noi la bulgari, ca e asa fain si-s asa de aproape...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, tot așa o ține vremea, ba e foarte cald, ba plouă torențial, m-a zăpăcit de tot. Păi luați măsuri, sunt o grămadă de locuri faine prin Bulgaria, e aproape și mai e și foarte ieftin. :D Noi urmează să plecăm mâine iar într-o excursie spontană prin Bulgaria.

      Ștergere