Week in photos #127

Iar s-au făcut două săptămâni de când n-am mai scris și lista mea de articole pe care aș vrea să le public se tot lungește, dar cândva o să reușesc eu cumva să revin cât de cât la zi cu toate despre care aș vrea să povestesc. Deocamdată vin cu rezumatul săptămânii trecute, care a fost minunată din toate punctele de vedere... vara și-a intrat în drepturi, până și ploile fiind calde, m-am plimbat destul de mult și am râs la fel de mult. Dar să le luăm pe rând...


În primele zile ale săptămânii am fost cu gândul doar la mini vacanța ce urma și am tot sucit și răsucit planurile, de până la urmă credeam că n-o să mai punem nimic în practică. Dintre trei opțiuni de excursii în trei țări vecine, în cele din urmă am ales să mergem prin nordul Bulgariei, că tare mult îmi doream să explorez și zona asta și a fost opțiunea cea mai bună pentru o escapadă foarte din scurt planificată. Nu ne-am fi gândit, totuși, atunci când am văzut că abia mai erau de găsit leva la casele de schimb, că foarte mulți români au ales o mini vacanță în zona asta (credeam că toți au fugit pe litoral), a fost chiar amuzant să auzim mai des limba maternă decât oricare alta.


Dar până să vă povestesc mai multe despre mini vacanța de pe final de săptămână, mai am câteva poze pe care vreau să vi le arăt, precum trandafirii pe care i-am văzut parcă peste tot prin București, prin curțile oamenilor sau la ferestre și pe care nu puteam să nu-i fotografiez. Întotdeauna am iubit grădinile pline de trandafiri.


Căldură, soare și plimbări relaxate... Rare ori trece o săptămână în care să nu fac măcar o scurtă plimbare prin Centrul Vechi, chiar dacă nu e neapărat locul meu preferat din București, dar se întâmplă să-mi fie în drum și sunt câteva străzi și localuri care-mi plac chiar mult.


Într-una din zile m-am văzut cu Camelia, nu ne mai întâlnisem de ceva vreme și aveam multe de povestit, așa că am stat câteva ore la taclale, iar eu am mâncat și un tiramisu cu o prezentare foarte faină. Am fost la Grădina Verona, unde n-am stat de data asta să fac prea multe poze la locație, dar e tare drăguță, cu multă verdeață și floricele.


Șiii am pornit-o la drum, iar prima oprire a fost la Cascada Kaya Bunara, un loc cu mult mai frumos decât poate fi redat prin imagini. În poză e cascada de la bază, însă de aici se poate porni pe un traseu pe și printre stânci și pe niște scări ușor șubrede, pentru a ajunge până în cel mai înalt punct, de unde pornește cascada și pentru a admira peisajul de sus. A fost neașteptat de frumos, am început bine excursia! 


În postarea anterioară chiar spuneam că în capul listei mele cu locuri de vizitat în Bulgaria e orășelul Veliko Tărnovo și în sfârșit am ajuns și aici. Mi-au plăcut foarte mult priveliștile cu casele frumos așezate pe dealuri și plimbările pe străduțele pietruite, dar prefera mea din oraș a fost Str Gurko și-n mod deosebit clădirea din imagine, aflată pe aceeași stradă. Sunt multe de povestit și am tone de poze din oraș, dar o să-i dedic cândva un articol.


Nu pot totuși să nu menționez Fortăreața Tsarevets, principalul obiectiv turistic din oraș și una dintre cele mai mari fortărețe/cetăți pe care le-am vizitat vreodată, poate chiar cea mai mare. E foarte bine întreținută, se găsesc toate informațiile și-n engleză (ba chiar am găsit un panou în română), iar priveliștea cu orașul de aici e absolut superbă! Mi-a plăcut, am petrecut mai bine de două ore aici și nici ploaia nu ne-a alungat.


În Arbanassi, un sat pitoresc de lângă Veliko, am fost întâmpinați de multă verdeață, maci, lavandă și alte floricele, de case din piatră și o priveliște frumoasă către oraș. Am fost cazați aici, fiindcă n-am mai găsit nimic prea ok direct în oraș cu două zile înainte, dar a fost o alegere inspirată, satul merită oricum o vizită, era pe listă. Pe alocuri aduce mai mult cu o stațiune, e plin de pensiuni, dar am făcut o plimbare și prin zona cu case ale localnicilor.


N-am putut să mă abțin să nu pun și aici poza asta, că-mi place tare mult, chiar dacă mai am destule alte poze cu peisajul ăsta. Canionul Emen a fost cireașa de pe tort din vacanța asta, peisajele de pe traseul ce duce la cascadă fiind absolut superbe! Traseul ăsta a fost și un test de rezistență pentru genunchiul care mi-a făcut probleme când am fost în Germania și care a continuat să mă doară mult timp după aceea, de începusem să cred că era ceva mai serios decât un deficit sever de vitamina D, pentru care m-am tratat. Se pare că nu, pentru că nu m-a durut deloc, deși am avut de parcurs o porțiune dificilă din cauza ploii de cu o zi în urmă, care a făcut terenul foarte alunecos.


După o căldură copleșitoare, a început din nou o ploaie care ne-a răcorit bine, dar asta nu ne-a împiedicat să ne plimbăm prin Lovech, un orășel micuț în care se găsește singurul pod acoperit din Balcani, o cetate cocoțată pe un deal care oferă o priveliște foarte frumoasă și o piață centrală drăguțică.


Mai departe am mers către Peștera Devetashka, încă o surpriză foarte plăcută, așteptările mele fiind cu mult depășite. Am avut și norocul să nu mai fie nimeni acolo când am ajuns, așa că am avut-o toată doar pentru noi, să explorăm fiecare colțișor în voie. N-am găsit însă liliecii...


De pisici și motani cu chef de joacă am dat peste tot, mai ales în Veliko era pliiiin de blănoasele astea, dar cei mai simpatici au fost grăsanii omului care se ocupa de peșteră, erau așa de mari încât sunau ca niște mici tigri când torceau. E inclusă și o smotoceală în prețul de intrare!


Am realizat la întoarcere că la fiecare masă eu am ales numai preparate cu brânză, de obicei dintre cele tradiționale, iar de menționat ar fi ardeii umpluți cu brânză și făcuți pane, dar în mod special chestia din poză, cu brânză feta, roșii, măsline, pesto, miere și nucă.... a fost un deliciu! Neapărat cu cartofi prăjiți și o bere lângă. :))


O ultimă oprire am făcut-o la Podul Belenski pe înserate, pentru a-l admira mai bine, fiindcă deja îl văzusem și la dus. Are o arhitectură interesantă, păcat că după ce s-a rupt și l-au reconstruit n-au reușit să-l refacă la fel pe acea bucată. Tot pe drumul de întoarcere am prins un apus de soare superb, dar poza poate o pun cu altă ocazie, fiindcă vreau să închei cu...


Floriceleee. Am dat de ele peste tot, cele din imagine sunt de la terasa unde am mâncat în Lovech, care avea și o priveliște super drăguță. Însă am o grămadă de poze cu flori de peste tot. Deocamdată am selectat cam superficial pozele, fiindcă nici nu prea mai am loc unde să le țin, dar o să rezolv situația cât de curând, iar cu mult mai multe o să revin pe viitor într-o postare sau poate două, că nu știu dacă pot cuprinde totul într-un singur articol. Mă mai gândesc. 

Ar mai fi fost multe de povestit, dar am rezumat cum am putut și m-am lungit oricum destul, au fost niște zile destul de pline, în care am cuprins aproape tot ce-mi doream. Mi-a părut rău doar de niște cascade la care am fi vrut să mai ajungem, aflate foarte aproape de peșteră, dar ploile ne-au cam dat planurile peste cap de câteva ori. Data viitoare... poate când o s-o pornim într-o escapadă spre Plovdiv. Mai multe poze puteți vedea pe Instagram - @ellabeautycorner.

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? Cum ați profitat de mini vacanță?

13 comentarii

  1. Ce locuri frumoase <3 Pozele sunt superbe. Imaginea cu pestera pare desprinsa dintr-un film cu Harry Potter.
    Nu am profitat deloc de mini vacanta, l-am avut pe baietel bolnavior si am stat in casa mai mult. Acuma totul e ok. :)
    Te puuup <3 Sa avem o vara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar am rămas și eu surprinsă de cât de multe locuri frumoase sunt și-n nordul Bulgariei. Mulțumesc mult! Hehe, bună comparație.
      Îmi pare rău pentru cel mic, mă bucur că acum e bine.
      Așa să fie! Pupici

      Ștergere
  2. Ce poze, ce peisaje, ce drumetie pe cinste!
    Ma bucur ca ai reusit sa profiti de mini-vacanta si iti doresc sa ai parte de cat mai multe aventuri de acest gen!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, același lucru ți-l doresc și eu ție. Să fie o vară minunată, plină de excursii frumoase.
      Pupici

      Ștergere
  3. Eu am fost doar o data in Bulgaria si dupa ce am citit articolul tau vreau sa revin acolo. Noi ne-am plimbat prin oras, am urcat la Cetatea Brasovului unde au fost cateva zile de sarbatoare si am cules flori de soc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am convins că Bulgaria mai merită cel puțin încă o vizită, e o țară care are multe de oferit... și e atât de aproape de noi.
      Faine și plimbările voastre. Brașovul e oricum un oraș minunat în care abia aștept să mai revin.

      Ștergere
  4. Superba mini vacanta ai mai avut, fotografiile sunt superbe! Nici nu ma mir ca ai auzit mai mult limba romana in Bulgaria, orasele de aici erau aproape goale :) Cat de bine este prezentat tirmisuul, mi-ai facut mare pofta cu ea. Sa ai o saptamana la fel de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, chiar a fost o mini vacanță mult mai faină decât aș fi sperat. Daaa, îmi imaginez. Nu știu dacă te consolează faptul că gustul a fost mai puțin uimitor decât prezentarea. :))
      O săptămână minunată și ție!

      Ștergere
  5. wow! nu ma asteptam ca bulgaria sa fie asa faina! sper sa ajungem si noi, de cand zic... dar nu imi mai fac planuri cu prea mult timp ianinte, sa nu ne fie date peste cap. eu n-am avut mini vacanta, ba din contra, am fost libera doar in weekend, Mr. nu, asa ca n-am avut nicio sansa de plecat pe undeva. in schimb, am inceput sa ies din ce in ce mai mult pe afara, nici mie nu mai imi arde de blog. doar ca nu fac atatea poze ca tine, desi ar cam fi cazul sa ma mobilizez. un weekend fain sa ai si sa calatoresti pe unde vrei tu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, câteva dintre locurile prin care am ajuns chiar m-au lăsat fără cuvinte, tocmai pentru că nu mă așteptam să fie atât de faine, în ciuda a tot ce am mai citit și a tuturor pozelor văzute. În Bulgaria merge oricând și o escapadă spontană, chiar și-n ultimul moment se găsesc cazări la prețuri foarte ok. Dacă anul trecut am făcut rezervările cu o săptămână înainte, de data asta am rezervat doar cu două zile înainte... Îți țin pumnii să ajungi cât mai curând!
      Eh, dar am văzut că ai ajuns la plajă după ce toți românii s-au întors din vacanță. :)) Tot e bine!
      Mulțumesc, îți doresc același lucru!

      Ștergere
  6. Prima data am auzit/vazut de Veliko fix de la o bulgaroaica si apoi de de la multe alte bloggerite, a cucerit multe inimi. Grozava escapada ta, fotografiile faine, amintiri pe cinste!
    Noi am servit odihna 😊

    Xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu mai știu când și cum am aflat prima oară de oraș, dar mi-a rămas în minte și apoi l-am tot văzut la o mulțime de români plimbăreți. :D Însă pentru a afla de mai multe locuri interesante de prin împrejurimi a trebuit să mă interesez ceva, din păcate multe nu sunt la fel de cunoscute precum orașul, deși sunt poate și mai frumoase.
      Chiar așa a fost, mulțumesc! Noi servim weekend-ul ăsta odihnă. :))

      Ștergere