Wishlist / Cumpărături de Black Friday

Că n-au înțeles firmele de la noi că Black Friday se ține în ultima zi de vineri din noiembrie deja ne-am obișnuit, că unele reduceri sunt fictive știm cu toții, dar pe lângă lucrurile astea eu în fiecare an am găsit câteva afaceri bune de făcut, unele chiar „wow”, altele doar o idee mai bune decât în mod normal. O privire merită aruncată prin mai multe magazine online, iar eu pentru a-mi ușura căutarea îmi fac mereu o listă de magazine pe care le iau în calcul și anual îmi stabilesc ce caut din timp, ca să nu mă las tentată de orice prostioară - vă recomand și vouă același lucru și în continuare vă împărtășesc propriile planuri (destul de modeste), poate aveți nevoie de inspirație.


Pe măsură ce au apărut ofertele și am plasat câte o comandă am adăugat mai jos pe scurt ce am luat (vă sare sigur în ochi un „later edit” cu roșu, unde-i cazul). Chiar am prins câteva lucruri de care sunt super încântată, la reduceri reale, între bune și foarte bune.

În primul rând să trec în revistă scurt ce site-uri vreau neapărat să verific, cu perioadele anunțate pentru reduceri, iar mai apoi vă prezint și un wishlist propriu zis.

Elefant deja a dat startul reducerilor de ieri și o să țină până pe 16 noiembrie. Am văzut câteva cărți și cosmetice cu reduceri de preț mai mari, altele în schimb nu sunt așa speciale, depinde și ce caută fiecare. Eu vreau să le mai compar cu ce apare la alții în seara asta.

Libris vor avea reduceri în data de 16 noiembrie, presupun că dau startul în noaptea asta și anunță prețuri reduse până la 90%. Anul trecut chiar au avut reduceri mari, iar pragul minim pentru transport gratuit e mai tentant ca la alte librării.

Fashion Days dau startul reducerilor azi, pe 15 noiembrie, spre seară, nu e anunțată exact ora. Promit reduceri de până la 90% și ei, iar anul trecut chiar țin minte că am luat niște lucruri foarte mult reduse la preț.

Melkior vor avea și ei reduceri în data de 16 noiembrie - de regulă la un număr limitat de nuanțe unde e cazul (farduri, rujuri etc), dar cu puțin noroc eu am găsit anii trecuți câte ceva din ceea ce căutam.

Jolidon a fost site-ul cu cele mai mari reduceri pe care le-am văzut pe la noi anii trecuți, sper să mențină obiceiul, chiar dacă stocurile sunt limitate și site-ul pică mereu în primele ore. Promoția se desfășoară în perioada 16-18 noiembrie.

Kurtmann e un site de pe care cumpăram des acum câțiva ani și făceam super afaceri, nici nu știu de ce i-am ignorat în ultimul timp, dar am de gând să răsfoiesc site-ul de data asta, reducerile încep la miezul nopții, țin doar în 16 noiembrie și se anunță reduceri până la 40%.

Emag anunță și ei mari reduceri în data de 16 noiembrie și mereu există într-adevăr la unele produsele, la altele în schimb sunt doar imaginare, comparați cu prețuri și prin alte părți, mai ales la electronice sau electrocasnice.

Pe 1001 cosmetice îl las la urmă pentru că ei măcar respectă ziua corectă de start, cea din ultima vineri a lunii, respectiv 23 noiembrie. Măcar am ce verifica și weekend-ul viitor.

Cam asta e lista mea de magazine online pe care le urmăresc, de pe toate am mai comandat, la multe sunt chiar client fidel de ani. Ce caut în mod special vă spun în continuare, pe categorii...

Cărți


La capitolul ăsta sunt convinsă că o să găsesc câteva la prețuri foarte bune, de fapt pe Elefant sunt cărți mult reduse deja, însă am și un wishlist destul de restrâns, din care doar câteva au reducere la ei, așa că aștept să mai compar cu Libris, unde m-ar avantaja mai tare transportul gratuit la o comandă mică, dar și la Emag, unde mereu au oricum prețuri mici pe cărți. După ce se lansează toate o să văd ce și de pe unde comand, iar lista de priorități mi-am scris-o de zilele trecute și arată cam așa:

Numele trandafirului, de Umberto Eco
Cu ultima suflare, de Paul Kalanithi
Idiotul, de F.M. Dostoievski
Anna Karenina, de Lev Tolstoi
Omida, de John Fowles 
Pentru cine bat clopotele, de Ernest Hemingway
Bândețea nopții, de Scott Fitzgerald
Dolores Claiborne, de Stephen King
Călătorind prin Portugalia, de Jose Saramago
Onoare, de Elif Shafak
Obosit de viață, obosit de moarte, de Mo Yan
Iubirile croitoresei, de Maria Duenas
Sub un cer sângeriu, de Mark Sullivan
Parfumul, de Patrick Suskind

Later edit: După cum bănuiam Libris au avut reduceri mai bune, cel puțin la ce căutam eu, am bifat 3 titluri din lista de mai sus (cele colorate, pe care am pus link) și încă 2 din wishlist-ul meu mai lung, respectiv Pictorița din Shanghai de Jennifer Cody și Plânset de copil, de David Jackson. Pe toate am dat puțin peste 60 lei și încă aș mai fi fost tentată de multe altele.


Dacă aveți chef de niște cărți de citit iarna sub o pătură pufoasă, dar nu prea mai aveți inspirație, în secțiunea lecuturi de pe blog am scris despre toate cărțile citite cam în ultimii 2 ani și poate găsiți ceva inspirație.

Cosmetice

Am o listă foarte scurtă, mare nevoie de ceva nu prea am, dar sunt câteva chestii pe care mi le doresc. În primul rând de la Melkior aș vrea din nou fondul de ten pentru definire (aici), e lejer și arată foarte bine pe ten, se face una cu pielea, mie mi-a plăcut mult. Rezistența nu e foarte mare, dar suficient pentru perioada rece chiar și pe tenul meu gras. E destul de scump, sunt curioasă dacă o să fie redus și cu cât... Pe lângă acesta, aș mai vrea câteva farduri, mereu bagă câteva nuanțe la reducere, să văd de care, că eu aș vrea niște nude-uri (am mai mult farduri intense de la ei - foarte pigmentate și faine). 

Eu n-am de gând să mai iau, că am deja mult prea multe, dar vouă vă recomand în special și rujurile lor - am scris pe blog despre toate rujurile mele Melkior aici, puteți vedea în articol și imagini mai apropiate de realitate decât cele de pe site. Mai recomand și ojele, creioanele de buze, pensulele etc.


În rest, doar dacă se leagă o comandă de cărți la ei, aș lua în calcul câteva chestii mărunte de pe Elefant și Emag. De exemplu am văzut reduse bine șampoanele uscate Batiste, aș profita să mai fac stoc, am văzut în general reduceri bune la produsele pentru păr, dar am mai ochit și pe la alte categorii - niște produse de corp I love reduse binișor, mai multe palete de farduri sau alte produse de makeup. Pe zona de parfumuri n-am ochit mare lucru. Așa că aștept niște comparații cu Emag și văd la ce mă decid.

Haine

Vă ziceam încă din ultima postare în care vă arătam cumpărături că vreau să-mi mai iau niște pulovere groase, e singurul capitol la care stau cam prost cu hainele, dar pe lângă asta o să mai mă uit pe Fashion Days și de blugi (anul trecut mi-am luat unii faini tare cu doar vreo 40 lei) și poate mai arunc un ochi pe la paltoane și cizme. Later edit: Am luat un paltonaș foarte fain și am văzut mai multe paltoane și geci la prețuri bune aici, la blugi iar sunt reduceri bune aici, dar eu n-am găsit nimic pe mărimea mea, din păcate.


Pentru aceleași lucruri o să verific și Kurtmann, iar altceva o să iau doar dacă sunt chilipiruri - îmi amintesc că într-o iarnă am luat fuste cu 15 lei pe Kurtmann, la așa ceva mă bag poate. Later edit: Am avut mai mult succes la ei și mi-am comandat două pulovere, în plus am văzut multe fustițe sub 20 lei foarte simpatice, cu greu am rezistat tentației.

Cred că e evident ce vreau de la Jolidon în mare, dar hai să menționez - sutiene, în primul rând, poate dacă văd vreunul prea tentant și un costum de baie. Later edit: Am reușit să comand un costum de baie și trei sutiene (doar unul pentru mine), dar n-are rost să mai las link că deja dispar, vedeți direct pe site ce mai e. De pe 1001 cosmetice nu știu încă, mai văd până weekend-ul viitor ce „afaceri” am făcut, luam și de la ei în calcul tot un fond de ten, în primul rând.


Cam asta ar fi principalele, mai luasem în calcul niște magazine online cu haine, încălțăminte sau cosmetice, dar nu m-a dat pe spate ce am văzut. Poate o să mai arunc un ochi pe site-urile companiilor aeriene, să văd dacă sunt ceva reduceri substanțiale pe rute care m-ar interesa, dar anii trecuți n-am găsit nimic special în perioada asta. La fel pe zona de telefoane, ar cam fi cazul să-l schimb, dar nu mi se pare ăsta momentul potrivit, reducerile sunt mai mult o glumă pe zona asta.

Voi ce planuri aveți pentru așa zisul Black Friday? Ce ați reușit să cumpărați?

4 comentarii

  1. Spor la cumparaturi!
    Eu m-am lipit de un telefon si o pereche de cizme. Incerc sa ma astampar! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, super, să le folosești cu plăcere! Acum îmi pare puțin rău că nu am verificat și eu la telefoane, am auzit că au fost totuși unele bine reduse la preț.

      Ștergere
  2. eu stau cuminte. am luat o pereche de ochelari de soare pentru al meu, ca i-a mancat aki pe aia pe care ii avea. si m-am scos cu un cadou de craciun :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot e ceva... :)) La cadouri de sărbători eu am început să mă pregătesc și mai din timp, acum nu m-am mai gândit la asta. Oferte o să mai fie.

      Ștergere