Roma de la înălțime

Articolul de azi e mai mult o manifestare a dorului de acest oraș care rămâne capitala mea preferată din Europa și unul dintre orașele mele favorite în general. Am mai scris AICI despre Roma, unde am încercat să cuprind cât mai bine tot ce mi-a plăcut, însă imagini și povești mi-au mai rămas destule cât să mai scriu și alte articole, iar ideea de a publica alte câteva fotografii cu Roma de la înălțime a venit spontan, în momentul în care m-am uitat, încă o dată, la toate imaginile și am realizat că au rămas o mulțime nepublicate - asta deși n-am făcut la fel de multe poze ca prin alte orașe.

Să văd orașul de la înălțime a fost una dintre activitățile mele preferate, iar uneori am fost așa de tare furată de frumusețea peisajului încât am și uitat să-l mai imortalizez. Nu-i nimic, vă arăt azi ce am mai bun și pe viitor poate fac o partea a doua, după ce o să mai revin în orașul celor 7 coline, fiindcă asta o să se întâmple cu siguranță într-o zi.


Castelul Sant'Angelo

A fost locul meu preferat pentru a privi Roma de la înălțime! Zona cu clădirile colorate, cu Podul Sant'Angelo și Vaticanul în zare e minunată și de luat la pas, dar e păcat de ratat și o privire de la înălțime. Desigur, castelul-fortăreață merită vizitat și pentru istorie, dar priveliștea de sus, care devine tot mai frumoasă pe măsură ce urci, e cireașa de pe tort. O să las pozele să spună mai multe:







Terazza del Pincio

Cu muzică pe fundal de la un domn care cânta la chitară și Piazza del Popolo așternută la picioarele noastre, aș fi putut să zăbovesc acolo o zi întreagă. În cele din urmă ne-am urnit totuși din loc luând-o spre Piazza del Spania, iar drumul tot pe la înălțime ne-a oferit alte imagini frumoase cu orașul de sus.






Altarul Patriei

Aflat în Piazza del Veneția și cunoscut și ca Monumentul Vittorio Emanuele, clădirea asta superbă bogată în statui și basoreliefuri care merită atent studiate, mai oferă, pe lângă Muzeul Reunificării Italiei din interior, și un bun punct de a privi orașul de la înălțime. Până la un anumit nivel se urcă pe scări și e gratuit, dar se poate urca și pe acoperiș cu liftul, contra cost.

Din păcate va trebui să mă credeți pe cuvând că zona cu Forul lui Traian, Forumul Roman și Colosseumul arată superb de sus, fiindcă poze n-am făcut decât cu noi și alea prea puține, în care abia se vede peisajul. Îmi amintesc însă perfect că totul arată foarte frumos de sus.




Colosseumul

N-aș recomanda o vizită special pentru asta, istoria e mai interesantă decât priveliștea, dar e și acesta un punct bun de a vedea zona din împrejurimi. Păcat că noi am prins și niște restaurări pe acolo și n-am reușit să scot cele mai bune imagini, dar merita o menționare și aici.



N-am mai luat în calcul Dealul Palatin, pentru că de acolo se vede doar către Forumul Roman și nici alte puncte de unde am avut doar o priveliște drăguță, m-am limitat la locurile care mi-au plăcut cel mai mult. Ce alte locuri n-aș rata eu la viitoarea vizită pentru o privire spectaculoasă de la înălțime:

- Cupola San Pietro de unde Vaticanul și împrejurimile arată superb, dar unde noi n-am putut intra la acel moment;
- Grădina cu portocali, pe unde noi am trecut prea puțin;
- Gianicolo, de unde se vedea poate cea mai spectaculoasă priveliște asupra orașului, îmi pare rău că am ratat-o.

De final și niște imagini chinuite din avion, cu tentația să intru acum să cumpăr iar niște bilete pentru Roma.



Puteți citit mai multe în articolul Amintiri din Roma!

Vreo recomandare suplimentară pentru Roma văzută de la înălțime?

2 comentarii

  1. nu stiu de ce nu m-a atras niciodata italia. desi acum, daca mi-ai da un bilet, as pleca si pe luna... sper ca intr-o zi sa ajung si eu in cel putin 5 tari. cam asta e planul pentru viata asta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îți faci bine „temele” o să fi surprinsă de cât de multe locuri sunt de văzut în Italia. Primul pas e să îți dorești foarte tare să călătorești, iar apoi o să descoperi că e mult mai accesibil decât credeai, chiar și cu un venit mai modest poți ajunge în destul de multe locuri și țări, depinde doar cum îți stabilești prioritățile.

      Ștergere