Produse consumate - August 2019

Luna august e prima pe anul ăsta în care am consumat o cantitate mai mare din produsele stivuite prin toate colțurile casei și nu mă refer doar la ce veți vedea în continuare, pentru că am mai lăsat câte ceva și-n vacanță - noroc că niște protecție solară s-a „salvat” pentru postare, uitate fiind tuburile goale în geanta de plajă - iar pe deasupra am folosit și foarte multe mostre, inclusiv acasă. N-are rost să le mai țin doar pentru călătorii, s-au adunat mult prea multe mostre și chiar sunt curioasă să încerc anumite produse pe care le am în forma asta. N-am totuși de gând să păstrez și plicuri pentru postare, dacă descopăr ceva fantastic sigur iau produsul full size și vă scriu atunci despre el.


Revenind, am reușit să strâng totuși „grosul” de ambalaje de la ceea ce am terminat luna asta, așa că zic să trecem la impresii...

Cu părere de rău am scos și ultimile picături din fondul de ten Paula's Choice, despre care am scris pe larg aici și după cum spuneam și atunci... nu se mai produce. Așa că e inutil să mai explic de ce mi-a plăcut foarte mult, găsiți oricum detalii în articolul menționat.

Pentru buze n-am mai terminat un ruj de ceva vreme, în schimb am dat gata de data asta balsamul de buze Palmer's Cocoa Butter, care mi-a plăcut ca textură, eficiență și miros, iar faptul că are și SPF 15 e un plus, chiar dacă e o protecție cam mică, totuși e mai bine decât deloc. Aveam deja cumpărat alt balsam Palmer's, doar că altă aromă - asta ca drept dovadă a cât îmi place produsul.


Pentru ten am consumat o butelcuță de apă micelară Bioderma Sebium, ok și ea per total, dar mult prea parfumată pentru preferințele mele. Rămân la părerea că Sensibio e cea mai bună micelară a lor.

Alt produs Paula's Choice și tot un preferat e și serul din gama Defense, dar spre deosebire de fond de ten pe el îl pot recumpăra oricând. Nu e hidratant, în schimb are alte proprietăți pentru care mi-a plăcut și mi s-a potrivit foarte bine. Am scris despre întreaga gamă aici și am menționat de atunci că e preferatul meu din gamă - tot acolo găsiți și o impresie detaliată.

Fără prea mare entuziasm am folosit și un mic ser Kiehls - Hydra-Plumping, care în afară de textura siliconată plăcută nu mi-a plăcut absolut nimic la el și n-aș folosi un tub mare nici dacă îmi e oferit cadou. Mă limitez la a puncta un singur aspect - n-am mai întâlnit produs care să miroasă atât de rău a alcool, nu diferă cu nimic mirosul de cel al unui dezinfectant. Formula e pe măsură, deja consider că am făcut un sacrificiu cu tubulețul ăsta.


În tubul verde e de fapt tot un produs pentru ten, o cremă de față Plant Linie pe care scrie în rusă pentru că eu am luat-o din Chișinău, însă pe care am terminat-o pe corp. Pentru ten nu mi-a plăcut, nici nu mi s-a părut prea hidratantă, are și parfum mult și probabil și alți iritanți (n-am mai verificat), așa că nu sar neapărat în sus de bucurie că a fost adus și la noi brandul ăsta - de câteva luni tot văd reclame. Am mai încerc și o micelară și nu mi-a plăcut nici aia.

Printre rătăcitele din geantă se numără Avene SPF 50+ pentru copii, care mi-a plăcut pentru plajă, chiar dacă în rest (am încercat-o și în oraș) mi se păruse puțin cam unsuroasă. Eu am folosit-o doar pentru corp. 

Chiar și mai mult mi-a plăcut ca textură Insitut Esthederm Adaptasun, dar habar n-am cât SPF are. E puternic parfumată, însă miroase foarte bine și pe corp nu mă deranjează aspectul ăsta. O să verific protecția și prețul la o variantă mare, asta mică a fost bună de ținut în geantă și de zi cu zi.

Am mai dat gata încă un dizolvant de unghii Cien (variantă fără acetonă) - nimic nou sub soare în cazul ăsta, e una dintre preferatele mele foarte-foarte vechi, un produs ieftin și bun pentru ceea ce e.


A fost un deliciu gelul de duș Marseillais cu căpșună, am lăsat deoparte toate celelalte geluri pentru el, imediat ce l-am cumpărat. O să-l mai iau pentru miros, în rest e un produs ok, nimic ieșit din comun ca textură. 

Am revenit și vara asta la antiperspirantul Nivea Stress protect, e singurul care mă protejează la temperaturi foarte mari, cel puțin dintre opțiunile mai accesibile - n-am de gând să dau 70 lei pe un antiperspirant. Tot un vechi prieten e și șamponul uscat Batiste, de data asta am terminat o ediție limitată de vara trecută, dar îmi plac oricum cam toate variantele. În ciuda problemelor mele cu scalpul, pe care un astfel de produs le poate agrava, în situații de urgență e bun la casa omului.

Singurul motiv pentru care am luat balsamul de păr Avon Care cu cocos a fost... mirosul. Am avut gelul de duș din gamă și-mi plăcuse cum miroase, la capitolul ăsta a fost la fel de plăcut și balsamul, iar ca eficiență a mers pentru firul meu de păr subțire, dar nu e incredibil, nu știu dacă l-aș mai lua.

Cam asteau au fost majoritatea produselor consumate în luna august, însă mi-au rămas cel puțin încă 5-6 produse aproape gata, care rămân de terminat pe luna viitoare, pe lângă ce o să mai fie - vedem peste vreo lună.

Voi ce ați mai terminat în ultima vreme? Folosiți mai multe sau mai puțin produse vara?

6 comentarii

  1. Am si eu adunate destule, desi multe le-am terminat cand am fost plecata, dar nu am nici o tragere sa fac poze. Eu am ales texturi cat mai usoare vara asta, produse spuma si sprayuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vrut să scap de ele, de asta nici n-am mai așteptat să se încheie luna. Am folosit și eu produse spumă, atât de spălat, cât și hidratante, dar n-am apucat încă să le termin.

      Ștergere
  2. ce-mi place cand termin produsele in vacanta si arunc cu satisfactie ambalajele si bagajul devine mai incapator :))))

    desi eu n-am rabdare sa strang recipientele, mereu citesc postari si ma uit la clipuri cu acest subiect :).

    nu stiu de ce eu eram convinsa ca protectia solara de la Institut Esthederm are FPS 15. cred ca am avut halucinatii, dar chiar nu stiu de unde aveam convingerea asta :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de obicei mai rămân cu puțin produs, cât să le termin apoi din 2-3 utilizări acasă. :)) În cazul ăsta eram cu mașina, iar cremele cu SPF le-am terminat chiar în ultima dimineață de plajă, așa că n-au încurcat cu nimic că au rămas în geantă.

      M-am obișnuit să le adun și-mi dă satisfacție să le văd, plus că-mi fac o idee mai bună cu ce nu ar trebui să mai cumpăr. :))

      Hmm, e cam puțin pentru cât de bine a protejat, eu tind să cred că are un 30. Chiar o să mă interesez.

      Ștergere
  3. nu am consumat mare lucru, cel putin in luna august. tocmai de asta am zis ca pastrez produsele august-septembrie sa fac o postare comuna. in afara de multe chestii de spalat si curatat, de machiaj am uitat complet luna trecuta... hmmmm... nu cred ca am folosit nimic iesit din comun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa procedez și eu dacă am prea puțin într-o lună, le lasă să se mai adune, dar în următoarea perioadă nu cred că o să mai fie cazul, pe septembrie cel puțin au început deja să se adune ambalaje goale.

      Ștergere