Top 5 rujuri pentru toamnă

A fost până acum o toamnă atât de caldă și de însorită încât a părut o prelungire a verii și poate din motivul ăsta n-am avut tragere să fac postarea asta. Însă de acum toamna chiar își intră în drepturi și am decis că e timpul să vă fac niște propuneri de rujuri pentru toamnă-iarnă. Mai am astfel de articole publicate, dar au trecut câțiva ani de la ultimul și între timp am mai descoperit rujuri interesante numai bune pentru perioada asta din an, din care am selectat ce mă atrage pe mine cel mai mult anul ăsta. Am decis ca ordinea din top s-o stabilesc în funcție de cât de mult le-am purtat sau cred că o să le mai port de acum în colo, altfel le recomand pe toate cam în aceeași măsură.


5. Ruj lichid Deborah Absolute lasting - #02

O alegere atipică pentru mine, fiindcă nu obișnuiesc să port nuanțe maro, de altfel nici nu știu dacă mai am vreun ruj în culoarea asta. Însă acesta îmi place, pe buze arată și mai frumos, iar toamna asta am fost foarte atrasă de el, poate și tocmai pentru a mai varia puțin ceea ce port. Rujul e foarte pigmentat, în primele minute de la aplicare e cam lipicios, dar în vreo 5 minute devine mat și dispare acea senzație. Rezistă foarte bine. Nu am aplicat partea incoloră niciodată, am purtat doar rujul singur. L-am găsit online doar în nuanța #03, un maro mai movuliu - aici.


4. Ruj lichid mat Melkior - Cheeky

De aș ține-o numai din petrecere în concerte cred că l-aș purta cu disperare... Nu mi se pare o nuanță de purtat chiar oricând și oriunde, atrage oricum atenția și nu neapărat în mod pozitiv, dar puțin îmi pasă, mie mi se pare un ruj demențial și o să profit de orice ocazie să-l port toamna și iarna asta. Despre calitatea acestei game am scris de multe ori, iar nuanța asta în special se aplică frumos, e super pigmentată și foarte rezistentă. Dacă sunteți suficient de îndrăznețe încânt să vă tenteze... îl puteți achiziționa de aici.


3. Ruj Pupa Metallic - #007

Continui tot cu un mov și tot cu un ruj mai îndrăzneț, chiar dacă nu la fel de „nebun” ca anteriorul. Acesta iese în evidență datorită finish-ului metalizat, dar și nuanța e destul de închisă. Fiind însă un ruj clasic, se poate aplica cu mișcări mai lejere pentru a obține o nuanță ceva mai discretă, purtabilă și de zi cu zi. Îmi place și pentru calitate, ca textură și rezistență mi se pare mai bun decât gama clasică de rujuri de la Pupa. Se aplică foarte frumos și rezistă bine, abia dacă se simte în vreun fel pe buze și pare să ofere și puțină hidratare. Mai miroase și vanilat, yuumy. Nu știu dacă mai e în magazine gama asta, din păcate pe site-ul lor nu apare.


2. Ruj Kiko Smart - #430 Amaranth

Tot cu un miros vanilat mă încântă și rujul ăsta la fiecare aplicare, dar în rest nu are nimic în comun cu anteriorul. Nuanța e un vișiniu-movuliu frumos, destul de intens, are un luciu discret, e foarte cremos și hidratant, cu singurul mic dezavantaj că poate migra puțin în liniile fine din jurul buzelor. Îi trec asta cu vederea pentru că se poate rezolva cu un creion de buze aplicat înainte. Pentru cât e de lejer nu stă rău deloc nici ca rezistență. Eu l-am luat de aici, dar văd că momentan e stocul epuizat la nuanța asta superbă. Mai multe găsiți aici.


1. Ruj Milani - #17 Plumrose

L-am lăsat tocmai pe cel mai cumințel pentru primul loc fiindcă sunt obsedată de rujul ăsta de vreo 2 ani, când n-am nicio idee ce vreau să port mă pomenesc întinzând mâna spre el. Fac asta și-n alte sezoane, dar toamna și mai des, pentru că știu că o să se așeze frumos și dacă am buzele uscate, îmbracă rapid buzele într-o nuanță frumoasă, având o textură așa de faină încât pare că se aplică singur. Îmi place și mirosul, ambalajul pare mai scump decât e, nuanța e frumoasă și purtabilă oriunde, rezistanța mulțumitoare. Dacă n-aș avea deja absurd de multe rujuri mi-aș mai lua cel puțin 2-3 nuanțe din gamă, ceea ce o să și fac până la urmă. Se găsește aici gama, dar nu pare să fie în prezent nuanța asta.



Bonus: Ruj lichid mat Melkior - grupa A2

N-am putut rezista tentației de a-l adăuga și pe el aici, chiar m-a entuziasmat această lansare recentă. Dacă l-aș fi luat în calcul la top probabil că pentru nuanța sângerie demențială l-aș fi pus chiar pe primul loc, numai că n-am apucat să-l port, așa că am preferat să-l las în afara top-ului. Totuși, după cum îl văd că se comportă pe mână nu cred că e diferit de celelalte rujuri lichide Melkior, iar ideea acestei colecții mi se pare genială! Găsiți cele patru nuanțe sângerii aici - din păcate nu știu cât reflectă realitatea ce se vede pe site, la A2 e mult mai aproape de realitate ce vedeți în poza mea, atât doar că nu l-am lăsat să devină complet mat.


Pentru mai multă inspirație de rujuri frumoase vă las și articolele mele mai vechi pe subiectul ăsta, pentru că încă îmi mențin acele propuneri, pe majoritatea le port și în ziua de azi foarte des - aici 10 rujuri pentru toamnă (2016) și aici 10 rujuri pentru toamnă (2015).

Voi ce rujuri preferați toamna asta?

2 comentarii

  1. culmea, luna asta am purtat si eu un ruj mat! am gasit un boys n berries nudelicious - nuanta lollipop si chiar l-am folosit frecvent. bine, nu te gandi ca am stat sa il reaplic sau ceva. s-a dus, pa! dar macar l-am avut pe buze cateva ore

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, bravo! Păi ia pe viitor rujuri care să reziste toată ziua. :)) Numai că depinde și de ceea ce mănânci, la ulei se duc și lip stain-urile cele mai rezistente.

      Ștergere