Cumpărături și noutăți de vară

După două sezoane cu foarte puține cumpărături - primăvară și iarnă - vara asta s-au adunat mai multe lucruri pe care vreau să vi le arăt, în special pe partea de îngrijire a pielii, alături de câte puțin pe celelalte zone - makeup, cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte. Tocmai am realizat că anul ăsta am cumpărat haine mai puține ca niciodată, e posibil ca pe toamnă să mai recuperez, dar doar dacă găsesc ce-mi doresc. Am încetat de mult să cumpăr lucruri doar de dragul de a lua ceva, orice, știu prea bine ce îmi place și ce nu, de aici și o scădere drastică în ultimii ani a cumpărăturile pe care le fac. Totuși, se mai adună necesități și dorințe de satisfăcut, după cum s-a întâmplat vara asta.



Dacă în vara lui 2019 am fost într-o căutare disperată a unor pantaloni scurți, vara 2020 a fost despre sandale... Renunțând la multe dintre sandalele pe care le aveam mi-am dat seama că-mi lipsesc anumite modele sau culori practice și am purces în a căuta ce-mi doream. Am povestit deja că a fost un total eșec încercarea de a găsi măcar o pereche în magazinele fizice și am apelat la online, mai exact la Modlet, unde am găsit trei perechi foarte aproape de ce aveam în cap...




Să le luăm pe rând... Sandalele roz au fost preferatele mele de când am dat comanda, îmi plac cum se așează pe picior și mă simt foarte bine în ele, au fost cu siguranță printre cele mai purtate încălțări vara asta. Mai că le-aș mai lua și pe altă culoare, atât de mult îmi plac.

 

Sandalele bej sunt foarte asemănătoare ca model cu altele pe care le-am avut, sunt și ele foarte comode, chiar mai ușoare decât cele de mai sus, iar modelul și culoarea le fac ușor de purtat la aproape orice ținută de zi cu zi. Au fost și ele mult purtate. 

 

Sandalele albe sunt super simpatice, arată foarte bine în picior, însă din păcate mă cam strâng pe gleznă, după cum mă așteptam la genul ăsta de model. Am piciorul destul de gros și mi se umflă la mers mult, astea sunt mai indicate cuiva cu picior subțire. Oricum, sunt prea drăguțe ca să renunț la ele, le-am purtat de regulă la ieșiri mai scurte.

 

Pentru prețurile foarte mici pe care le au mie mi se par de o calitate mai mult decât rezonabilă, semne de uzură n-au deocamdată niciuna dintre perechi, iar de pe site am luat încălțăminte de mai multe ori și au o grămadă de modele la toate categoriile.




Din Decathlon mi-am luat în primul rând două lucruri practice - un polar și o frontală, ambele pentru munte - dar pentru că mi-au plăcut prea mult am cumpărat și o pereche de pantofi sport, luați de purtat pe stradă. Chiar căutam o pereche într-o nuanță de genul ăsta și cu un model mai finuț, nici nu-mi trecuse prin cap să caut la Decathlon, eu de la ei iau de obicei lucruri pentru sport (mai mult pentru drumeții), dar s-a nimerit să-mi placă mult ăștia și au mai fost și foarte ieftini.




Am decis ca de acum în colo să încerc să prezint hainele îmbrăcate, în loc să le aranjez ca pe alte produse, m-am gândit că nu se înțelege prea bine cum arată anumite haine decât dacă sunt prezentate îmbrăcate. Vara asta am făcut mai multe poze decât de obicei, fără intenția de a le folosi în scopul ăsta, așa că a picat numai bine.

 

În cazul rochiței înflorate nu pot din păcate să vă dau prea multe detalii, a fost luată de mama în urmă cu 2-3 ani - probabil de prin vreo vacanță, când e tentată ușor de orice (ochi dați peste cap) - și n-a purtat-o niciodată, așa că am luat-o eu, deși nu sunt mare fană rochii (prefer fustele), dar mi-a plăcut prea mult combinația dintre imprimeul floral și broderie. Din păcate rar mai întâlnesc asocierea asta prin magazine, spre nemulțumirea mea...




Titlul pentru cea mai purtată haină de vara asta merge către... fusta H&M luată la absurdul preț de 30 lei. Nici nu-mi mai amintesc ce căutam prin magazin la ei, poate sandale, iar fusta asta am văzut-o de la distanță și m-am dus glonț la ea. Când am văzut că are jupa scurtă și crăpături pe laterale, atât mi-a trebuit, faptul că era la reducere a fost doar bonus, o luam oricum.

 

De mult îmi doream genul ăsta de fustă, mi se pare foarte drăguță, vaporoasă și comodă în același timp... mult mai vaporoasă decât o fustă lungă obișnuită, fără crăpături. Mai trece nișe aer pe acolo... Cred că o să fiu cu ochii pe genul ăsta de fuste și-n verile următoare.




Printr-un DM am ajuns special pentru a lua șamponul Balea Med pentru scalp sensibil, îi verificasem mai de mult lista de ingrediente și văzusem că nu are sulfați agresivi, așa că am rămas cu gândul la el. Deocamdată îmi place, rămâne de văzut cum o să mă înțeleg cu el pe termen lung. E foarte ieftin, sub 10 lei. Am mai luat și micelara Garnier, unul dintre produsele cel mai des recumpărate (un top aici), plus niște geluri de duș pe care nu le-am mai pozat, unul deja l-am și terminat.

 

Din Lidl am luat o cremă de duș și un balsam de buze cu banană, mai mult pentru mirosul delicios, dar îmi plac și în rest ambele. Am mai luat și o mască de păr pe care încă n-am încercat-o.




De la Farmacia Tei am luat gelul de curățare CeraVe, varianta Foaming Cleanser, pe care l-am mai avut și mi-a plăcut, un șampon uscat Batiste într-o variantă pe care n-o știam (m-a atras ambalajul), dar și niște produse pe care voiam de mult să le încerc. Despre spray-ul de picioare Biotrade am scris aici, atât de mult mi-a plăcut, pe el l-am luat separat de restul pe la începutul verii.

 

Noutățile cele mai recente sunt The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% care nu prea m-a impresionat la primele probe, nici ca textură și nici ca efect, dar și crema SVR Sun Secure Blur SPF 50+ care-mi place suuuper mult, are o textură spumoasă genială și lasă tenul perfect mat. Cred că o să vă mai vorbesc despre ea pe îndelete, după ce o folosesc o perioadă mai lungă.




De la Bioderma am primit pe început de vară produsul Photoderm Cover Touch SPF 50+ și tot ce-i pot reproșa e că nuanța deschisă e mai de grabă medie, pentru mine e cam închisă și mă oftic, pentru că-mi place foarte mult în rest - are acoperire mare, arată foarte frumos pe piele și rezistă bine pe parcursul zilei. Un alt minus mai e și faptul că se demachiază cam greu, dar asta n-o văd ca pe o mare problemă, motivul e probabil faptul că are filtre minerale.




Mult mai recent - chiar zilele trecute - am primit de la Bioderma o altă lansare recentă și gândită în special pentru zilele calde: Atoderm Intensive gel-creme. Are o formulă curată, o textură de gel foarte plăcută pentru un ten gras în general, nu doar vara, iar pentru mine chiar oferă suficientă hidratare. Are toate șansele să rămână cu mine pe termen lung, mă încântă și că are niacinamide, așa că e posibil să mai vorbesc și despre acest produs după ce-l mai folosesc o vreme.




De la Melkior am comandat doar două produse pe care deja le știam - rimelul Blue Lash și spray-ul de fixare. Pe primul încă nu l-am început, dar l-am luat să fie pentru că-mi place la nebunie, am scris despre el aici. În schimb spray-ul parcă nu mă mai încântă la fel de mult ca atunci când l-am avut pentru prima oară, cred că au schimbat ceva la pompiță și e cam greu de distribuit uniform.

 

Într-o comadă Elefant am mai strecurat, pe lângă cărți, balsamul de buze Neutrogena, care-mi place și concealerul Revlon Candid față de care am sentimente amestecate. Nu e rău, are o acoperire mărișoară, dar parcă e cam mult pentru mine, nu arată pe cât de natural mi-aș dori. O să mă mai joc cu el, nu e groaznic, dar nu cred că are șanse să mă fidelizeze, prefer o acoperire medie.




În rest am avut în comanda Elefant cărți, ca de fiecare dată, însă acum destul de puține. N-am cumpărat prea multe cărți vara asta pentru că am citit mai puțin, dar probabil o să recuperez spre toamnă și nu e exclus să mai dau o comandă până la final de august. Despre două dintre cele din comanda asta am scris deja aici, iar despre celelalte data viitoare.

 

E foarte posibil să mai iau și niște haine pe finalul ăsta de vară, am văzut zilele trecute că sunt deja reduceri foarte mari în unele magazine și vreau să mai arunc un ochi într-o zi, dar orice aș lua sigur n-o să fie nimic de vară, ci de toamnă, unde chiar aș vrea câteva lucruri. Așa că o să vi le arăt la tura următoare de cumpărături, dacă e cazul.

 

Voi ce ați cumpărat interesant vara asta? Ați găsit ceva tentat printre cele de la mine?

6 comentarii

  1. Ce noutati am eu aivazut deja, SPF-ul de la SVR e cumva mineral?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte îmi amintesc nu, cred că are filtre chimice. Poate nu uit să verific mâine și îți spun sigur, e oră prea târzie acum ca să descifrez lista de ingrediente de pe cutie, e scrisă minuscul :))

      Ștergere
  2. sa te bucuri de ele in coninuare!

    sandalele roz mi-au captat imediat atentia, culmea ca ma uit lung la sandale roz in general vara asta :).

    apropo de banane, pe notino era un gel de dus cu banane de la I love... dar vad ca s-a epuizat stocul. si mai ramane masca de par cu taxtura de smoothie de la Oriflame, tot cu banane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Mie mi-au plăcut întotdeauna sandalele roz, am vrut altele pentru că am renunțat la singurele simple pe care le aveam.
      Sunt paralelă cu produsele Oriflame, dar e bine de știut, ador produsele cu miros de banană.

      Ștergere
  3. Sandalele sunt tare simpatice! Eu nu am mai luat mare lucru, câteva haine - tricouri, pe care le voi tria oricum peste 2 luni și le dau mai departe mai. Mult ca sigur

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, nu-mi vine să cred că am dat doar vreo 150 lei pe ele, cu tot cu transport. Eu sunt foarte selectivă, nu mai pățesc să iau și să dau imediat mai departe.

      Ștergere