Produse consumate iarna asta

Am întârziat puțin cu acest articol, dar ținând cont că în București avem zăpadă afară în momentul ăsta nu pare deloc nepotrivit să închei azi ultima socoteală cu iarna, mai exact să vă arăt ce produse am terminat pe parcursul ultimelor trei luni și să vă spun cum mi s-au părut până la final. Nu sunt enorm de multe produse adunate, însă am de data asta mai multe despre care n-am apucat să scriu niciodată, cel mult le-am prezentat pe scurt când erau proaspăt cumpărate. Am pe lângă acestea și niște nelipsite veterane, desigur, hai să le luăm pe rând.



Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


La capitolul produse de machiaj n-aveam cum să termin prea multe pentru că m-am machiat rar și puțin iarna asta, uneori doar discret la ochi, ceea ce se vede și din ceea ce am să vă arăt. Rimelul Maybelline Big Shot mi-a plăcut, de fapt nu-mi amintesc de niciun rimel Maybelline care să mă fi dezamăgit vreodată, deși preferatul meu de la ei tot Lash Sensational rămâne.

Am folosit până la final și carioca de sprâncene Kiko (de aici cumpăr produsele lor), mi-a plăcut efectul și vârful care nu s-a tocit deloc, totuși la capitolul rezistență era loc de mai bine. În zilele reci nu mi-a făcut probleme, dar prin vară n-a fost tocmai prima mea opțiune. Am mai consumat și un balsam de buze Neutrogena care m-a mulțumit, probabil că l-aș mai lua și cu altă ocazie.

La capitolul îngrijirea tenului am consumat ceva mai multe - deși mai puțin decât mă așteptam, dar iar m-am întins cu desfăcut chestii - printre care gelul de curățare CeraVe pe care l-am mai avut, dar de care m-am cam plictisit și nu-l mai vreau, cel puțin momentan. El e foarte ok, dar așa mi s-a pus pata, am explicat mai bine de ce în articolul Preferințele se mai schimbă - 5 produse ca exemplu, printre care se afla și el.


Unul dintre produsele cu cele mai bune rezultate pentru tenul meu, pe care credeam totuși că n-o să-l mai termin vreodată e Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel - cantitatea unui full size e foarte mare, iar eu folosesc puțin la o aplicare și pe deasupra am tot avut și alți exfolianți începuți, așa că l-am mai folosit și pe spate în ultimele luni ca să-l termin, unde a avut de asemenea rezultate bune asupra coșurilor. E produsul meu preferat în lupta cu coșurile și punctele negre, am scris puțin mai mult aici despre el. Între timp a fost schimbat ambalajul, în rest e același și clar îl vreau iar.

Am terminat și două creme hidratante -  The Ordinary Natural Moisturizing de care m-am bucurat să scap și Bioderma Atoderm Intensive gel-cremă din care am un alt tub desfăcut în prezent. Ambele au apărut în articolul cu 5 descoperiri și 5 dezamăgiri din 2020, doar că pe liste separate.

De la Bioderma am terminat mai multe produse, încă unul dintre ele fiind Pigmentbio C-Concentrate, un tratament cu vitamina C și acizi (salicilic, glicolic, azelaic), care e gândit pentru a fi folosit o lună, eu însă m-am întins cam două luni de folosit la două zile. Vitamina C vine sub formă de pudră care trebuie eliberată dintr-un căpăcel, formula e interesantă, rezultatele bune, dar eu nu m-am împăcat așa de bine cu prezența parfumului puternic și nici cu textura, așa că o dată a fost de ajuns.

În schimb Bioderma Hydrabio Brume sunt tentată să-l recumpăr, e un mist cu antioxidanți ușor de aplicat pe care l-am folosit în fel și chip - înainte de aplicarea diverselor serumuri, pe parcursul zilei când simțeam nevoia, chiar și peste machiaj uneori, iar în condițiile astea m-a ținut cam un an de folosit frecvent.


Mai am un produs Bioderma și închei cu produsele de la ei, iar de data asta nici nu insist fiindcă despre șamponul Node G am scris de un catralion de ori și n-am ce impresie în plus să aduc, funcționează bine pentru mine și am alt tub în baie. În schimb cu șamponul Nature Box cred că închei relația aici, l-am mai avut și pe el de câteva ori (în varianta asta și altele), însă pentru scalpul meu nu mai funcționează, dar tot cred că merită o încercare dacă vreți un șampon cu formulă blândă.

Am mai consumat și o mască de păr Cien Tropical Summer, o ediție de vară de la Lidl pe care am tot folosit-o de vara trecută fără să observ ce scrie pe tub, că cică e un tratament după expunerea la soare, abia când era aproape gata am văzut - nu contează, funcționează foarte bine ca mască de păr, lasă părul moale pe lungime și miroase bine. Aș mai lua-o dacă o s-o mai văd.

În ultima vreme am mai dat șanse unor șampoane, fără mare succes, așa că șamponul uscat Batiste a intrat în ecuție mai des decât îmi doream pentru a mă scăpa de aspectul de păr nespălat când el de fapt era foarte bine spălat. Bine că există asemenea variante salvatoare.


Nu e prima oară când termin un tub nici de scrub de corp Avon Naturals, l-am mai avut de câteva ori atât în varianta asta cu ciocolată, cât și în variantă cu căpșună, ambele fiind deliciose. Ca eficiență sunt ok pentru mine, nici prea blânde, nici prea agresive. E foarte posibil să le mai recumpăr.

Acel tub de gel de duș Coco Loco a fost luat cândva din Jumbo dintr-un impuls de moment și nu mi-a plăcut deloc cum mirosea pe piele, mult prea sintetic, deși din tub părea ok. L-am folosit să mă spăl doar pe picioare cu el - adică stric pe tălpi, apoi continuam pe restul corpului cu altceva. Prefer să mă spăl cu ceva care-mi place cum miroase.

Ultimele sunt niște produse la care tot revin frecvent - gelurile de duș Balea, ambele variante ușor cremoase și foarte frumos mirositoare, însă preferatul meu de departe e buttermilk & lemon, din care am mai avut și am și acum stoc, miroase demențial.

Asta a fost cu iarna, hai cu primăvara!

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

8 comentarii

  1. Hydrabio Brume imi place si mie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut intenția să-l înlocuiesc cu cel de la Eucerin pe care-l recomandai tu, dar o farmacistă mi-a spus că nu se mai produc. Nici n-am apucat să verific dacă știa ce spune sau bătea câmpii. Cred că o să-l recumpăr pe Brume cât de curând. :D

      Ștergere
  2. Produsele paulas choice mi se par geniale! Mereu zic ca pun de-o comamda, insa tocmai pentru că am Deja o mulțime de lucruri desfacute, nu mai fac asta. In schimb, scruburi bune am gasit la ziaja si organic planet,mai nou

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar sunt geniale! Te înțeleg, anumite produse de la ei tot amân și eu să le încerc din același motiv, oricum ajung la limita termenului cu unele.
      Scruburile Ziaja sunt geniale, o să mai revin sigur la ele.

      Ștergere
  3. eu sigur mai iau gelul de dus cu buttermilk si lamaie. nu stiu de ce am cumparat doar o sticla cand am fost data trecuta la dm, bineinteles ca am terminat-o deja :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am golit raftul de el ultima oară când am fost. :)) Nu doar pentru mine însă și oricum nu mai erau prea multe, cred că s-a prins mai multă lume cât de bine miroase.

      Ștergere
  4. Doamne, aroma aceea de buttermilk o iubesc si eu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că suntem mai multe îndrăgostite de el :))

      Ștergere