Cumpărături din primăvară și vară

Deși mă bucură începutul de toamnă foarte mult, pe aici o să mai prelungesc puțin vara cu câteva articole retrospective, pentru că am rămas în urmă cu mai multe categorii. Ce o să vă arăt azi sunt cumpăraturi din ultimele șase luni, o perioadă foarte lungă pentru atât de puține lucruri, treabă de care sunt foarte bucuroasă, îmi dau tot mai bine seama de cât de puține lucruri materiale am de fapt nevoie. Am mai achiziționat geluri de duș, deodorante, șampoane și alte câteva chestii super basic pe care n-o să vi le mai arăt, dar din categoria de plăceri și mofturi personale cred că am adunat cam tot ce am cumpărat în primăvară și vară.

Iar dacă tot n-am multe haine sau produse de îngrijire, iar pe cărți nu mai are rost să insist prea mult aici, m-am gândit să integrez puțin și din zona de alimente - mai exact dulciuri și gustări bune fără zahăr, că am făcut niște super descoperiri pe zona asta. Le-am mai prezentat eu pe Instagram, dar vreau să rămână și undeva pe blog.


Încep cu îngrijirea tenului, am câteva noutăți de la Farmacia Tei să vă arăt, deși n-am făcut prea multe descoperiri extraordinare. Despre Isispharma UVEblock dry touch am scris în articolul Protecție solară în uz vara asta și părerea mea rămâne aceeași - e faină, dar nu ceva ieșit din comun - și tot acolo apare și SVR Sun Secure Blur, o preferată pe care am mai pomenit-o cu multe ocazii. De la Revox am luat tonerul Just Retinol dintr-un impuls, ca să constat acasă că nici nu prea are retinol în el. Nu face nici rău, dar nici vreun beneficiu extraordinar nu văd cu el.

De la Revuele am două produse, unul bun și unul mai puțin impresionant. Crema cu centella asiatică mi-a plăcut atât de mult încât i-am dedicat și un review aici, de când s-a răcit vremea simt nevoia să mai aplic și altceva hidratant pe lângă ea sau s-o folosesc dimineața, înainte de SPF, dar pentru vară rămâne o opțiune ieftină și foarte bună pentru preț. În schimb serul cu peptide - care nici el nu prea are peptide - nu mă încântă în mod deosebit, nici ca textură, nici ca rezultate. Am mai luat și produse pentru păr, nu le-am mai fotografiat fiindcă nu era nimic nou.


În următoarea poză am adunat câteva chestii fără mare legătură între ele, rimelul de sprâncene Essence și exfoliantul gel Paula's Choice cu 2% BHA nefiind noutăți, le-am mai avut de câteva ori, dar produsul de sprâncene nu mă mai încântă la fel de mult ca la început, în timp ce exfoliantul gel încă îmi place la fel de mult ca atunci când l-am descoperit - sunt reduceri la exfolianții Paulei în prezent, vedeți aici ce și cum dacă vă tentează.

Am vrut să aduc și aici în atenție produsul pe care l-a lansat anul ăsta Bioderma cu dublu rol - dezinfectare și hidratare - pentru că mi-a plăcut conceptul și acum că încep să mi se usuce mâinile mai tare o să-l folosesc tot mai des, chiar lasă mâinile fine. Atenție însă că trebuie agitat bine înainte de aplicare, eu am uitat o dată și am rămas uleioasă toată. Mai vedeți în poză și singura pereche de ochelari de soare pe care am luat-o anul ăsta (e un progres, am o slăbiciune), sunt de la Avon și au o nuanță de roșu puțin mai intensă decât pare în poză.


De prin primăvară am început să mă uit de o rochie albă cu volane și broderie, aproape că îmi luasem gândul după ce am tot căutat online și offline și nu găseam nimic să mă mulțumească pe deplini (una era prea scurtă, alta transparentă, ori nu-mi plăcea materialul etc) și până la urmă am găsit cam ce căutam printr-o reclamă de pe Instagram, semn că sunt bune uneori și reclamele. Magazinul se numește Born2Be și e prima oară când comand la ei, de fapt nici nu știam de existența lor. A fost totul ok, inclusiv rochia asta la care-mi plac detaliile și mă simt bine în ea, dar nu știu dacă i-aș pune pe lista mea scurtă cu magazine preferate de haine, mai văd pe viitor.


Tot de la ei am mai luat și bluza de mai jos, nu am reușit să redau în nicio fotografie detaliile drăguțe pe care le are, dar cred că se înțelege ca idee. Îmi place mult și ea, mai aveau și pe alte culori, iar la ambele piese comandate apreciez că nu se șifonează la spălare în mașina de spălat absolut deloc. Nu sunt materialele cele mai bune din lume, dar nici proaste, iar prețurile au fost super rezonabile și întregi, pe deasupra am avut ceva cod de reducere și comanda cu cele două a fost sub 120 lei.


Prin căutările mele am ajuns și la MiniPrix - în magazinul lor mare din Otopeni - fiind sigură că acolo o să găsesc și rochia aia albă și posibil și multe alte tentații. Nu, din contră, am rămas foarte dezamăgită de ce am găsit pe acolo, multe haine gata deteriorate și niște prețuri în general cam mari pentru ce știam eu că e MiniPrix. Așa că tot ce am luat de la ei e cămașa de mai jos (Bershka e), mi s-a părut simpatică și am purtat-o de câteva ori și cu diverse fuste, dar parcă și mai bine merge cu blugi - bine, preferabil cu o talie mai înaltă, nu știu ce mi-a venit cu combinația asta din poză.

Tot legat de capitolul haine am luat și minunea asta de steamer cu abur care își face bine treaba pe tricouri, fuste și rochii vaporoase, dar e ok și pe alte haine care necesită doar mici retușuri. Nu mi se pare atât de wow pe cât îl văzusem lăudat, trebuie insistat ceva cu el, dar își face treaba - eu nici n-am multă răbdare la capitolul călcat, așa că dacă eu zic că e ok poate asta se traduce prin impresionant pentru alții.


Acum să intru puțin și la capitolul dulciuri fără zahăr - cel din trestie de zahăr e singurul de care mă feresc pentru că inflamează și am primit recomandări medicale în sensul ăsta, în rest n-am probleme cu zahărurile din fructe sau alte tipuri de îndulcitori. Cele mai multe „provizii” le-am făcut de pe Vegis în ultimele luni, inclusiv tot ce vedeți mai jos, dar și altele. Au multe produse, unele se găsesc și în magazine fizice, dar mie îmi e mai comod să iau mai multe odată de la ei și pentru că pot seta să-mi arate doar produsele fără zahăr și ce categorii mă interesează, pe când la raft durează mai mult.

Cel mai tare vreau să recomand dulcețurile de la Bun de tot, îmi plac la nebunie și deja cred că le-am încercat pe toate, preferatele mele fiind de vișine și de smochine, dar e subiectiv, bune au fost toate. Sunt îndulcite cu suc de struguri, au ceva conservant ca să reziste, dar și foarte mult fruct. Nu sunt cele mai ieftine, dar cred că merită banii dacă vreți opțiuni mai sănătoase de dulceață sau aveți restricții similare cu mine - le găsiți aici pe toate.

Tot de la Vegis am mai luat zahăr de cocos, făină de cocos, fructe uscate, unt de arahide, batoane și multe altele - n-am poze cu toate. Surprize neplăcute n-am avut cu ei niciodată.


Prima oară când am încercat ciocolata Sweet & Safe tot de la Vegis o luasem, apoi a dispărut de la ei și m-am orientat către diverse magazine fizice - varianta amăruie e vegană (n-are nici lactoză), în timp ce cealaltă variantă are puțin lapte, ambele sunt foarte bune și au o cantitate destul de mare de cacao, asta justificând și prețul mai ridicat (ceva în jur de 10 lei una, nu mai știu exact). Sunt îndulcite cu stevie. Pe aia amăruie n-o recomand decât dacă sunteți deja mari fani ciocolată amăruie, dar cealaltă cred că ar putea să placă aproape oricui.


Cărți am comandat mult mai multe în ultimele 6 luni decât ce am adunat mai jos - poza e un fel de „cu titlu de prezentare” - ce vreau să spun la capitolul ăsta e că am dat pentru prima oară o comandă la Librex și experiența a fost foarte ok (a durat puțin mai mult să ajungă decât de la alții, dar nimic grav), însă opțiunile sunt mai limitate, așa că eu rămân fană Libris și la ei am plasat cele mai multe comenzi anul ăsta. Cred că o să mai urmeze încă una în viitorul apropiat, mai vreau anumite cărți. Urmează și un articol despre cărțile citite vara asta pentru că n-am mai făcut de mult unul și am citit câteva cărți bune.


„... intenția mea e ca în primăvară să fiu la fel de cumpătată cu achizițiile, am puține dorințe și încerc să mă focusez doar pe ele.” - asta spuneam la finalul cumpărăturilor de iarnă și chiar m-am ținut de plan, în primăvară n-am cumpărat decât foarte puține lucruri și apoi n-am recuperat nici în vară. În schimb m-am bucurat că anul ăsta am putut să profit mai mult de haine și produse de machiaj pe care anul trecut le-am folosit/purtat mult prea puțin din cauză că... a fost cum a fost 2020.


Voi ce mofturi v-ați satisfăcut în ultima vreme?

2 comentarii

  1. Eu mi-am luat incaltaminte (chiar aveam nevoie), lumanari parfumate si am in plan cateva chestii de corp cu aroma de mar, preferata mea toamna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am descoperit anul ăsta o grămadă de încălțări de care uitasem și pe care am profitat să le port mai mult, așa că n-am mai luat nimic de la niște ghete (mega-ultra purtate) pe care le-am cumpărat parcă prin ianuarie. În schimb niște produse de corp cu măr și scorțișoară aș vrea și eu pentru toamnă-iarnă :D

      Ștergere