Protecție solară în uz vara asta

După niște zile toride de vară pare foarte nimerit să aduc din nou în discuție subiectul protecției solare - chiar dacă eu „militez” pentru folosirea acesteia pe tot parcursul anului în cazul pielii expuse, totuși vara e cu atât mai important acest pas din rutina de îngrijire pentru ten și se adăugă și necesitatea de a proteja pielea de pe corp. Protecția solară e un subiect care mă pasionează și sunt mereu tentată să încerc noutăți la capitolul ăsta, chiar dacă am în permanență și produse descoperite mai de mult care se numără printre preferate și aș putea foarte bine să rămân doar la opțiunile astea.

Azi am hotărât să adun doar produsele pe care le am în uz în prezent - mai am câteva prin casă pe care nu sunt sigură că are rost să le încerc, e posibil să le dau, așa că pe acelea n-aveam de ce să le includ, nefiind încercate - și să vă vorbesc despre ele. Unele îmi plac mai mult, altele mai puțin, altele deloc, așa că doar o parte sunt recomandări.



SVR Sun Secure Blur SPF 50


Deși lista asta nu o să fie sub forma unui top, ordinea următoarelor fiind aleatorie, am decis să încep totuși cu preferata mea din prezent, o descoperire de anul trecut pe care am recumpărat-o și o s-o mai recumpăr cu siguranță. Îmi place textura la orice temperatură și în orice situație - în oraș, acasă, pe munte sau la mare, cu sau fără machiaj deasupra. Are o textură genială, minimizează porii și e o bază excelentă de machiaj. Singurul ei cusur e că are puțin parfum, dar eu îi trec asta cu vederea.

I-am dedicat un articol întreg AICI, în caz că vreți să citiți o părere mai detaliată. Am pe wishlist și varianta pentru corp din gama Blur, iar când se mai răcește vremea o să mai dau șanse și altor produse cu protecție solară de la SVR. Deocamdată am mers la sigur doar cu Blur fiindcă tind să cred că e cea mai bună variantă pentru un ten gras sau mixt.


Isispharma UVEblock Dry touch SPF 50+


E cea mai nou încercată și deși în mare îmi place, fiind destul de lejeră și cu o formulă curată, totuși aveam alte așteptări, nu pot spune că sunt impresionată peste măsură. Din denumire (dry touch) și din ce recenzii am văzut mă așteptam să lase un aspect mat similar cu al cremei mai sus numită - chiar speram asta, fiind mai ieftină și fără parfum - dar nu e cazul. Nu e foarte grasă, dar lasă ceva luciu pe piele, care se mai intensifică pe parcursul zilei.

O folosesc și pe ea fără probleme, e destul de aproape ca textură de o favorită foarte veche pe care n-o mai am acum - Aquafluide de la Bioderma - dar totuși crema de la Bioderma e și mai lejeră și cred că aș prefera-o tot pe aceea, chiar dacă e mai scumpă. Nu e o opțiune rea deloc pentru prețul mic, doar aveam eu așteptări mai mari.


Altruist Face fluid SPF 50


Nu-mi place, sunt bucuroasă că nu mai am foarte mult în tubul ăsta și cu asta cred că îmi închei orice socoteală cu Altruist în general. Are o textură fluidă, părea ok la prima vedere, totuși e mult prea emolientă și grăsuță pentru mine, lucesc ca un bec de cum am aplicat-o și după câteva ore când e cald începe să mă detanjeaze la purtare, s-o simt neplăcut. Cât a fost mai răcoare era acceptabilă, acum o mai folosesc fie pentru câteva ore pe acasă, apoi o dau jos și aplic altceva, fie o folosesc pe corp în partea superioară. N-o recomand pentru un ten gras sau mixt, cel puțin.


Bioderma Photoderm Cover touch SPF 50+


Dintre opțiunile colorate de la Bioderma îl mai am doar pe el în prezent și deși e un produs foarte fain și sunt sigură că pentru multe persoane ar putea funcționa excelent, pentru mine are din start inconvenientul de a nu mi se potrivi nuanța (cea mai deschisă e de fapt cam medie) și n-am cum să-l folosesc decât combinat, caz în care nu mă pot baza doar pe produsul ăsta pentru protecția solară, fiindcă aplic o cantitate prea mică. Mi-ar plăcea să mai scoată o nuanță.

Una peste alta, pentru nuanță și pentru nevoile mele eu prefer gama Nude Touch de la ei și am AICI un articol comparativ între ele două. O să mă mai bucur și de Cover touch în diverse combinații pe parcursul verii, dar altul o să mai vreau poate doar dacă apare o nuanță în plus, mai deschisă.


Bioderma Photoderm Bronz SPF 50+


Am „trișat” puțin aici, fiindcă desfăcut am o variantă cu SPF 30, însă i-a cam trecut termenul, cred că e cazul să renunț la el așa neterminat și o să-l deschid pe ăsta cât de curând. Cel mai mult îmi place să-l folosesc pe picioare (e ulei uscat, dar lasă un ușor luciu), dar e super fain și de folosit la plajă pe tot corpul. Singura lui problemă e că la câte un tub se întâmplă să se strice pompița - sau poate am avut eu ghinion. L-am mai avut de vreo două ori.

În general de 4-5 ani am folosit protecție solară doar de la Bioderma pentru corp, cel mai mult mi-a plăcut o variantă loțiune, pe care n-o mai am însă. E posibil s-o recumpăr cât de curând și pe aia, am scris despre ea și mai multe produse cu SPF de la Bioderma în urmă cu 3 ani AICI.


Pentru corp ar mai merge să mai adaug măcar încă una, nu sunt eu la fel de strictă ca pe ten cu protecția solară, dar tot am nevoie dese ori vara și de ceva tip loțiune/cremă nu ar strica. Pentru ten mă abțin (din greu) să mai iau noutăți o vreme, vreau să mai folosesc din ce am înainte. Mă pasionează îngrijirea pielii și protecția solară, dar mă interesează și să nu mai fac risipă.

Ca să fac un rezumat al produselor - singurul pe care nu-l recomand deloc e Altruist, la restul depinde mult de nevoi și așteptări, dar sper ca scurtele mele impresii să vă ajute să vă faceți o idee, fiindcă o impresie clară nu avem decât testând pe propria piele.

Voi ce produse cu protecție solară aveți în uz vara asta?

8 comentarii

  1. Mi-am luat o crema coloranta Isispharma cu spf 50 care nu mi se potriveste deloc, e unsuroasa si lipicioasa pentru tenul meu gras..nici nu stiu ce sa fac cu ea..Acum mi-am comandat SVR sun secure blur, am zis sa merg la sigur
    Pentru corp as vrea un spray care sa nu fie gras sau lipicios, dar sincer m-am cam saturat sa testez..
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă mi se pare că un produs ar putea să fie ok ca textură pentru cineva cu ten normal sau uscat eu de obicei le dau către astfel de persoane. Uneori lor le place, alte ori nu, dar măcar am încercat :))
      Mie mi-a plăcut o loțiune spray de la Bioderma, dar avea doar SPF 30. Am speranțe și cu SVR Blur pentru corp, la cât de faină e cea pentru ten nu cred că poate să fie uleioasă nici varianta de corp.

      Ștergere
  2. Protecția solară e extrem de importantă, eu folosesc La Roche Posay pentru ten acneic, cu SPF 50. Mulțumim pentru recomandări! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e! Am de ceva vreme în wishlist o cremă cu SPF 50 de la ei, cred că e chiar cea pentru ten acneic.

      Ștergere
  3. Eu prefer filtrele minerale pentru ca nu ma deranjeaza deloc la ochi, insa crema aia de la Garnier in tub din carton reciclabil mi se pare chiar misto si ochii mei o tolereaza foarte bine si are si un pret bun de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tot văzut lăudată crema aia de la Garnier și vreau s-o încerc și eu. Numai să mai consum cât de cât din ce am desfăcut, două creme sunt abia începute.

      Ștergere
  4. subscriu, la photoderm si mie mi s-a stricat pompita. dar e super, l-am avut acum vreo 2 ani la mare si mi-a placut la nebunie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci e o problemă la ambalaj. Mă bucur că și ție ți-a plăcut! E singurul produs cu SPF tip ulei care m-a încântat vreodată.

      Ștergere