Ieftin și bun: Garnier Anti-age SPF 50

Multă vreme n-am mai acordat atenție produselor de skincare de la Garnier, exceptând zona de demachiere și curățare, însă produsele cu protecție solară din gama Ambre Solaire s-au bucurat de o popularitate atât de mare anul trecut, încât am decis în cele din urmă să-i dau o șansă cremei care face subiectul acestui articol. Am luat-o prin toamnă, tubul acela l-am terminat, așa că după ce l-am început pe al doilea și l-am testat inclusiv în zilele mai calde, simt nevoia să recomand la rândul meu produsul acesta ieftin și bun.


Gama mai conține și alte produse, pe mine la acesta m-au atras două lucruri: lista de ingrediente și ambalajul. Faptul că are și un preț super atractiv - mai de grabă online, de exemplu AICI, în magazinele fizice fiind mai scumpă - e un bonus.

O să încep cu cel din urmă aspect, care poate că nu va interesa multe persoane, dar eu zic că ar trebui să ne preocupe: ambalajul a fost realizat cu o cantitate foarte redusă de plastic, se poate sesiza atât din materialul tubului, cât și la căpăcelul mic. Sper ca industria consmetică să continue cu această „tendință” și să devină o normalitate reducerea plasticului, dacă nu chiar eliminarea.

Cât despre lista de ingrediente: am apreciat că nu conține anumite ingrediente cu potențial iritant, precum parfum sau alcool denaturat, dar m-a atras și prezența câtorva ingrediente care îmi plac: niacinamide și o micuță cantitate de acid salicilic, care sunt printre ingredientele mele preferate, dar are și antioxidanți, acid hialuronic sau „banala” glicerină.


Consistența produsului e de cremă lejeră, care se întinde plăcut și nu lasă peliculă uleioasă în urmă. Eu am un ten gras, cu exces de sebum, așa că nu tolerez orice cremă, însă aceasta se simte foarte plăcut și nu mi-a făcut probleme pe parcursul zilei, în ciuda faptului că e mai emolientă. Atât la temperaturi joase, cât și în zilele foarte calde din ultima vreme, am purtat-o fără probleme toată ziua. Spre seară lucesc orice aș purta, e normal.

Nu lasă un aspect chiar așa de mat și mătăsos precum SVR Sun Secure Blur, dar funcționează și Garnier Anti-age Super UV foarte bine chiar și sub machiaj. Cred că s-ar putea potrivi oricărui tip de ten. Dacă vreți un SPF genial ca bază de machiaj recomand în continuare SVR Blur, dacă vreți o cremă „normală”, hidratantă și fără parfum o recomand pe aceasta.

E o cremă basic, care hidratează și protejează de soare (are filtre UVB și UVA), la un preț mai mult decât rezonabil și având - pe deasupra - un ambalaj mai prietenos cu mediul decât alte produse din aceeași categorie. Din motivele astea am simțit nevoia să dau mai departe informația.

O găsiți și în foarte multe magazine fizice, iar dacă vreți totuși un preț mai bun verificați oferta online la această gamă - aici sau aici au prețuri bune.


Link-urile inserate în articol sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. foloseam multe produse garnier acum cativa ani, inclusiv creme pentru ten, pentru corp, demachiant si am cam uitat de ele. o sa tin minte crema asta si voi lua in calcul brand-ul pe la final de iulie cand voi termina tot ce am cu spf. pare ca si-au imbunatatit portofoliul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la fel mi se pare și mie, că au îmbunătățit mult produsele. O să mai fiu și eu cu ochii pe ce (re)lansează Garnier pe viitor.

      Ștergere