La un pahar de vorbă #2

Este ultima zi din săptămână, ultima zi din lună, ultima zi de vară. Vă propun ca azi să ne relaxăm, să ne încărcăm cu energie pozitivă și să primim toamna cu brațele deschise și cu speranța că mai întârzie puțin. Este o zi perfectă să stăm puțin la povești, nu-i așa? Am multe gânduri pe care vreau să le împărtășesc cu voi, așa că vă invit „la un pahar de vorbă”...


Vacanța la mare de luna aceasta a fost pentru mine ca o gură de aer imensă și deși fizic nu m-am odihnit prea mult, pot spune că m-am odihnit psihic, m-am încărcat cu energie, mi-am făcut ordine în gânduri și idei, dar și noi planuri pentru la întoarcere. Ignorând micile denivelări care mai apar în drum, totul merge din bine înspre și mai bine, ceea ce mă bucură mult. În primul rând, m-am ținut de planul de a-mi începe fiecare zi cu câteva exerciții fizice, ceea ce mi-a dat o stare de bine de fiecare dată și m-a ajutat să mă mobilizez mai repede dimineața, când de obicei mai dormeam pe mine vreo 2-3 ore până să mă trezesc la viață - vă recomand cu căldură să încercați, doar începutul e mai greu.

Printre o mulțime de alte planuri și proiecte, mi-am propus să fac treptat și câteva modificări/îmbunătățiri la blog pe care le amân cam de mult timp. Veți vedea pe parcurs la ce mă refer. Chiar pentru mâine am în plan să mă ocup de o parte din ele, dar am nevoie de niște sugestii din partea voastră: vreau să pun toate postările colective (cumpărături, consumate, preferate, top-uri, etc) într-o singură categorie și nu știu cum aș putea să o denumesc astfel încât să fie cât mai sugestivă. Până acum le-am pus toate la „others” dar nu sugerează nimic concret denumirea secțiunii. Singura idee care mi-a venit e „colectiv review”, dar nu sunt prea sigură. În afară de asta, mi-am propus să mă ocup mai mult de două dintre pasiunile care m-au împins să deschid acest blog: nail art și make-up. Pe parcursul verii mi-am făcut manichiura destul de rar, de multe ori le-am ținut până la o săptămână, iar de machiaj... pot spune că m-am limitat la un machiaj complet al tenului, rimel și ruj. Atât! Am început deja să mă mai joc cu fardurile și să mă reîmprietenesc cu tușul de ochi, deci am început să iau măsuri. La acestea mai pot adăuga și părul, aș vrea să încep să caut idei de coafuri simple pe care să le experimentez, dar în sensul ăsta încă nu m-am mobilizat să fac nimic, sper că de săptămâna viitoare.

Mă simt de asemenea „datoare” să vă împărtășesc câteva impresii și despre competiția Orkestra la care știți bine că am participat. A fost prima competiție de acest tip în care m-am implicat și a fost o experiență chiar interesantă. Au fost și bune și mai puțin bune, dar per total a fost o experiență din care am avut multe de învățat. Mi-am propus încă de la început ca fiecare articol să fie făcut pentru voi, cititoarele mele dragi, și abia apoi pentru competiție și n-aveți idee câtă satisfacție am avut la fiecare confirmare din partea voastră că am reușit să fac ceva util pentru voi! Nici din partea juriului nu au lipsit aprecierile, majoritatea articolelor mele au primit 14 puncte din 15, ceea ce zic eu că este foarte bine. Cu toate acestea, în final am ajuns să obțin un singur loc 3 cu premiu 250 lei cash. Nu e mult raportând la munca depusă (mă credeți că am avut un articol la care am lucrat vreo 7-8 ore legat?), dar ceea ce m-a tras în jos a fost lipsa de vizite aduse pe site-ul sponsorului. De fapt, mai corect ar fi spus că n-am avut suficiente vizite de 30 secunde, pentru că vizualizări la postări și accesări pe site au fost.. chiar foarte multe. Am avut o mulțime de articole la care am pierdut la diferență de 1-2 vizite, ceea ce m-a ofticat puțin, evident. Am realizat că nu sunt de mine astfel de competiții, nu-mi place să cer astfel de lucruri de la voi (iar fără să ceri cu insistență n-ai cum să obții suficiente în comparație cu cei care o fac), prefer să obțin totul doar pe munca mea, să pot avea o satisfacție completă la final. Nu știu să vă spun dacă la competiția din toamnă o să mă mai înscriu sau nu, depinde foarte mult de această regulă cu măsurarea popularității. Dacă voi avea timp și dacă se va mai modifica câte ceva la regulament, iar criteriul va fi astfel conceput încât să-mi fie pe plac poate că mă voi implica, însă dacă rămâne exact la fel cu vizitele de 30 secunde... cu siguranță voi spune „pas” și mă voi concentra pe alte lucruri. Nu regret totuși nicio secundă faptul că am participat pentru că, așa cum am spus, am avut multe de învățat din această experiență.

Trebuie să vă mai spun că nu am uitat de promisiunea că voi găsi o modalitatea de vă răsplăti pe cele care m-ați ajutat necondiționat în competiție, la fel cum n-am uitat nici de răsplătirea unei cititoare fidele care comentează des aici pe blog, dar îmi e destul de greu să aleg, în ambele cazuri. Sper să revin cât de curând cu un „semn” și în acest sens! Repet, nu-mi uit promisiunile!

Revenind pe final la gânduri mai personale, trebuie să vă mărturisesc că în ultima vreme am conștientizat cât de mult mi-am schimbat modul de a privi anumite situații (acele situații complet noi și/sau neprevăzute) și cât de diferit le gestionez, comparativ cu 1-2 ani în urmă când „mă pierdeam” și nu mai știam ce să fac. De fapt, m-am schimbat eu enorm de mult și am realizat cât de mult contează oamenii cu care alegem să ne înconjurăm. E greu să evoluezi când ești înconjurat de oameni nepotriviți care te trag în jos fără să-ți dai seama, prin descurajări și printr-un pesimism care-i caracterizează, iar eu am experimentat asta pe propria-mi piele la o vârstă fragedă, când încă nu realizam toate acestea. Așa că, dragelor, înconjurați-vă de oameni frumoși pe dinăuntru, oameni care debordează de energie pozitivă, care știu să se bucure de lucruri mărunte și nu uitați niciun moment să credeți în voi! Nu sunt vorbe desprinse din cărți, nici nu mă apuc de predat lecții de dezvoltare personală pentru că și eu mai am multe de învățat, multe de experimentat și multe de „îmbunătățit” la mine, doar vă împărtășesc niște păreri și sfaturi din experiențele personale.

Pe final vă doresc o toamnă frumoasă și blândă, cât mai multe realizări și momente frumoase! Aștept cu drag să-mi spuneți ce ați mai făcut, ce gânduri vă „macină”, ce planuri aveți, orice simțiți nevoia să spuneți o puteți face în căsuța de comentarii!

18 comentarii

  1. Nu imi vine sa cred cat de repede a trecut vara, parca ieri eram la scoala si abia asteptam sa vina vacanta. :)) Deabia daca au trecut 2 saptamani de cand am venit de la mare si deja mi-e dor sa ma balacesc, sa vad rasaritul, sa ma plimb pe malul marii, sa ma bronzez cu prietenele mele...ce fac pana vara viitoare? Voi incerca sa ma bucur de restul anotimpurilor, insa tot prefer vara. <3 Anul acesta trebuie sa stau cu burta pe carte, am examene deci nu e de gluma, acum sper doar sa intru la un liceu bun. Iti doresc o toamna cat mai frumoasa, plina de realizari si de bucurii! :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi vine să cred cât de repede a trecut vara asta. :(
      Hihi, cam așa e și la mine cu marea, mi-ar fi trebuit mai mult de o săptămână ca să mă „satur” pentru o perioadă mai lungă. :D Trebuie să ne bucurăm și de lucrurile frumoase pe care ni le oferă și celelalte anotimpuri, e păcat să le lăsăm să treacă pe lângă noi, chiar dacă anotimpul nostru favorit e vara!
      Îți doresc mult succes la examene și să intri la liceul la care îți dorești! Mulțumesc, la fel îți doresc și eu ție!
      Te pup!

      Ștergere
  2. Foarte frumos ai scris, draga mea. Sa stii ca si eu observ cu surprindere ca m-am schimbat si mai ales cum m-am schimbat.
    Nu stiu unde s-a dus vara, dar ma intreb de ce timpul nu trece repede cand avem o perioada grea si cum se duce cand iti doresti contrariul. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc frumos, scumpa! Mă bucur că nu sunt singura, este bine și frumos să vedem că evoluăm!
      Chiar așa e, timpul zboară atât de repede când ne bucurăm de ceva și atât de greu când avem perioade mai proaste.
      Te pup!

      Ștergere
  3. Bună!
    În primul rând nu știu exact dacă e cea mai grozavă idee dar probabil ai putea insera respectivele articole tot în categoria reviews. Cine e interesat de prezentări de produse va aprecia chiar și o descriere mai scurtă, parte a unei postări despre favoritele lunii, spre exemplu.
    Apoi, legat de Orkestra, te înțeleg, dar trebuie să ne punem și-n locul sponsorilor. Ei vor vizite înregistrate prin Google Analytics și de aceea e nevoie de o durată a vizitei de minim 30 sec. Poate vor mai schimba regulamentul, așa au anuțat, că vor face câteva modificări. Te felicit pentru premiul obținut!

    O toamnă frumoasă îți urez și mult succes în toate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, scumpa!
      Îți mulțumesc frumos pentru sugestie! M-am gândit și la ideea aceasta și îți mulțumesc de sugestie, o să țin cont de ea! Mă gândeam doar să nu aglomerez foarte tare acea secțiune, mai ales că unele produse se repetă... unora le dedic și o postare completă, dar mai apar și prin celelalte articole cu o descriere mai scurtă.
      Din câte am înțeles motivul a fost altul, acela că unii participanți au plătit pentru click-uri (care aveau între 0-10 secunde) și de aceea au făcut această schimbare. Înțeleg oricum că sponsorii au nevoie de acele accesări, dar nu-mi place alergătura asta după accesări. Sunt foarte curioasă să văd ce schimbări vor place, chiar aș vrea să mai particip la câte o campanie ocazional, dar fără să rămân dezamăgită la final că toate articolele au „zburat” de pe primele locuri chiar în ultima zi. :( Mulțumesc frumos, și eu te felicit pentru premii și pentru toată munca depusă! Ți-am citit mare parte din articole și mi-au plăcut foarte mult!

      Mulțumesc, la fel îți doresc și eu! Te pup!

      Ștergere
  4. In primul rand as vrea sa precizez ca eu te citesc de ceva timp si pe facebook, doar o stii, insa in ultima perioada nu mai primesc notificari de la facebook, decat doar la unele postari ale tale. Mai apoi am vrut sa te intreb de ceva timp, dar am tot omis, in legatura cu ce s-a intamplat la competitia aceea, imi pare rau, foarte rau ca nu ai avut parte de un rezultat pe masura asteptarilor. :( Referitor la ultima parte din articol, sa stii ca tare mult conteaza daca esti inconjurat de oameni frumosi, am trecut prin asta si am simtit pe pielea mea ce inseamna o ascensiune sau...un regres...
    Eu sper ca ziua de maine sa fie mai buna, sa incep o toamna frumoasa, sa am un 1 sept bun, la fel iti doresc si tie! :* Ca saptamana trecuta si week-endul mi-au fost mai nasoale, dar toate trec..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, știu că multe din voi nu mai primiți notificări, facebook mă urăște. :( Nu știu ce să zic, nu știu cum se poate rezolva. Ori au ei ceva erori, ori o fac intenționat pentru a se investi mai mulți bani în paginile de facebook, nu știu ce să zic. Nu-i nimic, a fost doar o dezamăgire de moment din cauză că m-am menținut cu multe articole printre primii până în ultima zi când s-a dat tot clasamentul peste cap, dar mi-a trecut rapid.
      Așa este și îmi pare rău că și tu ai simțit pe propria piele, dar cred că toți trecem la un moment dat prin așa ceva, important e să învățăm ceva din asta!
      Îmi pare rău că săptămâna aceasta n-a fost tocmai cea mai bună și îți doresc din suflet să ai parte de acum în colo de cât mai multe zile frumoase, așa cum ți le dorești! Mulțumesc mult!
      Te pup! :*

      Ștergere
  5. Ce de ganduri frumoase ai asternut in aceasta postare! Se vede ca scrii cu drag, pentru ca intotdeauna reusesti sa aduni cele mai potrivite cuvinte.
    Legat de blog, nu stiu sa dau sfaturi foarte bune, asa ca o sa le las pe celelalte fete sa te indrume cu o idee, sugestie. In ceea ce priveste competitia la care ai participat, crede-ma ca am vrut sa te ajut cat am putut de mult. Intr-o dimineata, am intrat si de pe telefon pe link-urile acelea si am stationat pe ele. Am omis sa te intreb, dar m-am gandit ca sunt luate in considerare. Dupa cum spuneam, nu ma pricep...
    Astept cu nerabdare sa vad schimbarile pe care ti le-ai propus sa le aduci blog-ului tau.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc, draga mea, mă bucur mult că se observă că scriu cu mult drag, pentru că așa este!
      Nici n-ai idee ce zâmbet larg mi-a adus să aflu de gestul tău, îți mulțumesc din tot sufletul pentru ajutorul oferit, contează mult mai mult decât toate premiile la un loc! Și da, se luau în considerare de oriunde, câte un click per ip.
      Vor veni treptat și sper să fie pe placul vostru!
      Te pup! :*

      Ștergere
  6. Mi-a placut mult postarea ta.
    E important sa gandim pozitiv si daca avem in jurul nostru oameni optimisti succesul e garantat.
    Imi place cum gandesti, imi plac oamnenii care gandesc ca tine. :D
    Te pup si iti doresc sa ai o toamna excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur tare mult, draga mea!
      Așa e, foarte bine ai spus, sunt total de acord!
      Știu că și tu gândești la fel, ceea ce mă bucură mult. Ești una din fetele dragi mie din bogosferă, care mă inspiră și mă motivează, iar aici nu mă refer doar la un simplu fard sau un machiaj, cred că știi că ești una din persoanele care mă motivează foarte mult să fac mai multă mișcare și să călătoresc mai mult!
      Îți mulțumesc mult, la fel îți doresc și eu! Te pup!

      Ștergere
  7. Felicitari pentru locul obtinut, Miha!
    Pentru acele articole as face cum ti-a sugerat si Aurora. Spor la scris, la "coafat" blogul si o toamna faina iti doresc! xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult pentru felicitări și pentru sugestie, o să țin cont!
      Mulțumesc frumos, o toamnă frumoasă îți doresc și eu!
      Pupici!

      Ștergere
  8. Am vazut postarea ta mai de dimineata si vreau sa zic ca asa mi s-a facut o pofta de vin...cum am ajuns acasa mi-a turnat o jumatate de cupa de vin rosu si l-am savurat cu o friptura la gratar :)) Ma simt minunata cum! :P

    Trecand la subiectul postarii tale, vreau sa te felicit pentru punctajul obtinut la competitia Orkestra, cu rusine recunosc ca abia acum am aflat ca ai participat la o astfel de competitie, altfel m-as fi mobilizat si eu sa te ajut cu mai multe vizite, chiar as fi facut-o. Oricum te inteleg ca esti usor sceptica cu privire la urmatoarea participare. Am avut si eu o experienta oarecum asemanatoare si mi-am dat seama ca nu sunt de mine astfel de competitii, exista bloggeri care rezoneaza perfect cu astfel de provocari si o fac foarte bine, insa nu este si cazul meu, asa ca am lasat-o balta. Daca te hotarasti insa sa participi, te rog sa ne mobilizezi si pe noi sa fim alaturi de tine, scrii foarte frumos, coerent, corect si ai toate sansele sa castigi orice fel de competitie de acest gen.
    Sper sa vedem mai multe postari despre unghii si outfituri in urmatoarea perioada de timp, dar si discutii libere ca acestea, te prinde tipul asta de postare si mie personal mi-ar placea sa te mai citesc si pe viitor in aceeasi conjunctura.

    Mii de pupici, o toamna superba iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu sunt singura care poftesc instant la vin roșu când văd o astfel de poză! :)) Ah, ce poftă mi-ai făcut de o friptură la grătar cu un vin roșu lângă... e combinația perfectă!

      Îți mulțumesc mult, draga mea! Așa e, nu oricine rezonează cu astfel de competiții, iar în cazul meu partea cu „alergatul” după accesări nu prea m-a atras și acolo am pierdut mult. Poate că voi mai participa, sunt chiar curioasă să văd ce schimbări vor aduce. Azi am fost la sediul lor și spuneau că încă nu sunt nici ei hotărâți ce și cum, dar au primit destul feedback negativ legat de acest criteriu cu vizitele, așa că vor să schimbe ceva. Ești o drăguță, îți mulțumesc mult pentru sprijin și pentru aprecieri, promit să vă dau de veste data viitoare!
      Așa sper și eu, deși luna aceasta este destul de încărcată pentru mine, îmi doresc să mă țin și de blog, să fac tot ce mi-am propus. Chiar aș vrea să fac mai des articole mai personale, așa că mă bucur că ți-ar fi pe plac astfel de postări!
      Mulți pupici și de la mine, la fel îți doresc și eu! :*

      Ștergere
  9. Stiu cata munca e in spatele acelor articole, eu zic ca meritai mai mult. Dar oricum, locul 3 nu e de colo :D FElicitari! Iti doresc o toamna radnica, in care sa reusesti sa faci tot ce ti-ai propus si bineinteles sa te lasi surprinsa de surprizele placute, pe care cu siguranta ti le va rezerva viitorul. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, pe de altă parte și ceilalți participanți meritau, poate data viitoare (dacă va mai exista o dată viitoare) o să mă descurc mai bine și la criteriul de popularitate, indiferent care va fi acela. :D
      Îți mulțumesc din suflet, draga mea! La fel îți doresc și eu ție!
      Te pup!

      Ștergere