Elastice Invisibobble - merită sau nu?

Acum vreo lună vă arătam aici cumpărăturile mele de pe site-ul 1001 cosmetice, unde aveam, printre altele, și un set de elastice Invisibobble care știu că au stârnit interesul unora dintre voi, așa că am revenit cu impresii după o perioadă mai lungă de utilizare a acestora. Un răspuns clar la întrebarea din titlu nu o să găsiți, fiindcă depinde foarte mult de nevoile și așteptările voastre, dar sper ca impresiile mele să vă fie de folos. Mie îmi plac foarte mult, nu regret nicio clipă că le-am luat, dar nu le-aș putea recomanda cu ochii închiși chiar oricui.


Elasticele Invisibobble vin la seturi de câte trei și sunt disponibile în mai multe variante (transparente, negre, albe, roz, albastre, etc) și pot fi achiziționate de aici la prețul de 15 lei sau din Sephora cu un preț ceva mai mare (nu mai rețin exact cât, fac un update după ce ajung prin magazin). Eu am preferat să le iau online deoarece pe site sunt disponibile multe alte produse la prețuri mai bune de care am vrut să profit. Am ales varianta pe negru pentru început, dar pe viitor poate o să-mi mai iau și pe alte culori. 

Pe mine m-au interesat aceste elastice deoarece din cauza celor obișnuite mi se rup foarte multe fire de păr, îmi rămân urme (mai ales după ce-mi fac baie) și îmi dau dureri de cap dacă stau foarte mult timp cu părul prins în coadă sau îmi amplifică durerea dacă deja mă doare, iar elasticele Invisibobble se laudă că nu fac lucrurile astea, iar acum vă pot confirma că așa e! Nu lasă absolut deloc urme în păr, n-am văzut niciodată vreun fir de păr rupt și rămas prin elastic și nici nu mi-a dat deloc dureri de cap, oricât de mult l-am purtat! Toate astea sunt datorate formei mai speciale care nu pune presiune pe firul de păr, cum face un elastic obișnuit! 

O problemă aș fi zis că e faptul că după purtare se lărgește și rămâne așa, iar asta m-a făcut să cred că nu vor avea o viață lungă, dar am descoperit mai târziu că ținut sub apă caldă revine foarte aproape de forma inițială! Elasticul arată cam așa după purtat intens câteva zile la rând:


N-am mai făcut o poză după ce l-am ținut în apă caldă câteva minute, dar le puteți vedea pe celelalte două cum arată - nu va mai arăta chiar la fel cel lărgit, dar se apropie destul de mult și oricum nu afectează cu nimic felul în care strânge părul, fiindcă eu oricum îl strâng în trei, de aceea s-a și lărgit așa! Nu știu dacă funcționează la infinit acest „truc”, dar oricum cred că vor avea la mine o viață mult mai lungă decât alte elastice pe care le rup de obicei destul de repede. 

Singurul defect al acestor elastice și singurul motiv pentru care nu le pot recomand oricui e că nu au suficientă forță să țină strânsă bine o coadă făcută mai sus, începe să se lase destul de repede. În schimb, o coadă făcută mai jos, la ceafă, o ține strânsă foarte bine! Poate că pe un păr mai scurt și automat mai ușor, ar avea forță să-l țină bine mai sus, dar pe părul meu lung nu! De când le am eu le port mereu noaptea și când stau prin casă, dar ocazional le port și când plec de acasă și vreau să-mi țin prin părul prins într-o coadă lejeră. Cam așa se mulează pe firul de păr:


Recunosc că mi-ar fi plăcut să mă pot baza pe ele oricând, dar sunt oricum foarte mulțumită și pentru cât pot duce, ca să zic așa! Ce-mi mai place e că arată bine și purtate pe mână, pe post de brățări!

Una peste alta, concluzia am zis-o de la început: mie-mi plac și mai vreau și altele! În funcție de scopul în care vă interesează, vi le recomand și vouă... sau nu. 

Deci... merită sau nu pentru voi? 
Vă tentează? Le-ați încercat deja?

42 de comentarii

  1. Se găsesc foarte ieftin și în magazine din astea obișnuite pentru câțiva lei. Am și eu 2 3, dar nu îmi țin părul sus strâns tare și nu mă pot baza pe ele.. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le știu, nu sunt același lucru. E doar o copie după Invisibobble și materialul e altul. :) Dar într-adevăr, sunt nu țin nici astea foarte bine, dar cel puțin de purtat pe timp de noapte sunt foarte bune, cel puțin pentru mine,

      Ștergere
  2. Le-am avut si eu mai demult de la o prietena din UK si le cam duc dorul asa ca ma bucur ca au aparut si la noi. O sa-mi iau si eu cateva.

    RăspundețiȘtergere
  3. am cumparat si eu cu 3 ron bucata de la un magazin de clame de par din cartier!!la fel ca si tine aceiasi problema am avut :nu tin parul strans, asa ca nu le recomand!~ doar sa ai parul ondulat si bogat poate sa faca altfel fata, dar la par drept, no chance

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum spuneam mai spus, alea nu sunt Invisibobble. Au aceeași formă, dar materialul nu e chiar același. La orice lucru original apare la un moment dat o copie, nu mai faceți confuzii. :) Astea țin foarte bine părul strâns, dar nu sus - țin și acolo, dar se mai lasă.

      Ștergere
  4. puisor, astea nu sunt originale,pentru ca le am si eu si nu se compara cu cele de la sephora originale,pentru ca le am si pe acelea. asa cum ai zis.pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba sunt originale cele pe care le am. N-am păstrat cutia pentru poze, dar sunt exact aceleași ca din Sephora! Poate le ai de la vreun magazin de cartier și le compari cu cele din Sephora, dar cele pe care le-am luat eu vin în aceeași cutiuță pe care scrie Invisibobble și oricum le-am comparat materialul și sunt la fel, nicio diferență. Față de cele care se găsesc la 2-3 lei bucata, de care zic fetele care au comentat mai sus, într-adevăr... nu se compară. :)

      Ștergere
  5. Seamana foarte mult cu firul de la telefoanele de odinioara! :)))
    Imi place ca ai ales sa scrii despre aceste elastice de par, pentru ca e un pic de nebunie in blogosfera datorita lor, iar acum inteleg si eu care e treaba!
    Dar, avand in vedere ca parul lung nu il poate tine prea sus in coada, nu le vreau! :D
    Eu am si parul lung, dar si firos gros, deci am parul des.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foarte asemănătoare forma. :))
      Mă bucur că ți-a fost de folos postarea! Pe mine nu m-a deranjat atât de tare că nu țin sus în coadă, că oricum le voiam mai mult pentru prins părul pe timp de noapte și atunci oricum prind coada jos.
      Pupici

      Ștergere
  6. Noroc ca nu am parul lung, era o corvoada sa il tin strans :D kiss u

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești o norocoasă, cu atât mai mult cu cât îți stă super bine cu tunsoarea pe care o ai! :D
      Te pup!

      Ștergere
  7. foarte util articol, multumim! sie u am parul lung si chiar eram curioasa de aceste elastice care reprezinta o noutate pentru mine :) le voi incerca in curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îl consideri astfel! Sper să te înțelegi bine cu ele!

      Ștergere
  8. Hmmm ma tentau si pe mine, dar nu stiu daca m-ar ajuta foarte mult. I'll have to think about it!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă le vrei mai mult pentru strâns părul noaptea ți le recomand, eu zic că te-ar ajuta! Dacă vrei să strângi părul sus cu ele... nu știu cât pot face față la părul tău foarte des. :D

      Ștergere
  9. Trebuie sa le caut si eu.
    Ma enerveaza teribil urmele de "par prins". ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu am pus ochii pe ele de ceva vreme, dar nu cred ca mi s-ar potrivi daca zici ca nu strang foarte bine. Eu imi prind uneori parul f dezordonat si in plus, mie-mi aluneca elasticele de pe par, stau sa ma gandesc cum o sa-mi alunece si invisibobble :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, dacă le vrei de purtat ziua nu știu ce să zic... depinde cum/unde îl prinzi și cât de greu e părul tău. Mie din păr nu mi-au alunecat, doar se lăsa coada în timp, atunci când era prinsă sus. Însă din elasticele obișnuite nu-mi alunecă.

      Ștergere
  11. Chiar mă tentează, mai ales că şi mie elasticele obişnuite îmi smulg multe fire de păr, dar nu îmi place în schimb cum arată în păr...arată într-un fel ciudăţel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, eu l-am pus așa în păr ca să vedeți cum se mulează pe firul de păr. Dar se poate strânge normal și nu o să stea chiar așa de „crăcănate”. O să mai pun o poză în postare, ca să se înțeleagă mai bine. :)

      Ștergere
  12. Si mie imi plac, port adesea parul in coc si daca pun elasticul in 2 sau 3 mi-l tine bine, chiar nu ma plang. Insa parul meu e mediu ca lungime, sa vedem cum se vor comporta pe masura ce creste. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La coc nu m-am gândit să-l încerc, dar chiar o să-l testez și așa, sunt curioasă cum o să se descurce! :D Mă bucur să aflu că tu te înțelegi și mai bine cu el!
      Pupici

      Ștergere
  13. Ma bucur ca ai facut aceasta postare...eram si eu interesata de aceste elastice. Cred ca mi-ar fi foarte utile !!!
    Asta pentru ca de cele mai multe ori imi intind parul si afara il port desfacut, insa cand ajung acasa il prind cu elastic pentru ca ma incurca la treburile casei si ma enerveaza cand imi raman urme pe par... Ca sa nu mai spun de firele rupte.
    Insa pentru ca am un par des si greu, nu cred ca l-ar sustine intr-o coada inalta.
    Insa chiar si asa...mi-ar fi tare utile.
    Ms de review :). Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă bucur mult dacă ți-a fost de folos postarea!
      Dacă le vrei mai mult pentru prins părul în casă, atunci cu siguranță ți-ar fi foarte utile! Urme nu lasă absolut deloc, nici măcar atunci când e părul ud și de fire rupte nici nu se pune problema.
      Cu mare drag! Te pup!

      Ștergere
  14. Interesante, am crezut ca sunt pentru prins parul coc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Georgia ne-a spus mai sus că merg și pentru coc! :) O să le încerc și eu astfel și o să fac un update la postare.

      Ștergere
  15. Chiar daca exista o urma de indoiala, tot as vrea sa vad pe parul meu cum sunt! ;)
    Misto tipsul cu apa calda...

    Multumim pentru impresii! Esti pupacita!!! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă aș putea, ți-aș da unul de-al meu să-i faci o probă! Dar poate o să avem ocazia asta, dacă nu le încerci între timp. :D
      Cu mare drag! Ești pupăcită înapoi! :))

      Ștergere
    2. Hihiii!!! Asta nu imi trecea prin minte si ma bucur ca te-ai gandit tu! Iau de buna oferta. Doar pentru proba, vii cu unul in septembrie, la Beauty Swap? :D
      Pup, pup, pup!!!

      Ștergere
    3. Sigur, chiar la asta mă gândeam! :D Sper doar să nu uit până atunci, mai ales că o să fiu proaspăt venită din vacanță și probabil picată ca din cer pentru o vreme. :)) Poate mă mai tragi de mânecă să-mi amintești!
      Pupiceeei!

      Ștergere
  16. m-ar tenta, dar daca zici ca nu tine coada sus cum trebuie... nu :)) eu imi prind parul strans, strans, nu suport ca l simt altfel. interesant ca nu rupe fire de par, mie chiar asta mi-au dat impresia: c-o sa le rupa pe toate :)) e un plus mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În vârful capului sigur n-o să-ți țină coada foarte strâns pentru mult timp. :D
      Nu, nu... chiar și când scot elasticul din păr cam agresiv n-am treabă, nu rupe deloc firele.

      Ștergere
  17. Ma tenteaza de ceva timp dar inca nu am apucat sa mi le cumpar :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. La urmatoarea comanda pe 1001cosmetice o sa-mi iau si eu cu siguranta invisibobble :), e bun de purtat in timpul noptii, m-am saturat sa ma trezesc dimineata cu urme de la elastic in par.. Andra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă te-am convins! Chiar sunt minunate pe timpul nopții, scapi și de urme, dar și de firele rupte și eventualele dureri de cap!

      Ștergere
  19. Pe mine m-a durat capul de la ele si nici pic de suport :( Eu am gasit la magazin la metrou, nu stiu daca diferata materialul, dar arata exact ca in pozele tale. Le tin la mana pe post de bratara eu, ma enerveaza in par pentru ca simt cum se lasa de la greutate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că arată la fel, dar materialul e mai diferit, cumva mai dur. Un suport foarte mare nu oferă nici acestea atunci când coada e prinsă sus, dar dureri de cap eu n-am avut deloc de la ele.

      Ștergere
  20. Eu le am de cca doi ani.Nu sunt luate dupa net si nici din magazin de cartier. Eram capie de caldura si am intrat in magazinul meu preferat cu agrafe / clesti / elastice. Am colectie :) . Pe un par ondulat natural , uscat cu perie si prins palmier noaptea fac minuni ! Eu nu imi aranjez dimineata decat betonul dintr-o perie. Atat ! Avand parul lungut acum si evident mai greu las elasticul mai relaxat.Fug de durerea de cap :). Si cum vara eu nu pot dormi cu el liber si lung e minunat ! Numai ca nu il mai pun in varful capului stans in doua. Azi noapte asa am dormit. Cu par proaspat spalat si elasicul doar o data infasurat. Era acolo la trezire ! Si lasa bucle minunate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă era set de trei într-o cutie pe care scrie Invisibobble atunci sunt originale și alte tale. Dacă nu, înseamnă că ai avut noroc și ai prins niște replici bune! :D Oricum ar fi, mă bucur mult că te înțelegi bine cu ele!

      Ștergere