Week in photos #102

A trecut fix o săptămână de când n-am mai scris pe blog, iar cu postarea despre săptămâna trecută vin abia acum, cu o întârziere de două zile, însă toate astea s-au datorat unui singur motiv - mi s-a stricat brusc laptopul, a murit fără explicații sistemul de operare, ceea ce n-ar fi fost greu de rezolvat, doar că după două reinstalări se producea aceeași problemă, cauzată se pare din cauza unui program pe care-l foloseam de mult... fără probleme (ciudat). În fine, important e că problema e rezolvată, am reușit chiar să nu-mi fac nervi prea mulți (pur și simplu o lăsam baltă, în loc să dau cu el de pământ - primul instict), iar acum mai bine închei introducerea lungă și vă povestesc ce am mai făcut săptămâna trecută, până nu se termină și asta...


Am început săptămâna cu puțin răsfăț în confortul propriei case și mi-am propus să fac asta mult mai des - pe perioada verii nu prea am avut chef de măști, nici loțiuni de corp n-am folosit prea des, dar mi-am redeschis „apetitul” pentru astfel de mici răsfățuri. Luni seară am folosit ce se vede în poză, în afară de produsele obișnuite din rutina mea de seară. Despre produsele Douglas am scris aici și încă îmi plac la nebunie, masca de buze Sephora m-a surprins plăcut, masca de față a fost meh, iar untul de buze îmi place pentru aromă.


Într-una din zile am plecat de acasă cu gândul că îmi e dor să citesc în natură, iar cum pe vreo plajă sau pe vreun vârf de munte n-aveam șanse să ajung, m-am mulțumit să citesc în parc, așa că am luat cartea cu mine și am poposit în Cișmigiu după ce mi-am terminat toate treburile. Am terminat atunci Copiii libertății de Marc Levy, mai aveam vreo 30-40 de pagini și le-am devorat imediat. E o carte excelentă, poate cea mai bună a lui (și o zic deși îi ador stilul obișnuit din toate celelalte), care trebuie adăugată pe wishlist, dacă n-ați citit-o! De obicei evitam poveștile legate de războaie, dar asta m-a făcut să vreau și altele...


După ce mi-am terminat cartea, m-am dus acasă chitită să intru pe Elefant să dau comandă de alte cărți, pentru că aveau reduceri (oricum mereu au la multe cărți, inclusiv acum) și a fost prilej bun să mai bifez câteva cărți - nu tocmai puține, după cum cred că se vedem. M-am abținut cu greu să nu intru și la secțiunea cu cosmetice, știam că în ultima vreme au adus foarte multe interesante și la prețuri bune, iar eu încă încerc să fiu cumpătată, până reușesc să mai reduc puțin din „stocurile” mult prea mari.


În weekend, de vineri până duminică, în multe părți din oraș s-a sărbătorit Bucureștiul, care a împlinit 557 ani. Am fost vineri în Herăstrău pentru a vedea ce s-a pregătit acolo și mi s-a părut chiar fain - partea din parc unde se petrecea era drăguț amenajată, personajele de poveste se plimbau pe alei, la târg erau multe aranjamente frumoase, iar pe scenă dansuri și muzică albaneză, ungurească, țigănească etc (erau doar minoritățile acolo). Am stat ceva vreme pe iarbă, admirând spectacolul și mi s-a părut o idee bună, cred că a fost prima oară când am ascultat muzică albaneză tradițională.


Sâmbătă seară am fost și la concertul din Piața Constituție, organizat cu aceeași ocazie. Nu sunt fană a nici unuia dintre cei care urmau să urce pe scenă, dar eram curioasă să-i ascult pe câțiva, aveam chef de distracție și... să particip la sărbătorirea orașului în care trăiesc. A fost fain, am ascultat cu plăcere și muzică pe care altfel n-aș asculta-o, poate pentru că atmosfera era foarte plăcută.


Am stat până la final pentru a vedea și fabulosul foc de artificii cu care tot eram „amenințați”, mai ales că eu sunt pasionată și entuziasmată de orice fel de spectacole pe cer (fie ele cu avioane, artificii, parașutiști... orice). Mi-a părut rău doar pentru că n-am filmat, chiar nu mai văzusem de ani de zile un spectacol de artificii atât de spectaculos, iar în poze n-am putut să surprind asta. Ne trebuie atât de puțin ca să fim fericiți - mă gândeam în timp ce admiram cu un zâmbet prostesc spectacolul de pe cer.


Pe final de săptămână am citit cărticica asta micuță, un roman clasic și „negru”, căruia nu-i dădeam mari șanse, nici nu știu de ce am luat-o, dar mi-a plăcut chiar mult, făcând abstracție că-mi veneam s-o arunc de câte ori citeam vRoiam (și oh, de câte ori se mai repeta). O să mai arunc un ochi peste titlurile lui James M. Cain, nu e ce aleg să citesc de obicei, dar nu strică să mai schimb stilul, ocazional. 

Cam astea-mi sunt poveștile întârziate de săptămâna trecută, iar săptămâna asta m-a surprins nepregătită pentru ploi adevărate de toamnă, dar așa cum am spus la început de septembrie... o să încerc să mă bucur și de anotimpul ăsta cum pot mai bine, în loc să mă plâng de vreme. 

Cum a fost săptămâna trecută pentru voi? V-ați obișnuit cu prezența toamnei?

14 comentarii

  1. E misto sentimentul ala cand reusesti sa nu te enervezi, nu? Si maine e o zi pana la urma ... sa ai zile frumoase in ciuda ploilor care isi fac de cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E, chiar e și mă minunez că reușesc. Așa e, uneori ne stresăm și enervăm inutil. O nouă săptămână cât mai bună să avem!

      Ștergere
  2. Pupicei, saptamana mea a fost una minunata, in vacanta la Praga, un oras superb, de poveste <3, te pup cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut pe Insta că te-ai plimbat prin Praga și mă bucur că ți-a plăcut, e și la mine pe lista „de vizitat cât mai curând”. :D
      Pupici

      Ștergere
  3. Ai avut o saptamana plina, plina!
    Eram sigura ca o sa-ti placa Copiii liberattii! Se numea Sarah e foarte laudata (eu inca nu am apucat sa o citesc) si Bibliotecara de la Auschwitz e geniala! Si De neinvins!
    Gata ma opresc! ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se putea și mai plină. :))
      Mulțumesc mult pentru recomandări! „De neînvins” am de mult pe wishlist, iar acum o să le adaug și pe celelalte.
      Pupici

      Ștergere
  4. Eu am uitat pur si simplu de aniversarea Bucurestiului...sa-mi fie rusine! Ce sa fac?!? Al meu iubit a plecat la munca in weekend si fiecare cu alta treaba...poate anul viitor!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu a fost promovat prea mult evenimentul, am avut eu impresia.
      Pupici

      Ștergere
  5. stiu cum e sa lipsesti de pe blog ca se strica ustensilele :)). am patit-o si eu, uneori eram neagra de nervi, alteori m-am bucurat de pauza.

    ma tenteaza masca aia de buze.

    mi-as lua si eu o tona de carti, dar spatiul meu nu ma prea lasa. de curand am facut ordine in dulapul cu lenjerie de pat si am reusit sa mai fac putin loc si pentru carti :)). asa am ajuns, sa-mi pun cartile in hainele de pat :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi amintesc că ai avut și tu probleme, dar la mine a picat și aiurea rău, când tocmai mă lăudam că o să postez mai des. :( Am încercat totuși să nu-mi fac mulți nervi din cauza asta.
      E foarte interesantă masca de buze, cred că merită o șansă!
      Haha, tare! :)) E bine că ai găsit totuși un loc, ce mai contează unde? Eu nu păstrez la mine acasă nicio carte deja citită, ori le împrumut, ori le duc acasă la părinți. Mi-aș dori spațiu mai mult să le țin frumos așezate, dar deocamdată nu dispun de el, am acaparat totul cu cosmeticele...

      Ștergere
  6. Inca nu m-am obisnuit cu ploaia si nici nu sunt foarte pregatita pentru ea(nu am gasit inca ceva de incaltat care sa-mi placa si sa fie si functional) dar am dat o comanda de cosmetice pe Elefant, asa pentru moral, citesc o carte intitulata sugestiv Vin ploile, un roman foarte interesant despre India, mi s-a redeschis si mie apetitul pentru rasfat cosmetic si citit(am chef sa citesc carti de dezvoltare personala) si cam atat deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine că ai găsit totuși o modalitate să-ți ridici moralul! Cartea pe care o citești acum pare tentantă, o s-o țin minte.

      Ștergere
  7. Si ce a mai plouat... Cu vreo 2 saptamani in urma, ma vaitam de caldura si imi doream tare mult sa vina toamna. Acum deja m-am saturat de ea. :D
    Trebuie sa-mi fac timp sa mai citesc si eu, ca a trecut cam multicel de la ultima carte (1 luna). La concert nu am ajuns, ca nu-mi place aglomeratia prea mare. Dar am fost in Cismigiu si Herastrau.
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar că a plouat să ne sature. Pe mine m-a dat peste cap pentru că a fost mult prea bruscă schimbarea. Nu m-aș fi supărat oricum dacă mai ținea căldura până în noiembrie. :))
      Sper să reușești! Nici mie nu-mi place aglomerația, dar ne-am găsit loc unde să stăm destul de lejer.
      Pupici!

      Ștergere