Pregătită de primăvară | Gânduri și idei

Sunt pregătită de primăvară încă de la început de februarie, numai cu flori delicate în minte și cu gândul la haine sau rujuri colorate, dar cine mă poate judeca? Mi-am luat doza de zăpadă în Sighișoara, pe final de ianuarie, după care am revenit la un București călduț și însorit, așa că a fost inevitabil entuziasmul pentru următorul sezon. Cum deja am început să citesc afară, în razele călduțe ale soarelui, iar ghioceii sunt peste tot, cred că nu e prea devreme să adun niște alegeri și idei de lucruri primăvăratice: locuri în care găsim flori, rujuri și farduri sau haine pe care abia aștept să le port. Doar un mic rezumat, ca inspirație pentru perioada următoare.


Flori de primăvară prin România

E un subiect despre care am tot vorbit, o listă a celor de anul trecut de prin București sau împrejurimi există deja pe blog: București înflorat - primăvară 2021, locuri prin care abia aștept să merg și anul ăsta. Momentan am găsit pajiști pline de ghiocei în Cișmigiu, dar urmează treptat și cele recomandate în articol.


Printre florile mele preferate se numără și brândușele, pe care le găsim din plin prin munți, pe măsură ce se topește zăpada. Dintre drumețiile în care le-am văzut am scris doar un singur articol, mai de mult - Primăvara în Piatra Craiului, spre Cabana Curmătura - și totuși vreau să mai recomand o altă drumeție, care nu e în România, dar e în apropiata Bulgaria: Primăvara în Munții Rila - Cele 7 lacuri.

Însă cele mai multe brândușe adunate la un loc le-am găsit acum cățiva ani pe niște pajiști foarte ușor accesibile, loc pe care l-am pomenit pe blog doar în treacăt, așa că profit să las și aici menționată Cabana Voina, de unde sunt pozele următoare:



Dacă iubiți macii, spre finalul primăverii se găsesc din abundență prin multe locuri, dar mi se pare că cele mai multe și mari câmpuri sunt în Constanța, am povestit puțin despre asta în articolul O zi în Cheile Dobrogei.

Prin Europa posibilitățile sunt nenumărate - magnoliile și pomii înfloriți în Londra sau lalelele în Olanda fiind dintre opțiunile „clasice” - dar opțiuni avem și pe aproape pentru a ne bucura de primăvară cât mai mult.


Machiaj - rujuri, farduri

Știu deja cam ce mă atrage să port cel mai mult la capitolul rujuri și farduri, lista e mai lungă, dar vreau să readuc în atenție paleta de farduri The Balm Nude tude, o veche iubire, cu nuanțe potrivite pentru orice sezon, totuși acum parcă mă atrage cel mai mult. Am tot vorbit despre paleta asta, nu e doar drăguță, îmi place și pentru calitatea fardurilor.

Iar la capitolul rujuri, lista scurtă arată cam așa: rujul lichid Melkior grupa A II, un ruj mat de un roșu intens absolut superb (îl găsiți aici), rujul Paula's Choice în nuanța Persistent Pink, care din păcate nu se mai găsește, așa că mă bucur de el cât îl mai am și rujul Bobbi Brown Luxe matte în nuanța Vibrant Violet, o nuanță de mov genială și un ruj care-mi plac mult, abia așteptam să-l port mai mult - aici sunt cele din gamă, din păcate nuanța asta nu mai e, dar sunt altele potrivite pentru primăvară.


Haine

N-o să fac niște recomandări specifice la capitolul ăsta pentru că n-am cumpărat nimic primăvăratic recent, vreau doar să spun că abia aștept să pot purta rochii și fuste pe piciorul gol - m-am cam sătăurat să port numai cu ciorapi/colanți - dar și să scot niște lucruri specifice, în special cele albe, inclusiv banalii blugi albi pe care rar de tot îi iau iarna, dar și imprimeurile florale și în general lucruri mai colorate. Nu că n-aș purta culori iarna, dar acum merg și mai bine.

Sunt cu ochii după niște piese anume, dacă găsesc ce caut poate mai revin asupra subiectului. Momentan sunt la capitolul reorganizat puțin prin dulapuri, pe umerașe, fără să ascund complet lucruri mai groase, că încă nu e cazul chiar de bluze fără mânecă și sandale. Voi v-ați apucat de reorganizat? Mi se pare și cel mai bun moment pentru a tria din lucrurile pe care le avem.





Mă opresc la atât, momentan. Dacă altfel nu v-am inspirat, sper că măcar v-am transmis din entuziasmul meu. Chiar dacă am făcut pace cu iarna, primăvara și toamna sunt anotimpurile mele preferate, mai ales când sunt cu soare călduț, așa că o să revin mereu asupra subiectelor. Probabil că vor mai urma și idei mai „proaspete”, acum sunt adunate mai mult din anii trecuți.


Link-urile către produse de makeup inserate în articol sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. as incerca si eu sa iau exemplul tau si sa optez pentru mai multe fuste anul asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Succes! Eu am realizat că de multe ori e chestie de confort psihologic, mai mult, alegerea unui pantalon în loc de fustă/rochie. Sigur că nu mă refer la activități unde chiar sunt nepotrivite complet, din start, cum e practicarea unui sport.

      Ștergere