Review: Gel de curățare Bioten cu miere și arnica (Elmiplant)


În ultimul timp sunt tot mai atrasă de produsele de îngrijire de la firme românești. Sunt ieftine și bune! Nu că ar fi o mare descoperire, doar că am sesizat că dețin și utilizez destul de multe produse cosmetice de la firme românești în prezent. Azi o să vă vorbesc de unul din ele, urmând să vorbesc și despre altele în viitorul apropiat.



 Deși acest produs este destinatul tenului normal/ mixt, face o treabă foarte bună și pe tenul meu gras.

Cantitate: 150 ml
Valabilitate: 12 luni de la deschidere
Preț: 12-13 lei

Descriere oficială: „Gelul de curățare Bioten cu Miere și Arnica purifică și curăță eficient tenul, fără să-l usuce. Cu o formulă fără săpun, îndepărtează delicat impuritățile, excesul de sebum și machiajul. Mierea, un agent nutritiv natural, contribuie la menținerea echilibrului optim de hidratare a pielii, iar Arnica purifică și revigorează pielea. Astfel, tenul este curățat în mod eficient, lăsând o senzație plăcută de împrospătare.”

Mod de utilizare: „Aplică zilnic, dimineața și seara, pe fața umedă prin masaj ușor, circular, evitând zona sensibilă a ochilor. Clătește cu apă călduță.”

Lista ingredientelor:


Părerea mea:

Îi dau un plus pentru faptul că nu conține săpun. Referitor la restul ingredientelor, în opinia mea e așa și așa, relativ ok pentru că ingredientele nu tocmai bune se găsesc spre sfârșitul listei. Nu sunt obsedată de acest aspect, dar nici nu-l neglijez. De regulă, mă feresc de produsele care au la începutul listei (deci într-un procent destul de mare) ingrediente toxice, ca alcohol-ul (spre exemplu).

La ambalaj - îmi place că recipientul este transparent și pot vedea cât produs mai am, însă nu prea îmi place orificiul prin care iese produsul, este puțin prea mare și curge prea repede produsul din el (nu este însă o mare problemă, curge cam cât am nevoie, așa că nu pot spune că am făcut risipă din cauza asta – deci un minus micuț).

Textura este vâscoasă și nu prea face spumă. Îmi place textura pentru că nu îmi curge printre degete :)), îmi place cum se simte pe față și nici nu mă deranjează că nu face prea multă spumă. Mirosul este delicios, are un miros discret de miere care rămâne pe pielea după utilizare.

Este delicat cu tenul, nu îl agresează sau usucă, nu dă acea senzație de „strângere” a feței după utilizare. Curăță eficient, lăsând tenul proaspăt și curat. Machiajul nu am încercat să-l îndepărtez cu el, îl folosesc după demachiere, însă pot confirma că îndepărtează foarte bine impuritățile și excesul de sebum.

Nu mi-a provocat iritații sau alte probleme.


În concluzie, este un produs bun (chiar și pentru tenul gras) și mai e și foarte ieftin. Eu zic că merită încercat. 

2 comentarii

  1. Sunt tentata de acest produs, dar ma dezamageste ca are drept ingredient secund SLS. Nu inteleg totusi de ce nu prea face spuma, daca il are.Mi-ar fi placut sa aiba si particule abrazive, momentan asta caut. Oricum, ma bucur ca iti prieste !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu caut neapărat particule abrazive și nici spumă, dar mirosul dulceag al acestuia a început să nu-mi mai placă, prefer un miros mai fresh. E bunicel.. mai ales pentru banii ăștia, dar e loc într-adevăr de mai bine. :)
      Pupici :*

      Ștergere