Produsul lunii - Toner Paula's Choice Skin Balancing

În rubrica „Produsul lunii” o să scriu mai detaliat despre câte un produs care îmi place foarte mult și pe care vreau să-l recomand în mod special. Uneori o să scriu despre un produs pe care îl folosesc și îmi place de ani, dar care nu are încă un articol pe blog, alte ori despre o descoperire mai recentă, dar întotdeauna doar despre acelea pe care le consider foarte bune, cel puțin raportat la nevoile și așteptările mele.

Despre acest produs am mai scris acum câțiva ani, atunci când l-am descoperit pentru prima oară, împreună cu cleanserul din gamă, iar părere generală mi-o păstrez - e singurul toner care mi-a plăcut în mod special vreodată, care face o diferență pe tenul meu datorită ingredientelor foarte bune din compoziție. Vreau însă acum că l-am redescoperit să-l aduc din nou în atenție printr-un articol detaliat, cu o părere pe larg, dacă tot l-am declarat redescoperirea anului trecut în acest top 5.


Produsul se adresează persoanelor cu ten gras sau mixt, cu probleme tipice precum exces de sebum, pori dilatați, acnee și puncte negre. Conține niacinamide, ceramide și antioxidanți, ingrediente dintre preferatele mele, în special pentru niacinamide l-am și recumpărat. Nu conține niciun ingredient iritant!

Promisiunile de a reduce porii, a calma roșeața și a regla excesul de sebum nu sunt doar vorbe goale / strategie de marketing, chiar face lucrurile astea, care sunt oricum justificate prin ingredientele din compoziție, așa cum ar trebui să fie la orice produs de skincare. Motivul principal pentru care-mi place foarte mult e efectul imediat de reducere a porilor și calmare a roșeții tenului, iar din motivul ăsta prefer să-l folosesc de obicei dimineața, înaintea cremei cu SPF - încerc să las câteva minute distanță între aplicări, timp în care deja văd rezultatele la nivelul pielii.

Un ajutor în diminuarea excesului de sebum se vede în timp, după o utilizare regulată a acestuia. E greu să spun exact cât de mult ajută, nu putem rezolva sau ține sub control toate problemele tenului doar cu un singur produs, însă integrat într-o rutină corectă, cu produse lipsite de iritanți, cu pașii principali respectați zilnic - curățare, hidratare și protecție solară - preferabil și însoțit de alte produse bune (seruri, exfolianți chimici etc) chiar poate face o diferență vizibilă imediat (reducere pori și roșeață), dar și în timp (reducerea sebumului).


Ca bază e și un produs hidratant ușor (formula începe chiar cu glicerina) care pentru cineva cu ten gras poate ține locul unei creme hidratante seara, în special pe timpul verii și totodată poate aduce un plus de hidratare dimineața, în cazul în care crema cu protecție solară nu e de ajuns. E un pas simplu și rapid - doar am pus produsul pe o dischetă (moderat, n-are rost să irosesc prea mult), iar cu aceasta masez ușor pe ten, fără să trag sau frec. Un pas cât se poate de rapid.

Tonerul full zice are 190 ml și un preț standard de 114 lei în prezent, dar se poate achiziționa și ca mostră de 3 ml la un preț de 5 lei - cu 2-3 mostre cred că vă puteți face o idee. Îl găsiți în ambele variante aici. Nu mi se pare un produs foarte scump pentru ce e și cât ține - câteva luni bune de folosit o dată în fiecare zi, aș estima un minim de 6 luni, probabil chiar mai mult.

Eu îl recomand cu încredere oricui are un ten gras sau mixt, poate să fie bun chiar și pe un ten normal, dar bănuiesc că în lipsa problemelor menționate (sebum, pori dilatați etc) rezultatele sunt mai puțin impresionante. În ultimul timp încerc să-i dau ce-i mai bun tenului meu prin pași cât mai puțini și simpli, mai ales dimineața, iar cu tonerul ăsta rezolv mai multe dintr-un singur pas.

Ați încercat acest toner? Dacă da vă aștept impresia, dacă nu... vă tentează?

8 comentarii

  1. nu prea am eu probleme majore in ceea ce priveste tenul, dar adevarul e ca daca vorbim de pori dilatati, i am soooo in! sincer, stiu ca produsele paula s choice sunt faine, am avut un exfoliant de la ei si mi-a lasat o parere foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niacinamidele mi se par cele mai eficiente pentru problema porilor dilatați. Sunt extraordinar de bune multe dintre produsele lor.

      Ștergere
  2. Sunt in cautarea unui toner bun si ma cam tenteaza acesta...Numai ca eu folosesc de 2 ori pe saptamana Niacinamide 10% de la The Ordinary. Oare folosind si acest toner cu niacinamide in compozitie, nu ar fi prea mult ?
    Tot studiez piata si nu stiu ce sa aleg...as incerca si un toner asiatic, dar sunt tare nehotarata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că e prea mult, dar depinde și pentru ce anume vrei neapărat un toner. Cel mai bine e să decizi ce așteptări ai de la un astfel de produs, cu ce scop îl introduci în rutină. Eu l-am vrut pe acesta în special pentru un plus de hidratare și niacinamidele din compoziție, n-am mai vrut momentan alt ser/booster doar cu niacinamide.

      Ștergere
    2. Pentru un plus de hidratare folosesc acidul hialuronic. Mda...cred ca asta e motivul pentru care nu stiu ce fel de toner sa cumpar. Insa nu am identificat exact ce asteptari sa am de la un astfel de produs. Mai analizez si ma gandesc daca am sau nu nevoie. Sa nu il iau doar sa am un produs in plus in rutina :D .
      Cred totusi ca mi s-a pus pata pe toner de cand am aflat de metoda 7 Skin pe care sunt nerabdatoare sa o incerc !

      Ștergere
    3. În cazul celor de la PC poți încerca niște mostre din cele care-ți par tentate, ca să vezi în practică ce diferență fac, fără să dai mulți bani pe variantele full zice. Nu știu dacă există opțiunea asta și-n cazul celor asiatice. De metoda aia nu știu, sunt în urmă cu ultimele trenduri. :))

      Ștergere
  3. Da, cred ca o sa comand intai niste mostre sa vad cum sunt !
    7 skin inseamna sa aplici 7 straturi de toner pentru un plus de hidratare. Nu zilnic, ci cam o data pe saptamana.
    Mersi de informatii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, gata, acum îmi amintesc că am mai citit de chestia asta, dar nu m-a atras și am uitat. :))
      Cu mare drag!

      Ștergere