Gânduri între ani | Raft cu amintiri - Decembrie 2020

M-am gândit mult cum aș putea să definesc anul 2020, dar mi-a fost imposibil să mă decid între greu, ciudat sau imprevizibil, iar dacă mă mai gândesc o să mai găsesc și alte cuvinte care l-ar putea defini. Ar fi fost un an dificil pentru mine și fără pandemie, unele părți mai puțin bune n-au avut legătură cu ce se întâmpla prin lume, însă am mai spus că atunci când nu e nimic de schimbat merg pe ideea că se putea și mai rău... și chiar se putea mult mai rău, îmi dau seama că mulți oameni au trecut prin greutăți mult mai mari. Așa că aleg să păstrez ce a fost mai bun.

Am învățat sau mi-am reamintit de-a lungul anului unele lecții, mi-am redescoperit hobby-uri sau plăceri pe care le cam ignorasem în ultimii ani și deși am călătorit mult mai puțin față de anii trecuți am savurat la maxim acele plecări puține și am rămas cu destule amintiri frumoase. Pentru 2021 nu-mi fac multe planuri, știu suficient de bine ce-mi doresc, așa că o să iau pe bucăți - fiecare zi, săptămână, lună. Vedem ce iese până la final.



În decembrie nu mi-am dorit nimic mai mult decât relaxare, am încercat să mă bucur de părțile care-mi plac cel mai mult la perioada asta din an și în general am încercat să mă stresez cât mai puțin, deși nu mereu mi-a ieșit. Am avut mai rar ocazia să mă bucur de luminițele și decorațiunile din oraș - deh, ieșiri mai puține, târguri pauză - dar am făcut și asta în câteva rânduri. Cu o tură de fotografii prin ploaie la pachet.


Am împodobit bradul și m-am bucurat de el în fiecare seară timp de vreo trei săptămâni și o să-l mai ținem câteva zile - eu l-aș ține până în primăvară, ca să fiu sinceră. N-am avut vreun calendar advent pompos cu cosmetice, dar am avut unul cu ciocolată primit de care m-am bucurat zilnic timp de 24 zile. Mi-am zis că anul viitor o să-mi iau și eu măcar unul interesant cu ceva cosmeticale, dar cred că păstrez și obiceiul cu ciocolata.


Am dat startul la vin fiert mai târziu ca niciodată, mie îmi plăcea să beau licioarea asta „magică” mai mult pe la restaurante sau târguri, însă anul ăsta o să mă mulțumesc cu câte o cană acasă. Nu-mi place prea mult zăpada, dar m-am bucurat măcar de bucuria lui Max, care e cel mai fericit câine când dă de zăpadă - i-a plăcut și anul ăsta să se arunce cu capul în ea și s-o mănânce.

N-a fost la fel de fericit de artificiile și pocnitorile care au bubuit toată luna, m-am umplut de nervi din cauza asta, ca în fiecare an - n-am să înțeleg niciodată cât de lipsit de interese (ca să nu zic și de altceva) trebuie să fie un om ca să se bucure când aude bubuind niște petarde. A fost atât de speriat bietul câine încât a ajuns să se ascundă prin locuri în care nici nu-mi imaginam că ar avea loc. L-am calmat cât am putut, dar mă bucur că s-a mai liniștit de ieri.


Cu gândul mereu la călătorii... ne-am pus pe făcut un puzzle, cu Londra de data asta, pe care mă gândeam că o să-l terminăm în vreo lună, dar a fost gata în puțin mai mult de o săptămână. Ne cam lua valul noaptea, ca niște adulți serioși ce suntem. În caz că observă cineva acel detaliu - da, lipsește o piesă, a lipsit din start și am căutat-o o grămadă la început. Să cer despăgubiri de la Jumbo?

Tot la capitolul activități relaxante mă gândeam că o să băgăm multe filme și seriale, dar până la urmă n-am apucat chiar atât de mult. Mă bucur însă că am văzut în sfârșit The Queen's Gambit, mi-a plăcut și m-a mișcat întreaga poveste, mi-a plăcut mult și actrița din rolul principal. Super recomand, e pe Netflix și tot la ei am mai început Space force, o comedie simpatică.


M-am bucurat în egală măsură de cadourile primite și pregătirea celor de oferite, în zilele din preajma Crăciunului am jucat câteva jocuri și am râs mult. E simpatic rău România Trivia, e cu întrebări de cultură generală și tot din Jumbo a fost luat anul trecut, dar parcă l-am văzut și anul ăsta. Am încercat și UNO, dar nu m-a prins, am jucat și cărți, mi s-a făcut dor și de alte jocuri de care poate apucăm să ne bucurăm iarna asta, cât încă stăm mai mult prin case.


Am păstrat și în 2020 obiceiul dubios (păi tocmai într-un an ciudat să n-o fac?) de a aduna într-o cutiuță toate produsele de makeup consumate pe parcursul anului. De data asta n-am fost neapărat surprinsă că sunt puține, mă așteptam să văd chiar mai puține fiindcă m-am machiat rar (și de multe ori doar la ochi), iar la capitolul ăsta oricum nici n-am cumpărat prea multe noutăți, e ok.


La final vă las cu o poză din vară, care mi se pare potrivită din mai multe puncte de vedere pentru anul 2020, dar profit și să spun că m-am tuns iar în decembrie - de două ori în mai puțin de 6 luni e un record pentru mine. Crescuse destul de mult și am vrut să-l aduc iar cam la lungimea din poza asta. Mi-e mai bine deocamdată așa, cu el mai scurt, mai văd anul ăsta ce fac cu el.

N-am să vorbesc despre rezoluții de data asta, am planuri și idei multe pe care mi-ar plăcea să le pun în practică anul ăsta, dar nu mă cramponez cu prea multe dintre ele, așa cum spuneam încă de la început. Cu anul 2020 oricum n-am încheiat încă, mai urmează câteva articole retrospective nișate, poate mai strecor pe acolo niște mici dorințe pentru 2021.

Pentru voi cum a fost luna decembrie? Cu ce gânduri ați început noul an?

12 comentarii

  1. Stii deja cum a fost 2020 pentru mine si cu ce ganduri l-am terminat, intotdeauna e loc de mai bine, dar si de mai rau. Sa ai un an nou asa cum iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, trebuie să acceptăm și părțile mai puțin bune, fac parte din viață. Mulțumesc, la fel îți doresc!

      Ștergere
  2. am intrat in anul acesta fara nicio asteptare, sa fie cum vrea el :)). de fapt, nici nu prea simt ca am fi trecut in alt an.

    as avea in plan sa incep The Queen's Gambit la cate lucruri bune am auzit despre el.

    in noaptea de revelion ma gandeam cat de speriate or fi pisicile de pe strada.



    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai bine așa, până la urmă e doar un nou început simbolic, depinde de o mulțime de factori dacă o să fie mai bun sau mai rău decât anteriorul.
      Nu e un serial lăudat degeaba, oricum e o mini serie de doar 6 ore parcă, iar eu zic că o să-ți placă și ție.
      La mulți ani!

      Ștergere
  3. La multi ani! Anul acesta speram sa fim sanatosi, sa putem reveni macar partial la viata noastra de dinainte. Cat despre preocupari, si eu mi-am luat un puzzle din Jumbo, dar cu turnul Eiffel, am vazut filme, The Queen's Gambit, care mi-a placut, acum vad Good Girls, simpatic, am citit mult de pe kindle, am fost in orasul natal, la mama, in vacanta de sfarsit de an, iar acum am revenit la rutina zilnica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Cam atât sper și eu. Iarna trecută am făcut unul cu Eiffel, țin minte că am stat mult mai mult pe el. O să caut și eu Good Girls, nu cred că l-am văzut.
      Mă bucur că ai petrecut frumos finalul de an. Să ai un 2021 cât mai frumos!

      Ștergere
  4. Din pacate, cred ca si mie imi lipseste o piesa de margine de la turn, mi-e tare ciuda, e primul puzzle pe care il fac si am ganduri mari, sa mai urmeze. Voiam sa-l si fac cumva tablou. Oare e obiceiul celor de la Trefl sa "fure" cate o piesa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am de la ei mai multe și ăsta e primul puzzle la care mi-a lipsit o piesă. Bănuiesc că se mai întâmplă, dar știu cum e să-ți fie ciudă.
      Asta cu tabloul am tot zis și eu s-o facem, deja s-au adunat cel puțin 5-6 făcute în cuplu de-a lungul anilor, dar până la urmă le-am stricat pe toate, după ce le-am ținut la admirat câteva sătpămâni :))

      Ștergere
  5. Later edit: cand ma apucasem sa numar piesele, de ciuda, a aparut si piesa lipsa, micuta, strecurata printre celelalte. mai am putin din el, deja caut altele... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine că a fost cu final fericit. :D Pe mine mă bate gândul să-mi fac unul dintr-o poză personală din vreo vacană, dar nu știu dacă se fac în variante din astea mai mari de măcar 500 piese, dacă nu chiar 1000.

      Ștergere
  6. decembrie a fost plina de zgomote si extrem de aglomerata la munca. aceeasi problema o am si eu cu aki, m-au terorizat cu petardele. de asta am si stat in pat in noaptea de revelion, sa ma simta aproape si sa se linisteasca. anul asta l-am inceput cu speranta de mai liniste. si cu dorinta sa nu ma mai stresez atat de mult pentru orice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate majoritatea animalelor au de suferit la zgomotele astea. Când se aud ocazional artificii pe parcursul anului Max latră la ele, dar în decembrie bubuiau în continuu și intrase în panică. :( Bine că a trecut...
      Oh, da, asta cu a nu mă mai stresa din orice nimic aș putea s-o consider și eu o rezoluție a anului. „Lucrez” la treaba asta de mult timp. Poate ne iese!

      Ștergere