Produse consumate primăvara asta

Abia așteptam să fac pozele și să duc ambalajele goale la reciclat, așa că m-am grăbit azi să mă ocup de asta și să eliberez coșul în care le strâng. În scurt timp o să încep să adun altele acolo, am oricum mereu chestii pe terminate - de unele „trag” intenționat, nu reușesc să scap de obiceiul ăsta când îmi place mult un produs și mai are suficient termen. Mereu când suntem spre final de sezon încep deja să mă streseze ambalajele astea goale, chiar dacă nu sunt foarte multe produse. Am consumat primăvara asta câte puțin din fiecare categorie, cum văd că se întâmplă mereu de când le strâng pe trei luni, așa că hai să vă povestesc despre ele...



Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Nu știu cum de s-a nimerit să termin două produse de machiaj de la Catrice, n-am foarte multe de la ei, iar în cazul de față unul îl vreau iar, altul nu - pudra pulbere Nude Illusion și-a făcut treaba bine, nu-mi încărca tenul, numai că eu prefer pudrele compacte, în schimb Brow Colorist mascara e cel mai fain produs de genul ăsta încercat și îl vreau clar iar, mi-a plăcut mult și periuța ca formă și dimensiune, dar și produsul care umple frumos sprâncenele. E peste cel de la Essence (le-am testat și în paralel) și nu cu mult mai scump.

Mi-a plăcut mult și Bobbi Brown Smokey eye mascara, nu a făcut ceva atât de special încât să-l vreau neapărat full size, însă oferă volum și definire, un negru intens și nici nu se demachiază greu, așa că l-aș lua la vreo ofertă bună iar în varianta mică, mai ales că ține suficient de mult - aici au avut dese ori oferte bune la produsele Bobbi Brown.

Parțial de machiaj, parțial de îngrijire... din crema colorată Bioderma Nude Touch SPF 50+ e al treilea tub (parcă) pe care-l termin, îmi place mult în sezonul cald cum arată pe pielea mea, cum se menține pe parcursul zilei, însă iarna chiar și pentru un ten gras e prea mult, nu oferă deloc hidratare, trebuie neapărat grijă la ce folosesc înainte. Aș recomanda-o doar pentru zile mai calde, iar impresii pe larg am scris aici. Din ce am văzut au schimbat ambalajul.

Mai recent descoperit, dar și mai iubit e SVR Sun Secure Blur SPF 50 care între timp vine și el în ambalaj ușor schimbat, dar produsul e același, garantez pentru că l-am recumpărat înainte să termin tubul ăsta. E o cremă genială pentru un ten gras sau mixt, nu se simte, arată bine și e totodată o bază excelentă de machiaj. Are și el un articol dedicat aici.


Continuând cu partea de îngrijire a pielii, mai întâi să scap repede de demachiante: bifazicul Balea nu mă mai încântă în mod deosebit și n-o să-l mai iau (sau poate doar din nostalgia „tinereții” - am explicat aici), iar despre micelara Bioderma Sensibio n-am ce să mai spun nou, am altă sticlă pe terminate și o să mai urmeze.

În tubulețul micuț am avut un produs mi-nu-nat din care am folosit cu zgârcenie, fără pic de risipă, ca să mă bucur cât mai mult și să-mi pot face cât de cât o impresie. E vorba de un mini tratament Paula's Choice cu 2% bakuchiol și 0,3% retinol, niște ingrediente cu multe beneficii pentru piele, care se văd însă în timp. Totuși pot spune că am adorat textura spumoso-catifelată, iar formula e una complexă și n-ar avea de ce să nu-și facă treaba. Îl am în vizor pe viitor, chiar dacă e un produs scump - îl găsiți aici.

Despre Bioderma Sebium Night peel cu 15% acid glicolic am vorbit în articolul 5 descoperiri și 5 dezamăgiri din 2020, găsiți acolo o scurtă impresie, el fiind la categoria descoperirilor faine. Singurul motiv pentru care nu-l recumpăr e că vreau să mă focusez doar pe acid salicilic în lunile de vară.


Îmi place atât de mult masca de păr Ziaja cocoa butter încât am recumpărat-o și între timp am convins și alte persoane cu ea. E ieftină (în jur de 15 lei la Farmacia Tei), lasă părut moale, mai disciplinat și miroase delicios! Mi-au plăcut și alte măști de păr de la ei, dar asta a câștigat detașat pentru miros.

Despre șamponul Vichy Dercos nici nu știu ce să spun, pe partea de dermatită m-a mulțumit, n-am avut coji sau mâncărimi pe scalp cât timp l-am folosit, în schimb îmi lăsa părul mult prea moale și inevitabil se și îngrășa mai repede - el e teoretic pentru păr gras, dar cred că s-ar potrivi mai bine pe un păr normal. Sau poate la mine n-a mers din cauză că am firul de păr foarte subțire, habar n-am.

Am scăpat și de serul de păr Gerovital cu efect no-frizz pe care îl aveam de muuult, îl uitasem printre altele. Nici nu știu dacă mai e la vânzare sau nu. Fiind un produs doar pentru lungimea părului nu prea m-a interesat termenul. Funcționa la aplicare, mă scăpa de efectul de păr electrizat, dar nu rezista pentru mult timp, așa că nu-mi pasă dacă mai e pe piață sau nu, oricum nu l-aș mai vrea.


Am mai terminat încă un anti-perspirant Nivea, am altul în uz și o să mai tot am. De câte ori încerc altceva sfârșesc prin a mă reîntoarce tot la ele...

Mă bucur că am terminat și cu spuma de ras Balea, nu mi-a plăcut deloc textura și cum se simțea pielea după, mult mai bine funcționează spumele lor de duș chiar și pentru ras. De la Camelia știu că gelurile lor de ras sunt mult mai bune, poate le dau o șansă și lor. În schimb gelul de duș Balea dream on a mirosit fix a primăvară, mi-a plăcut.

Printre produsele de spălat preferate se numără și crema de duș Palmolive cu ciocolată - sau mai bine zis cam orice din gama asta a lor, toate au mirosuri gurmande și textură plăcută. O să mai apară pe aici, sunt sigură.

Ați încercat vreunul dintre produse? Cum vi s-a(u) părut?

6 comentarii

  1. Nici mie nu imi plac spumele de ras de la ei, insa gelurile le tot cumpar - de-abia am luat unul nou, o editie limitata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că mi-ai zis după ce eu am făcut confuzie și aveam impresia că-ți plac spumele lor de ras, nu gelurile :))

      Ștergere
  2. De la catrice am un rimel in momentul asta, pe care sincer imi vine sa il arunc. Ori l-am nimerit eu aiurea, ori am avut asteptari prea mari.in rest, produse de skincare mai mult consum, de ingrijire a corpului...si cam atat. Nu fac excese. Dar ce am ,consum, nu mai iau alte chestii prea din timp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De rimelurile lor nu știu, nu cred că am încercat vreunul. Îmi plac rujurile, ojele, rimelul de sprâncene și de un concealer fain îmi mai amintesc acum.
      La fel fac și eu de ceva vreme, de asta n-am cumpărat mai nimic primăvara asta, dar încă mai am de redus „stocurile”, mai ales la produse de makeup.

      Ștergere
  3. dupa ce am avut perioada Palmolive, pe mine m-a apucat perioada Fa la geluri de dus :)).

    cu Bioderma defilez si eu :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am mai folosit geluri de duș FA de muuult de tot. Poate mă uit și eu spre ele cu prima ocazie, să văd ce mai au.
      Hehe, tocmai am mai terminat două chestii Bioderma și mai urmează. Am casa plină de produsele lor :))

      Ștergere