Început de primăvară | Momente simple de bucurie

Reluând ideea acestui articolul din ianuarie, pe care o să-l fac doar când simt, nu chiar lunar, vreau să adun aici câteva momente și motive de bucurie din prima lună de primăvară, care sper să ofere inspirație celor care poate au nevoie. Dacă nu, măcar să vă încânte puțin vizual. Deși martie a început strâmb, cu sentimente foarte neplăcute din cauza a ce se întâmplă în lume, cu o ninsoare târzie și deloc dorită în București, apoi cu câteva zile de boală și izolare, plus altele venite buluc pe care nu le mai numesc, a doua parte a lunii martie am reușit să revin la o stare mult mai bună, fizic și mai ales psihic.

Am compensat în ultimele săptămâni cu adunat multe momente de bucurie, ceea ce m-a readus într-o stare energică, am reînceput să dorm mai bine, după ce picasem iar în problema mea cu insomnia, din fericire doar provizoriu, ba chiar am reușit și să mă organizez mai bine, în ciuda faptului că mi-am dat programul peste cap dese ori pentru a mă putea plimba și pentru a sta afară cât mai mult, să mă bucur de soare și de natura care prinde viață - dar astfel m-am încărcat cu energie și toate s-au legat mai bine.


Primul motiv de bucurie a fost să revenim la o atmosferă cu adevărat de primăvară. După nepoftita ninsoare, am vânat și am profitat oricând am putut de zilele cu soare călduț și am făcut plimbări lungi prin locuri faine. Era lucrul de care-mi era cel mai dor, să mă plimb mult fără să-mi înghețe nasul.

Însă când vremea n-a ținut cu dorințele mele, m-am adaptat spre alte activități plăcute, dintre care vreau să menționez și aici vizita la Muzeul Zambaccian, un muzeu de artă micuț din Dorobanți, dar cu opere frumoase, expuse într-o casă la fel de frumoasă. Mi-am propus anul ăsta ca în fiecare lună să vizitez măcar un loc nou, măcar un mic muzeu sau vreun palat, iar până acum mi-a ieșit.

Apoi au început să înflorească pomii, ceea ce mi-a oferit prilejul pentru foarte multe momente de bucurie simplă, totodată și pretext în plus să iau la rând parcurile și cartierele frumoase. Am încheiat luna cu apariția magnoliilor, unele dintre cele mai frumoase și speciale flori, din punctul meu de vedere. Tot cu ele am început și această primă săptămână din aprilie, sunt absolut peste tot prin București.

O să las fotografiile în continuare, cu locațiile și cu data, ca să nu fie confuzii - multe sunt deja scuturate. Iar dacă vreți să vedeți locurile următoare mai detaliat, în mai multe fotografii și video, dar și să vedeți pe unde mai umblu în perioada asta, vă aștept și pe Instagram - ellabeautycorner.

Delta Văcărești - 14 martie:


Muzeul Zambaccian - 17 martie:



Primele semne că natura prinde viață au apărut de la mijlocul lunii, dar abia în ultima săptămână a fost „dezmățul” total, după cum urmează...

Parcul Carol - 23 martie:


Parcul Cișmigiu - 24 martie:


Parcul Herăstrău - 26 martie:


Parc Piața Unirii - 28 martie:



Parcul Carol - 29 martie:


Cartierul Cotroceni - 30 martie:




Las de final și una din Parcul Tineretului, de pe 1 aprilie. Luna asta am început-o cu prima plimbare pe ploaie din anul ăsta, pe care am privit-o ca pe o experiență plăcută, mai ales că mirosea atât de bine după ce a plouat și era un aer foarte plăcut.


Niciun comentariu