Produse consumate în toamnă - Impresii

Doar zece zile au mai rămas până la Crăciun, iar eu n-am reușit să scap de gunoiul cosmetic din toamnă, dar am tot așteptat să mă coordonez cu o zi mai luminoasă ca să pot face pozele pentru articolul de față și abia recent am reușit. Am consumat toamna asta mai multe dintre produsele mele preferate, pe care a trebuit (sau va trebui) să le înlocuiesc, așadar o să se lase cu multe laude, însă am scăpat și de câteva produse care nu m-au impresionat în mod deosebit. N-o mai lungesc, să trecem la impresii...


Notă 1: Pentru că știu că există persoane care nu înțeleg scopul acestui tip de articol las enumerate mai jos motivele pentru care le fac și le consider de folos:

- vreau să încurajez achizițiile cu măsură și folosirea cosmeticelor, nu colecționarea acestora;
- impresia pe care mi-o lasă un produs până la consumare mi se pare și mai relavantă decât cea de la primele utilizări;
- prezența repetată a unora la consumate demontrează faptului că-mi plac foarte mult;
- am astfel ocazia să scriu și despre produse pe care n-am apucat să le prezint în altă parte.

Notă 2: Tot ce vă arăt aici sunt produse cu adevărat terminate, atât cât a fost posibil, nu și produse expirate sau aruncate/date pentru că nu mi-au plăcut. Dacă fac vreodată o excepție la capitolul ăsta o să menționez.


Toamna asta am reușit "performanța" de a termina câteva produse de machiaj, ba chiar și o paletă de farduri - parțial terminată, dar zic eu că suficient încât s-o arăt aici. Este mult iubita mea paletă Sleek Oh so special, deja veche și rablagită, dar și folosită intens.

Mai sunt niște resturi pe margine la două farduri preferate, însă nu mai merg luate pe pensulă, iar acel mov mat cu gaură în el e singurul care-mi mai place, din ce a rămas. N-avea rost s-o mai țin pentru el, e timpul să plece, iar eu să-mi folosesc mai des alte palete. Nu toate fardurile Sleek sunt la fel de bune, asta mi-a plăcut cel mai mult, iar calitatea este peste multe altele mai scumpe. În plus, are o selecție de farduri foarte ușor purtabile în machiaje simple, de zi cu zi.

Am consumat și fondul de ten Bourjois Healthy Mix, pentru care credeam că am scris o recenzie detaliată, dar se pare că doar l-am pomenit scurt în niște articole. Inteționez să-l recumpăr, așa că o să fac asta cu altă ocazie. E lejer, arată natural și rezistă mulțumitor pe tenul meu gras, poate doar vara era loc de mai bine. Cel mai bun preț îl are aici, de departe - aștept ocazia unei comenzi la ei ca să-l recumpăr.

Despre Melkior Blue lash mascara ce să mai zic după ce am pierdut șirul tuburilor consumate? A fost una dintre cele mai faine descoperiri venite inițial într-un pachet de PR și cumpărat de mine de multe ori ulterior. Are și un review aici și intenționam să-l iau iar, dar nu mai e pe stoc. Sper să nu-i oprească producția.

Am mai dat gata un balsam de buze Evelin, eficient și foarte ieftin.


M-am bucurat să scap de crema Isipharma SPF 50+ dry touch, cu greu am găsit o combinație în care să nu-l simt uscăcios pe piele. Poate e mai ok varianta fluidă, dar asta dry pe mine nu m-a convins.

Din crema Garnier Anti-age Super UV SPF 50 am alt tub în uz, am recumpărat-o a treia oară, cel puțin. Își face treaba bine, e ieftină, are plastic mai puțin în ambalaj și o formulă curată. O găsiți la preț bun aici și i-am făcut o recenzie aici.

De o lună mi-am făcut niște notițe ca să scriu despre Paula's Choice C15 Super Booster, un produs excelent pentru cine caută ceva cu procent mare de vitamina C, dar n-am reușit să finalizez articolul, rămâne însă pe listă. Puteam să-l țin o perioadă mult mai lungă doar pentru ten, l-am folosit însă și pe gât ca să nu depășesc termenul. Îl găsiți de cumpărat doar online - aici.

Bioderma Atoderm gel-cremă e alt produs pe care l-am avut de foarte multe ori și am altul în uz. E aceeași poveste ca la rimelul Melkior mai sus menționat: inițial l-am primit, la lansare, iar de atunci îl recumpăr frecvent. Nu mai insist, are si el articol aici.


N-am nicio idee ce m-a determinat să iau acel toner Revox Just retinol, a fost un produs mediocru, folosit doar pentru că îl aveam. Nu conține nasoale, dar nici vreo formulă prea complexă nu are.

Am mai terminat o apă micelară Garnier micuță, e variantă din Grecia asta, dar e același lucru ca cea de la noi. E o veche preferată și ea, la fel ca micelara Bioderma Sensibio, care apare aproape de fiecare dată în articolele astea.


Pare că mereu închei la consumate cu niște produse Balea, în cazul de față cu o cremă hidratantă micuță care și-a făcut treaba binișor pe mâini, un gel de duș tropical care a mirosit plăcut, fructat și șamponul Ultra Sensitive, cu care mă împac bine în continuare, chiar dacă între timp am descoperit ceva ce îmi place și mai mult.

Am luat balsamul de păr Avon cu ulei de cocos pentru că știam că-mi plăcuse mult mirosul când l-am mai avut, dar parcă acum nu m-a mai dat pe spate prea tare, așa că e posibil ca relația noastră să se încheie aici. E totuși un produs ok, eficient cel puțin pentru firul meu de păr subțire.

Cam atât pentru toamnă, e timpul să duc ambalajele la reciclat și să fac loc la ce s-o aduna pe parcursul iernii. Sper să mai dau gata câte ceva din zona de makeup, că tare greu se mai termină și vreau să minimizez risipa.

Unele dintre link-urile inserate sunt de afiliere - în urma achizițiilor realizate prin accesarea acestora primesc un mic comision. Nu influențează cu nimic prețul de achiziție și recomand pe blog doar magazine de la care și eu cumpăr!

2 comentarii

  1. M-ai facut curioasa cu balsamul de buze Eveline. Eu am Healthy Mix-ul de la Bourjois in varianta aceea in tub. Din pacate, nu prea am nimerit nuanta. In rest, pare un produs bun.

    Alina lui Brumarel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e ceva ieșit din comun balsamul de buze Eveline, prefer (mai ales iarna, pentru o hidratare mai intensă) Bioderma, Palmer's etc, însă a fost ok și el.

      Ștergere