Păr perfect, ca la salon!

Întotdeauna am fost de părere că un păr îngrijit și frumos aranjat ne schimbă total imaginea, ne completează stilul și personalitatea, în timp ce ne poate scoate frumos în evidență trăsăturile. De când mă știu mi-a plăcut părul lung și bogat, care are strălucire și volum. Din păcate însă, nu toate am fost înzestrate de la natură cu o podoabă capilară bogată și voluminoasă, așa că suntem nevoite să recurgem la tot felul de trucuri pentru a ne îmbunătății aspectul părului. Îmi amintesc că în perioada adolescenței foloseam în fiecare zi aparate de coafat precum placa de îndreptat, placa pentru creponat sau ondulatorul. Nu erau aparatele mele de pe atunci de o calitate înaltă, după câteva șuvițe trebuia să aștept din nou să se încingă instrumentele de lucru, dar consideram că merită efortul și timpul pierdut, pentru că mereu eram cochetă și primeam dese ori complimente pentru părul meu mereu frumos aranjat!


După o vreme, din lipsa de timp, am abandonat aceste ritualuri de coafare a părului și am început să-l port tot mai des prins într-o banală coadă sau un coc rebel. Și cam atât! Dar să nu credeți că în toată această perioadă am fost mulțumită de felul în care îmi „aranjam” părul, mereu îmi spuneam că trebuie să fac o schimbare în acest sens, dar am tot amânat din comoditate! De pe la începutul anului am început să mă ocup mai mult de părul meu, să-i acord mai multă atenție, să caut noi modalități de a-l aranja, iar micul meu kit pe care îl folosesc în prezent după ce îmi spăl părul arată astfel:


Acum folosesc ca tratament după baie keratina lichidă despre care vă vorbeam zilele trecute, pe care o aplic atât pe lungimea firului de păr cât și la rădăcină, după care descurc ușor părul cu peria radială. Pentru că tratamentul cu keratină are efect maxim doar dacă folosim uscătorul pentru păr și pentru că oricum vreau să-mi coafez puțin părul, imediat pasul următor este să folosesc uscătorul SalonDry Compact de la Philips împreună cu o perie de coafat, pentru a-i da puțin volum. Acest uscător de păr l-am achiziționat recent, pentru că cel vechi nu mă mai mulțumea. Îmi place foarte mult acesta de la Philips, este ușor de manevrat datorită faptului că e mic, compact și ușor. Tot datorită acestor caracteristici poate fi strecurat cu ușurință în bagajul pentru vacanță! Acesta este în prezent ritualul meu obișnuit de aranjare a părului, dar nu vreau să mă limitez doar la atât, vreau să-mi formez o adevărată „armată” pentru coafarea părului în cât mai multe moduri!


V-am mai spus că de mult timp visez la superbele bucle lejere, dar vechiul ondulator este exclus să-l mai folosesc vreodată, nu mai am atât de mult timp la dispoziție să pierd ore în șir cu el și nici nu-mi mai permit luxul de a-l tortura și arde cu acesta. Îmi doresc altceva, un ondulator mai bun, care să mă ajute să-mi fac mult doritele bucle într-un timp cât mai scurt și fără riscul de a-l deteriora. O excelentă opțiune am găsit-o tot la Philips: ondulatorul ProCare. M-a atras în primul rând pentru că are integrată o setare de temperatură pentru a se potrivi cu tipul nostru de păr, astfel încât să nu existe riscul de supra-încălzire și implicit de deteriorare. Tot pentru a preveni acest risc, atunci când bucla este gata acesta emite o alertă sonoră pentru a ne avertiza. O opțiune foarte bine gândită și extrem de utilă, unul din motivele pentru care ne deteriorăm părul cu ondulatoarele fiind faptul că le ținem în păr mai mult decât ar trebui, iar această opțiune ne scutește de o astfel de grijă! Deoarece bara ondulatorului este conică, având de la 13 la 25 mm, acesta ne asigură bucle cu aspect natural, exact acel tip de bucle pe care toate ni le dorim!



Deși cu ritualul actual de aranjare reușesc să-i dau părului meu strălucire și puțin volum, nu pot spune totuși că am vreun volum de invidiat, încă mai visez la acel păr voluminos pe care până acum l-am obținut doar de la salon! Cred că toate ne dorim acel păr voluminos de la salon, dar prea puține femei se bucură de un astfel de aspect al părului de la natură, fără niciun efort depus. Pentru noi, restul, există totuși o soluție: peria Dynamic Volume de la Philips! Cu ajutorul periei rotunde de 50 mm putem să dăm volumul visat părului nostru, dar în același timp structură și strălucire, grației perilor naturali. Peria conică de 30 mm ne vine în ajutor în realizarea buclelor definite, fără păr încurcat, datorită perilor retractabili.  În plus, datorită faptului că periile se rotesc în ambele direcții, putem crea cu acestea o gamă mult mai variată de coafuri, trebuie doar să ne folosim imaginația și creativitatea! Totuși, motivul principal pentru care am ales această perie și nu oricare alta este opțiunea „Care” pentru protejarea părului. Aceasta asigură temperatura optimă de uscare, protejând astfel părul de supra-încălzire, fără să încetinească timpul de uscare!



Ca orice posesoare a unui păr drept, dorința mea principală este să dau volum părului și să-l ondulez, dar asta nu înseamnă că o placă de păr nu mi-ar fi de folos! Nu doar că aș putea să-mi îndrept perfect părul spre vârfuri, unde firele tind să-și facă de cap, dar aș putea de asemenea să-mi fac onduleuri interesante cu ea sau să-mi întorc vârfurile spre exterior sau interior, iar acestea sunt doar câteva idei. Iată că o placă de păr poate fi utilă și pentru alte tipuri de coafuri decât îndreptarea acestuia! Aparatul de îndreptat părul Pro de la Philips m-a atras în primul rând datorită învelișului profesional din titan al plăcilor, care asigură o îndreptare rapidă în timp ce oferă protecție părului, deoarece este mai neted la nivel microscopic decât ceramica, astfel reducând frecarea firelor de păr și implicit deteriorarea lor. Un alt lucru care mă încântă la acest aparat este timpul instant de încălzire, de doar câteva secunde și faptului că temperatura se menține la un nivel constant. În plus, plăcile flexibile se mișcă atunci când aplicăm prea multă presiune, iar această caracteristică protejează de asemenea părul, prevenind ruperea acestuia! Dacă toate acestea nu păreau a fi de ajuns, trebuie să vă mai spun că acest aparat de îndreptat oferă un plus de îngrijire părului prin tratamentul cu ioni!


Deși multe din noi asociem coafarea frecventă a părului folosind astfel de aparate cu deteriorarea, cei de la Philips ne demonstrează cu noua lor gamă pentru coafare și îngrijire că putem obține coafurile mult dorite fără să ne distrugem părul! Acest lucru l-am apreciat cel mai mult la produsele mai sus numite pe care le-am pus pe „lista de dorințe”, pe lângă restul caracteristicilor performante. Așadar, putem obține părul perfect ca la salon chiar la noi acasă, într-un timp scurt și cu niște costuri mult mai mici!


Voi cum vă coafați părul? Ce „instrumente” folosiți? Ați încercat aparatele de coafat Philips?



8 comentarii

  1. Acum ca este vara si este destul de cald am inceput sa il port aproape mereu in coc.. Cand trebuie sa il coafez am o placa, dar s-a cam invechita saraca, mi-ar cam trebui una noua si un ondulator de par. :D Mai nou mi s-a pus pata sa ii fac modificari parului,dar nu spun mai multe, sper sa imi gasesc timp sa ma duc la un salon, asta daca ma decid definitiv sa fac modificarile respective. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum îl prefer și eu mai mult prins ziua, când e foarte cald! Hehe, așa stă treaba și la mine, doar că eu nici nu le-am mai folosit de vreo 2 ani, doar ocupă spațiu degeaba.
      Foarte bine, sper să te hotărăști ce modificări vrei să faci și îți doresc să te mulțumească rezultatul! :*

      Ștergere
  2. Observ că nu doar aici regăsesc păreri pozitive despre aparatele Philips. Eu nu le-am testat, căci nu folosesc nimic pe părul meu, sunt mulțumită de aspectul lui.
    Perie de păr şi atât ! :D Poate că sunt eu mai învechită, dar lui îi e bine aşa şi stă şi cum vreau eu.
    Te pup :*
    http:// justbeautyblog.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost mulțumită de orice produs am avut de la Philips, iar prețurile mi se par rentabile, chiar prea mici în unele cazuri. :))
      Mă bucur mult că ești mulțumită de aspectul natural al părului tău, ești una din puținele norocoase! :D Nu ești de modă veche, atâta timp cât îți place cum îți stă nu văd de ce ai mai vrea să-i faci altceva. Poate doar din când în când... în caz că vrei să-i mai faci o schimbare. :D
      Pupici! :*

      Ștergere
  3. Imi trebuie si mie o placa de par. De mult "complotam" cu mama. Desi acum la mine keratina e arhi suficienta, mamei ii sta genial cand e facuta cu placa. Iar ma tentezi :)) Dar rezist :)) Ca si coafura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai făcut să râd! :)) E bine dacă reziști la fel ca și coafura, dar sper că nu ca ale mele, că nu înseamnă mult. :))
      Și mie îmi e suficientă keratina pentru îndreptat perfect, dar mi-ar plăcea mai mult pentru bucle făcute cu ea. :D
      Pupici!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Hehe. :)) Eu nu mă împac prea bine cu ea, trebuie să-mi iau ceva mai bun.

      Ștergere