Leapșa: Seară de răsfăț | SPA Night

De câteva săptămâni circulă prin blogosferă leapșa asta simpatică și cum eu sunt înnebunită după serile de răsfăț în confortul propriei case, chiar nu puteam s-o ratez. Toate merităm să ne dedicăm timp pentru mici răsfățuri, măcar ocazional. Eu încerc să fac asta aproape zilnic, poate nu cu tot tacâmul mereu, dar măcar cu o parte din ritual, atât cât să mă relaxeze după o zi plină. Haideți acum să vă vorbesc despre alegerile mele...

1. Ce mască de față preferată ai dintre cele care se găsesc în comerț?

Nu pot să spun că am o preferată anume, dar în general îmi plac cele cu o consistență ca de gel, cu efect de curățare, chiar răcoritor și cu miros plăcut, dar nu puternic. Un exemplu de astfel de mască de față care-mi place e cea cu merișoare de la Yves Rocher, pe care am redescoperit-o de curând. Îmi mai plac și cele peel off, dar deocamdată nu mai am niciuna.


2. Știi vreo mască preparată în casă care funcționează? Care e rețeta?

Nu mă încântă măștile făcute în casă și nu pot spune că le-aș încadra la răsfăț. A, și nu pot să nu menționez faptul că numai când aud de scorțișoară, căpșuni și alte minuni iritante de pus pe ten... mi se ridică părul pe mine. Fetelor, interesați-vă mai bine despre ceea ce puneți pe față, nu tot ce e natural e automat benefic pentru ten.

3. Ce este mai relaxant pentru tine, un duș sau o baie?

Clar o baie, eventual fierbinte și cu multă spumă - e doza mea de relaxare din fiecare seară, cu foarte rare excepții. Oricât aș fi de obosită, prefer să stau tolănită în cadă câteva zeci de minute, decât să fac un duș rapid.

4. Care este gelul tău de duș preferat?

Pentru răsfăț absolut aleg uleiul de duș L'Occitane cu ulei de migdale, care să mă facă să mă simt chiar ca la SPA și care-mi place atât de mult încât i-am dedicat și un review aici. Însă nu pot să nu menționez și gelul meu de duș favorit din toate tipurile - gelul cremos Yves Rocher cu cafea, din care nu mai știu câte sticle mi-au trecut prin baie. Însă alegerea produsului cu care să mă răsfăț depinde de ce am chef pe moment, în baie am mereu multe sticle de geluri de duș cu arome diverse, eu le-am menționat acum doar pe cele mai iubite.


5. Dar spumantul de baie?

Spumant chiar n-am un favorit, experimentez mereu cu câte ceva nou, atât ca aromă cât și ca brand. În ultima perioadă mi-am parfumat și înspumat baia cu Mr. Frosty de la Avon, care nu doar că arată foarte drăgălaș, dar și miroase la fel.


6. Îți plac lumânările parfumate? Ce ne recomanzi?

Nu sunt o maniacă, dar îmi plac. N-am vreun brand favorit, am fost destul de mulțumită de mai multe, iar ca aromă le prefer pe cele fructate, deși nu spun nu nici uneia cu aromă gurmandă în perioada asta. Ultima care m-a cucerit a fost cea de la Yves Rocher, din ediția limitată de iarna asta - detalii aici, unde am scris și despre alte produse ideale pentru puțin răsfăț de iarnă.


7. Ce tip de ceai îți place?

Cu fructe să fie, în cele mai diverse combinații, important e să fie bine aromat. Îmi plac destul de mult cele de la Fares - sunt bune, au arome interesante și se găsesc la tot pasul. Dar experimentez cu tot ce-mi face cu ochiul, cel mai recent aruncat în coșul de cumpărături fiind cel cu măr și scorțișoară de la Celmar, am zis că-i bun când mi-e poftă de vin fiert cu multă scorțișoară de la prima oră a dimineții. :)) Încă nu l-am încercat, e abia luat, dar sper să fie bun.


8. Film sau carte pentru serile leneșe? Care sunt preferatele tale?

Dacă e seară leneșă atunci film, mai bine chiar serial. Prefer comediile ușurele pentru astfel de seri și vă las și câteva exemple de favorite, din cele urmărite de-a lungul timpului: The Bing Bang Theory, Friends, How I met your mother, The new girl, The king of queens, Two men and haf.... iar lista poate continua.

9. Cum te pregătești pentru un somn odihnitor?

Cu câte puțin din tot ce am enumerat mai sus, la care se adaugă și o loțiune de corp frumos parfumată, rutina tenului neapărat respectată cu sfințenie (altfel n-aș putea să adorm) și cam aia e. Doar că prea rar îmi iese, fiindcă amân prea mult momentul băgatului în pat, abuzez de vizionat seriale sau mă iau cu treburi la calculator (ca în seara asta :)) ) și se duce efectul la tot răsfățul care m-ar ajuta să adorm mai repede, să dorm mai bine.

N-o să fac nominalizări, dar vă invit să preluați leapșa dacă vă place și să mă anunțați dacă ați completat-o, sunt curioasă să aflu cum arată serile de răsfăț și a altor fete. Tocmai de aceea las și întrebarea...

Voi cum și cât de des vă răsfățați? Avem ceva favorite în comun? 
V-am ispitit cu ceva sau măcar v-am făcut poftă de o astfel de seară?

16 comentarii

  1. E tare simpatic acest TAG.
    Si eu as fi raspuns la fel la majoritatea intrebarilor.
    Ador serialele, mai ales iarna, lumanarile parfumate, baile, mmm... ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ne asemănăm și poate-l vei prelua și tu! :D
      Da, clar iarna merg și mai bine toate astea.
      Pupici

      Ștergere
  2. toate produsele arata foarte... pampering :)).

    unde ai gasit celmarul ala???

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cam o data pe saptamana imi ofer un astfel de rasfat, dar ce-i drept nici nu sunt adepta bailor lungi si fiebinti, ci prefer dusurile rapide :D
    Mastile de fata le vad mai mult ca pe o necesitate decat rasfat (am doua, una cu argila, buna pe timp de vara si un exfoliant enzimatic ce trebuie tinut 15 min). Lumanari aprind mai mereu pentru a parfuma camera, iar ceaiuri beau mai mult la serviciu :D
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine să ne răsfățăm de câte ori simțim, eu m-am și îmvățat așa, doar prin vacanțe sar peste băile lungi de seara. :D
      La cele cu argilă mai apelez și eu vara, dar nici măcar pe astea nu le consider chiar o necesitate.
      Eu m-ai văzut că beau ceai seara și la o ieșire... când n-au vin fiert. :))
      Pupici!

      Ștergere
  4. Avem multe in comun. Asa cum am mentionat deja de mai multe ori, produsele YR sunt absolut favoritele mele iar daca doresc sa ma relaxez stau cel putin o ora in vana, unde citesc si ma simt extraordinar de bine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult să aflu asta! Eu am realizat după ce am publicat postarea că am menționat mai multe produse Yves Rocher. :)) Nu e totuși de mirare, îmi plac multe din produsele lor, mai ales dintre cele de răsfăț.

      Ștergere
  5. Cred ca voi cauta si eu ceaiul Celmar! :D
    Ce mi-ar placea sa am timp si eu de stat in cada, nu prea se intampla dar e de vis cand reusesc :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să-l găsești, eu l-am găsit în Auchan-ul din Crângași. :D
      Cred că timp se găsește, dacă ești dispusă să rupi puțin din alte activități... sau din orele de somn. :))
      Te pup!

      Ștergere
  6. Ce bine suna o seara de rasfat. N-am mai avut demult parte de una, dar o sa incerc sa-mi aduc aminte si sa completez leapsa. :)
    Avem in comun produsele Yves Rocher.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta leapsa! Chiar avem nevoie de rasfat la ceas de seara! Macar saptamanal, daca zilnic nu se poate! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, avem nevoie și merităm. Eu zic că e cam puțin o dată pe săptămână, dar fiecare cât simte... :D

      Ștergere