Câteva lucruri indispensabile vara

O listă parțială, personală și subiectivă, prin care vreau să dau mai departe niște idei sau recomandări, care poate vă vor ajuta în privința unor alegeri de vara asta, ori poate chiar vă stârnesc cheful pentru anumite lucruri sau activități. Am conceput lista cu focus pe necesități, deși în majoritatea cazurilor sunt în același timp mici plăceri și bucurii, mai de grabă din cele de zi cu zi, nu neapărat de vacanțe sau evenimente mai speciale.


Ochelarii de soare

Nu-mi lipsesc niciodată vara, uneori îi iau și de siguranță în zilele cu nori sau ploaie, iar în rarele cazuri în care uit totuși s-o fac, vine un moment în care regret amarnic. Am ochii foarte sensibili și mă ajută nu doar să nu mai lăcrimez, dar și să nu mai umblu strâmbându-mă toată ziua. Pe deasupra sunt și un accesoriu excelent. Sigur că i-am purtat mult și primăvara, îi port și-n alte sezoane, dar vara sunt indispensabili.

Totuși, pentru că am destul de mulți și de diverși, deși e foarte tentant să mai iau și alții (cum am făcut în fiecare vară), mi-am propus ca anul ăsta să nu mai cumpăr nicio pereche nouă. Și-așa am pata pusă pe cele trei perechi de mai jos, pe care le port cel mai des. Să văd dacă-mi și iese în cazul ăsta cu abținutul de la cumpărături.


Protecție solară

Am vorbit de atât de multe ori despre nevoia de a ne proteja pielea de soare și nu doar vara, ci în orice sezon pe ten sau alte părți expuse, încât nu prea mai am moduri noi de a aborda subiectul, însă n-am cum să nu menționez și de data asta cât de importantă e protecția solară. Vă las mai jos câteva recomandări de produse care mi-au plăcut de-a lungul timpului și care sunt și accesibile, au și articol detaliat - click pe nume:

- Garnier Anti-age Super UV SPF 50 - cea mai recentă descoperire
- Bioderma Aquafluide SPF 50+ - cel mai des recumpărat
- SVR Sun Secure Blur SPF 50 - genial ca bază de machiaj
- SPF Colorat Bioderma - Nude Touch vs Cover Touch
- Protecția solară de la Bioderma - unde am făcut și recomandări pentru corp

Mai am și alte articole detaliate despre protecția solară în secțiunea skincare.


Spații verzi - plimbări și picnicuri

Crede cineva că nu sunt indispensabile? Eu zic că e necesar să petrecem cât mai des timp în natură, iar vara în mod și mai special cred că avem nevoie să „evadăm” frecvent din căldura sufocantă dintre betoane, să stăm la iarbă verde și să facem mișcare printre pomi, nu printre blocuri. Iar când asta nu se poate în mijlocul munților sau la plajă, avem totuși variante și în oraș sau pe lângă el.

Ador să mă plimb, îmi place senzația în sine de a mă mișca și de a observa, atât când am companie, cât și singură. Picnicuri am făcut deja mai multe încă din primăvară, nimic pompos ca în pozele de Instagram, doar ceva relaxat, însă vara vreau să fac asta și mai des. La fel și cu cititul la iarbă verde, sub un copac. Vă las cu un citat care mie mi-a plăcut:

„Odihna nu înseamnă lenevire, iar să stai uneori lungit în iarbă, sub un copac, într-o zi de vară, ascultând murmurul apei sau privind la norii plutitori pe cerul albastru, nu înseamnă deloc o pierdere de timp.” - John Lubbock, The use of life



Haine lejere și vaporoase

Pentru că mie îmi crează mai mult disconfort căldura mare decât frigul, vara aleg haine cât mai lejere și vaporoase, poate pentru seri mai profit să port un top mai mulat sau blugi, însă în majoritatea cazurilor mi se par indispensabile hainele care să nu mă sufoce și mai tare. Tocmai de aceea prefer fustele și rochiile, mie mi se par mult mai confortabile vara din perspectiva asta, a confortului termic, atunci când se potrivesc și cu activitățile.

La fel și în cazul bluzelor, topurilor, pantalonilor, a încălțărilor și a orice pun pe mine - comoditatea e mai importantă ca oricând vara, pe zona asta. Nu cred că impresionăm pe nimeni dacă ni se face rău pe stradă încoțopenite cu haine scorțioase și strâmte.


Apă și multe fructe

Mă asigur întotdeauna că am ceva de băut  - cel mai des apă - la îndemână, asta e ceva ce încerc să fac în general, pe întreg parcursul anului, însă vara chiar e o necesitate și nu doar când am de umblat mult pe jos prin oraș, ci oricând și oriunde. N-am să uitat vara în care era să leșin - noroc că m-a susținut un domn - din cauză că m-am deshidratat.

Cu fructele m-am împrietenit eu mai greu, dar de vreo doi an simt nevoia de ele frecvent, iar vara cu atât mai mult sunt preferatele mele ca desert (ok, pe lângă înghețată) sau chiar ca gustare. Sunt totodată o mică plăcere banală, de zi cu zi, având și multe opțiuni delicioase: cireșe, smochine, prune, pepeni și multe altele.



E vremea să mai și „copilărim”

Dacă nici în valuri sau pe la vreun concert nu te zbengui după cum simți și poți, atunci când? Parcă vara e anotimpul cel mai potrivit să ne manifestăm mai liberi prin orice mijloace: hainele purtate, activitățile din timpul liber, entuziasmul manifestat etc. Da, cred că e necesar la orice vârstă să punem pe pauză maturitatea și seriozitatea, să ne mai și distrăm după cum simțim, nu după cum spune societatea.

Cu siguranță se poate în orice anotimp, vara doar oferă mai des contextele ideale. Poate că am trișat puțin cu punctul ăsta, dar doar puțin, fiindcă am simțit nevoia să las și aici ideea asta împărtășită zilele trecute și pe Instagram.


Dacă mai cugetam pe măsură ce intrăm tot mai „serios” în vară, sigur mai găsesam destule alte puncte de adăugat pe listă, dar le-am adunat pe primele care mi-au venit în minte.

Sunt lucruri pe care le consider indispensabile, la capitolul plăceri în perioada asta lista e mult mai lungă: apusuri, trandafiri și maci, înghețata, drumețiile și multe altele.

2 comentarii

  1. complet de acord! din pacate, in ultimii doi ani, m-am dezobisnuit sa-mi port ochelarii de soare asa cum o faceam pe vremuri si ii port mult mai rar, pe urma ma mustra constiinta. tot incerc sa gasesc un echilibru. si cu hainele lejere ar trebui sa experimentez mai mult, fiindca eu fac parte din acel grup care poarta jeansi lungi si in toiul verii :)).mai subtiri si mai deschisi, dar totusi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am găsit chiar și ochelari de soare care să meargă împreună cu masca, atunci când trebuia și pe stradă. Nu era amuzant să fiu „camuflată” cu amândouă, dar fără ochelari nu pot :))
      Dacă ești ok cu blugi lungi vara te invidiez, eu regret de fiecare dată când fac asta, excepție doar dacă e cu adevărat răcoare pentru că a plouat sau ceva de genul. Când nu se poate sau nu-mi arde de fuste sau rochii, apelez la pantaloni din materiale subțiri sau la pantaloni scurți, după caz.

      Ștergere