Cumpărături și noutăți de toamnă

Nu-mi vine să cred că deja suntem în ultima lună de toamnă, nu știu dacă din cauza temperaturilor blânde și a zilelor însorite de care am tot avut parte sau din cauză că nu știu unde s-au scurs ultimele două luni. Nici nu mai contează, azi vreau să vă arăt ce am mai cumpărat și primit toamna asta, fiindcă am văzut că încă există interes pentru genul ăsta de postări atunci când am publicat cumpărăturile de vară - și de atunci am încercat să țin evidența la toate hainele, cosmeticele și cărțile noi luate, dar tot e posibil să mai fi scăpat câte ceva. N-am prea reușit să mă coordonez cu lumina bună, am refăcut câteva poze și tot nemulțumită de ele sunt, dar vă prezint lucrurile așa cum le am, sper să fie suficient de sugestive acolo unde contează.


O să încep cu cel mai simpatic și drag articol vestimentar cumpărat, pe care am tot reușit să-l omit la poze, iar azi mi-am dat seama că e pus la spălat, așa că o să-l vedeți direct pe mine, într-o poză de pe Lacul Como. Apropo de asta, am reușit performanța de a ajunge la Milano luna trecută și de a cumpăra doar un magnet și nimic mai mult. De regulă îmi place să iau și ceva „suveniruri” mai practice din călătoriile prin Europa - haine, cosmetice, oje, ciocolată etc - dar fix în orașul modei n-am făcut asta, n-am prea avut nici timp, dar nici chef. Hai că am deviat, să revenim la cumpărături...


Despre hanoracul înflorat C&A era vorba, pe care de cum l-am văzut de departe m-am dus glonț la el, a fost dragoste la prima vedere. Eu l-am luat mai la început de toamnă, dar cu puțin noroc cred că-l mai puteți găsi încă în magazine, în caz că leșinați ca mine la orice piesă drăguță cu imprimeu floral. Hanorac cu un astfel de imprimeu chiar n-aveam și mi-a plăcut că e pufos pe interior, iar în plus a fost și ieftin, cred că în jur de 40 lei, dacă bine rețin. Da, da, intenționez să mai scurtez din coada aia de samurai. Iar în caz că vreți să vedeți mai multe poze din scurta excursie în Lombardia vă aștept pe Instagram - ellabeautycorner sunt.


Mai multe haine am luat de la Fashion Days, la care sunt în permanență reduceri și se găsesc mereu lucruri faine și calitative la prețuri destul de mici. Dintre cele mai neinteresante, pantalonii i-am luat doar pentru că nu mai aveam blugi negri și simțeam uneori lipsa lor, iar pantofii sport tot din motive practice, dar chiar mi s-au părut destul de simpatici pentru niște încălțări sport. Puloverul Mango l-am luat pentru culoarea frumoasă, care arată mult mai bine în realitate și e foaaarte moale, fin chiar. Topul Vero Moda din denim subțire a fost un fel de completare la comandă pentru a beneficia de transport gratuit, ca în final să fie cel care mi-a plăcut cel mai mult - îl găsiți aici, iar XS se potrivește fără probleme la un S, poate și la un M.

Din păcate celelalte nu mai sunt pe stoc în nicio mărime, însă aici găsiți mereu oferte foarte bune - sunt curioasă ce o să fie la așa zisul Black Friday, anul trecut au fost reduceri obișnuite, din câte îmi amintesc, destul de bune totuși. Eu chiar aș mai vrea niște pulovere și îi urmăresc pentru asta.


Ca să închei cu hainele și pentru că tot aveam poza făcută și nepostată niciunde... vă arăt și ultima piesă de vară cumpărată, fusta albă de la Pepco. Rar găsesc ceva să-mi placă la ei și să mi se pară ok materialul, de fapt în afară de asta cred că mai am doar un singur tricou de la ei, însă modelul fustei mi-a plăcut, m-a cucerit partea cu „mileul” de jos - mi se par tot mai greu de găsit piesele cu așa ceva, presupun că o fi demodat, dar mie-mi place și asta-i tot ce contează.

Tot spre final de vară am mai luat și niște accesorii de la H&M, când bagă reduceri pe zona asta prețurile sunt de nimic și merită aruncat un ochi. Am luat setul de cercei la 15 lei în dublu exemplar (unul cadou) și fiind ofertă 2+1 ochelarii de soare au fost gratuiți - m-am simțit ca pe ebay, o gramadă de mărunțișuri la câțiva $, iar din cercei am tot purtat, îmi plac modelele mai ciudățele. Chiar nu știu ce mai e acum pe la H&M, dar prin septembrie n-am văzut nimic să mă atragă.


Pe partea de cosmeticale încep cu câteva noutăți primite, iar Melkior e campionul la capitolul ăsta, am senzația că lunar lansează câte ceva. Gama de oje neon cred că a apărut pe la început de august, iar câteva nuanțe noi la rujul lichid mat au apărut spre finalul verii. Eu am primit fix nuanțele pe care le-aș fi ales și singură, spre bucuria mea, iar dacă vreți să vedeți mai bine cum arată nuanțele găsiți aici un articol cu toate rujurile mele Melkior, unde apare și oja pe unghii.


După cum ziceam... aproape luna și noutatea. Luna trecută au apărut nuanțe noi și la ojele holografice Melkior și-mi pare foarte rău că nu le-am făcut poză atunci când le-am avut pe unghii, ca să vi le arăt mai bine, dar profit cu altă ocazie să le pozez și într-o manichiură. Deocamdată pot spune că m-au surprins cu rezistența, de regulă ojele holo rezistă mai puțin, iar la astea abia în ziua 5 se observau vârfurile tocite. Le găsiți aici în format mic, suficient de generos cantitativ și recomand în mod special nuanța asta, e superbă pe unghii și numai bună în perioada de toamnă-iarnă.


Nu știu de ce când am văzut tubul ăsta de Bioderma Hydrabio Brume am crezut că e un fel de apă termală, adică o chestie mai mult de moft decât utilă - cred că am mai zis că asta-i părerea mea despre apele termale: consider că în afară de răcorire și calmare de scurtă durată altceva nu fac. Doar că produsul ăsta e ceva mai mult, conține antioxidanți, calmează pielea și oferă și puțină hidratare suplimentară, așa că de când am studiat puțin produsul și ingredientele îl folosesc aproape în fiecare dimineață, îl pulverizez după spălarea tenului și înainte de niacinamide și protecție solară. Un pas simplu, rapid, în loc de toner. Mi-a plăcut și după pensat sau epilat.


Închei lista noutăților cu produsele Institut Esthederm, un brand premium nou, ce ține de NAOS Skincare, fostul Laboratoire Bioderma. Dincolo de faptul că toate produsele conțin doar apă celulară și niciun fel de alt tip de apă, cel mai important e că puse în practică mi-au plăcut în general produsele și unul în mod special mi-ar plăcea și în format full size - Hydra Booster, care stă prin preajma lui Bioderma Brume menționat mai sus, când vreau ceva mai special îl aplic pe el. Mi-a mai plăcut mult și laptele demachiant, iar restul mai trebuie să le încerc și poate o să revin cu mai multe impresii.


După o pauză lungă fără nicio vizită în magazin, între timp am ajuns de vreo două ori prin Hello Free Zone, dar din păcate l-am găsit cam gol și tot ce m-a tentat a fost șamponul TRESemme, care n-are ce căuta pe un păr gras ca al meu și aș fi aflat asta dacă citeam câte uleiuri are în el, în schimb mamei i-a plăcut (are părul uscat) și i l-am pasat, balsamul de păr Macadamia oil extract, pe care l-am luat din impuls și-mi place chiar mult, plus balsamul de buze Carmex cu cireșe și SPF 15, pe care-l avusesem cândva în vizor, dar care mi-a amintit că n-am mai folosit ceva mentolat pe buze de ani, nu mi-a plăcut la început din cauza asta, dar între timp am cam consumat jumate de tub.

Prin DM trec destul de des și mai mereu iau câte ceva de spălat de la Balea, unde mereu sunt îmbiată cu alte arome faine. Cred că spuma asta de duș am și terminat-o între timp, iar săpunul de mâini e în uz. Ambele variante miros foarte bine, iar produsele sunt blânde cu pielea și foarte ieftine. Am senzația că am mai luat ceva de la ei la altă vizită, dar dacă n-au fost pozate nici că-mi mai amintesc de ele...


Nu am mai pomenit de ani pe blog de șervețelele cosmetice Cien și dichetele demachiante Cien, deși sunt printre preferatele mele în continuare și le cumpăr constant. De fapt dischetele sunt puțin mai rigide, dar le prefer la șters unghiile, însă șervețelele  pentru față sunt favoritele mele, ieftine și bune - am vreo 5-6 ani de când doar așa îmi șterg tenul, nici nu mai suport prosop clasic. 

Cred că mi-a venit ideea de a le poze tocmai acum fiindcă la o vizită în Lidl am mai luat și alte chestii ieftine de la Cien - dizolvantul de unghii, pe care-l știu de ani și îmi place, gelul de duș cu mango, fiindcă miroase demențial și un balsam de buze, care m-a tentat la casă, dar dacă știam că are sclipici acolo îl lăsam. Nu sunt chestii prea interesante, dar sunt utile/faine și foarte ieftine.


Dacă tot am decis să vă mai arăt și „mărunțișuri” precum cele din Lidl, am tras la poză și două produse primite recent de la Avon, luate ambele pentru... miros și nimic mai mult. Mda, e un detaliu tentant când vine vorba de produse pentru corp și păr. Din gama asta cu cocos am mai avut un gel de duș terminat acum vreo două luni și acum am luat balsamul de păr, încă nu l-am încercat, dar de dragul mirosului și tot îl folosesc, indiferent cum e. Cât despre gama de picioare cu măr și scorțișoară... pff, miroase a iarnă și a sărbători, trebuia să iau ceva și cum creme de picioare am prea multe, am luat un exfoliant, să mă răsfăț cu el în baie.


Principalul motiv pentru care am plasat o nouă comandă pe Elefant, relativ recent, a fost că nu mă mai înțelegeam bine cu niciun șampon din ce aveam și am zis că merg la sigur cu L'Oreal Sensibalance pe care l-am mai avut în trecut și mi-a priit. Acum vine într-un ambalaj nou și încă nu pot spune dacă au schimbat ceva și la formulă sau nu, dar sper că nu... Am mai luat un săpun lichid Dermacol cu cafea, de folosit pe post de gel de duș - l-am vrut de mult pentru aromă și niciodată nu prindeam pe stoc gelul, dar presupun că e același lucru în alt ambalaj. Miroase bine, deși parcă mă așteptam la ceva mai special. 

Am mai luat și două cărți, de doi autori pe care de mult timp îmi doream să-i mai citesc, de ambii citind doar câte un roman care mi-a plăcut. O să le vină rândul să vă scriu despre ele, pe una deja am citit-o...


Alte cărți am mai comandat de pe Libris, care mă tentează mai des datorită transportului gratuit, dar și pentru că găsesc uneori la ei cărți care prin alte părți sunt mai greu de găsit, asta pe lâng ofertele bune. Visul lui Joy și Copacul s-au aflat printre lecturile lunii septembrie unde am scris despre ele, iar despre celelalte două o să vă scriu în următoarea postare cu cărți, vă zic acum doar că mi-au plăcut. 

Și-am încălecat pe-o șa și... am încheiat cu ce am mai cumpărat și primit în ultimele 2-3 luni. Planul pe sfârșitul ăsta de lună e destul de bătut în cuie, urmăresc niște lucruri concrete la reduceri, însă despre asta poate o să vă scriu într-o postare de tip wishlist - nici așa ceva n-am mai făcut de mult, mai există oare interes?

Voi ce ați mai cumpărat în ultima perioadă? Ce vă face cu ochiul din cele de mai sus?

12 comentarii

  1. Eu ma abonez la carti ... cand apucam sa ne vedem. Sunt intr-o pasa d-aia de citit pe banda rulanta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta de Elif Shafak chiar mă gândeam să ți-o dau, cred că ți-ar plăcea... poate chiar mai mult decât mie. Păi chiar trebuie să ne vedem că vreau și eu musai ceva de la tine, plus că și eu am citit mai mult și tot epuizez din ce am necitit. :))

      Ștergere
  2. Sunt curioasa cum ti se pare "cele 40 de legi ale iubirii".
    Dragute achiztiile. Spor la citit si la colindat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În următoarea postare cu lecturi o să scriu și despre ea. Mi-a plăcut, atât zic.
      Mulțumesc!

      Ștergere
  3. ma bucur ca ti-ai luat Cele 40 de legi ale iubirii si sper sa iti placa cel putin la fel de mult cat mi-a placut mie! Eu am lasat-o mai moale cu shoppingul in ultima perioada, mai ales ca m-au napadit nuntile si botezurile si m-au cam bagat in faliment. dar imi revin eu, nu e bai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut și mie și m-am bucurat că autoarea nu păstrează chiar același tipar în toate romanele. Nici eu n-am făcut mari cumpărături și cred că pe lunile următoare o las și mai moale, poate-mi mai fac puțin de cap luna asta însă.

      Ștergere
  4. ma minunez zilnic de vremea de afara si chiar daca, teoretic, nu e prea buna pentru organism, trebuie sa recunosc ca e o toamna superba!

    esti cumpatata, totusi, cam la fel ca mine :)). adica cumparam noi niste lucruri, dar nu facem cumparaturi nesabuite :)).

    imi place hanoracul, dar la fel de mult adidasii aia :). oare ai un link sau nu mai sunt disponibili? nu ca as avea prea multe finante momentan, dar ochiul vede, inima cere :).

    spuma de dus de la dm nu era pe la mien in oras, poate o aduc canrva.

    iar dischetele demachiante de la cien imi placeau la nebunie acum cativa ani, apoi au fost foarte dure si acum sunt undeva la mijloc. tocmai le termin seara asta, dar nu mi-am mai cumparat. in schimb, imi plac cele de la cleanic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel și eu, sunt conștientă că nu e ok și sigur o să mă dea peste cap schimbarea bruscă de temperatură, dar nu pot să nu mă bucur totodată de vremea plăcută...
      Oh, da, am devenit tot mai cumpătată în ultimii 2 ani, cândva cumpăram ca nebuna, dar am depășit acea fază. Sunt și așa copleșită încă de tot ce am.
      Din păcate nu mai sunt pe stoc, am menționat, din ce am luat de pe Fashion Days doar topul mai e disponibil. :( Chiar sunt fain și foarte comozi.
      Mda, țin minte că erau mult mai bune acum câțiva ani, dar pentru unghii încă sunt preferatele mele.

      Ștergere
  5. sunt ametita, scuze :)). fix aia am omis. cred ca mi-au placut prea tare :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, nu-i nimic. Dacă mai văd ceva similar dau de știre. :D

      Ștergere