Review: Keratina lichidă Anian

Acum mai bine de o lună am avut șansa să-mi aleg un produs de pe site-ul Triodeluxe în urma unei colaborări cu aceștia și fără să stau pe gânduri am ales keratina lichidă de care eram foarte curioasă de mult timp! Azi vă împărtășesc opinia mea despre aceasta, dar nu înainte de a vă face o scurtă descriere a părului meu: am părul gras și lipsit de volum, scalpul sensibil și predispus la mătreață, un fir de păr foarte subțire și fragil, m-am vopsit brunet timp de aproximativ șase ani și îmi cade părul destul de mult. În urmă cu nu mult timp am luat decizia de a renunța la vopsea, de aceea veți vedea în poze un păr vărgat în o mulțime de culori. În plus, a trecut aproape un an de când m-am tuns ultima oară, iar acest lucru se observa la vârfuri, erau destul de despicate. Mai precizez că eu îmi spăl părul o dată la două zile, iar keratina am folosit-o după fiecare spălare de când o am.

Cam atât despre părul meu, să revenim acum la keratina lichidă Anian:


Are o cantitate de 250 ml, valabilitate 12 luni de la deschidere, un preț de 40 lei și o găsiți aici. Mai găsiți în momentul de față aici și câteva pachete convenabile în caz că vă interesează să încercați mai multe produse din această gamă.

Descrierea oficială: „Conține ingrediente identice cu cele din structura părului, care acționează cu o intensitate cu atât mai mare cu cât e părul mai deteriorat. Acțiunea keratinei lichide revitalizează strălucirea sănătoasă, naturală a părului, revigorându-l și dându-i volum, astfel încât să arate radios și sănătos. Instrucțiuni de utilizare: Uscați părul cu prosopul după ce a fost spălat și dat cu balsam. Aplicați keratina lichidă, apoi masați și pieptănați. Uscați ușor cu uscătorul de păr, căldura fiind necesară pentru fixarea ingredientelor active pe păr.”

Inițial eu l-am folosit doar pe lungimea firului de păr de teamă că mi-ar putea îngrășa părul, ulterior am început să-l folosesc și la rădăcină. Temerile mele au fost spulberate, nu-mi îngrașă deloc părul dacă-l aplic cu măsură! Nu vă recomand să aplicați o cantitate prea mare în ideea că ar putea avea efecte mai rapide pentru că aveți șanse mari să vă îmbâcsească părul - am făcut o probă aplicând foarte mult produs și acesta a fost rezultatul. Așa că n-are rost să irosiți produs degeaba, efectele ar trebui să fie vizibile cu o cantitate mică de produs, doar atât cât să acopere cu un „puf” fiecare porțiune a părului.

Efectele asupra părului meu au început să fie vizibile cam după 3-4 utilizări, iar primul lucru pe care l-am sesizat a fost că vârfurile despicate și rebele sunt îmblânzite și reparate, nu mai au deloc acel aspect de păr tocit! În plus, de când îl folosesc am sesizat că i-a redat părului meu acea strălucire frumoasă, ca a părului natural (nevopsit). Am făcut o poză chiar azi, ca să vedeți cum arată vârfurile părului meu în prezent, după mai bine de o lună de utilizat keratina lichidă Anian:


Ar fi fost și mai bine dacă aveam o poză „before”, dar n-am fost inspirată să fac una, chiar nu mă așteptam ca efectele să fie vizibile, am fost destul de sceptică. Totuși, cred că știți toate cum arată niște vârfuri tocite și zic eu că sunt departe de a mai părea așa. Am o mână de păr spre vârfuri din cauză că am făcut greșeala să-mi filez părul - nu vă recomand să faceți asta dacă aveți firul de păr subțire! Cred că se poate observa de asemenea și acea strălucire a părului de care vorbeam, iar înainte era șters, lipsit de orice pic de strălucire.

Alte efecte pe care le-am sesizat: îmi oferă un ușor volum - nu ceva spectaculos, dar nu mai are aspectul acela de „păr lins” (sigur știți ce zic) pe care îl avea înainte; firul de păr se simte mai puternic și nu se mai rup la fel de multe fire ca înainte la pieptănat - asta am sesizat după mai mult timp de utilizare, cam după vreo 3 săptămâni.

Din păcate efecte asupra căderii părului nu am văzut dar consider oricum că e timpul prea scurt de utilizare. Dacă după o utilizare mai îndelungată voi vedea ceva efecte și în acest sens, vă dau de știre! Consider oricum că reducerea vizibilă a părului rupt e deja un efect mai mult decât mulțumitor! Acest tratament ar mai trebui să aibă efecte și contra mătreții dar nu știu să vă spun dacă în cazul meu funcționează sau nu pentru că deja scăpasem de ea cu ajutorul unui șampon anti-mătreață (tot de la Anian - acesta) când am început să utilizez keratina și la rădăcină. Oricum, când/dacă îmi va reapărea mătreața o să aflu dacă are sau nu efecte și vă anunț.

Mai trebuie să precizez că dacă doriți rezultate vizibile, este foarte important să folosiți tratamentul conform instrucțiunilor, altfel efectele sunt mult mai puțin vizibile sau chiar inexistente. Eu îl folosesc exact cum scrie pe instrucțiunile de utilizare (cele redate mai sus). Am încercat totuși să folosesc tratamentul și fără uscător și nu prea am văzut efecte, de aceea insist să-l folosiți conform instrucțiunilor dacă doriți efecte maxime.

Ambalajul mi-a plăcut din prima clipă, sistemul de dozare prin pompiță este ideal și funcționează foarte bine, iar faptul că are și un sistem de blocare a pompiței este încă un plus, fiind foarte util pentru călătorii. De cât de spornic e nici nu știu dacă are sens să vă spun,  abia dacă se observă ce am consumat din el după aproape 20 utilizări.


În concluzie, este un produs care mi-a plăcut foarte mult și vi-l recomand din inimă, mai ales dacă aveți un păr foarte deteriorat! De fapt, produsul acestui tip de păr se adresează și scrie chiar în descrierea oficială că efectele sunt cu atât mai vizibile cu cât părul este mai deteriorat. Eu mi-aș dori acum să mai încerc și alte produse din aceeași gamă (masca și serul, în mod special), cred că ar avea efecte și mai bune împreună.

Ați încercat acest produs? Cum vi se pare? Vă tentează?


12 comentarii

  1. Hm, eu am pus ochii pe sampon, acum sa vad daca ma si hotarasc sa il achizitionez.. :D Daca chiar face asa minuni si samponul si masca si uleiul...pai se merita cumparate.. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, chiar sunt convenabile acele pachete, dar chiar nu știu cum sunt celelalte produse, deși din câte-mi amintesc... am citit de bine și despre ele!
      Dacă te hotărăști să achiziționezi ceva, te aștept cu o părere!
      Pupici :*

      Ștergere
  2. Mi-ai dat de gândit...părul meu e subțire şi deteriorat, plus că mai şi cade...chiar nu ştiu ce să fac. Să o cumpăr oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic că merită încercat, deși nu pot garanta că funcționează pentru oricine, dar majoritatea fetelor care au încercat acest tratament au fost mulțumite de el, din câte am citit eu. Uite o părere după 3 ani jumate de utilizare, poate-ți este de folos: http://vintagelooksimona.blogspot.ro/2012/12/despre-keratina-lichida-anian-dupa-3.html
      Te pup! :*

      Ștergere
    2. Mulţumesc mult! O să mă uit peste link şi o să mă documentez mai bine!
      Te pup şi eu :*

      Ștergere
    3. Cu mare drag, sper să-ți fie de folosit! Mie acel articol al Simonei mi-a stârnit cel mai mult interesul față de keratina lichidă. :D

      Ștergere
  3. L-am incercat. Am folosit circa jumatate de flacon. Acum, dupa mai mult itimp, citind postarea ta, realizez ca m-am abatut de la instructiuni.L-am cumparat la o comanda la care vizam spray-ul Curl Activator cu care parul meu se intelege excelent! Ai scris un review foarte bun, punctand toate aspectele ce trebuie luate in calcul!

    Pupicei, Miha Ella!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic că te-ai fi înțeles mai bine cu el dacă urmai toate instrucțiunile. :(
      Uite că de acel spray nu știam, adică nu i-am acordat atenție. Trebuie să-l analizez puțin, m-ai făcut curioasă!
      Mulțumesc mult, draga mea!
      Pupicei :*

      Ștergere
  4. Aceiasi problema o am si eu cu parul (fara volum, se ingrasa rapid si trebuie sa-l spal dupa 2 zile). :( Si eu am fost bruneta muulti ani (exact perioada de adolescenta) si rau am facut. Cand m-am decis sa renunt la vopsea, a fost groaznic. Aveam radacinile foarte mult crescute (eu avand culoarea parului castaniu) si pentru ca nu suportam sa le mai vad asa, am decis sa ma tund scurt. :)) Asta se intampla cu vreo 3 ani in urma. Acum sunt tunsa bob. Legat de keratina, am aflat de ea de vreo 2 ani. Era "isterie" mare pe net despre acest produs si m-am decis sa-l incerc. Nu am folosit-o dupa fiecare spalare, dar a avut aceleasi efecte ca cele mentionate de tine. Prima oara cand am aplicat-o pe par, am facut prostia sa "pufai" muult produs si cand l-am uscat, aveam impresia ca am parul nespalat de o saptamana. :))
    Acum o am pe cea castigata la concursul tau. :D
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, cred că e cel mai nesuferit tip de păr. :( Eu nu regret neapărat, mi-a plăcut mult părul meu brunet, dar m-am cam plictisit de atâta vopsit și să-l tot deteriorez de din cauza asta. La mine e și mai rău că am părul șaten deschis, deci diferența e și mai mare... dar norocul meu e că s-a decolorat mult pe toată lungimea părului din cauza șampoanelor anti-mătreață. :)) Ah, eu n-aș mai îndrăzni să mă tund scurt... sunt prea înnebunită după părul lung. :D
      Mă bucur mult că și tu ai avut efecte bune datorită ei! Am sesizat și eu că nu e neapărat necesar după fiecare spălare, că își menține efectul pe un termen mai lung, ceea ce e foarte bine, mai ales pentru vacanțe unde nu car tot arsenalul de îngrijire după mine! :D Exact așa s-a întâmplat și la mine când am dat cu muuult produs! :))
      Pupici! :*

      Ștergere
  5. Vreau sa-ti spun ca ti-ar urmat sfatul si mi-am comandat sampon+keratina. Ai mei adora samponul, mai ales fratele meu care este adolescent si are si il parul gras. Curata extrem de bine, lasa senzatia aceea de curat care face parul sa scartaie. M-a felicitat mama ca am luat 2 sampoane, desi initial era "iar comanzi????". Normal ca am luat 2 pt ca daca tot am platit transportul si stiam ca il vor folosi 4 persoane am zis ca nu merita sa iau doar unul. Si bine am facut. De cazut mi-a cazut in cantitati la fel de impresionante si demne de scary Movie :( DAAAR. Dupa ce l-am dat cu keratina si l-am uscat mi s-a intamplat o chestie foarte tare. Eu am parul extrem de drept (ador buclele, evident :D), asa sta de obicei, dar dupa keratina statea exact ca si cum ar fi fost intins cu placa. Era drept pana la varfuri. Nu m-am asteptat la reactia asta de la prima utilizare. :D Foarte tare. :D Multumesc pt recomandare. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu știi cât mă bucur că ești mulțumită de produsele luate în urma recomandărilor mele! Mă bucur tare mult că șamponul este pe plac întregii familii... hehe. :D Chiar mi s-a părut genial șamponul, nu puteam să nu-l recomand persoanelor cu păr gras! Am văzut și eu același efect de la keratină, vârfurile sunt perfect disciplinate. Mă bucur tare mult că funcționează și pe părul tău!
      Cu mare plăcere, să le folosești cu drag în continuare! :*

      Ștergere