Poftă de culoare

Îmi era poftă de mai multă culoare pe unghii, iar fiindcă habar n-aveam ce să fac, am recurs la metoda mea favorită: ceva la întâmplare, fără o logică, un model abstract... dacă vreți să-i spunem așa. Eu am folosit la manichiura aceasta vopsele acrilice pentru model, dar puteți face ceva similar și cu ojele - o idee oarecum asemănătoare v-am prezentat aici, unde am folosit oje și bețișoare de urechi.


Ca bază pentru model am folosit oja albă Maybelline Colorama #51, o ojă cam slab pigmentată, care nici după trei straturi nu acoperă perfect, dar arată interesant, e un alb lăptos. În cazul ăsta oricum nu conta prea mult, de aceea am și ales-o, ca s-o mai folosesc și pe ea. Nu știu cum am reușit, dar numai astfel de oje am din gama asta, probabil pentru că am doar din cele deschise.

În completarea unghiilor colorate am venit cu o ojă galbenă foarte faină, dar la fel de slab pigmentată ca și cealaltă. E vorba de Alessandro #845. N-am experimentat cu prea multe oje Alessandro, dar pot afirma că au și unele foarte reușite, însă asta nu e una dintre ele. Nici nu mai știu câte straturi am aplicat ca s-o fac să arată cât de cât bine, cred că vreo patru. Din fericire, ambele oje se usucă repede.



Efectul modelului era mult mai interesant înainte să aplic top coat, fiindcă am lăsat intenționat să se vadă urmele de pensulă (am folosit una mai lată, cu ajutorul căreia am aplicat la întâmplare culoarile) și mi s-a părut mișto efectul. Din păcate însă, trebuia să aplic top coat, fiindcă vopselele acrilice se șterg cu apă. Dar mi-a plăcut și varianta asta.


Dacă ați vrea ca pe viitor să vedeți un anumit tip de manichiură ca idee (poate de sărbători, dar nu neapărat) sau vreo tehnică, aștept sugestii, că tot sunt cam lipsită de inspirație în ultima perioadă, nu prea știu ce să mai fac.

Cum vi se pare manichiura mea colorată? Ați purta așa ceva? Voi ce aveți acum pe unghii?

18 comentarii

  1. Ce colorata si frumoasa,ca in toiul verii,pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! S-a nimerit la fix, că la scurt timp s-a stricat vremea și m-a mai înveselit puțin manichiura. :)) Pupici.

      Ștergere
  2. Asa. sa mai uitam ca a venit frigul :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce simpatica e!
    Arata super, super, super! <3
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce imi place galbenul si ce bine se completeaza cu modelul colorat! ❤Intodeauna modelele realizate la intamplare ofera un aspect deosebit.
    Eu port modelul prezentat ieri pe blog.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă am făcut o alegere inspirată cu oja galbenă, mi s-a părut și mie că ar da bine.
      Așa cred și eu, de multe ori îmi ies mai bine astea la întâmplare decât cele prea mult gândite. :))
      E foarte frumos modelul tău, a meritat tot timpul dedicat!
      Pupici

      Ștergere
  5. tu mi-ai facut pofta de oja galbena! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, mă bucur! Să mai purtăm și chestii îndrăznețe și vesele, să fim în contrast cu vremea. :D

      Ștergere
  6. E simpatica, da! :)
    Ce sa port? NIMIC...de vreo 2 luni...nimic! :(
    Sa-mi mai spui ce sa fac....sa-mi intaresc putin unghiile...sa le pot lasa putin sa creasca. Si nu-mi spune de lotiunea de Vitamina B5, ca nu ma inteleg cu ea. Zace aiurea pe aici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Să înțeleg că ți-ai dat gelul jos și acum sunt afectate? Păi prima problemă e că nu porți nimic. :D Aplică ojă chiar dacă sunt micuțe, le mai protejează formând acel strat mai gros (cu cât sunt și ojele mai grosuțe, cu atât mai bine), dar neapărat folosește și base coat. Și încearcă să le hidratezi zilnic cu ulei, masează pe cuticule și lasă cât mai mult să acționeze, iar când nu ai ojă masează uleiul și pe unghii.
      În rest nu știu ce aș putea să mai zic, oricum la normal o să-și revină abia după ce cresc și scapi de unghia pilită la suprafață, care e subțiată și afectată. Pe mine m-a ajutat și loțiunea cu Vitamina B5 după ce am dat gelul jos, dar n-a făcut minuni de una singură, aplicam și restul lucrurilor de care am menționat, ca să le pot ține cât de cât la o lungime normală.

      Ștergere
    2. Da, mi-am dat gelul jos, dar prostia pe care am facut-o, desi Ana mi-a zis sa nu o fac: am folosit o pila usor exfolianta sa elimin gelul care ramasese si care ma deranja...
      In conditiile astea...sa aplic oja...hmmm dar asta ar insemna sa aplic zilnic o alta nuanta :))) Nu-mi rezista...am incercat intr-o zi, iar a doua zi le-am sters...

      Ștergere
    3. Păi gelul trebuia eliminat de pe unghii, dar cu grijă. :D
      Da, știu că sare mai repede oja în situația asta. Cea mai bună soluție e să folosești o ojă texturată și doar s-o retușezi unde sare, asta ca să nu-ți schimbi zilnic manichiura. Sau cu sclipici ai încercat? Și alea țin de obicei mai bine, mai ales dacă sigilezi bine și vârful.

      Ștergere
  7. Arata ca bomboanele gen M&M. Cand vremea este mohorata si nu am nici un chef de nimic, culorile vesele de pe unghii imi schimb atitudinea, asa ca da, categoric as purta o astfel de manichiura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, la asta nu m-am gândit, dar ai dreptate, chiar seamănă. :))
      La fel sunt și eu! Mă bucur că ai purta-o!

      Ștergere
  8. Doamne, frumoasa manichiura!!! Excelenta ideea! Poate reusesc sa o reeditez! M-ai inspirat... iti multumesc!
    <3 Pupicei, draga mea!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din suflet, mă bucur tare mult că-ți place și că te-am inspirat!
      Pupicei!

      Ștergere