Review: Cremă Sebo-reglatoare purificatoare Gerovital Plant

Foarte multe dintre voi v-ați arătat interesate de crema sebo-reglatoare purificatoare de la Gerovital Plant, așa că m-am mobilizat să vă scriu cât mai rapid posibil despre ea. Nu mă mai lungesc cu introducerea, mai bine intru rapid în subiect fiindcă am destule să vă povestesc despre ea.


Are o cantitate de 50 ml, valabilitate 12 luni de la deschidere și un preț de până în 20 lei.

Lista de ingrediente: Aqua (Water), Niacinamide, Yeast Ferment Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chesnut) Seed Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Panthenol, Propylene Glycol, Zinc Gluconate, Caffeine, Biotin, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Oil, Boswellia Serrata Resin Extract, Dipropylene Glycol, Ocimum Basilicum (Basil) Flower/Leaf/Stem Extract, Phaseolus Vulgaris (Kidney Bean) Extract, Hedera Heix (Ivy) Extract, Sodium Polyacrylate, Hydrogenated Polydecene, Trideceth-6, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Parfum, EDTA, BHA

M-a surprins în mod plăcut lista de ingrediente, mă așteptam să fie plină de alcool și alți iritanți, cum obișnuiesc multe firme să pună în cremele pentru ten gras. Deși are spre finalul listei niște iritanți (parfum, limonene) în rest nu sesizez alte ingrediente dăunătoare, ba chiar are destul de multe ingrediente cotate ca foarte bune - a nu se confunda cetearyl alcohol cu varianta de alcool dăunător, acesta este un ingredient bun.

Recipientul tip tub îmi place și cu siguranță îl prefer în defavoarea cremelor la borcănel, deoarece este mai igienic iar dozarea se face mai rapid. Mirosul cremei este destul de discret și foarte plăcut - e o aromă proaspătă, nu știu cu ce aș putea să o compar, cert e că nu e deranjantă. Desigur, m-aș fi lipsit de parfumul din conținut pentru că nu-i bun pentru ten, dar știți deja „povestea”.


Consistența produsul este puțin mai ciudată, siliconată aș spune, nu știu altfel cum să o denumesc. Intră puțin mai greu în piele, dar odată ce a fost absorbită de piele nu lasă niciun fel de filtru la suprafață, însă nici nu matifiază perfect, aș spune că aspectul tenului e semi-mat după aplicare, fiindcă tenul își păstrează acea strălucire naturală (nu cea inestetică). Totuși, producătorul nici nu o recomandă ca fiind cremă matifiantă, ci o cremă care reglează excesul de sebum, iar asta chiar reușește să facă. Da, în cazul meu reușește să țină departe sebumul pentru mai mult timp și atunci când începe să-și facă simțită prezența este într-o cantitate mai mică decât de obicei!

Nici la capitolul hidratare nu am ce să-i reproșez, reușește să-mi lase pielea fină după fiecare aplicare și nu lasă acea senzație de ten încărcat. N-aș recomanda-o totuși pentru noapte, cel puțin nu pentru sezonul rece, eu o simt ca fiind prea lejeră chiar și pentru un ten gras - bineînțeles, fiecare cunoaște mai bine nevoile propriului ten, dar eu așa simt, că tenul meu are nevoie de mai multă hidratare pe timp de noapte. Pentru zi mi se pare însă perfectă, îmi asigură nivelul de hidratare de care tenul meu are nevoie, asta în timp ce ține departe sebumul pentru mai mult timp.

Este o bază foarte bună de machiaj, orice fond de ten am încercat s-a întins frumos pe tenul proaspăt hidratat cu această cremă și, cel mai important, machiajul îmi rezistă pentru mai mult timp - nu vă așteptați totuși să vă mențină tenul mat până la sfârșitul zilei dacă în mod normal sebumu își face de cap după câteva ore, în cazul meu luciul inestetic își face apariția în cele din urmă și simt nevoia de retuș (depinde totuși și de fond de ten, de pudră și alți factori externi). 

Legat de efectul cremei asupra acneei nu vă pot spune prea multe fiindcă nu am acnee. Foarte rar îmi mai apare câte un coș pe ten, mai ales de când folosesc gelul de curățare cu acid salicilic (review aici), așa că e cam greu să-mi dau seama dacă face sau nu ceva această cremă. Totuși, am încercat să analizez atunci când am avut câte un monstruleț prezent și n-am sesizat vreo vindecare miraculoasă. Poate totuși ajută pe termen lung pe cineva cu acnee, mai ales dacă e folosită împreună cu celelalte produse din aceeași gamă, așa cum recomandă producătorul.


În concluzie, mie îmi place foarte mult această cremă și consider că merită să-i acordați o șansă dacă aveți tenul gras sau mixt, mai ales că nu are un preț prea mare.

Ați încercat-o? Cum vi s-a părut? Voi ce alte creme de zi recomandați pentru un ten gras?

11 comentarii

  1. Nu am incercat-o, dar m-ai facut tare curioasa. Momentan am multe creme desfacute, dar cred ca in viitor ii voi da o sansa.

    http://andrabeautyblog.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să-ți placă și ție în caz că te decizi să încerci!
      Pupici

      Ștergere
  2. Multumim pentru review.
    Mi-ai trezit interesul cu ea de cand ne-ai prezentat-o prima oara. :D
    Chiar imi doream sa aflu parerea ta despre aceasta crema.
    Cred ca merita sa-i acord si eu o sansa, avand in vedere lista de ingrediente.
    Cautam ceva asemanator pentru a folosi ca baza pentru machiaj si voiam sa incerc si altceva.
    Cea de acum (Ivatherm Aquafil) este pe terminate.
    Pupici.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Mădă!
      Mă bucur mult dacă ți-a fost de ajutor review-ul și sper să îți placă și ție la fel de mult ca și mie, dacă te decizi să o încerci! Eu zic că merită încercată, ținând cont că nu e deloc scumpă și destul de bine formulată.
      Pupici!

      Ștergere
  3. Scumpa mea Ella, eu am incercat mai multe creme pentru tenul mixt-gras , dar niciuna nu a fost atat de eficienta cum a fost cea de la Bioderma, costa vreo 60 de lei si-un pic la 30 ml, cam asa, trebuie sa o achizitionez din nou pentru ca nu mai am deloc si alte creme mie nu imi sunt favorabile...
    Pe aceasta nu am incercat-o, inca.. :D
    Pupici!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că alte creme nu-ți priesc, dar mă bucur că totuși ai găsit una cu care te înțelegi bine.
      După ce mai termin din cremele pe care le am deja desfăcute (destul de multe) cred că o să încerc și eu, m-ai făcut foarte curioasă în privința ei. :D
      Pupici!

      Ștergere
  4. Avand in vedere ca in curand mi se va termina crema pentru fata mi-as cumpara-o. :) Totusi sunt norocoasa ca am un ten APROAPE perfect. :)) Nu stiu cum sa scap de punctele negre, le urasc! Am incercat cu plasturi dar degeaba...si cosuri in apar foarte rar, si atunci cand am tot sunt putine, 2-3. :)) Daca o voi vedea intr-un magazin cu siguranta o s-o achizitionez. :) :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îți iese în cale și o achiziționezi te aștept cu o opinie. :D Eu sper să-ți placă!
      Mă bucur pentru tine că ai un ten „aproape” perfect! Cât despre punctele negre... la mine sunt mult mai puțin vizibile de când folosesc gelul de curățare cu acid salicilic pe care-l menționam și în acest articol. Dacă și tu ai tenul gras sau mixt... eu zic că merită să-l încerci!
      Te pup!

      Ștergere
  5. Din intamplare am dat peste ea,avand un pret chiar accesibil mi-am zis sa o incerc! Am un ten gras si parerea mea e ok! Imi place ca nu lasa un aspect gras,intra foarte usor in piele si are o textura care se intinde foarte usor! Vedem pe parcurs daca o sa faca si ceva in privinta cosurilor,ca mai am ici colo..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție îți place până acum! Poate te vei număra printre norocoasele la care își face efectul și asupra coșurilor, așa cum se laudă! :D
      Pupici!

      Ștergere
  6. Iubesc acest produs <3 Imi place la nebunie ^_^

    RăspundețiȘtergere