Când mă chinuie talentul... rău!

Ce face un om normal când îl chinuie rău talentul? Se apucă să-l pună în practică, într-o pictură, un obiect handmade sau la ce se pricepe mai bine fiecare. Ce fac eu? O nouă manichiură, dar nu orice. Nu fluturași, floricele, inimioare și alte lucruri prea simple. Nu, încerc o nouă tehnică, ceva mai neobișnuit. Îmi iau ustensilele, îmi pregătesc pânza de lucru (adică baza albă a manichiurii, în cazul de față), scot câteva vopsele acrilice colorate și mă pun pe treabă. Rezultatul? O mare mâzgăleală, mâini murdare până la coate, haine murdare și totul în jur la fel. A meritat efortul? Probabil că nu, dar ce dacă? M-am distrat ca un copil mic care umple toată casa de acuarele.

Să vă arăt totuși rezultatul final...



Da, unghiile mele arătau de parcă un copil de 3 ani și-a exersat talentul pe ele. Sau poate dacă era un copil de 3 ani ieșea mai bine. Oricum, cui îi pasă? Tot le-am purtat câteva zile, că doar nu era să le șterg după atâta trudă.


Acum, revenind la un ton mai serios, tehnica pe care am încercat-o eu se numește splatter (găsiți tutoriale pe youtube, în caz că nu știți despre ce e vorba), dar nu varianta cu oje, ci cea cu vopsele acrilice. Aparent o tehnică simplă și nu foarte murdară, însă pentru mine n-a fost chiar la fel de ușor cum pare din diverse filmulețe de pe youtube. Poate am diluat prea mult vopselele acrilice sau poate n-a fost bună periuța de dinți folosită (am și cumpărat-o special pentru treaba asta) sau nu știu, cert e că e ultima oară când mai fac vreo manichiură cu tehnica asta. :)) Sau cine știe, poate o să mai îndrăznesc cândva, dar cu siguranță nu prea curând!



Și ca să încheiem postarea într-un ton amuzant...


Știu că unghia de la inelar și de la degetul mic nu au ieșit prea bine în poze, dar n-am nicio idee de ce, în realitate erau ok. Oricum, sper că ideea principală se înțelege, că se vede în mare efectul obținut. Dacă vreți să vedeți și o părticică din ce era pe mâinile mele la final, am pus o poză în postarea de ieri - aici.

Acum vă rog, mințiți-mă că a meritat efortul și toată murdăria! :))

Cum vi se pare manichiura de azi? Vă place măcar puțin? Ați încercat această tehnică? Ați încerca-o?

46 de comentarii

  1. Cele mai misto manichiuri iti ies cand te plictisesti. Vreau si eu sa ma "plictisesc" si sa-mi iasa ceva asa misto :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ar fi fost dacă le făceam într-un moment în care mă plictiseam. :)) Chiar aș fi avut lucruri mai importante de făcut, dar mie mi se pusese pata pe tehnica asta. :D

      Ștergere
  2. Parca descifrez un copac pe o unghie, restul pictura abstracta, dar imi plac :) Culorile aduc mai mult a toamna. Macar te-ai distrat, restul nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, eu n-am văzut copacul, dar acum că zici parcă văd ceva. :)) În realitate erau mai vesel colorate decât par în poze, dar oricum s-au amestecat culorile și au ieșit altele pe care de fapt nu le folosisem (de exemplu n-am folosit verde, s-a combinat albastru cu galben). Așa e! :D

      Ștergere
  3. Da' nu te mint deloc, arata chiar misto "modelul", pare un tablou intitulat "Peisaj de toamna" sau ceva de genul asta, in orice caz legat de toamna. :D Imi place sa vad modele pe unghiile altora desi eu nu pun nici macar un punct de o alta culoare, pe-ale mele le prefer intr-o singura nuanta, nu stiu de ce. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că îți place, mai ales dacă zici sincer! :)) Nu știu de ce duce cu gândul la toamnă, intenția mea era să iasă ceva de vară. :))
      Hehe, te înțeleg! Sunt anumite tipuri de modele care și mie-mi plac doar să le văd la alte fete, dar eu nu le-aș purta.

      Ștergere
  4. Arata minunat, eu le-am vazut live si pot confirma!! Ps..unde ti tu manutele pe statuie ? hihiihihi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Teo! Eu nu mă așteptam să atragă așa de mult atenția, dar toată lumea le-a admirat cât timp le-am purtat.
      Ups, m-ai prins! :))

      Ștergere
  5. Interesant rezultat, eu recunosc ca probabil as face doar o unghie sau doua asa si restul le-as lasa albe, dar imi place efectul.
    Vai ce unghii lungi si perfecte ai! I love them!
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gândit și la varianta cu 1-2 unghii accent, dar până la urmă m-am încăpățânat să le fac pe toate. Mă bucur mult că-ți place efectul!
      Mulțumesc mult, dar chiar sunt departe de a fi perfecte. Par așa doar când sunt făcute. :))
      Pupici

      Ștergere
  6. Eu zic ca ti-au iesit super frumoase. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Woow, mie imi place mult. <3 Sincer acum, eu zic ca a meritat efortul. :)) Acum depinde mult si de gusturi, eu cum sunt de multe ori "dusa cu pluta" simt ca mi se potriveste. :)) Dar nu am vopsele acrilice. :( Dar daca as avea as incerca sa-mi fac si eu o astfel de manichiura...oricum nu am ceva mai bun de facut vara asta. :)) Si scuze pentru ca nu am mai fost activa dar lunile astea au fost groaznice pentru mine...mi-a murit o bunica, zilele urmatoare trebuia sa dau tezele..dupa ce am scapat putin de stres am inceput sa recapitulez pentru examene etc. Dar macar am scapat de scoala..si acum sunt iar prezenta pe blogul tau. :)) :D :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că-ți plac! Draga mea, multă lume mi-a zis că a meritat efortul și parcă am început și eu să cred asta. :)) Să știi că tehnica asta era inițial cu oje, caută niște tutoriale să vezi despre ce e vorba și dacă îți place rezultatul - mie mi-a plăcut mai mult varianta cu acrilice și e ceva mai ușor de curățat la final.
      Stai liniștită, nu ai de ce să-ți ceri scuze și bine ai revenit!
      Îmi pare rău pentru bunica ta! :( Mult succes la teze!

      Ștergere
  8. Mai, arata foarte interesant! In sensul bun al cuvantului! Daca s-ar putea face fara mazgaleala, m-as baga si eu! Tehnica asta a fost, cu siguranta, aplicata cu pasiune!
    Referitor la poza cu statuia, pot spune ca mi-ai implinit o fantezie! :)))) Marturisesc: mi-a trecut prin minte de mai multe ori ca manichiurile ar fi perfect puse in valoare daca ar fi postate astfel, pe propriul corp, pe bloguri! Mi-as fi dorit sa am eu tupeul asta dar... nu-l am! :)))) Mmmm?! Fiecare cu piticii sai, deh! Ai fi zis ca-s mai cuminte dar... apele linistite sunt adanci! :D

    Pup cu drag, Miha Ella!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că e apreciată, înseamnă că a meritat efortul! :)) Da, clar a fost aplicată cu multă pasiune... și mulți nervi. :))
      Vai ce m-ai făcut să râd cu fantezia! Ți-am văzut comentariul de dimineață, când abia mă trezisem și am început ziua râzând! :)) Nu mă așteptam să împlinesc vreo fantezie cu poza respectivă, dar mă bucur! Aș face o încercare și pe propriul corp, dar nu prea am pe ce. :))

      Te pup, dragă Ilda!

      Ștergere
  9. Te cred pe cuvant ca te-ai chinuit, dar zau ca a meritat. O explozie de culori pe unghiile tale frumoase! Eu cand am incercat tehnica, am stat in baie pe marginea la cada. :)) Am colorat-o si pe ea, pe langa unghiile mele. Dar s-a curatat imediat cu apa calda. Oricum manichiura ta a meritat efortul. Se vede foarte bine. ❤
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că a meritat! Îți mulțumesc frumos pentru aprecieri!
      Tu ai fost mai inspirată decât mine, era mai bine în baie! Eu am stat în bucătărie și am murdărit totul în jurul meu. :)) Se curăță într-adevăr destul de ușor acrilicele, dar pe piele a trebuit să frec cu periuța fiindcă erau deja foarte uscate (am așteptat să se usuce și pe unghii, ca să pot sigila cu top coat fără să le stric).
      Încă o dată, mulțumesc!
      Pupicei!

      Ștergere
  10. Poti sa te plangi tu cat vrei de mazgaleala, da' ti-a iesit super manichiura! ❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, nu mă mai plâng, m-ați convins că a meritat efortul. :)) Mulțumesc frumos!

      Ștergere
  11. Vai, mie mi se pare ca arata extraordinar!
    Pe cuvant! Ti-a iesit minunat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cuvânt că eu vă cred, sper că nu mă mințiți, așa cum v-am rugat. :))
      Mulțumesc, mă bucur mult că-ți place!
      Pupici

      Ștergere
  12. Mie una imi place cum a iesit :-D cu siguranta as purta o astfel de manichiura daca as fi capabila sa o fac :-)). Cat despre tehnica "Splatter" nu cred ca am de gand sa fac asa ceva vreodata... probabil daca imi iau pe mine un costum, si stau afara ca sa fiu sigura ca nu murdaresc nimic in jurul meu :-)). Tu spuneai de varianta cu periuta de dinti, eu am cautat acuma si am gasit o varianta cu pai, adica inmoi bine bine paiul in oja, dupa care sufli in el. :-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că-ți placă! Draga mea, cu siguranță e oricine capabil s-o facă, doar răbdare să ai și chef de șters murdăria la final. :))
      Păi da, am menționat că eu am făcut varianta cu vopsele acrilice, de aceea am folosit periuță de dinți. La ojă se folosește pai, aia e de fapt tehnica „originală”. :))

      Ștergere
  13. Chiar a meritat efortul,ti-a iesit minunat :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Tablou abstract de vara: o parte din soarele arzator, ciresele si visinele ce apleaca copacii de prea plin, cerul de un albastru intens, padurea verde, pe alocuri arsa de soare, galbenul florilor de sanziene. Asa ce mult imi place! Shared. ♥
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, trebuia să te pun să-mi faci descrierea acestei manichiuri pentru postare! Așa frumos ai descris-o! Eu n-am mers atât de departe cu imaginația, rezultatul mi s-a părut doar ceva abstract, dar fără nicio semnificație! :D
      Îți mulțumesc din suflet!
      Pupici

      Ștergere
  15. Intodeauna mi-a placut lookul acesta mai neordonat, messy. Eu zic sa te mai chinuie talentul si alta data, pentru ca efectul obtinut arata demential. Mie perosnal imi place foarte mult...si ce conteaza daca ai facut mare mizerie, a meritat tot efortul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că și mie-mi plac genul ăsta de modele abstracte sau messy, deși eu îl abordez destul de rar!
      În cazul ăsta, nu pot decât să sper că o să mă mai chinuie. :))
      Mulțumesc frumos, draga mea!

      Ștergere
  16. frumoasa distractie, a iesit tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pfuuuuuu ce frumoase sunt Ella,BIG LIKE,arata ca o pictura abstracta,puteai sa mazgalesti si toata casa pentru unghiutele astea superbe,sa mai faci :)))))),puuuup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult, Oana! Da, da... încearcă și tu tehnica și vezi dacă mai vrei o a doua oară. :))
      Pupici!

      Ștergere
  18. Wow, cat de misto ti-au iesit!! Am vazut mainile tale in postarea anterioara, dar eram absolut convinsa ca ti-a iesit ceva minunat dupa o asa mazgaleala si nu m-am inselat. Nu stiu de ce tu nu esti multumita de rezultat, mie mi se par incredibil de frumoase unghiile tale. Imi place tehnica aceasta, desi nu stiu in ce consta si dupa cum te-ai murdarit tu sigur nu o sa o incerc, dar macar tie ti-au iesit superbe si ai facut o postare pe cinste, uite, ce feedback pozitiv ai!!
    Multi pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc frumos! Mă bucur tare mult că-ți plac!
      Nu pot spune că n-am fost deloc mulțumită de rezultat, doar că în mintea mea arăta puțin diferit și-mi plăcea mai mult varianta aia. :)) Dar feedback-ul vostru pozitiv m-a făcut să le văd și eu cu ochi mai buni și poate după ce mai trece ceva timp mai mult o să mai încerc tehnica. :D
      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  19. Hihi, dar mie mi se par chiar interesante! Adica le-as purta fara sa stau pe ganduri. Am citit despre tehnica insa n-am avut rabdarea sa o pun in practica. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că le-ai purta și poate cândva îți vei face curaj să încerci, dar îți recomand să ne înarmezi cu muuultă răbdare. :))
      Pupici

      Ștergere
  20. Arată tare interesant, le-aş purta sigur! Dar eu nu mă gândesc nici să încerc, cine ştie ce iese! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că le-ai purta! Eh, nu spune niciodată „niciodată”, poate te apucă și pe tine (ca pe mine) vreodată nebunia. :))

      Ștergere
  21. Suuuuper faine!!! Imi place foarte mult rezultatul si manichiura! Felicitari! :*

    RăspundețiȘtergere