Review: CC Cream Gerovital Happiness

De mult timp aveam promis acest review, dar l-am tot amânat pentru că n-am vrut să mă grăbesc să scriu acest articol, nu înainte de a mă asigura că l-am testat suficient de bine în combinații diverse. Sunt sigură că cele mai multe dintre voi ați mai citit despre crema CC Gerovital Happiness, unele poate l-ați și încercat, iar la mine pe blog a mai fost menționat prin diverse postări cu produse favorite/recomandări, însă vă dau o veste proastă de la început: este un produs bun, dar nu pentru oricine, nu în orice situație. Mie îmi place, mi se potrivește, dar asta nu înseamnă că e potrivit oricui, așa că vă recomand cu ocazia asta ca atunci când citiți/auziți că un produs e minunat, să încercați să aflați și de ce, că dacă e foarte lăudat nu înseamnă că e potrivit pentru toată lumea.


Are o cantitate de 50 ml, valabilitate 12 luni de la deschidere și un preț de aproximativ 15-20 lei (variază puțin prețul în funcție de magazin și de ofertele disponibile). Există trei variante ale acestui produs, respectiv: 
  • cu zmeură, gamă destinată tenului normal, nuanță deschisă;
  • cu caise, gamă destinată tenului uscat, nuanță medie;
  • cu afine, gamă destinată tenului gras, nuanță închisă.

Am zis cândva, mai de mult, că n-a fost foarte bine gândită ideea cu nuanțele, că nu e ca și când un ten gras e neapărat închis la culoare sau un ten normal foarte deschis, însă adevărul e că eu n-am văzut mare diferențe între game, e același produs ca efect, doar că au aromele și nuanțele diferite, așa că cel mai bine luați-vă după nuanța care vi se potrivește, nu după gama destinată tipului vostru de ten! Eu deși am tenul gras, mi-am achiziționat varianta cu zmeură fiindcă la aceasta mi s-a potrivit culoarea. 

Ambalajul produsului este simpatic, vesel colorat, dar și practic, e foarte ușor de dozat produsului prin orificiul suficient de mare:


Mirosul produsului pentru mine e o încântare, îmi place foarte mult - nu e chiar cea mai fidelă aromă a zmeurei, dar tot îmi place, mă duce cu gândul la ceva bomboane sau suc de zmeură. Am văzut totuși persoane care nu agreează mirosul, e până la urmă o chestie de gusturi. 

Lista de ingrediente arată astfel: aqua, triethoxycaprylylsilane, isononyl isononanoate, styrene/acrylates copolymer, sorbitan oleate, glycerin, cyclopentasiloxane, dimethicone, dimethicone crosspolymer, octyldodecanol, octyldodecyl xylosite, PEG 30 Dipolyhydroxystearate, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, sorbitan isostearate, polysorbate 60, C12-15 alkyl benzoate, polymethyl methacrylate, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, xylitol, 2-phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, Rubus idaeus fruit extract, fragrance, sodium benzoate,maltodextrin, tetrasodium EDTA, sodium hydroxide, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

În afară de parfum și sodium hydroxide care sunt la finalul listei, eu nu văd niciun alt ingredient iritant, ci doar ingrediente bune și foarte bune. Din punctul meu de vedere testul ăsta l-a trecut, e foarte ok formulat!

Consistența produsului este fluidă, chiar lichidă. Mie-mi place, se întinde foarte ușor și rapid indiferent de metoda folosită (mână, pensulă, burețel) și se simte foarte plăcut pe piele în timpul aplicării! Eu prefer totuși să-l întind cu o pensulă, vă arătam și aici cu cine mi se pare că face o pereche perfectă.


Ca orice CC Cream, acesta ar trebui să ofere hidratare tenului, să nu mai fie necesară aplicarea unei alte creme înainte, însă la capitolul ăsta nu excelează! Pentru un ten gras ca al meu, oferă o hidratare mulțumitoare, însă în cazul unui ten normal sau uscat cred că ar trebui folosită și o altă cremă înainte. De asemenea, tocmai pentru că nu e foarte hidratant, tinde să evidențiezi zonele mai uscate de pe față, așa că e mai bine să vă asigurați că v-ați hidratat corect tenul înainte!

Nu oferă o acoperire foarte mare, doar uniformizează culoarea pielii și acoperă imperfecțiunile foarte mici - lucru de așteptat, un CC Cream e până la urmă doar o cremă colorată, nu ne putem aștepta la o acoperire prea mare de la un astfel de produs. Dacă aveți probleme mai mari ale tenului pe care vreți să le acoperiți, nu e tocmai cea mai bună opțiune pentru voi, acoperirea fiind una mică, după cum sper că reiese din swatch-ul de mai jos:


Se poate ajunge totuși la o acoperire medie dacă aplicați un al doilea strat! Efectul obținut e unul foarte natural, atât dintr-un strat cât și din două - cel puțin în cazul meu, se face una cu pielea, nu se observă aproape deloc, ăsta fiind lucrul pe care-l apreciez cel mai mult la acest produs! În plus, efectul final e unul mat, deloc lucios, dar nici pudrat.

La capitolul rezistență nu prea excelează pe un ten gras, dar nici foarte rău nu stă. Aplicat direct pe ten mie îmi rezistă impecabil cam vreo 3 ore, după care începe să apară luciul inestetic, dar mai merge purtat o vreme fără să sperii lumea. Dacă îl fixez și cu o pudră matifiantă bună, mai prelungesc durata cu cel puți o oră, iar dacă folosesc înaintea lui și o cremă matifiantă, în funcție de cât de bună e crema pot ajunge să stau liniștită chiar și toată ziua. Dacă aveți un ten normal sau chiar uscat, cu siguranță ar sta mult mai bine și la capitolul ăsta pentru voi!

Știu că multe fete se plâng de rezistența slăbuță a acestuia pe un ten gras/mixt, dar eu îmi mențin părerea că foarte importantă e și baza folosită, dar și pudra cu care fixăm, lucru valabil pentru orice CC Cream, BB Cream sau fond de ten.

În concluzie, mie îmi place foarte mult pentru efectul foarte natural și pentru că e un produs perfect pentru momentele când mă grăbesc și n-am timp să pierd prea mult la aplicarea fondului de ten. Mie îmi place mai mult decât cel de la Elmiplant - e mai bine formulat, are un aspect mai natural și îmi place mai mult consistența și mirosul. Concluzia mea ar fi, foarte pe scurt, că e un produs ieftin și bun!

L-ați încercat? Cum vi s-a părut? Vă tentează?

20 de comentarii

  1. L-am incercat si imi place.E ideal pentru machiajul de zi cu zi,ca sa zic asa.Ma impac bine si cu el si cu crema matifianta din aceeasi gama.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și ție-ți place! Așa e, e ideal pentru un machiaj natural! :D
      Pupici

      Ștergere
  2. Multumim pentru review,cred ca mie mi se potriveste nuanta medie,pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Mmm.. nu prea știu ce să zic, așa credeam și eu prima oară, dar mie mi s-a părut prea închisă nuanța la cel mediu.
      Te pup!

      Ștergere
  3. M-a tentat si pe mine dar ultimul fond de ten cu parfum mi-a iritat tenul dupa circa o luna, asa ca merg la sigur si raman la produse neparfumate. Altfel, as fi fugit in primul magazin sa-l iau :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că ai experiențe neplăcute cu produsele de makeup care conțin parfum. :( Eu n-am avut probleme până acum, mai ales la cele care conțin foarte puțin.
      Te pup!

      Ștergere
  4. Nu l-am încercat, momentan sunt fidelă celui de la Elmiplant. Însă review-ul tău m-a convins să îl încerc! Îl voi achiziţiona sigur! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut și cel de la Elmiplant foarte mult cândva, dar nu știu acum dacă m-aș mai întoarce la el.
      Mă bucur dacă te-am convins și sper să ți se potrivească!

      Ștergere
  5. Nu l-am incercat,dar se afla pe wish list-ul meu de ceva vreme :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te aștept cu impresii după ce îl vei bifa de pe wishlist! :D
      Pupici

      Ștergere
  6. Cc cream-urile din gama Happiness nu au treaba cu tipul de piele, clasificarea asta e doar pentru restul produselor, pentru cremele de fata si lotiunile de corp probabil. Cc cream-ul nu se incadreaza, e pur si simplu deschis cu zmeura, mediu cu caise si inchis cu afine, de altfel nici pe cutie nu se specifica tipul de ten caruia ii e adresat. Eu zic ca a fost o confuzie de la inceputuri, am picat si eu pana i-am dat de cap. Deci cum am zis, e valabil doar pentru creme.
    In alta ordine de idei, mie mi se pare cremos. Adica ce e mai inchegat ca laptele de corp in general, e crema. Lichid pot sa numesc Affinitone-ul, dar cc-ul asta pentru mine e cremos. :))
    In al treilea rand il iubesc. Uniformizeaza, hidrateaza ok, rezista chiar si pe tenul meu gras, e natural... poate o idee mai deschis sa fi fost, ca mi se pare un pic cam roz si cam inchis fata de nuanta gatului. Dar merge si asa, nu e o diferenta enorma. :D
    Si clientele mele il iubesc, chiar zilele trecute a revenit cineva sa imi spuna ca e foarte bun, dupa ce i l-am recomandat acum o vreme.
    Si pretul e... pomana curata. Eu imi mai iau unul clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ei au promovat gama asta spunând că gama X e pentru ten uscat și Y pentru ten gras, deci e normal ca lumea să considere că treaba asta e valabilă și pentru creme CC. Dar așa cum am menționat și eu, formula e aceeași, doar parfumul și nuanța diferă. La fel cred și eu, că doar la cremele de față contează gama.
      Păi orice cremă e cremoasă. :)) Dar e un produs cremos și lichid în același timp, din punctul meu de vedere. În niciun caz nu are o consistență densă.
      Mă bucur că și tu îl iubești! Și mie mi s-a părut puțin mai închisă nuanța decât mă așteptam, că eu de multe ori alegeam medium, dar la ăsta mi-ar fi fost prea închis.
      Așa e, chiar e foarte ieftin pentru ce poate!

      Ștergere
  7. Il folosesc si eu si am tot nuanta deschisa. La inceput am incercat sa-l folosesc fara crema aplicata inaintea lui, dar tenul meu arata uscat si se cojea. Acum il folosesc peste o crema hidratanta, singur sau blenduit cu BB Creamul de la Nivea, pentru ca nici unul dintre ele nu-mi place prea mult separat, dar impreuna obtin ce-mi doresc. La incepul il aplicam cu degetele dar am observat ca aplicat cu pensula rezultatul e mult mai bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai găsit o combinație mulțumitoare pentru tine! Și mie-mi place mai mult rezultatul obținut cu pensula.

      Ștergere
  8. Si eu trebuie sa scriu despre el...dar Doamne! Cate review-uri am de scris!!! :D
    Imi place si mie acest CC Cream si il vad ok pentru a fi purtat pe aceste anotimpuri!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg, știu cum e. :)) Am și eu o grămadă de produse despre care vreau să scriu și multe alte idei de articole de pus în practică... timp să fie.
      Mă bucur că îți place!
      Pupici

      Ștergere
  9. cred ca sunt ultima fiinta din blogosfera care nu si-a luat cc cream! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că da! :)) Trebuie neapărat să iei măsuri! :p

      Ștergere
  10. Nu stii cumva cat e de inchisa nuanta aceea cu afine pentru tenul gras? Nu am fost atenta la ce tip de ten ai tu, dar din perspectiva mea de posesoare a unui ten foarte gras si, de asemenea, deschis, e o problema. De exemplu, bb cream-ul Maybelline Dream Pure cu acid salicilic pentru ten gras nuanta medie e prea inchis pentru mine timp de cel putin 9 - 10 luni pe an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte închis, nu-ți recomand dacă ai tenul deschis și nici n-are rost, pentru că nu e vreo diferență de textură și rezistență în funcție de gamă, toate cele trei creme CC sunt la fel de fapt, doar aroma și nuanța diferă.

      Ștergere