Doar 5: trucuri și sfaturi

Îmi doream de ceva timp să inaugurez o astfel de rubrică, în care să vă prezint trucuri și sfaturi diverse (legate de frumusețe, bineînțeles), însă am tot amânat până am uitat. Din fericire mi-a amintit Alina de această idee, cu un articol foarte asemănător pe care l-a făcut ea și am decis să mă pun rapid pe treabă, până nu-mi fug toate ideile. O să vă prezint azi doar 5 trucuri, ca să nu mă lungesc prea mult, iar dacă vă place ideea articolului aștept să-mi spuneți și o să mai fac pe viitor!

1. Fixativul este bun nu doar pentru păr, ci și pentru genți! Da, da! Dacă aveți genți pătate, murdare de pix sau de produse de makeup, puteți încerca să le curățați aplicând fixativ și curățând apoi cu o cârpă din bumbac! Nu știu dacă funcționează la cele din piele naturală, dar pe pielea ecologică funcționează foarte bine, cel puțin din câte am încercat eu. Nu are importanță ce fixativ e, ar trebui să funcționeze oricare, chiar și cele mai ieftine.


2. Aplicați primer de pleoape și sub ochi, înainte de concealer, pentru a prelungi rezistența acestuia și pentru a evita să se strângă în liniile fine! Desigur, dacă nu folosiți concealer, funcționează și doar sub fondul de ten, în același scop. Atenție doar să folosiți o cantitate mică și să hidratați foarte bine zona înainte, altfel primerul poate evidenția zona uscată.


3. Dacă aveți părul lipsit total de volum, folosiți uscătorul de păr după fiecare baie pentru a-l usca (cel puțin) la rădăcină și pentru a oferi și mai mult volum, uscați-l cu capul în jos. Nu o să obțineți un volum spectaculos, dar părul va sta mai frumos, nu o să mai fie lipit de scalp, cum se întâmplă atunci când se usucă natural. Eu multă vreme n-am folosit uscător pentru a nu-l deteriora, dar de când am observat că îmi dă puțin volum, foarte rar îl mai las să se usuce natural.


4. Înainte de rimel, aplicați puțină pudră pe gene și astfel rimelul se va așeza mai frumos și va fi chiar mai intens negrul obținut! E de preferat să folosiți o pudră cât mai fină, iar pentru aplicare puteți folosi buricul degetului, eu așa procedez! Nu aplic acest truc mereu, dar apelez la el în special înaintea rimelurilor mai slăbuțe, care direct pe gene nu oferă efectul pe care mi-l doresc eu. Trebuie să menționez că acest truc l-am aflat de la Ilda, acum ceva vreme!

5. Pentru o manichiura impecabilă, atunci când aplicați oja lăsați un mic spațiu de la cuticulă, pentru a evita să le murdăriți! Dacă totuși murdăriți puțin cuticulele de ojă, folosiți un bețișor de urechi îmbibat în dizolvant pentru unghii, ca să le curățați (sau o pensulă de nail art, în loc de bețișor). Dacă vi se pare prea complicat, mai există și stilouri speciale pentru curățat cuticulele. Un alt mic truc ar fi să dați cu ojă unghiile de la degetele mari ultimele, astfel încât să le folosiți pe ele pentru micile retușuri. O manichiură cu cuticulele murdare de ojă pur și simplu nu arată bine, evitați pe cât posibil să le purtați astfel, chiar nu e deloc greu!


Cunoșteați aceste trucuri? Le-ați încercat? Ați aflat măcar un truc util?

20 de comentarii

  1. Nu stiam trucul cu fixativul pt curatat genti! Eu le sterg cu apa micelara daca sunt patate :)))
    Pentru a da volum parului fac exact ca tine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din comentarii observ că e cel mai puțin popular, dintre cele enumerate de mine! :D Mai folosesc și eu loțiunea micelară, mai ales dacă sunt urme proaspete și/sau de makeup.
      Mă bucur mult că nu sunt singura! :)

      Ștergere
  2. Dap, dap, bifate trucurile tale, dar eu atat am de spus: unghiile alea:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, cum le știi tu pe toate! :)) Mulțumesc, mulțumesc!

      Ștergere
  3. Foarte util aricolul,am aflat trucuri foarte interesante :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha! Nici eu nu cunosteam trucul cu fixativul!
    Multumim pentru pont! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam eu o bănuială că nu e așa de cunoscut trucul ăsta. :D
      Cu drag, sper să-ți fie de folos!
      Pupici

      Ștergere
  5. Foarte misto ideea cu fixativul, o sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine vine ideea cu fixativul de par. Am o geanta alba cumparata anul trecut si este patata, chiar doream sa o arunc. O sa incerc sa o curati cu trucul precizat de tine! Mersi. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să funcționeze și pe pete atât de vechi. După atâta timp nu știu dacă am încercat, dar îți țin pumnii! :D Cu drag!
      Pupici

      Ștergere
  7. Trucul cu fixativul, e foarte bine venit, mereu imi murdaresc gentile :)) Si eu am observat ca altfel sa parul uscat cu feonul , in cazul meu devine si mai stralucitor :-/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar cel mai apreciat din postare. :)) Am observat și eu că parcă arată altfel chiar și firul de păr, dar m-am gândit că poate doar mi se pare. :D

      Ștergere
  8. chiar nu stiam cu gentile, o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. doar trucul cu fixativul nu il stiam - in rest, le aplic pe restul :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar, trebuie pentru data viitoare să mă gândesc doar la lucruri mai neobișnuite, că voi fetelor le știți pe toate. :))
      Te pup!

      Ștergere
  10. Interesant! Eu aplic de exemplu primer pentru ochi atunci cand folosesc un ruj mat si buzele sunt uscate.
    Iar despre aplicarea ojei, incep intotdeauna de la cea mica spre cea mare, pentru ca mie imi este mai usor sa corectez cu unghia mare sau cu aratatorul! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și nu îți usucă și mai rău buzele? Ca să sporesc rezistența rujului aplic uneori puțin fond de ten.
      Eu mereu încep de la arătător, dar pe cele mari le las ultimele, îmi sunt uneori de folos. :D
      Pupici

      Ștergere