Recomandarea zilei: Șervețele cosmetice

De vreo doi ani am renunțat la prosoapele obișnuite pentru ten, în favoarea prosoapelor de hârtie (șervețele cosmetice). Mi-am dat seama că nu prea am vorbit despre ele pe blog, doar v-am mai arătat câte o cutie ocazional, fără să dau prea multe detalii, așa că azi m-am decis să vi le aduc în atenție, să vă spun cum le folosesc și de ce consider că ar trebui integrate în rutina de îngrijirea a tenului!


Primul motiv pentru care prefer prosoapele de hârtie e că sunt mult mai igienice decât prosoapele clasice, iar acest mic detaliu face o destul de mare diferență! În plus, e mai comodă utilizarea acestora, în primul rând pentru că un prosop obișnuit ar trebui folosit o singură dată, apoi pus la spălat, altfel va aduna microbi. E exclusă utilizarea prosopului de față și pentru mâini sau corp și cu atât mai puțin utilizarea acestuia la comun cu o altă persoană! Cu șervețelele cosmetice e foarte simplu: l-ai folosit și apoi aruncat, nicio bătaie de cap și știi sigur că nu pui niciun microb pe față!

Un alt motiv pentru care le prefer e că sunt mult mai blânde cu tenul! Oricât de moale ar părea prosopul clasic, tot nu e la fel de fin și blând cu pielea ca un șervețel, iar tendința cu acesta e să ștergem tenul, să-l frecăm. Cu șervețelul cosmetic eu doar tapotez ușor pe ten, iar acesta absoarbe rapid apa și astfel nu agresez/irit absolut deloc pielea. 

În caz că vă întrebați dacă se vede vreo diferență la nivelul tenului, pot să vă spun că la mine da! Îmi amintesc foarte bine că la scurt timp după ce am început să utilizez astfel de șervețele am observat că punctele negre sunt mai puțin vizibile, coșuri mi-au apărut mai rar și tenul se simțea mai plăcut la atingere după ce îl curățam, iar roșeața pe ten nu mai exista după fiecare spălare, ca înainte. Nu vă închipuiți totuși că o să vă dispară ca prin minune toate punctele negre, diferențele sunt micuțe, dar contează! În plus, recent am folosit o dată un prosop obișnuit pe ten și mi s-a părut groaznică senzația, comparativ cu șervețelul care se simte atât de plăcut pe piele!

Astfel de cutii cu șervețele cosmetice găsim aproape în orice supermarket, iar prețul unei cutii e destul de mic, începând cam de la 3 lei pentru vreo 100-150 șervețele. Cele din poză, singurele pe care le mai am acum, sunt de la Ebelin, dar nu le recomand fiindcă sunt destul de subțirele și mult mai scumpe chiar și decât altele mai bune. Preferatele mele sunt cele de la Lidl, marca proprie, varianta fără parfum - vă recomand să le alegeți fără parfum, din motive evidente (parfumul nu face bine tenului) și mai recomand să le alegeți în minim trei straturi. Oricum, cam orice marcă e ok, mi-au plăcut de exemplu și cele de la Auchan, marca proprie, doar că sunt cam înghesuite în cutie iar din cauza asta primele ies mai mult rupte.

Sper că v-am convins să dați o șansă acestei metode, mai ales că investiția e extrem de mică!

Voi cu ce vă ștergeți tenul după ce-l spălați? Ați încercat șervețelele cosmetice?

20 de comentarii

  1. DA! DA! DA! Parca imi citesc cuvintele! Si eu tot cam de 2 ani-2 ani si ceva am renuntat la prosop. Anul trecut am fost prinsa in ceva haos, nici nu am stat pe acasa si nu mi-am luat servetelele cu mine. Miscare tare neinspirata. Dupa o saptamana de folosit prosopul tenul meu arata groaznic, imi aparusera cosuri care nu se mai lasau duse. De atunci nu mai plec nicaieri fara servetele la mine.
    Tot pe cele de la Lidl le prefer si eu. Am terminat relativ recent un pachet de la Ebelin (imi aminteam ca, pe la inceput, le foloseam si imi placeau) si, asa cum ai zis si tu, sunt prea subtiri, deci se si consuma repede.
    Te pup, duminica frumoasa!
    Ramona
    www.beautyandbargainsbyr.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că avem aceeași părere! Te cred, nici tenul meu nu cred că ar reacționa prea bine dacă aș începe să folosesc din nou prosopul obișnuit. Mi-a fost suficient o dată și mi-a ajuns, mi-am simțit foarte aiurea tenul după. :(
      Așa e, de obicei simt nevoia să folosesc două. Mi se pare că au și unele din trei straturi, probabil că alea sunt mai bune, dar sunt și cu mult mai scumpe decât opțiuni la fel de bune și mult mai ieftine (ca cele din Lidl).
      Duminică frumoasă în continuare! Pupici!

      Ștergere
  2. Eu folosesc prosopul, tapotez usor cu el. Am citit de aceste servetele cosmetice, dar nu erau facute recomandarile de rigoare: unde le putem gasi si pe care sa le alegem, asa ca nu am luat in serios. Acuma bine ca stiu, multumesc tare mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult dacă ți-au fost de folos informațiile din articol și sper că te-am convins să le acorzi o șansă! Pupici!

      Ștergere
  3. Si eu folosesc tot servetele cosmetice si am renuntat de ani buni la prosop. Si intr-adevar se vad efectele :). Tenul e mai sanatos pentru ca servetelele nu il agreseaza. Inainte dupa ce ma stergeam cu prosopul aveam fata rosie de parca eram iritata, oricat de fin as fi sters tenul :). Acum nu mai am probleme :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că și tu te înțelegi cu ele și vezi diferențe! Exact așa era și tenul meu, ușor roșu, mai ales pe obraji. Cu șervețelele nu am avut niciodată astfel de probleme!
      Te pup!

      Ștergere
  4. Si eu le folosesc, de obicei iau de la Kaufland Amalia in cutie patrata pentru ca imi incap la fix intr-un sertar din baie. Sunt foarte faine si acelea, si cele de la Lidl de care zici tu (am la serviciu) si per total, sunt mult mai igienice. Pana la urma, si o rola de bucatarie e ok si cred ca e cea mai economica varianta, numai sa renuntam la prosoape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că le-am avut și pe cele de la Amalia, îmi sună cunoscut. Probabil că mi-au plăcut, fiindcă de obicei le rețin numai pe cele care nu-mi plac, ca să știu să nu le mai cumpăr (și pentru că sunt oricum mai puține). Așa e, sunt ok și rolele de bucătărie, doar că unele dintre ele sunt mai dure, trebuie alese tot din cele mai fine.
      Mă bucur mult că suntem tot mai multe fete care am ales metoda asta, mult mai igienică!

      Ștergere
    2. Ca tot mi-ai amintit, o sa dau si eu share din nou articolului pe care l-am scris despre asta, ca sa popularizam tot mai mult servetelele!

      Ștergere
    3. Așa, așa... foarte bine! Trebuie să știe cât mai multe fete de existența lor!

      Ștergere
  5. Daniela Alexandra Verde8 iunie 2015 la 00:15

    Detin in casa asa ceva, dar nu le folosesc in loc de prosop pentru stergerea tenului. Pentru maini mai degraba/ Dar, noroc cu articolul tau, o sa incerc sa le folosesc, sa vad daca o sa fie vreo diferenta.. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să te înțelegi cu ele și să vezi diferențe în timp! :*

      Ștergere
  6. eu am patit alta chestie:m-am apucat sa folosesc servetele de hartie pe principiul ca-i mai igienic si m-am trezit ca tenul mi-era si mai uscat. nu-mi dau seama de ec, nici macar nu-mi frecam fata cu ele, doar tapotam. a trebuit sa ma intorc la prosop...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudat, n-am mai auzit treaba asta. Nu cumva erau parfumate șervețelele pe care le-ai folosit? Altă explicație nu găsesc.

      Ștergere
  7. Eu niciodata nu am folosit prosopul, desi nu pot sa iti dau un motiv exact... Pur si simplu, nu mi s-a parut chiar cea mai buna alegere pentru tenul meu. In schimb, servetelele sunt mult mai OK, I agree :)

    Kisses,
    www.bloggerissa.com/lipstick-review-rimmel-london-apocalips-lip-velvet-matte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici când erai copil? :D Oricum, mă bucur că și tu te înțelegi cu șervețelele cosmetice!

      Ștergere
  8. Servetele cosmetice nu am...nici nu m-am uitat dupa ele prin magazine, dar folosesc servetele normale, care sa absoarba excesul de apa. Din acelea de bucatarie. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt ok și acelea, dar mie mi se par puțin mai dure, de aceea le prefer pe acestea. :D
      Pupici

      Ștergere
  9. Habar nu aveam de ele. Eu nu ma sterg pe fata cu nimic, astept sa se usuce natural. Dar o sa cumpar si eu de curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ai aflat prin intermediul articolului. :D Ești prima persoană pe care o aud cu metoda asta, mie mi se pare că-mi simt apoi tenul ciudat dacă las să se usuce natural.

      Ștergere