Protecție solară de la Bioderma - 5 recomandări

Protecția solară încă este asociată de cei mai mulți oameni doar cu plaja, la piscină sau la mare, și chiar dacă atunci e poate mai importantă ca oricând, fiindcă pielea e expusă soarelui puternic pentru mai mult timp, totuși soarele e la fel de dăunător pielii în orice sezon și oriunde, în oraș sau pe munte, mai ales la altitudini mari. Știu că n-o să fiu luată în seamă de suficiente persoane în acest sens, dar eu „îmi fac datoria”. De aceea profit să scriu articolul ăsta acum, în sezon estival, când e de mai mare interes subiectul, produsele pentru corp nefiind oricum necesare iarna, când pielea e protejată de haine.

Sunt deja câțiva ani buni de când Bioderma e prima mea alegere atunci când vine vorba de protecția solară, atât pentru corp, cât și pentru ten, iar din motivul ăsta am decis că ar putea fi util să le adun într-o postare pe acelea pe care le-aș recomanda în mod special. Am să vă fac azi 5 recomandări, fiecare adresându-se unor nevoi, preferințe sau situații ușor diferite - unele sunt cu filtre chimice, altele cu filtre minerale, unele sunt mai potrivite pentru plajă, altele pentru munte și de zi cu zi, dar toate sunt produse care mi-au plăcut, pe unele le-am avut de mai multe ori deja.


Spray Bioderma Photoderm MAX Brume SPF 50+

Metoda de aplicare uniformă direct din tub, fără a fi necesară întinderea cu mâna, îl face ușor și rapid de aplicat, asta fiind ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la el. În plus, veți observa că e singurul produs pentru corp cu SPF 50+ din această listă, e poate principalul avantaj față de celelalte două recomandări. Are însă și unele dezavantaje, cum ar fi pelicula uleioasă pe care o lasă și pe care știu că unele persoane n-o tolerează deloc, totodată fiind și dificil de folosit în altă parte în afară de plajă, precum și faptul că e în bază de alcool denat. Nu-l mai am în prezent, dar nu exclud să-l mai iau pe viitor, iar dacă vă tentează un produs cu SPF mare, care se aplică super ușor și e rezistent la apă, vă invit să citiți AICI un review mai detaliat pentru acesta.


Bioderma Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+

Alături de Brume se mai află în poză crema mea de zi cea mai iubită și recumpărată din toate timpurile. Nu știu câte flacoane am terminat până acum, știu însă că nu i-am găsit înlocuitor care să nu-mi facă o gaură imensă în buget, iar cum protecția solară se aplică din abundență, deci se consumă repede... prețul e și el un criteriu important. Are o consistență fluidă, lejeră ca apa, nu lasă peliculă uleioasă și nici albă, având filtre chimice. Nu mi-a făcut probleme și îmi place atât de zi cu zi, de purtat sub machiaj, cât și pentru plajă. N-am mai avut-o de anul trecut, am tot încercat altele între timp, dar așa cum spuneam de la început... nu i-am găsit înlocuitor și chiar îi duc dorul. Găsiți AICI impresia mea mai pe larg, după primul tub folosit (pe care mi-am schimbat-o doar puțin și în bine).

Bioderma Photoderm SPF 30

Dacă trebuie să aleg doar un produs pentru corp, de folosit oricând și oriunde... atunci pe el l-aș alege, chiar dacă are o protecție ceva mai mică. Ba mai mult, dacă m-aș vedea nevoită să folosesc același produs pentru corp și ten, atunci negreșit tot el ar fi alesul. E ok formulat (are doar puțin parfum), așa că nu mi-aș face probleme nici pentru ten, are o textură destul de lejeră, fiind ca un lapte de corp, nu lasă filtru alb și nici peliculă uleioasă, este rezistent la apă. Sistemul de dozare îmi place de asemenea, spre deosebire de Brume acesta trebuie întins cu mâna, dar pompița ajută oricum la o aplicare mai „curată” decât dintr-un tub. Aș fi fost și mai fericită cu un SPF mai mare, dar m-a protejat și el foarte bine pe plajă, pe munte sau prin oraș, atâta timp cât e aplicat din abundență (cum e corect) și reaplicat la timp. Îl recomand cu ochii închiși!


Bioderma Photoderm Bronz SPF 30

E cel mai recent încercat, de fapt e singurul din această listă pe care nu-l știu din anii trecuți, dar am îndrăznit să-l trec aici după doar câteva folosiri fiindcă m-a surprins plăcut. Așa cum spuneam, eu produsele care lasă pielea uleioasă nu le tolerez în altă parte în afară de plajă, însă în cazul ăsta e vorba de un ulei uscat, care se absoarbe aproape complet. L-am folosit de câteva ori pe corp înainte să ies din casă și nu mi-a displăcut deloc, nu mi-a pătat hainele și nu mi s-a lipit praful de picioare mai rău - de menționat că masez puțin pentru a intra în piele. Lasă puțin filtru la suprafață, dar unul subțire și nelipicios, nederanjant, ba mie chiar îmi place că-mi evidențiază puțin tatuajul de pe picior. N-am avut încă ocazia să-l încerc la plajă, dar sunt convinsă că mi-ar plăcea, nu prea ar avea de ce nu, pompița îl face și destul de ușor de folosit, iar mirosul... o nebunie, ceva floral, foarte diferit de mirosurile tipice ale produselor de protecție solară.


Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+

Până acum v-am recomandat doar produse care conțin filtre chimice, însă am și o recomandare cu filtre minerale, în special pentru cele care nu tolerați filtrele sintetice/chimice și nu vreți nici pelicula albă tipică produselor cu filtre minerale. Eu nu am o problemă cu filtrele sintetice și totuși gama asta îmi place, chiar recent vă arătam că am consumat un tub. Faptul că e o cremă colorată, care uniformizează nuanța tenului, fără să fie uleioasă, mie mi-a plăcut, chiar dacă e puțin mai dificil de aplicat o cantitate optimă pentru protecția maximă. Nu e însă indicată persoanelor cu ten uscat, dar am explicat pe larg AICI din ce motiv, precum și de ce mi-a plăcut de zi cu zi, nu și la plajă însă.


Ca un fel de bonus la această listă, vreau să menționez și crema Bioderma ABCDerm SPF 50+, o cremă dedicată copiilor, care conține de asemenea doar filtre minerale, lăsând acel strat alb tipic. Eu am fost îndrăgostită de acest produs mult timp și deși după câteva tuburi mi-a mai pierit din entuziasm, am explicat AICI de ce îmi plăcea așa de mult - pe scurt, orice fond de ten se „lipea” de cremă atât de bine, de nu se mai clintea din loc o zi întreagă. M-am săturat de la un punct de acel strat lăsat, dar cred că într-o zi o să mai revin la ea, să văd cum mi s-ar mai părea acum, a trecut ceva vreme de când n-am mai avut-o.

Dacă ar fi musai să aleg doar câte un produs pentru față și corp, atunci eu aș alege Aquafluide SPF 50+ pentru ten și Photoderm SPF 30 pentru corp, însă cât timp nu sunt condiționată astfel... rămân toate opțiuni bune de luat în calcul.

Care credeți că v-ar plăcea cel mai mult? Ați încercat deja vreunul dintre produse?

10 comentarii

  1. mie-mi place mult spray-ul cu spf pentru copii de la Avon. este cel mai non-sticky dintre toate produsele incercate de mine si protejeaza eficient. nu m-am asteptat la prea multe din partea lui cand l-am cumparat, asa ca surpriza a fost mare. singurul minus ar fi ca da o tenta albastra pielii cand e aplicat prea des.

    eu ulei pot sa folosesc, nu ma deranjeaza neaparat ca sunt lipicioasa pe plaja, dar ma omoara cand fac dus seara si nu se mai duce de pe mine. stiu ca anul trecut am avut un ulei nivea si potenta pana si bronzul, dar seara ma spalam cu jumate de gel de dus sa ma simt curata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am mai încercat de mult timp un produs pentru protecție solară de la ei, de fapt de mulți ani evit produsele lor de îngrijire. E bine de știut că au făcut progrese. :D
      Pentru corp însă n-am luat niciodată ceva din gama pentru copii, fiindcă sunt cu filtre minerale și le prefer pe cele chimice pe corp, să nu mă complic inutil cu pelicule.

      Eu n-am avut o mare problemă în sensul ăsta cu cele de la Bioderma, mi s-a părut că se duc destul de repede la spălat, atât Photoderm Brume, cât și Photoderm Bronz.

      Ștergere
  2. eu am Bioderma Photoderm Bronz SPF 30, l-a folosit doar Mr., dar ce m-a enervat teribil la el e pompita. nu stiu daca eu am nimerit unul prost, cred ca sigur asa e, ca ma chinui teribil sa pompeze ceva. la un moment dat m-am enervat si am desfacut capacul cu totul, am pus direct in palma. dar ca si protectie e ok, nu a avut probleme cu usturimi sau arsuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ai nimerit unul cu defect, al meu nu are nicio problemă, funcționează chiar foarte bine. Protecție trebuie să ofere orice produs promite asta, diferența o fac formula și textura. :D

      Ștergere
  3. Si pe mine m-a surprins uleiul uscat. Intind mana spre el mai mereu. ^_^
    Cat despre Nude Touch, in fiecare zi il folosesc de vreo un an asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție-ți place uleiul uscat, dar și Nude Tocuh.

      Ștergere
  4. Sunt 100% de acord cu tine. Si mie imi plac foarte mult toate produsele lor si le folosesc cu incredere de fiecare data.
    Trebuie sa recunosc ca, nu stiu din ce motiv mi-a fost teama sa aplic Photoderm SPF30 pe fata dar, la o deplasare pe mai multe zile am sesizat ca mi-am uitat crema de fata acasa si l-am pus la treaba. Atunci mi-am dat seama ca e minunat! <3
    sa te bucuri de ele si de soare! :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție-ți plac!
      Hehe, sunt și eu reticentă cu produsele pentru corp și nu obișnuiesc să le folosesc pe față, dar am verificat lista de ingrediente anul trecut la plajă, fiindcă îl aveam doar pe Nude Touch la mine și nu prea mergea. Dacă am văzut că e curată... nu mi-am mai făcut griji. :D
      Mulțumesc! Să avem soare de acum, să ne putem bucura de el! :))
      Pupici

      Ștergere
  5. Daaa, imi plac produsele Bioderma Photoderm! Am incercat si eu cam tot de la ei. Despre uleiul acela dry nu am decat cuvinte de lauda! Il iubesc! De fapt, cele pentru corp mi-au placut si mie toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că nu sunt singura „fană” a gamei Photoderm. :D

      Ștergere