5 sfaturi pentru Black Friday

Știu că vă plac reducerile (cui nu-i plac?) și că multe dintre voi așteptați cu nerăbdare Black Friday pentru a profita de „marile reduceri ale anului”, de aceea m-am hotărât să alcătuiesc o listă cu câteva sfaturi - sunt un fel de reguli de care eu țin cont și m-am gândit că poate vă vor fi de folos! Țin să precizez că toate sfaturile se referă la cumpărăturile online, cu magazinele fizice n-am experiență, n-am îndrăznit și nici nu cred că o să îndrăznesc vreodată să calc în vreunul în timpul acestor reduceri. Mai fac și importanta precizare că eu vorbesc de autenticul Black Friday, nu de reducerile săptămânale pe care le oferă unele magazine luna aceasta sub această denumire.


1. Gândiți-vă din timp cam ce produse v-ar interesa și verificați-le prețurile! Întocmirea unei liste cu lucrurile care vă interesează ar fi cea mai bună, mai ales că puteți nota acolo și prețurile actuale! Din nefericire, unele magazine oferă doar niște reduceri fictive - ori cresc mult prețurile cu câteva zile înainte (sau chiar săptămâni, mai ales la electrocasnice) pentru a avea de unde să scadă, ori pur și simplu pun un „-50%” când reducerea e cu mult mai mică de fapt. Cel mai amuzant (sau nu) e că nu doar că sunt reduse cu un procent infim, dar în unele cazuri de fapt n-au nicio reducere, ba chiar sunt mai scumpe ca înainte - eu am pățit cu o fustă pe care mi-o doream anul trecut, care era cu vreo 20 lei mai scumpă decât cu câteva zile în urmă (din păcate nu-mi mai amintesc site-ul cu pricina).

2. Nu vă grăbiți să puneți în coș tot felul de produse doar pentru că au o reducere generoasă! La ce bun dacă vouă nu vă sunt cu nimic de folos? Chiar dacă e tentantă rochița aia care acum două săptămâni avea un preț de 90 lei iar atunci e la 50 lei... dacă știți că nu o veți purta vreodată ce rost are să aruncați niște bani pe fereastră? Eu am dat doar un exemplu cu rochia, același lucru poate fi valabil pentru orice tip de produs și sunt sigură că știți la ce mă refer!

3. Stabiliți-vă un buget măcar aproximativ! Oricâte liste ne-am face, tot există șanse să fim atrase de o mulțime de alte produse la care nu ne-am gândit dinainte și există riscul să facem o mare gaură în buget dacă nu ne stabilim o limită dinainte. Bineînțeles, asta se aplică dacă nu cumva dormiți pe o saltea de bani cu care nu știți ce să faceți.

4. Creați-vă dinainte conturi pe site-urile pe care vreți să le studiați, asta dacă n-aveți deja! Ca să nu pierdeți atunci timp cu introducerea datelor, că există șanse să vă fie furat de sub nas produsul mult dori.

5. Nu uitați că după aceste reduceri încep să apară cele pentru Crăciun, iar uneori acestea sunt mai generoase decât multe din cele de Black Friday, mai ales la cosmetice! Nu zic că nu se merită să cumpărați cosmetice, și eu am de gând să verific ofertele de la acestea, dar n-o să mă arunc cu capul înainte să cumpăr anumite produse pentru care pot băga mâna în foc că din decembrie vor avea reduceri mai convenabile. Sigură că s-ar putea să ne înșelăm lăsând pasărea din mână pentru cea de pe gard, dar eu îmi asum riscul mai ales dacă reducerile nu vor fi spectaculoase.


Cam atât am avut de spus! Vă mai pot recomanda și să vă înarmați cu multă răbdare, că cel mai probabil site-urile se vor mișca cu viteza melcului și cu mari șanse să pice cu totul. Probabil cunoașteți povestea! Mă gândesc să mai fac pe viitor o postare cu ceva liste proprii, cu produsele care mă interesează și cu magazinele pe care intenționez să le studiez. Sunt curioasă dacă ați fi interesate de un astfel de articol! Și mai sunt curioasă...

Voi cum vă pregătiți pentru Black Friday? Îl așteptați cu nerăbdare sau nu prea? V-au fost de folos sfaturile?

4 comentarii

  1. Bune sfaturile, mai ales pentru cine nu are asa multa experienta sau curaj sa faca shopping online si de Black Friday. Ai mentionat exact punctele cele mai importante, de care iti spun sincer ca si eu tin cont de cativa ani buni. In special, de cand sunt pe banutii mei. Anul acesta, nu intentionez sa cumpar nimic important, dar am sa fiu atenta la site-urile de cosmetice. Niciodata nu avem prea multe cosmetice. :D Acum vreo 3 ani, am patit exact ce ai spus tu la punctul 4. Eram ferm convinsa ca am cont si de fapt, nu aveam. Si voiam sa adaug cat mai repede un produs in cos, dar am ramas cu "buza umflata". :))
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Mădă! Hehe, mă bucur că și tu urmezi aceleași „reguli”!
      Așa e, chiar nu sunt niciodată prea multe. :)) Și eu tot la cosmetice o să verific ofertele și poate arunc vreun ochi la haine. O achiziție mai importantă ar fi fost camera foto, dar cum am bifat-o mai devreme... altceva important nici eu nu urmăresc. :D
      Cunosc sentimentul, cred că toate am pățit-o și am rămas cu buza umflată. :))
      Te pup, draga mea!

      Ștergere
  2. Eu o sa fiu cuminte anul asta. Am dat o camanda YR pt produsele de craciun, iar de black fryday le-am ochit pe cele de la the body shop. si atat :)) sper sa nu aoara tentatii de moment

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, bravo!! Nici eu n-aș avea pe listă prea multe lucruri, iar ce am sunt oricum mărunțișuri. Sper să nu extind prea mult lista. :))

      Ștergere