Review: Balsam de păr pentru volum Balea Professional

Vă spuneam în urmă cu vreo 2-3 luni că n-am mai folosit de mult timp un balsam de păr, că folosesc doar măști pentru păr. Am luat la un moment dat decizia de a renunța la balsamurile pentru păr din pricina experiențelor nefericite cu diverse balsamuri care nu mi-au priit: de la unele mi se îngrășa și mai repede părul, altele chiar mi-au provocat mătreață. Prin vară am început să mă gândesc că firul de păr are totuși nevoie și la rădăcină, nu doar pe lungime (unde foloseam masca), de puțină hidratare din exterior, așa că m-am decis să mai dau o șansă balsamurilor de păr, iar alesul a fost balsamul pentru volum de la Balea:


Are o cantitate de 200 ml, costă în jur de 10 lei și se găsește doar în DM!

Ingrediente: Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl dimethylamine, Lactic acid, Glyceryl stearate SE, Propylene Glycol, Panthenol, Hydrolyzed keratin, Magnesium chloride, Polyquaternium-11, Parfum, Maris sal, Soluble collagen, Citric acid, Sodium benzoate.

Mi se pare destul de ok lista de ingrediente pentru un produs pentru păr. Eu personal nu sunt atât de interesată de acest aspect la alte produse în afara celor pentru ten. Spre exemplu prezența parfumului nu mă deranjează deloc.

Ambalajul tip tub mi se pare foarte practic - dimensiunea orificiului prin care iese produsul este potrivită, iar materialul din care e realizat e maleabil, produsul fiind astfel foarte ușor de dozat, fără chinuri sau risipă. Mirosul este destul de puternic și tare, mă duce cu gândul la deodorantele pentru bărbați, ceea ce mie-mi place mult. Aroma nu se menține însă pe păr, cel puțin nu pe al meu, dar este un răsfăț olfactiv plăcut în timpul utilizării.

Înainte să vă spun cum mi s-a părut produsul propriu zis, țin să precizez că eu folosesc balsamul de păr la final, după ce l-am spălat și clătit bine în prealabil. Îl aplic pe părul ud, de la rădăcină până la vârfuri și îl las să acționeze minim 10-15 minute după care clătesc bine. Îl folosesc cam o dată la 2-3 spălări, iar atunci când nu-l folosesc aplic doar masca de păr pe lungimea firului (nu și la rădăcină). Am vrut să menționez asta pentru că știu fete care folosesc balsamul înainte de spălarea părului.

Consistența produsului e densă, ceea ce mi s-a părut destul de ciudat la început, eu îmi aminteam balsamurile de păr ca fiind mai lichide. Își face totuși foarte bine treaba pe parul meu - îl hidratează, îl lasă moale și ușor de descurcat. Totuși, hidratarea nu e foarte intensă, pentru un păr uscat nu l-aș recomanda, nu cred că ar face față. Eu am simțit asta spre vârfuri unde părul e puțin mai uscat. Avantajul e că nefiind foarte intens hidratant nici nu îngrașă deloc părul, ceea ce îl face potrivit pentru un păr gras. La început îl aplicam cu teamă la rădăcină, acum nu mai am nicio reținere, m-am convins că nu-mi afectează secreția de sebum. 

Pe lângă faptul că nu îngrașă părul, nici nu îl încarcă și nici nu mi-a provocat  mătreață, cojițe sau alte probleme pe scalp! În schimb, nu vă faceți speranțe că vă va oferi volum, cel puțin nu dacă aveți un păr lipsit total de volum, așa ca mine. În cazul meu n-a făcut nimic în acest sens, dar nici nu mă așteptam la asta. 

În concluzie, îmi place acest balsam de păr, sunt foarte bucuroasă că am reușit să găsesc un balsam care să nu-mi creeze probleme și vi-l recomand dacă aveți părul gras!

L-ați încercat? Cum vi se pare? Ce alte balsamuri de păr ați recomanda pentru un păr gras și un scalp sensibil?

10 comentarii

  1. Nu l-am incercat, cu toate ca are pretul destul de ok. Recomandari nu am momentan, dar pot sa iti spun ca am inceput sa folosesc balsamul de la Triodeluxe pe care l-am cumparat acum o luna si mai bine si este pentru par gras.. Deocamdata nu vad o schimbare majora... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate îi vei da o șansă pe viitor, eu zic că merită la atât de puțini bănuți!
      Să știi că mă gândeam că poate la următoarea comandă pe site o să includ și vreun balsam Anian, că tot m-am înțeles atât de bine cu toate produsele de la ei, poate-mi va prii și balsamul. :D

      Ștergere
  2. Imi place tare mult sa citesc review-uri facute produselor folosite pentru ingrijirea parului!Nu am incercat pana acum acest produs si m-ai facut curioasa in privinta lui.Eu iti recomand balsamul de la Macadamia Natural Oil,care nu numai ca iti lasa un par matasos si usor de descalcit,ci ii si ofera un parfum extraordinar care se mentine aproximativ 3-4 zile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îl încerci, te aștept cu o părere!
      M-ai făcut curioasă cu acel balsam de păr, sună bine mirosul frumos care se menține atât de mult timp pe păr. Mulțumesc pentru recomandare!
      Pupici!

      Ștergere
  3. Nu l-am incercat, nu folosesc de ceva vreme balsamuri de par. Momentan am o masca de par de la Kallos. <3 Dar iti recomand balsamul din gama Elseve Arginine Resist X3. Nu prea imi place samponul pe care il am acum deci cred ca voi reveni la Elseve, am incercat mai multe variante si nici una nu m-a dezamagit. :) :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, și eu tot măști de la Kallos folosesc.
      Chiar n-am mai folosit de mult timp produse pentru păr Elseve, dar mi le amintesc ca fiind bune, așa că o să țin cont de recomandarea ta pentru viitor! :D
      Pupici

      Ștergere
  4. De ceva timp nu mai am balsam, de retinut acesta cand va mai creste parul. xo

    RăspundețiȘtergere