TAG: Liebster award

Dragelor, pentru azi v-am pregătit o postare luuuungă, cât o zi de post. Am fost nominalizată la acest tag de Diana și de Lorena, cărora le mulțumesc foarte mult că s-au gândit la mine, așa că m-am pus pe treabă și cu o mică întârziere, am reușit să răspund provocării pe care am luat-o foarte în serios!


Regulile sunt următoarele:
1. Post the award on your blog.
2. Thank the blogger who nominated you and link back to their blog.
3. Write 11 random facts about yourself.
4. Nominate 11 bloggers who you feel deserve this award and who have less than 1000 followers.
5. Answer 11 questions posted by the person who nominated you and ask your nominees 11 questions.


Începem cu cele11 lucruri despre mine:

1. Îmi doresc foarte mult doi copii și vreau să fiu o mămică tânără. Dacă n-aș avea acum alte priorități, cred că ar fi deja pe drum primul.
2. Iubesc animalele de orice fel, mă topesc în fața la toate și nu îmi este frică de câinii de pe stradă, chiar dacă am fost mușcată de 3 câini până în prezent - de fapt, niciunul nu era maidanez.
3. La vârsta de 15 ani am fost operată de tiroidă (mi-a fost scoasă în totalitate din cauza unui nodul foarte mare) și mă bate un gând să scriu despre această experiență pe blog, dar sunt multe amintiri de răscolit și destul de greu de povestit totul pe scurt, sunt multe de spus. Nu doresc nimănui și vă recomand fiecăreia să faceți ocazional un control endocrinologic.
4. Nu am regrete majore pentru nimic din trecut, îmi asum orice greșeală pe care am făcut-o și trăiesc împăcată cu gândul că am învățat ceva din fiecare.
5. Am fost înnebunită după piersinguri în perioada adolescenței, mi le făceam singură. Am avut în buză, nas, sprânceană și buric. Doar pe cel din urmă îl mai am și nu cred că o să renunț la el vreodată pentru că nu mă încurcă cu nimic, uneori chiar uit că există - și nu, niciodată n-am ieșit cu el la vedere pe stradă. Nebunia cu piersingurile s-a finalizat după o altă obsesie: tatuajele. Mi-am făcut unul (de care nu-mi pare rău), apoi m-am făcut fată cuminte. :))
6. Îmi place foarte mult să călătoresc, să vizitez și explorez locuri noi. Nu sunt genul care să-mi fie dor de casă după câteva zile de vacanță, mă acomodez rapid în locurile noi. Dacă aș fi pusă în situația să aleg între o super petrecere și o mini-vacanță... cu siguranță aș alege vacanța!
7. Până spre sfârșitul anului trecut când m-am mutat de la ai mei, nu știam să gătesc mai nimic. Mi-am propus pentru acest an să învăț cât mai multe lucruri noi și chiar consider că am făcut progrese vizibile. Ba chiar îmi și place, nu o fac doar „de nevoie”.
8. Îmi plac jocurile, atât cele de masă cât și unele jocuri online. Așa se face că sunt admin la un joc de 3 ani.
9. Îmi place adrenalina și îmi doresc foarte mult să sar cu parașuta și să fac bungee jumping.
10. De când mă știu am fost încăpățânată și ambițioasă.
11. Îmi place foarte mult Bucureștiul și întreaga agitație care vine la pachet cu el. 

Întrebările Dianei:

1. Ce îți place cel mai mult să cumperi?
Îmi place să fac shopping (atât online cât și offline) de orice fel, dar hai să mă limitez la favoritele favoritelor, de care nu m-aș sătura niciodată să mă pierd printre ele, să stau ore în șir în fața unui stand și să le iau pe fiecare în parte la analizat: bijuterii și oje.

2. Care este cel mai scump produs de machiaj pe care îl deții?
Habar nu am. Nu prea am produse de machiaj foarte scumpe, nici nu mai știu exact cât am dat pe fiecare, dar oricum... majoritatea produselor de machiaj pe care le dețin au prețuri decente.

3. Care este ultima carte citită care ți-a plăcut la nebunie?
Ultima carte care mi-a plăcut mult era primită de la o revistă de muuult, dar fiind scrisă de un autor de care nu mai auzisem și cum nici titlul nu prea mă atrăgea, am uitat-o într-un colț și rău am făcut, pentru că a fost chiar faină. Din păcate titlul nu mi-l mai amintesc (tipic mie, nici la filme nu prea le țin minte) iar cartea nu mai e în posesia mea.

4. Colecționezi ceva?
Unii ar spune că da, colecționez produse de make-up, oje, bijuterii, etc. Eu nu cred asta, sunt doar necesități, mereu sunt necesare altele și altele! :)) Nu-i așa, fetelor?
În rest, nu cred că am vreo colecție de ceva, dar am avut când eram mică o colecție de șervețele și alta de felicitări pe care încă le mai am și acum păstrate.

5. Ce lucru mărunt te face fericită?
Sunt multe lucruri mărunte care mă fac fericită, mi-e greu să spun doar unul.

6. Câini sau pisici?
Chiar dacă iubesc toate animalele, cea mai mare slăbiciune o am pentru câini.

7. De ce te machiezi?
În primul rând pentru că mă pasionează procesul în sine, dar și de dragul rezultatului. Nu mă simt neapărat mai încrezătoare dacă sunt machiată, dar cu siguranță mă simt mai bine în pielea mea și tot ce contează e să-mi placă mie ce văd în oglindă!

8. Ce îți place cel mai mult la tine?
Dacă ne referim la fizic... ochii, întotdeauna mi-au plăcut ochii mei. Atât culoarea cât și faptul că sunt mari.

9. Ai vreo poreclă?
Ella! De cele mai multe ori la numele meu real nici nu răspund. S-a întâmplat acum vreun an, când un fost coleg de liceu m-a văzut pe stradă și mă striga insistent „Mihaela”, iar eu nu i-am răspuns deși auzeam că strigă cineva - oricum, habar n-am ce i-a venit să-mi spună așa, în liceu nimeni nu-mi zicea pe numele real. Revenind la poveste... când a strigat „Ella” am reacționat în secunda doi. :))

10. Ce sonerie ai la telefon?
O sonerie enervantă din cele ale telefonului. Mă disperă de câte ori sună și totuși mereu uit s-o schimb. Cred că o să schimb din nou telefonul până reușesc să schimb soneria. Iar dacă vă-ntrebați.... da, sunt și eu „în rândul lumii” și am smartphone - luat pentru că îmi trebuia, în special pentru mail-uri, nu că mi-ar fi fost rușine să ies cu vechitura mea rezistentă la orice sport extrem - căzături, scufundări în apă sau alte lichide, etc, dar era cam greu de intrat pe net de pe el.

11. Ai vreun tic?
Rosul buzelor a cam devenit un tic. Încerc să mă stăpânesc, dar nu reușesc întotdeauna. În special când sunt nervoasă sau foarte stresată nu-l pot stăpâni.

Întrebările de la Lorena:

1. Cam cât de mult ți-a schimbat viața blogul tău?
Mi-a schimbat viața destul de mult, din mai multe puncte de vedere și în bine zic eu. M-a „învățat” să fiu mai organizată și să-mi gestionez mai bine timpul, am cunoscut persoane minunate prin intermediul blogului și totodată m-a „corupt” cu rețelele sociale (că deh, se impunea). Înainte chiar nu eram fan facebook, aveam un cont rătăcit pe undeva a cărei parolă nici n-o mai știam... iar acum vreau să mă „extind” și pe alte rețele. :))

2. Cum reuşeşti să împaci viaţa personală cu activitatea de pe blog? Ţi se pare uşor să menţii un echilibru între ele, adică să fii constantă pe blog şi să îţi faci datoria şi pe plan personal?
Destul de bine, zic eu! Se leagă răspunsul la această întrebare de ce am zis la punctul anterior despre gestionarea timpului, dar și stabilirea priorităților. Pentru mine a devenit o pasiune bloggingul, așa că nu consider că fac vreun sacrificiu ca să fiu constantă, chiar dacă uneori rup din orele de somn... o fac cu drag și pentru că așa vreau, nu-mi impune nimeni asta!

3. Ai legat prietenii datorită blogului tău?

Aici sunt scurtă și spun doar că da. :D

4. Care este serialul tău preferat?
Friends rămâne the best pentru mine! Mai am și altele care-mi plac mult, dar el e singurul care mi-a intrat la suflet așa de mult și pe care îmi doresc foarte mult să-l revăd la un moment dat.

5. Care este lucrul pe care ţi-l doreşti cel mai mult în viaţa ta?
Îmi doresc foarte multe lucruri în aceeași măsură, așa că aș putea spune că cel mai mult îmi doresc să-mi îndeplinesc toate visele/dorințele/planurile sau cel puțin pe cele mai importante dintre ele.

6. Ai părăsi România dacă ți s-ar ivi ocazia?
Greu de spus. Nu cred, mie-mi place țărișoara asta a noastră, așa cu bune și cu rele. Plus că mai sunt și toți oamenii dragi de aici pe care mi-ar fi greu să-i părăsesc, dar probabil mai depinde și de circumstanțe. Îmi doresc mult să vizitez foarte multe alte țări, dar una e să stai o săptămână sau o lună, și cu totul alta să te stabilești acolo. Deci răspunsul înclină puternic spre „nu”. :D

7. Care este produsul de machiaj holy grail pe care îl ai?
Hm... nu știu!? Mă primiți cu un astfel de răspuns?

8. Care sunt criteriile după care acorzi importanţă unui blog nou apărut?

Păi pentru ce urmărim un blog? Pentru articole, nu? Așa că în funcție de ele acord sau nu importanță unui blog (valabil și dacă are vechime): subiectele articolelor, felul în care sunt redactate, etc. De cele mai multe ori ocolesc blogurile pline de greșeli de gramatică și/sau de tastatură care îngreunează îngrozitor de mult citirea textului - nu mă înțelegeți greșit, toți și toate mai facem greșeli, e omenesc, însă totul are o limită. Mai fac excepție de la acest „criteriu” atunci când e un blog bazat mai mult pe poze - dacă-mi place foarte mult ce văd, fac abstracție de text și intru doar ca să admir pozele. Pe de altă parte, urmăresc bloguri care nu au neapărat subiecte care mă interesează prea tare, însă mă atrag prin felul în care sunt scrise și pentru faptul că transmit ceva.

9. Ce te motivează să scrii pe blog? 
Voi, cele care mă citiți, în primul rând! Mă motivează foarte mult aprecierile sau atunci când mi se spune că a fost de ajutor o opinie despre un produs sau că am inspirat cu un model de manichiură, spre exemplu. :D  Și nu doar asta! Simplul fapt că sunt citită, gândul că am putut să fiu de folos pentru cineva cu ceva, chiar dacă nu mi se confirmă în scris... mă motivează și mă bucură!

10. Ai vrut vreodată să renunţi la blogging?
Nu!

11. Care crezi că este cel mai mare avantaj pentru tine ca bloggeriţă?
Faptul că interacționezi cu persoane pasionate de aceleași lucruri ca și tine de la care poți afla/învăța multe lucruri utile și cu care poți lega prietenii. Cu siguranță mai sunt și alte lucruri, dar asta mi se pare cel mai important, chiar dacă sună a clișeu.


Hiu, și cam atât! Dacă ați ajuns până aici, vă mulțumesc pentru răbdare! :D Eu o să încalc puțin „regulile” acestui tag, n-o să mai fac un set nou de întrebări și n-o să nominalizez pe nimeni, însă vă rog să-l preluați cu încredere dacă doriți.

Aștept cu interes părerile voastre, eventual răspunsuri la întrebări sau 11 lucruri despre voi! :D


12 comentarii

 1. Cand am primit notificarae imediat am intrat sa vad ce scrii, atat de interesata am fost, comnetariu l-am lasat ..pe mai tarzior un pic penteu ca am avut putin treaba si eram si putin lenesa, am fost azi afara sui am umblat mult, a fost foarte cald si am obosit mult. Revenind la articol, tare mult mi-a placut, in primul rand ca am, aflat chestii noi despre tine, unele dintre ele fiind comune, cum ar fi animalele, bebeii si ...bijuteriile. <3 Sunt constienta de faptul ca un om cand are blog trebuie sa aiba pasiune, inspiratie, cultura generala bogata si nu in ultimul rand sa fie placut cititorilor... E pacat cand vad atat de multebloguri care se merita citite si nu au nici macar un like, un like ma, si e ceva, dar ce sa mai spun de comentariu. Sustin blogosfera romanesca, sunt unele fete care se merita citite si recitite, pe acolo te numeri si tu din prisma mea. bun, eu te susitin in continuare cu blogul, te citesc cu drag siii....sper ca nu am batut campii, nu de alta dar azi m-a batut si soarele in cap. :)))
  Kiss ya!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur tare mult că ți-a stârnit interesul, că ți-a plăcut și că avem lucruri în comun!
   Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele atât de frumoase! Din păcate așa e, sunt multe bloguri bune cu puține cititoare :( , am sesizat și eu câteva de-a lungul timpului. Îți mulțumesc mult pentru apreciere și pentru că mă susții, pentru că mă citești... înseamnă foarte mult pentru mine!
   Stai liniștită, nu ai bătut deloc câmpii! Știu cum e, și pe mine m-a bătut soarele în cap mare parte din zi. :))
   Pupici :*

   Ștergere
 2. Tag-ul este minunat! Afirm asta, dar imi pare rau ca nu am reusit sa-l fac si eu. Mi-a facut mare placere sa citesc toata postarea, mai ales ca am aflat atatea lucruri despre tine. Te pup draga mea si felicitari ca ai fost harnicuta si ai raspuns pe larg la toate intrebarile. :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie mi s-a părut super! Păi nu scapi, ai o nominalizare de la Oana, ți-a citit gândurile. :)) Să știi că erai pe lista mea cu fetele pe care vroiam să le nominalizez, dar mai îmi trebuiau vreo 4 fete + întrebările pentru care n-aveam inspirație, așa că.. am renunțat la partea asta. :(
   Mă bucur tare mult și mulțumesc!
   Și eu te pup, scumpa! :*

   Ștergere
 3. Si eu m-am operat acum un an si jumate de tiroida.. Ce tanara erai cand te-ai operat :-<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Of, îmi pare rău. :( Să-nțeleg că acum faci tratamentele cu iod radioactiv sau nu a fost nevoie?
   Da, eram foarte tânără, eram mereu cea mai mică din spital de la secțiunea respectivă. :D

   Ștergere
 4. L-am preluat si eu pe blogul meu :)

  RăspundețiȘtergere
 5. eu daca eram muscata de 3 ori cred ca vederea oricarui caine eram in varf de copac :)).

  mie mi-e teama ca sunt imprevizibili :(.

  asa sunt si eu cu excursiile :).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Haha. :)) Mna, n-au fost cine știe ce... prima a fost în copilărie, pentru că m-am dus să mângâi câinele când mânca. A doua oară acum câțiva ani pe stradă a ieșit un piticot de câine dintr-o curte și s-a înfipt în piciorul meu. :)) Am și acum semn de la el, deși era un câine mic, mic. Iar al treilea era un ciobănesc german foarte rău și culmea e că ulterior m-am împrietenit cu el, stăteam toată ziua bot în bot. :))
   Mie nu mi-e frică de ei, de obicei îmi dau seama după fața lor dacă sunt blânzi sau răi... deși îți dau dreptate, pot fi imprevizibili uneori. :D
   Mă bucur că nu sunt singura! :*

   Ștergere
 6. Ella, sa sti ca am avut rabdare sa citesc raspunsurile tale si am ramas cu gura cascata cand am citit ca la 15 ani te-ai confruntat cu mare grautati in viata ta. Stiu ce inseamna acest lucru, si eu am avut un nodul, din pacate canceroasa, doar la san. Eu as citi experientele tale mai detaliate pe aceasta tema!
  Si mie imi place mult serialul Friends. Cand am timp ma uit la Pro Cinema seara si ma amuz copios de intamplarile celor sase prieteni :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc mult că ai avut răbdare să citesc tot ce am scris! A fost într-adevăr o experiență cam neplăcută, nu atât operația în sine (de care nu mi-a fost frică chiar deloc) cât tot ce a urmat după. O să iau în considerare și când găsesc mai mult timp voi face postarea în care să povestesc întreaga experiență. Mulțumesc mult pentru opinie.
   Îmi pare rău pentru experiență prin care ai trecut :(, cred că e mai rău la sân decât la tiroidă, mai ales că era cancerigen. :( Sper că acum ești bine!
   Mă bucur că îți place, e un serial vechi dar foarte bun și cu actori pe măsură. Eu l-am văzut pe laptop, nu cred că aș fi avut răbdare să urmăresc doar câte un episod pe zi la tv. :)) Eu când mă puneam pe el nu mai puteam să mă opresc, vizionam multe episoade la rând. :D

   Ștergere