Între iubire și ură

Am multe produse care îmi plac mult, pe care le folosesc dese ori cu drag și cărora n-am nimic să le reproșez. Sunt acele produse pe care de obicei le tot laud pe blog, fiindcă le iubesc și e inevitabil să nu vorbesc despre ele! Din păcate însă, nu se poate să ne placă toate produsele pe care le încercăm, mai dăm și de câte unul care ne displace sau de altul care ne lasă indiferente, dar parcă cel mai frustrant e când dai de produsele alea cu care ești într-o relație de iubire și ură, acelea pe care ai vrea să le iubești dar ceva te împiedică s-o faci! Despre acestea vreau să vă vorbesc azi, pentru că mi-am dat seama că am câteva care se încadrează perfect în categoria asta...


Uleiul demachiant Balea e cel mai recent încercat dintre toate, dar deja îmi e clar că relația noastră e și va rămâne de iubire și ură. E un produs foarte lăudat prin blogosferă și pe bună dreptate, pentru că e un demachiant eficient, bine formulat și ieftin, însă un mic pitic de-al meu mă împiedică să-l iubesc până la capăt: nu-mi place să mă demachiez cu apă și folosindu-mă de mâini, mi se pare neplăcută senzația aia cleioasă de pe mâini și ten. Prefer oricând un disc demachiant! Dar dacă voi n-aveți probleme de tipul ăsta, chiar vi-l recomand, e mai eficient decât m-aș fi așteptat și nici nu e așa de uleios, se transformă într-o spumă fină în contact cu apa. 

Despre rimelul L'Oreal Miss Manga v-am mai spus, am zile în care îmi place mult rezultatul pe care-l obțin cu el (alungește foarte bine, oferă și volum), însă sunt și zile în care îmi lipește genele la al doilea strat. Nu știu ce factori influențează asta, poate starea genelor mele. Ce-mi place însă mult la el e că oferă un efect mișto de la primul strat, e un rezultat natural dar de efect, cred că mai mult așa o să-l folosesc, că de multe ori mai rău stric adăugând al doilea strat. Mi-ar fi plăcut totuși să aduc un plus de volum oricând vreau, aplicând al doilea strat, fără teama că mai rău stric.


Balea Vital este o cremă pentru conturul ochilor destinată femeilor de peste 40 sau 45 ani, dacă-mi amintesc bine (era trecut pe cutie, n-o mai am). Eu sunt pe la jumătatea vârstei, dar m-a atras pentru că mi-a plăcut formula fără iritanți și am sperat că-mi va oferi suficientă hidratare, eu având pielea destul de uscată în jurul ochilor. Într-adevăr, hidratează bine, îmi place cum îmi simt pielea după o perioadă mai lungă de utilizare, dar nu mă încântă consistența uleioasă și cam lipicioasă, e mai dificilă de aplicat și lasă peliculă pe moment.

Cu Max Factor Lipfinity lip colour sunt în cea mai dură relație, ca să zic așa. Pe de-o parte îmi displace total senzația pe care o oferă lip stain-ul, e extrem de lipicios la început, iar după ce se usucă ține rău buzele, însă ador rezultatul obținut după ce aplic și acel balsam de buze din pasul doi, care oferă luciu, hidratare, face în așa fel încât să nu mai simt niciun discomport, păstrând totuși rezistența de durată (nu chiar 24 ore, dar destul). În plus, îmi place rău nuanța de nude (006 always delicate) și îmi place chiar mai mult varianta cu luciu, deși în ultima vreme sunt obsedată de rujurile mate. O altă chestie care-mi place e că balsamul ăla de buze îl pot folosi și peste alte lip stain-uri, ceea ce și fac! Păcat de consisteța rujului lichid, că ar fi putut să fie un produs perfect!


Rujurile Golden Rose velvet matte sunt alte produse foarte lăudate de toată lumea, care pe mine nu m-au cucerit în totalitate. Sunt pigmentate, mate,  rezistente și au un preț bun, dar pe lângă faptul că usucă puțin buzele și nu sunt cele mai confortabile rujuri mate, îmi displace total că rujul se strânge în liniile fine ale buzelor, iar la nuanța de nude pe care o am eu (#30) se vede urât. Totuși, cred că problema asta e valabilă doar la nuanțele mai deschise și cred că o să le mai dau o șansă, încercând și ceva închis, că poate așa ajung și eu să le iubesc, deși nu cred că o să-mi schimb părerea că există opțiuni mai bune... dar și puțin mai scumpe, ce-i drept. 

Ați încercat vreun produs din lista mea? Vouă cum vi se par/e? 
Cu ce produse sunteți sau ați fost într-o astfel de relație, de iubire și ură?

26 de comentarii

  1. Aceeași relație o am și eu cu demachiantul ulei Balea, însă problema mea nu e faptul ca trebuie sa îmi folosesc mâinile neapărat, ci textura lui cu care nu reușesc sa ma împac de vreo 3 luni. Other than that, sunt deja la al 2 Lea tub, demachiaza foarte bine dar cred ca dacă nu e urmat de un gel de curățare, e un produs periculos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu textura n-am neapărat o problemă, chiar mă așteptam să-mi displacă dar a fost ok.
      Eu am zis mereu că indiferent de demachiantul folosit trebuie să utilizăm la final și un cleanser. Din păcate, prea multe fete n-o fac, se bazează doar pe micelară. E alegerea lor, dar în opinia mea nu e alegerea bună. :D

      Ștergere
  2. Uleiul demachiant mi-a placut mult de tot, l-am folosit in concediu cand nu aveam chef de micelara.
    Manga imi place de mor, desi imi aduc aminte cand i-am zis unei cliente ca are peria dificila, ca "se bâțâie". Cred ca daca lucram in Sephora ma dadeau aia afara. :))
    Rujurile Lipfinity nu mi se par deloc confortabile, am avut doua si le-am dat. In schimb la munca le vand ca pe paine. Mai confortabile mi se par cele de la Bourjois totusi.
    Despre produsele Golden Rose nici nu are rost sa vorbesc, sunt la acelasi pret cu firme mai renumite si mai bune, deci nu o sa dau banii pe asa ceva. Nu mi se pare mare branza de capul lor, le stiu, le am la munca, le-am incercat.
    Eu nu prea sunt in relatie de iubire/ura cu cosmeticele in ultima vreme pentru ca de obicei le incerc la munca inainte sa le cumpar si stiu exact pe ce dau banii. Dar hai sa mentionez totusi ojele Farmec care au o calitate extraordinara, dar pensulele sunt groaznice. :)) Sau ojele essence care sunt minunate, dar se ingroasa repede in sticla. Sau minunatul meu Toleriane pe care cred ca l-au reformulat, ca mi se branzeste pe ten. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă n-aveam piticul meu ciudat pe creier, sigur îmi plăcea și mie mult, că e foarte eficient.
      Periuța e cea care nu mă încântă prea tare nici pe mine, atât faptul că „se bâțâie”, cât și peria propriu zisă, nu e genul meu. :))
      Purtate mate nici mie, dar cu balsamul ăla numai am probleme. Sunt multe altele mai confortabile, cred că ăsta a fost cel mai puțin confortabil dintre toate cele încercate.
      Nu te pot contrazice pe zona de makeup, că n-am experiență, doar rujul ăsta l-am încercat. În schimb, ojele mi se par foarte bune, am din mai multe game și toate își merită banii, în opinia mea.
      Tu ai noroc din punctul ăsta de vedere. :p Sunt de acord cu pensula schiloadă a ojelor Farmec, e singurul motiv pentru care le evit. De Essence nu știu ce să zic, veche și mult folosită mai am una singură din formula aia veeeeche și s-a menținut genial de bine. Pe Toleriane nu-l cunosc, dar e ciudat, poate ai nimerit din cele în care și-au băgat curioasele nasul? :(

      Ștergere
  3. Cu lipfinity am si eu aceiasi problema...dar mai insit, mie imi plac maxim rujurile Gr...dar eu am nuante inchise doar..asa ca poate asta influenteaza... kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mai insist să-l port mat, că n-are rost, dar îl port cu balsamul ăla de buze, când am chef de el.
      Știu că ție îți plac rujurile GR și am văzut că la tine arată super pe buze, spre deosebire de cum arată ăsta la mine. De asta am și zis că probabil la alea mai închise stă altfel treaba. :D

      Ștergere
  4. Eu folosesc rimelul asta de un an de zile si chiar n-am nimic sa-i reprosez. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ție-ți place mai mult! Am văzut multe păreri total diferite cu privire la el, dar e ceva normal până la urmă... suntem diferite, avem nevoi și așteptări diferite. :D

      Ștergere
  5. Iubesc rujurile Velvet Matte GR si o spun in gura mare!!! Nu am decat doua nuante 18 si 19 dar mi-as mai lua inca zece! Ce-i drept, ceea ce am eu nu e pe nuante deschise! Poate ca aici sa fie hiba...
    Am aceeasi parere despre produsul MF... bleah!
    Hugs and kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că ție îți plac, înseamnă că e foarte posibil ca acolo să fie hiba, la nuanțele deschise.
      E ciudat rău, mai ales senzația de la început, trebuie să stau cu buzele țuguiate până se usucă. :))
      Pupicei!

      Ștergere
  6. Din lista ta am folosit doar Velvet Matte si daca stau bine sa ma gandesc cred ca si la mine se aduna putin... Am o nuanta mai inchisa si sunt multumita de rezistenta sa. ;))
    Lip stain-urile ma infricoseaza pentru ca majoritatea au acelasi efect. Stiu ca le-am incercat si pe cele de la MF in urma cu muuult timp si m-a cam deranjat senzatia... Acum le astept cu teama pe cele de la Menow pentru n-am reusit sa rezist in fata lor.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că nu buzele mele sunt problema. :))
      Da, știu ce zici, majoritatea „țin” mai mult sau mai puțin. Dar dacă ți-a plăcut Sleek Matte Me, cred că îți vor plăcea și cele MeNow, sunt destul de asemănătoare. Eu acum vreau să încerc și niște lip cream-uri, poate sunt totuși mai comfortabile. :D
      Pupici

      Ștergere
  7. Eu am nuantele 23 si 29 de la GR, care sunt cele mai inchise din gama, dacanu ma insel. Le-am luat tocmai pentru ca nu gaseam prea multe alternative la culori atat de inchise.. Dar si eu am aceeasi problema cu stransul in liniile fine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău să aflu că și nuanțele foarte închise se strâng în liniile fine. :( Cred că o să rămân totuși la alte branduri, sunt destule altele care îmi plac mult. :D

      Ștergere
  8. pe mine nu cred ca m-ar deranja asa tare senzatia aceea de ulei pe mana, fiindca am mai avut ceva similar de la l'occitane. va mai dura ceva vreme pana o sa-l cumpar si pe acesta de la balea, dar am in plan :).

    pe alte produse din aceasta postare nu pusesem ochii :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neapărat uleiul mă deranjează, că și cu laptele demachiant am aceeași senzație neplăcută dacă-l folosesc cu metoda asta. Oricum, dacă tu știi sigur că n-ai probleme de genul ăsta, chiar ți-l recomand, e foarte eficient! :D

      Ștergere
  9. Lipfinity si rujul Golden Rose mi-au lasat si mie aceeasi parere, le-am dat pe amandoua pentru ca nu avea sens sa le tin, avand produse pe care le iubeam si foloseam des. In rest, demachiantul Balea imi place, nu ma deranjeaza in mod deosebit sa-l folosesc cu mainile, dar si laptele demachiant tot de la Balea il aplic asa (si revin cu o discheta umeda pentru a-l sterge). In rest nu am incercat celelalte 2 produse.
    Weekend placut, draga mea Miha! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nici ție nu ți-au plăcut cele două rujuri. :( Pe Lipfinity cred că o să-l păstrez și o să-l port doar cu balsamul deasupra. De rujul GR nu știu ce să zic, adevărul e că nu prea mă atrage să-l folosesc. Eu nici la laptele demachiant nu suport metoda asta. :D
      Mulțumesc, draga mea! Te pup!

      Ștergere
  10. Sunt curioasa cum m-as intelege cu Max Factor Lipfinity lip color. Ma cam uit la el de ceva vreme...
    http://behindthelinesfs.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu eram curioasă cum s-au înțeles și alte fete cu el, dar bag de seamă că toate avem aceeași părere. :(

      Ștergere
  11. Am vazut ca e foarte laudat uleiul demachiant Balea, insa ceva m-a oprit sa-l cumpar. :D Nu prea sunt eu fana texturilor uleioase in nici un produs pe care il folosesc si imi place mai mult demachierea cu apa micelara decat cu un astfel de produs care mi-ar intinde machiajul pe toata fata.
    La multi ani frumosi, draga Miha! O noua saptamana frumoasa sa ai. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu te încântă nici textura uleioasă, nici să-ți „întinzi” pe față machiajul... atunci e foarte posibil să nu-ți fie nici ție pe plac. El e un produs bun, dar nu pentru oricine. :D
      Mulțumesc frumos, draga mea!
      Săptămână frumoasă și ție! Te pup!

      Ștergere
  12. Cu rujurile mate de la Golden Rose si eu am avut o problema...un timp. Acum, in schimb, imi plac. Pentru rujurile mate insa, este nevoie de o hidratare si de o exfoliere in prealabil. Eu am problema asta si ma enerveaza cand nu sunt buzele perfecte pentru a primi un ruj mat timp de cateva ore!
    Per total le vad ok...cred ca, asa cum spuneai si tu, depinde de nuanta. Eu am doua: una roz, de zi si una mai inchisa...pe care o port uneori si ziua! :D
    Ma gandeam sa scriu si eu despre ele! Sa fac poze si apoi :D

    Cat despre uleiul demachiant de la Balea...cred ca ii voi da o sansa...tin minte ca era pe lista mea intr-un timp...acesta si mai e ceva asemanator de la Nivea. E momentul sa merg in magazine sa ma uit dupa ele!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema mea cu rujul GR nu are legătură nici cu hidratarea, nici cu exfolierea. Știu bine că sunt necesare, dar e în zadar, dacă e să se strângă în liniile fine... tot o s-o facă, oricât de hidratate sunt. Dar știu ce zici, că oricât mi-aș hidrata buzele (uneori cam obsesiv chiar), tot mai au zile proaste când mor de ciudă că nu pot purta niciun ruj mat, din cauza asta.
      E posibil să difere și de la o nuanță la alta, poate și loturile. Nu știu ce să mai zic, acum că văd fete dezamăgite și de nuanțele mai închise, care speram eu să fie mai bune.
      Sper să-ți placă uleiul demachiant!
      Pupici

      Ștergere
  13. uleiul acela il am si eu, e in asteptarea timpului rece. sper sa-mi placa!

    RăspundețiȘtergere