Descoperiri 2015 - 5 branduri de makeup

Anul ăsta a fost foarte bogat în descoperiri de tot felul și în mod special pe zona de makeup. De pe la începutul lunii încerc să fac un top 10 pentru produsele de makeup favorite și un alt top pentru restul favoritelor, dar îmi este foarte greu să mă limitez doar la atâtea, am avut prea multe descoperiri faine. Am realizat că am descoperit nu doar produse noi, ci și mai multe branduri noi pentru mine și așa mi-a venit ideea acestui articol. Îl fac strict pe makeup, fiindcă produse de îngrijire faine (ten, corp, păr, unghii) am iubit mai mult de la branduri pe care deja le știam, în mare parte.

Melkior - le-am descoperit primele produse chiar la începutul anului și de atunci am tot experimentat cu produsele lor. Am și primit, am și cumpărat, am și dat unele mai departe, iar în prezent am ceea ce vedeți mai jos...


Rujurile clasice sunt de departe favoritele mele de la ei, am mai spus-o nu doar o dată și îmi mențin opinia. Pe lângă faptul că-mi place textura, rezistența și mirosul lor de trandafiri, au și multe nuanțe deosebite, toate cele patru pe care le am în prezent fiind rujuri în nuanțe speciale. Anul viitor promit că le voi dedica un articol, ca să vi le prezint mai bine și probabil că pe parcurs o să mai adaug și alte nuanțe la „colecție”. Și lip pen-ul îmi place foarte mult, a devenit unul din rujurile mele favorite când vreau ceva foarte cremos și ușor de aplicat. 

Creioanele de buze nu le am de mult timp, așa că deocamdată nu am multe de zis despre ele, că nu prea le-am folosit, însă despre creionul de ochi pot afirma că e foarte bun de aplicat pe waterline, fiindcă nu se strânge inestetic în colțurile ochiului, ca majoritatea. Am doar unul negru, dar am mai avut în trecut unul pe care l-am dat, fiindcă era într-o nuanță de albastră pe care o aveam deja în mai multe exemplare.

Tot de makeup am mai încercat câteva farduri, dintre care doar unul l-am păstrat - Volcano, care-mi place foarte mult. Am mai avut și primerul de pleoape, dar l-am dat la scurt timp după ce l-am achiziționat fiindcă nu mi s-a potrivit, nu mă ajuta prea mult cu rezistența machiajului. Mai am și o periuță pentru sprâncene, nu știu dacă e neapărat cu mult mai bună decât cele no-name, dar eu nu găseam așa ceva la niciun magazin. 

Ojele lor îmi plac de asemenea foarte mult, le-ați tot văzut la mine pe blog prin diverse manichiuri și sigur o să mai iau și altele pe viitor. Mai am și alte câteva produse pentru unghii și mâini, o să vă vorbesc cândva despre ele într-o postare dedicată.

Produsele Melkior se găsesc în magazinele fizice (care se extind tot mai mult), dar și în magazinul online de aici, unde sunt mereu promoții/reduceri foarte bune și dese ori transport gratuit indiferent de valoarea comenzii.


Inglot - e un brand de la care-mi doream să încerc câte ceva încă de anul trecut, dar din cauză că-mi era greu să ajung în magazinul lor din Băneasa am tot amânat. Anul ăsta am reușit să încerc câte ceva, din păcate nu foarte multe din același motiv, dar din fericire acum au deschis magazin foarte aproape de mine și o să le pot trece mai des pragul.


Pigmenții lor sunt primii care m-au cucerit, sunt absolut fantastici! Full size am doar unul, dar mai am și niște mostre din alte nuanțe și aș mai vrea și altele. Rujul pe care-l am eu, în nuanța  Rouge a Levres, mi se pare de asemenea foarte bun, vi l-am mai lăudat pe blog și l-am purtat extrem de des de când îl am, însă din ce am încercat în magazine au și game mai puțin reușite, încercasem ceva dintr-una cu rujuri mate care nu mi-a plăcut la fel de tare. 

De pensulele lor am stat înt-o zi lipită câteva zeci de minute, sunt fantastice, dar și foarte scumpe, mi-e greu să zic dacă-și merită sau nu prețurile. Eu am una pentru detalii, pe care o folosesc la aplicat iluminator în colțul intern al ochilor. Gelul pentru sprâncene îl ador, aș zice că e pe locul 2 în topul produselor mele favorite pentru conturat sprâncene și nu la diferență mare de cel ce ocupă primul loc (sunt texturi diferite, îmi place oricum să le variez și mai contează și ce rezultat vreau să obțin). Chiar dacă prețul pare măricel pentru atât de puțin produs (între 50-60 lei, nu mai știu exact), să știți că ține o veșnicie!

Pentru ten n-am încercat prea multe, mai am doar un bronzer și am mai avut două blush-uri, pe care le-am dat pentru că erau prea sclipicioase pentru gustul meu, deși în rest chiar îmi plăceau mult. Bronzerul îmi place mult, e favoritul meu dintre cele sidefate!

Din păcate produsele Inglot nu sunt foarte ușor accesibile, magazine fiind doar în București, Constanța, Timișoara și Brașov, iar din păcate nu au nici magazin online. Însă pe parcurs cred că se vor existende tot mai mult. Later edit: Se pare că se pot comanda totuși telefonic sau direct de pe pagina lor de facebook! Mulțumesc, Dana!


Catrice - nu e de fapt un brand total nou pentru mine, deja le încercasem ojele de anul trecut, dar cu produsele de makeup am experimentat abia anul ăsta și per total sunt foarte încântată de ele, sunt produse foarte bune pentru prețurile atât de mici.


Rujurile mate Ultimate Colour, pe care le-am tot lăudat, îmi plac în continuare mult și-mi pare rău că nu am mai văzut nicio nuanță în gama asta pe care să n-o am deja de la un alt brand, că aș mai fi luat și altele. Pentru sprâncene am încercat rimelul Perfecting & Shapping gel care e fain pentru fixare, periuța e cam mare dar m-am obișnuit cu ea, iar creionul pentru sprâncene a început să-mi placă tot mai mult, deși la început nu m-a impresionat așa de tare (acum îl aleg des la machiajele foarte naturale, genul de „no-makeup makeup”).

Pentru machiajul tenului am încercat corectorul cremă despre care am scris aici și care mi se pare cel mai genial produs dintre toate pe care le-am încercat de la Catrice, e de departe favoritul meu pentru acoperirea micilor probleme de pe ten, dar și corectorul lichid din aceeași gamă care îmi place tot mai mult, are de asemenea o acoperirea foarte mare, ca cel cremă, doar că el e potrivit pentru zona de sub ochi.

Am mai încercat și pudra matifiantă, a fost o perioadă când mi-a plăcut chiar mai mult decât preferata mea din toate timpurile, Creme Puff de la Max Factor, dar pe termen lung m-am hotărât că totuși cea de la MF e mai potrivită nevoilor tenului meu gras, ajută mai mult la rezistență. Pentru machiajul ochilor am încercat deocamdată doar primerul de pleoape, care nu s-a potrivit pleoapelor mele uleioase, așa că l-am dat și pe el rapid. Aș vrea să mai încerc și fardurile lor, au o gamă de mono-uri care pare calitativă, din ce am văzut la alte fete.

Eu am achiziționat majoritatea produselor Catrice de aici, pe unele le mai găsiți și la diverse standuri, dar nu chiar pe toate, pe site-ul de unde le-am luat eu au o gamă mult mai variată și în general sunt și puțin mai ieftine.


Kiko - de mult timp îmi doream să încerc câte ceva de la ei, în special rujuri și oje, iar anul ăsta mi-am satisfăcut parțial curiozitatea datorită Irei și a Danei, iar anul viitor plănuiesc să mai încerc și altele, că mai rău mi-am deschis apetitul cu ce am încercat până acum.


Ojele îmi plac la nebunie, cea texturată puteți vedea cât e de frumoasă aici, iar anul viitor din gama asta aș vrea mai multe, deși dacă remarc nuanțe mai speciale aș mai lua și din gama Quick Dry, că se usucă într-adevăr foarte rapid. Și rujurile mi-au plăcut mult, le-am prezentat puțin mai detaliat aici, îmi mențin opinia că-mi plac, dar planul meu e să mai încerc și din alte game ale lor, cele mate m-ar interesa în mod special.

Fardul mono mi-a stârnit interesul și pentru alte farduri, iar concealerul pentru alte produse de makeup pentru ten, aș da o șansă chiar și unui fond de ten. Recunosc că-mi e drag cocealerul și pentru că e atât de mititel, dar îmi place și rezultatul obținut cu el.

Din păcate, produsele Kiko nu se găsesc la noi, nici măcar online, dar pot fi achiziționate direct de aici, atât doar că transportul nu e tocmai ieftin și nu se merită o comandă doar pentru o ojă și un ruj. Cea mai bună variantă mi se pare o comandă comună cu alte fete și asta aș face dacă n-ar fi în plan o vacanță în Roma pentru anul viitor, unde o să le pot studia în voie într-un magazin fizic.


Zoeva - nu puteam să nu trec pe listă un brand după care atât am mai suspinat. De fapt, doar pentru pensulele lor, nu că mi-ar fi complet indiferente și produsele de makeup pe care le au, dar pensulele mă interesau cel mai mult.


Deocamdată am doar două pensule și pe astea de doar vreo lună, tot datorită Irei am pus mâna pe ele, dar le iubesc atât de mult încât nici n-am reușit să le prind curate pentru o poză și din cauza asta vi le arăt folosite, murdare. M-a cucerit în special pensula de blending, cred că am folosit-o la fiecare machiaj de când o am și clar mai vreau și altele.

Pensulele Zoeva le veți revedea și pe wishlist-ul meu pentru 2016, deja sunt 99% hotărâtă asupra unui set, pe care cel mai probabil o să-l achiziționez online, de pe zoeva.de ! Din păcate e singura opțiune (exceptând o vacanță în Germania - și nici acolo nu sunt în toate orașele, Ira le-a găsit în Koln), iar transportul e destul de scump, de 9 euro. Însă pe cuvânt că merită să vă corupeți niște prietene la o comandă comună, ca să economisiți cu transportul! :))


Astea au fost brandurile de makeup cele mai interesante descoperite de mine anul ăsta! Săptămâna viitoare sper să postez și un top 10 pentru produsele de makeup descoperite, asta dacă reușesc să mă hotărăsc doar la atâtea.

Voi ce branduri noi ați descoperit în 2015? Ați încercat ceva de la brandurile de mai sus? Cum vi s-au părut?

22 de comentarii

  1. Comandam impreuna pensule Zoeeva, ca si eu visez demult la ele! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, vorbim și poate ne combinăm la o comandă mai multe fete, să mai scutim la transport! :D

      Ștergere
  2. Sa le folosesti sanatoasa pe toate,te pup <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu 2 astfel de postari pregatite pentru zilele urmatoare, am inceput sa rad cand am citit titlu' si am vazut postarea ta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geniile gândesc la fel! :)) Abia aștept să văd ce postări pregătești și ce descoperiri ne prezinți!

      Ștergere
  4. Catrice si Kiko imi doresc si eu in 2016! :D Mai ales Kiko...sunt chiar acum la ei pe site!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, și eu intru ocazional să le mai studiez puțin produsele și să suspin. :)) La fel și la Zoeva!

      Ștergere
  5. Am descoperit si eu Melkior acum cativa ani si am ramas placut surprinsa de tusul de ochi de acolo. Anul acesta am incercat si o oja si mi s.a parut calitativa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au plăcut produsele pe care le-ai încercat de la Melkior! Aș vrea și eu să mai încerc câte ceva pentru ten... un rimel, un eyeliner etc.

      Ștergere
  6. Pe toate le-am bifat, mai putin Zoeva. Vezi k produsele Inglot pot fi comandate telefonic sau chiar pe pagina lor de FB, deci nu exista limitari ( de buget poate or fi :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur o să bifezi curând și Zoeva!
      Mersi mult pentru informație, nu știam că se pot comanda și astfel. O să adaug informația în articol. Cât despre limitarea de buget... e totuși mai mică față de alte branduri profesionale. :D

      Ștergere
  7. Dragute produsele! Si unele branduri din cele mentionate de tine sunt intr-adevar descoperiri noi si pentru mine. Desi nu am testat prea multe, anul viitor poate va fi mai bine! :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că avem și niște descoperiri comune, iar anul viitor îți doresc să fie mai bogat în descoperiri și pentru tine. :)
      Pupici!

      Ștergere
  8. Eu inca nu am incercat Melkior, as fi vrut farduri, insa nu stiam daca textura lor este ceea ce imi doresc. Inglot... i have to try more, pana acum am doar farduri de pleoape. Catrice este o minune mica si foarte accesibla ca pret... si vreau si eu produse Kiko, insa site-ul lor ma face putin confuza (vad un pret undeva, intru pe produs si e alt pret... ).
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au unele farduri foarte bune, dar și unele care mi se par mai slăbuțe, poate depinde de gamă sau de nuanță. Cel mai bine e să le încerci într-un magazin sau, dacă nu ai în oraș, să le cauți măcar niște swatch-uri, dar exact la cele pe care le-ai vrea. :D
      Chiar trebuie să încerci mai multe de la Inglot, iar cu Catrice sunt perfect de acord! N-am sesizat problema cu prețurile de la Kiko de pe site, nu știu ce să zic.
      Pupici

      Ștergere
  9. Eu am descoperit Wycon in materie de make-up, cat despre ingrijire personala m-au surprins placut marcile Balea din DM si Cien din Lidl.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de la Wycon n-am încercat încă nimic, am fost doar o dată în magazin și parcă nu mă atrăgea nimic, cred că nu eram în shopping mood. :))

      Ștergere
  10. Mi-a placut ideea articolului. Si eu am descoperit produsele Melkior si majoritatea imi plac, de la Inglot nu am incercat chiar atat de multe incat sa-mi dau seama. Mi-au trecut prin mana si cateva produse Catrice, dar nu stiu de ce nu mi-au trezit interesul prea tare si le-am dat mai departe. De Zoeva si Kiko sunt si eu foarte incantata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, am observat că a prins bine și cred că păstrez ideea și pentru anul viitor. :D
      Cred că nu ți-au trecut prin mână care trebuie, de la Catrice. :)) Cu prima ocazie poate nu uit să-ți aduc câteva, să le studiezi.
      Te cred, abia aștept să-mi mai iau câte ceva de la Kiko și setul ăla de la Zoeva.

      Ștergere
  11. Inglot și Melkior sunt super! Am și eu un pigment de la Inglot și e superb. Mă enervează că nu are sită totuși. Mâine cred că îmi ajunge și mie comanda de pensule de la Zoeva. Abia aștept să le încerc. Produsele KIKO sunt și ele pe wishlist.

    Le vreau pe toate!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție îți plac produsele lor! Pe mine chiar nu mă deranjează lipsa sitei la pigment, ba chiar prefer fără. :))
      Abia aștept să aflu cum ți se pare pensulele Zoeva și sunt curioasă ce ți-ai luat, mai exact! :D Abia aștept și eu să mai încerc și alte produse Kiko.

      Te cred, cunosc sentimentul! :))

      Ștergere