Top 10 descoperiri 2015 - Produse de beauty

Continui seria descoperirilor de anul ăsta cu un top cu produse de beauty diverse, alese din aproape toate categoriile, cu excepția la makeup, fiindcă pentru ele o să revin cu un articol separat mâine și cu excepția parfumurilor, din care am descoperit prea multe faine și nu prea mai aveam loc în top. Mi-a fost oricum greu să aleg doar 10 produse care m-au cucerit cel mai mult anul ăsta, însă am reușit, în cele din urmă...


Marea majoritatea a produselor din acest top le am acum pentru a doua oară, iar asta mi se pare cea mai bună „dovadă” a faptului că mi-au plăcut mult, fiindcă ajung să recumpăr un produs doar dacă m-a impresionat foarte tare - produse care ne plac ne trec multe prin mâini, dar cu atâtea opțiuni existente pe piață cred că majoritatea suntem atrase să încercăm mereu noutăți, iar la produse deja încercate revenim doar atunci când e ceva foarte special.


Pentru îngrijirea tenului am încercat foarte multe produse anul ăsta, mi-au plăcut destule dintre ele, dar doar câteva m-au impresionat suficient încât să le păstrez în rutina mea. Exfoliantul cu 2% BHA de la Paula's Choice este unul dintre el, am scris mai multe despre el aici și îmi mențin toate părerile bune - de când l-am descoperit am renunțat complet la exfolianții mecanici și tenul meu îmi mulțumește pentru asta. Sunt la al doilea tub și am ales tot varianta mică, de 30 ml, fiindcă mă ține mult, cam 6 luni.

Când deja nu mai speram că o să găsesc o cremă de față cu SPF 50+ decentă, care să fie și o bună bază de machiaj, am dat nu doar de una, ci de două creme foarte bune, ambele de la Bioderma. ABCDerm e una dintre cele mai bune baze de machiaj încercate, e foarte puternic matifiantă și o iubesc în ciudat tuturor defectelor pe care le are. Am scris foarte detaliat despre ea aici, cu toate minisurile și plusurile. Photoderm Aquafluide a fost o altă surpriză plăcută, nu e matifiantă, dar e o cremă hidratantă lejeră, care se absorbe perfect în piele și nu-mi afectează cu nimic machiajul.

Pe ABCDerm o prefer mai mult vara, e genială pe caniculă, dar și exclusiv sub machiaj, din cauza peliculei albe pe care o lasă. Aquafluide e mult mai bună în restul anului, când n-am nevoie de atât de multă matifiere, în perioada asta o prefer detașat celeilalte (și-mi e și suficient de hidratantă pentru zi), dar și vara mi-a plăcut, doar pe ea am purtat-o la plajă. În cazul ambelor creme sunt la al doilea tub și probabil vor mai urma și altele. 


Pentru corp am încercat multe, foarte multe, mi-a fost greu să selectez doar câteva produse. Laptele de corp Yves Rocher e totuși clar o descoperire a anului (deși cred că pe finalul lui 2014 am luat primul din gama asta, dar abia anul ăsta m-am bucurat din plin de el), am încercat tot felul de arome (vanilie, cocos, pere caramelizate, piersici) și mai vreau să încerc și altele, toate au arome delicioase și o textură plăcută, care se absoarbe imediat și lasă pielea mătăsoasă. Nu mai vorbesc de cât de bine persistă mirosul lor pe pielea mea...

N-am putut să nu includ în top untul de corp Ziaja cu cocos, care e o descoperire foarte recentă, însă l-am declarat totuși ca fiind cel mai fain unt de corp încercat vreodată și nu mi-am schimbat opinia, așa că n-avea cum să lipsească. Am și scris despre el aici

Uleiul de duș L'Occitane cu migdale e de vis, e un adevărat răsfăț și cam dă dependență, e unul din foarte puținele produse de lux pentru corp pe care le recomand cu ochii închiși. Sunt la a doua sticluță, mai mult ca sigur mai urmează și altele, iar dacă vreți să aflați mai multe despre el, i-am dedicat aici o postare.


Dacă aș fi prezentat acest top 10 în ordinea preferințelor, Sally Hansen Insta-Dri top coat ar fi fost sigur printre primele 5, dacă nu chiar printre primele 3. Da, cam atât de mult îl iubesc, e cel mai bun top coat încercat vreodată și sunt de asemenea la a doua sticluță. Instant cuticle remover e alt produs Sally Hansen care m-a cucerit anul ăsta, n-am putut să-l exclud din top. Despre ambele produse v-am scris aici și le recomand din suflet!


Șampoanele uscate Batiste sunt cea mai tare descoperiri de anul ăsta, dintre produsele pentru podoaba capilară. Așa cum am scris și aici, nu le recomand pentru uz frecvent, dar sunt minunate de avut în casă pentru situații „de urgență”, de când le-am descoperit nu mi-au lipsit și nici nu cred că-mi vor mai lipsi vreodată, sunt cele mai bune șampoane uscate! N-aș putea să spun că am vreun favorit anume dintre ele, mi-au plăcut până acum toate cele încercate.

Produse pentru îngrijirea părului am încercat enorm de multe, dar prea puține m-au impresionat profund anul ăsta, am rămas când făceam lista cu vreo trei opțiuni din care am ales într-un final balsamul de păr TRESemme - a fost și primul produs de la ei pe care-l încerc, dar cu siguranță nu ultimul. I-am dedicat un articol aici.

Cam asta a fost, cu siguranță mai meritau multe alte produse un loc în postarea asta, dar am renunțat la ele la milimetru, fiindcă n-am vrut să vă plictisesc cu zeci de produse. Am exclus și demachiantele, fiindcă cea mai bună micelară și cel mai bun bifazic, rămân pentru mine unele încercate de anul trecut - însă pregătesc niște articole pentru anul viitor, pe categoria asta de produse, un fel de topuri (ca să „dau din casă”).

Pentru voi care sunt cele mai faine descoperiri de anul ăsta? Ce ați alege pentru un astfel de top? Dintre produsele prezentate de mine, ce ați încercat și cum vi s-a părut?

21 de comentarii

  1. Foarte mult mi-a placut aceasta postare. Unele produse le am si eu, multumita voua beauty bloggerilor si unele doresc sa mi le cumpar curand! Te pup si iti doresc un an nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, mă bucur mult!
      Un an nou cât mai bun și frumos! Te pup!

      Ștergere
  2. Din lista ta, nu am folosit decat samponul Batiste caruia ii tot fac adevarate declaratii de dragoste.
    Am multe produse pe wishlist, tu m-ai facut sa mai adaug, dar momentan stau cuminte si consum... ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Își merită toate declarațiile de dragoste!
      Mă bucur dacă ai mai adăugat câte ceva interesant pe listă din ce ai văzut la mine și sper să le încerci cât mai curând!
      Pupici

      Ștergere
  3. Cremele Bioderma imi plac si mie, dar cred ca preferata mea e Kiss My Face cu spf 30. Uleiul L'Occitane e intr-adevar delicios, balsamul Tresemme mi-a placut cand l-am avut.
    Saptamana viitoare sper sa ma ocup si eu de preferate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut să încerc și eu Kiss my face, dar am decis să rămân la SPF 50+ pe tot parcursul anului. :D
      Mă bucur că avem mai multe produse favorite în comun!
      Abia aștept să văd și preferatele tale, sunt cu ochii în patru după toate articolele de tipul ăsta. :))

      Ștergere
  4. M-ai convins, trebuie sa incerc o lotiune de corp din gama aia!
    La Sally Hansen deja m-ai ”racolat”, imi plac si mie mult ambele produse. Batiste a ajuns si in topul meu si m-ai facut curioasa in ceea ce priveste balsamul Tresseme :D
    Abia astept the fun part, makeup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... chiar trebuie!
      Mă bucur că te-am convins și cu produsele Sally și că-ți plac, sunt faine rău! Poate pui mâna și pe un balsam TRESemme când mai ajungi prin Hello Free, dar e important de precizat că ține o veșnicie. :)) Eu data viitoare aș vrea să iau și o mască de păr de la ei, am văzut una data trecută și nu știu de ce n-am luat-o.
      Haha. :))

      Ștergere
  5. Si eu ador sampoanele uscate Batiste si lotiunile de corp de la Yves Rocher.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am pregatit si eu o lista cu produsele descoperite in materie de ingrijire, urmeaza sa fac si poze si sa lucrez la articol. E destul de greu sa aleg cateva uneori, pentru ca sunt mai multe produse pe care le-am testat si mi-au placut...dar la anul voi pastra in cutii diferite cateva produse preferate si cateva produse care m-au dezamagit!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia aștept să văd și articolul tău. :D
      Așa e, nu e ușor să alegi doar câteva din atâtea opțiuni, pentru topurile de anul viitor cred că o schimb „strategia”, o să le împart altfel sau o să fac topuri mai mari.
      Pupici

      Ștergere
  7. am si eu uleiul de la L'Occitane si inca nu l-am folosit. Dar l-am vazut in foarte multe topuri si cred ca asta este un semn. :D
    puup!

    http://cherryqueendee.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să-l desfaci cât mai repede, e păcat să stea pe bară, mai ales că merge și mai bine acum, în sezonul rece. Și eu am sesizat că a apărut în topurile mai multor fete. :D
      Pupici!

      Ștergere
  8. trebuie sa-mi mai iau un balsam tresemme, am avut si eu unul si mi-a placut mult :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țin minte că ai fost una din fetele care mi-a stârnit interesul față de TRESemma. :D

      Ștergere
  9. Pe jumatate dintre ele le avem in comun :D Lapte de corp YR nu cred ca am incercat, dar cand termin ce am acum as vrea sa iau o varianta!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, ce drăguț! Merită să le acorzi o șansă, eu la următoare comandă sigur îmi mai iau ceva nou, vreau să le încerc toate aromele.
      Te pup!

      Ștergere
  10. Bineinteles ca am luat balsamul si samponul Tresemme din gama asta Vitamin E, numai ca la mine scrie in spaniola pe eticheta, dar e vorba de acelasi produs, am vazut lista de ingrediente, e identica, imi plac ambele, la gramajul lor le folosesc de ceva timp.
    Batiste Tropical am avut, mi-a placut, dar sunt pe stilul vechi cu sampon normal, balsam, masca, ulei de par :).
    La vara cu siguranta nu mai cumpar varianta colorata Bioderma Photoderm Max 50+, e prea portocalie si am sa i-au varianta clasica, cea din poza.
    La anul mi-am propus sa incerc uleiul L'occitane, abia astept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur că și ție îți place gama asta! Cred că o să mă uit și eu după șampon data viitoare. Și aceeași impresie mi-au lăsat și mie... că ține foaaarte mult, pare interminabil balsamul ăsta. :))
      Am avut și eu varianta Tropical și mi-a plăcut, era delicios ca aromă. Și eu tot spălatului „clasic” rămân fidelă, pe astea uscate le folosesc doar în caz de urgență.
      Tot din cauza nuanțelor am decis și eu să rămân la varianta incoloră.
      Te aștept cu impresii despre ulei, după ce îl încerci! :D

      Ștergere
  11. Batiste cu cireșe este si favoritul meu, pe celelalte nu am ajuns să le probez... La mulți ani și un An nou fericit! Te pup!

    RăspundețiȘtergere