Cosmetice abandonate prin sertare...

Azi, în timp ce făceam puțină ordine printre cosmetice am conștientizat cât de multe produse am pe care nu le-am mai folosit de mult timp, în unele cazuri fără motiv. Unele din ele au fost încercate doar o dată - de două ori și apoi uitate printre mormanele de produse, înainte să-mi dau seama dacă îmi plac sau nu. Altele chiar mi-au plăcut dar au apărut între timp altele care mi-au plăcut mai mult și de ele am uitat complet. Desigur, mai e și cazul celor care nu m-au încântat prea tare și din acest motiv nu le-am acordat prea multă atenție.

Indiferent de motivele pentru care au fost, bietele de ele, abandonate într-un colț, pentru că nu-mi place să las produsele să expire în timp ce eu cumpăr altele și altele (o risipă inutilă, nu-i așa?), am decis să scot la înaintare o parte din produsele pe care nu le-am mai folosit de mult, iar în perioada următoare să le (re)pun la treabă.


Am ales doar câteva produse pentru că de fapt ar fi mult mai multe „abandonate”, mai ales printre cele de machiaj, dar o să le vină rândul la toate (sper).Pentru moment le-am considerat suficiente pe acestea! Să vă arăt și care sunt mai exact produsele, împreună cu câteva explicații pentru nemilosul meu abandon al acestora.


Șampon uscat Balea Trend it up - da, varianta veche! Vă dați seama de cât de mult timp îl am? Dacă nu, vă spun eu: de iarna trecută! De câte ori a fost folosit? O singură dată! Am abandonat să-l mai folosesc pentru că o coafeză mi-a spus că poate provoca mătreață unui scalp sensibil (ca al meu), așa că am întrerupt utilizarea lui din teama că ar putea să-mi agraveze mătreața pe care deja o aveam în acea perioadă. Mi-am zis că o să reiau utilizarea sa după ce îmi rezolv problemele cu scalpul dar am rămas cu o reținere. Acum sunt totuși decisă să-i acord o șansă și sper să ne înțelegem bine! Știu că această variantă nu mai există pe piață, dar dacă experiența va fi una bună o să mai încerc pe viitor și alte șampoane uscate, precum mult lăudatele de la Batiste.

Mască de față exfoliantă Planet Spa - n-am nicio scuză pentru fapta mea, masca aceasta mi-a plăcut atât de mult încât am reachiziționat-o (acesta e al doilea flacon) și chiar am scris de bine despre ea într-un review - aici! Probabil faptul că am schimbat de atunci destul de multe în rutina mea de îngrijire a tenului m-a făcut să consider că n-am chiar atât de mare nevoie de ea și am început să o ignor până am uitat-o complet. Acum chiar sunt curioasă dacă mi se va părea la fel de bună ca înainte să o abandonez. 

Spray pentru păr cu zmeură - este clar un produs de care mă pot lipsi, a fost doar o toană de moment achiziția acestuia care mi-a trecut atât de repede încât nu știu dacă am apucat să-l folosesc de mai mult de două ori. Dar dacă tot îl am, de ce să nu-l folosesc, nu? Că rău nu mi-a făcut, miroase chiar bine!

Deodorant spray Nivea mini - țin minte că l-am primit cadou la o comandă pe 1001cosmetice acum 5 mii de ani, dar cum eu nu prea mă înțeleg cu deodorantele spray... am uitat de existența sa. Merită și el, mititelul, să fie folosit înainte să expire, că nu mi-a greșit cu nimic!


Cremă de mâini reparatoare Elmiplant - mi-a plăcut la nebunie prin iarnă (am și scris despre ea aici), dar odată cu sosirea primăverii i-am simțit aroma ca fiind nepotrivită, prea dulceagă. De acum nu mai am scuze să o ocolesc, chiar mi-a răsfățat simțurile olfactive în momentul în care am ridicat capacul.

Loțiune tonică Apidermin lejer - a fost singurul produs din această gamă, dintre cele patru primite spre testare, care nu m-a încântat cu nimic, dar dacă tot e în posesia mea și totuși vreun rău nu mi-a făcut (exceptând usturimile la ochi, dar pe restul tenului o pot folosi fără probleme), mă gândesc că e păcat de ea să stea abandonată într-un colț.

Fond de ten Illuskin The One - a fost produsul de care am fost cel mai puțin încântată dintre toate încercate de mine din această gamă, motiv pentru care l-am mai folosit de maxim 2-3 ori după ce mi-am format o părere completă despre el, pe care ulterior am împărtășit-o cu voi aici. Totuși nu e un produs rău, mă repet și aici, chiar îl consider un produs foarte ok, dar nu pentru un ten gras. Cred totuși că acum, pe timp de toamnă-iarnă, ne vom înțelege mai bine la capitolul rezistență, merită făcută o încercare!

Ruj Deborah Ilrossetto - după ce l-am cumpărat și am văzut ce miros urât are (exact ca rujurile acelea vechi ale bunicii) nu m-am mai apropiat de el. Sper totuși să pot face abstracție de mirosul nu tocmai plăcut și să-l pot utiliza măcar cât să văd dacă în rest îmi place, dacă merită micul efort cu mirosul.

Cam acestea sunt produsele pe care le-am „scos în față” pentru a fi utilizate în perioada următoare!


Ce părere aveți de această idee? Aveți și voi astfel de produse uitate prin sertare? Vă alăturați și voi acestei idei? 
Dacă da, vă aștept să-mi spuneți într-un comentariu (sau poate chiar într-o postare similară la voi pe blog, pentru colegele mele) ce produse veți repune la treabă în perioada următoare!

20 de comentarii

  1. O idee excelenta!Saptamana asta (ce-a mai ramas din ea) nu cred ca voi avea timp sa "rascolesc" prin produse,dar de saptamana viitoare ma pun pe treaba si daca reusesc sa strang de o postare,clar o scriu :D.
    Mi se pare o idee foarte buna de a ne aduce aminte,macar din cand in cand,de produsele pe care le-am (re)achizitionat,dar au ramas uitate,si de a le reintroduce in rutina noastra :).
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur foarte mult că îți place și ideea! Abia aștept să-ți citesc postarea, în caz că o vei scrie! Exact așa m-am gândit și eu!
      Te pup!

      Ștergere
  2. mie imi place fondul de ten oriflame insa am tenul normal, intr-adevar pe un ten gras nu cred ca face fata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut că majoritatea fetelor cu tenul normal au fost mulțumite de el și mă bucur pentru voi! Așa e, nu prea face față excesului de sebum. :D

      Ștergere
  3. buna idee de articol! sigur trebuie sa mai fac si eu curat prin "cutia cu maimute"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am foarte multe produse pe care sa nu le folosesc ...DAR sa stii ca printre cele pe care le am se afla si samponul uscat Balea. (mi s-a parut o idee super buna, am mai citit si pe net una alata si am zis sa incerc. Din pacate parul meu fiind negru dupa ce il folosesc arat de parca as avea 60 de ani- ramane mereu o nuanta gri/sura in par)
    Eu l-as recomanda pentru piesele de teatru unde e nevoie sa imbatraneasca pe cineva si n-au peruci :))

    Ma bucur ca te-ai ambitionat sa folosesti produsele acestea...macar inca o data fiecare, asa nu sunt bani 100% aruncati pe geam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost încă unul din motivele pentru care l-am abandonat, că pe vremea când l-am achiziționat eram și eu tot brunetă vopsită, între timp am renunțat la vopsit - la o primă probă nu mi s-a părut că mi-ar albii părul, dar citisem la multe alte fete că o face, iar aplicasem oricum foarte puțin produs, poate de aceea.
      E și asta o variantă, dacă actorii sunt bruneți. :))

      Prea puțin o dată fiecare, eu intenționez să le și consum într-un viitor apropiat, pe unele din ele! :)) Știu că sunt produse care nu îmi fac rău, ba chiar unele îmi plac (masca de față, crema de mâini, etc), așa că nu o să fie vreun efort să le utilizez, trebuiau doar readuse în față, că erau uitate. :D

      Ștergere
  5. Trebuie sa caut prin sertare..dar eu daca am mai multe produse si nu le folosesc de obicei le fac cadou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mai fac cadou din ele, e o variantă bună și aceasta, important e să nu ajungă la gunoi aproape noi, că e păcat de ele. :)

      Ștergere
  6. Foarte interesantă ideea!
    Chiar că ai adunat ceva produse pe care nu le foloseşti, eu în locul tău aş folosi negreşit masca de la Planet Spa(mi-o doresc tare mult şi niciodată nu apuc să o cumpăr) şi spray-ul cu zmeură(îmi plac tareee mult spray-urile de corp de la Avon şi, deşi acesta e pentru păr, eu una l-aş folosi tot pe corp).
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că ți se pare interesantă, poate o vei prelua și tu dacă ai cosmetice care stau nefolosite. :D
      Și ce bine ar fi dacă ele ar fi singurele. :)) N-am nicio șansă să mai folosesc acum spray-urile pe corp, nici astă vară nu prea am făcut-o, chiar am și din acela unul care zace nefolosit. Sper totuși să reușesc să-l folosesc măcar ocazional pe acesta pentru păr.
      Te pup!

      Ștergere
  7. Si eu am abandonat samponul uscat de la Balea, tot de prin iarna. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele fete „plâng” după el, că i-au schimbat formula, iar noi îl lăsăm să zacă nefolosit. Rușine să ne fie! :))

      Ștergere
  8. Da, da, eu mai mereu am cate ceva uita prin sertare, unele le mai descopar la timp saracele si le ,ai pot folosi sau le daruiesc cuiva drag, daca nu... cu parere de rau le arunc. Bine, la cate unele mai pastrez recipientele ce-mi sunt ori dragi, ori folositoare. De ex, acum mi-am pus un gel de la Bioderma intr-o sticluta ce a fost saracuta cu fond de ten, are pompita si se dozeaza perfect. :)
    spary-ul uscat nu l-am folosit, am citit pareri de bine, alte pareri d erau, ma refer la Batiste, si am decis ca nu vreau s ail cumpar, am de la Triodeluxe cat pt 2 ani :)) Te pup si mai vreau astfel de postari!!!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam așa procedez și eu, ori le repun la treabă, ori le dau cuiva care știu că se va bucura de acel lucru mai mult ca mine. Partea cu aruncatul nu prea-mi place, încerc să o evit, poate pentru că am avut o perioadă în care am aruncat mormane de cosmetice aproape pline.. dar expirate. :( Nu eram deloc conștiincioasă în acea vreme!
      Hehe, mai procedez și eu așa cu unele recipiente!
      Mă bucur tare mult că și tu te înțelegi bine cu cel de la Triodeluxe! Nici mie nu-mi mai trebuie alt șampon obișnuit o bună perioadă de timp, dar nu m-aș supăra dacă aș putea să mai amân cu încă o zi spălarea părului datorită șamponului uscat, măcar ocazional. :D
      Mă bucur că ți-a plăcut postarea, poate voi mai face pe viitor! Te pup!

      Ștergere
  9. Am si eu abandonate, dar nu vreau sa recunosc pt ca altfel n-as mai putea sa-mi cumpar nimic. O sa le fac si eu inventarul si o sa le folosesc pana la ultima :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, a fost tare asta cu recunoscutul! :)) E și asta adevărat, dar eu chiar vreau să mă conving singură că nu mai am nevoie de alte produse noi o perioadă, așa că aceasta e o bună metodă! :D
      Așa te vreau, să fim fete cuminți! :)))

      Ștergere
  10. si mie mi se mai intampla sa aman sa folosesc cateva produse si apoi ma trezesc ca mai e o luna pana expira si da-i si foloseste-le :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răsuflu ușurată că nu sunt singura care pățesc așa! :)) Încerc oricum să mă mai disciplinez! :D

      Ștergere