Review: Cremă de zi Elixir 7.9 Yves Rocher

De mai bine de o lună testez această cremă de față de la Yves Rocher, iar azi m-am decis să împărtășesc cu voi opiniile mele cu privire la aceasta. Eu am varianta mini a cremei Elixir 7.9 pentru ten normal sau mixt:


Varianta mini are o cantitate de 15 ml, valabilitate 6 luni de la deschidere, un preț actual de 12 lei  și o găsiți aici. Varianta full size (40 ml) o găsiți aici la prețul de 89 lei - numai mie-mi iese că e mai convenabilă varianta mini?

Producătorul ne promite că acest produs: reduce ridurile, conferă fermitate pielii, tonifiază pielea, reactivează luminozitatea, rafinează textura pielii, revitalizează și repară pielea.

Ingrediente: aqua, glycerin, methylpropanediol, isopropyl palmitate, aloe barbadensis leaf juice, betaine, stearyl alcohol, cocos nucifera (coconut) oil, sesamum indicum (sesame) seed oil, pyrus malus (apple) fruit extract, dimethicone, aphloia theiformis leaf extract, phenox yethanol, inositol, benzyl alcohol, carbomer, parfum/fragrance, dimethicone crosspolymer, polyglyceryl-10 stearate, polyamide-3, hydroxyethylcellulose, caesalpinia spinosa gum, sodium hydroxide, tocopheryl acetate, hippophae rhamnoides kernel extract, tetrasodium edta, potassium sorbate, tocopherol, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate.

Am subliniat ingredientele nu tocmai bune care mi-au sărit în ochi, dar nu bag mâna în foc că nu mai sunt și altele, puteți să mai analizați și voi. Are câteva ingrediente dăunătoare în cantități cam mari, dar pe de altă parte mai compensează cu destul de multe ingrediente foarte bune. Eu i-am trecut cu vederea ingredientele neprietenoase și am pus-o la treabă, eram foarte curioasă cum se va descurca.

Aroma parfumului din conținut se simte destul de puternic și totuși nu deranjant, eu o percep ca fiind o aromă proaspătă, parcă aduce a castraveți cruzi și îmi place. Bineînțeles, m-aș fi lipsit de parfumul din conținut pentru că știu că nu e benefic tenului, dar olfactiv nu mă deranjează.

Produsul este fluid, se absoarbe rapid în piele și nu lasă deloc peliculă la suprafață. Pentru tenul meu gras este suficient de intens hidratantă, după fiecare utilizare îmi lasă pielea foarte fină și nu-mi dă acea senzație de ten încărcat. În plus, tenul chiar pare mai luminos, mai odihnit, îmi place mult aspectul pe care îl are după ce folosesc această cremă. Nu știu totuși să vă spun dacă într-adevăr face ceva asupra ridurilor pentru că încă nu am, dar sunt de părere că nu există niciun astfel de produs care să șteargă ridurile cu buretele.

Deși este o cremă de zi, eu am folosit-o atât ziua cât și seara și mi-a plăcut mult în ambele cazuri. Pentru mine este suficient de hidratantă și pentru seară, dar presupun că pentru un alt tip de ten ar fi prea lejeră, mai ales acum, în sezonul rece. Pentru zi îmi place pentru că este o bază bunicică de machiaj, fondul de ten se așează frumos pe tenul proaspăt hidratat cu aceasta și nefiind o cremă grasă, nu mi-a afectat negativ rezistența machiajului.

Este o cremă spornică, eu folosesc o cantitate foarte mică de produs pentru întreg tenul, astfel încât mi-a ajuns timp de o lună din cei 15 ml din care încă mai am puțin, asta în condițiile în care am folosit-o zilnic, uneori chiar de două ori pe zi.


În concluzie, mie mi-a plăcut și deși n-aș reachiziționa-o pentru uzul zilnic, la vârsta mea nefiind oricum recomandat uzul frecvent al cremelor anti-rid, nu exclud ideea de a o recumpăra chiar și doar pentru vacanțe (bineînțeles, în varianta mini/travel).

Ați încercat-o? Vă tentează? Voi ce experiențe ați avut cu produsele pentru ten de la YR?

8 comentarii

  1. Chiar e mai convenabil in varianta mini, as cumpara-o pentru mama mea, eu n-am riduri. :)) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, dar nu înțeleg care e totuși logica. :)) Normal, la vârsta ta chiar nu e cazul să folosești astfel de produse!

      Ștergere
  2. Am si eu o mostra, dar i-am pasat-o mamei :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Categoric este mai convenabil sa achizitionezi varianta mini, parerea mea. :) De la YR am folosit cateva farduri, mascara si gel de curatare, au fost ok pentru mine, nu m-au impresionat pana la cer dar nici nu mi-au displacut. :) Gelurile de dus sunt mortale.. :)))) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt convinsă de asta, dar nu înțeleg care e logica, cine mai cumpără varianta full-size în cazul acesta? Clar, gelurile de duș sunt geniale, abia aștept să-mi fac stoc de ele! :))
      Te pup!

      Ștergere
  4. Eu citisem ca pana si anti-rid e o chestiune de marketing si tot odata trebuie doar sa fie nutritive si hranitoare, crema de noapte si respectiv cea de zi pentru un ten ingrijit bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E și strategie de marketing dar zic eu că nu numai, acestea ar trebui să aibă în plus extracte din plante care au efect anti îmbătrânire, dar acelea oricum pot doar să prevină, nu să și repare (părerea mea).

      Ștergere