Industria cosmeticii - chin sau răsfăț?

Nu doar o dată am auzit femei referindu-se la procesele de înfrumusețare ca la o necesitate, ceva făcut cu mari eforturi doar pentru că trebuie (fie că e vorba de o rutină de îngrijire a tenului sau a corpului sau poate o manichiură) și niciodată n-am reușit să le înțeleg. Din punctul meu de vedere, toate astea ar trebui să fie un răsfăț, ceva făcut din plăcere pentru noi, în niciun caz un chin, un sacrificiu. Tocmai de aceea am decis să lansez o discuție în sensul ăsta, să aflu și alte păreri, iar la mijloc avem și un mic premiu...

Răspundeți printr-un comentariu la întrebarea din titlu, cu argumente, exemple, povești și cu orice altceva mai vreți, iar eu o să aleg pe una dintre voi (o să țin cont de răspunsuri, nu aleg aleatoriu) pentru a primi produsele din imaginea de mai jos:


Produsele sunt noi, doar fardurile din palete sunt încercate puțin, dar abia dacă se observă.

O să las deschisă provocarea până pe data de 2 septembrie! Nu contează că sunteți sau nu de acord cu mine, chiar aștept cu drag și păreri diferite de a le mele, poate astfel reușesc să înțeleg și un alt punct de vedere, poate al unei femei care nu e pasionată de industria asta a cosmeticii.

Cine nu e atrasă de premiul oferit dar vrea să răspundă la întrebare, e liberă să o facă, rog doar să fie menționat lucrul ăsta în comentariu, ca să știu să nu-l iau în calcul.

Vă aștept cu drag opiniile!


Later edit: Întâi de toate, trebuie să îmi cer scuze pentru că am întârziat destul de mult cu răspunsul la comentariile voastre și cu anunțarea câștigătoarei, dar să știți că v-am citit comentariile încă de când le-am primit, chiar dacă eram în vacanță. Și am citit fiecare opinie în parte cu plăcere, m-ați făcut să realizez și că sunt detalii pe care nu le luam în considerare, dar și că am dreptate când consider că e foarte important cu ce gând pornim, cum privim noi toată treaba asta cu cosmetica și procesele de înfrumusețare, cât de mult o facem pentru noi și cât de mult pentru societate. E un subiect complex, impresii mai multe am lăsat și în răspunsurile din comentarii, iar pe viitor poate vom mai discuta împreună pe subiectul ăsta.

Cu greu m-am decis ce comentariu să aleg pentru a fi premiat, am rămas pe final cu trei comentarii pe care mi-aș fi dorit să le premiez cumva, dar în cele din urmă am ales ca premiul să meargă către Deea D! Draga mea, te aștept cu datele pentru livrare pe adresa de mail justella1993@gmail.com sau într-un mesaj privat pe pagina de facebook!

Chiar dacă astfel de provocări sunt mai puțin apreciate decât clasicele concursuri cu like și share (care nici nu mai sunt prea legale fără aprobare, știați nu?), eu deja mă gândesc la un nou concurs unde să vă dau puțin de lucru, dar și un premiu pe măsură!

34 de comentarii

  1. Doamne, pentru mine după amiaza aceea pe care o petrec facandu-mi unghiile, epilandu-ma, încercând măști pentru ten și păr e un răsfăț. Abia aștept sa vina duminica sa și am oaza mea de liniște și răsfăț. 😚

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg, cam așa văd și eu lucrurile. Poate fără partea cu epilatul, e cam singurul lucru pe care nu-l văd nici eu ca pe un răsfăț. :))

      Ștergere
  2. Ok. Cert e ca nu m-am gandit despre ce poti vorbi in postarea asta, vazand titlul ei :))
    Daca ar fi sa-mi dau cu parerea despre lucrul acesta, as vrea sa incep cu povestea mea. Acum aprox. doi ani, nu stiam ce inseamna a te ingriji, a arata un oarecare feminism. Mna, eu cand ma gandeam la ingrijire, ma gandeam la dusuri! te rog, nu ma intreba de ce :)) raspunsul nu il stiu nici eu, dar si acum am o mare pasiune in a face dusuri de minim 3 ori pe zi :)) Prin ingrijire, eu nu intelegeam ceea ce acum inteleg. Lucrurile s-au schimbat cu timpul, m-am maturizat si pot sa vad cu alti ochi aceasta industrie a cosmeticii :).
    Totusi, la inceput mi-a fost destul de greu. Nu pot sa zic ca am suferit de acnee, dar totusi ma confruntam cu problema cosuletelor de pe ten si asta pentru mine reprezenta marea problema. Recunosc, mi-a fost destul de grelut sa ma acomodez cu un "ritual" de ingrijire special pentru tenul meu cu probleme si sa trec de la spalatul fetei cu un sapun Dove si apoi aplicarea unei creme hidratante la lucruri mult mai serioase :D deci da, la inceput pot sa zic ca era un chin. Daaaaar..atunci cand rezultatele tot apareau, ingrijirea (a tenului, in cazul de fata) nu mai era o problema, ci chiar poate un micut rasfat. Am trecut la produse mai de calitate, si atunci cand am inceput sa folosesc masti de fata, de exemplu, cu fructe, mai ales cu capsuni, tenul meu chiar se simtea rasfatat :))
    Pentru mine ingrijirea este un rasfat. Mie imi place mult de tot ca dupa un dus sau o baie, sa stau minute intregi si sa imi aplic tot felul de produse si tratamente (uneori stau si ore intregi, crede-ma) :D
    Depinde de fiecare cum interpreteaza, dar si eu cred ca produsele cosmetice nu reprezinta decat un rasfat de care noi ne putem bucura :)
    Imi place mult ideea postarii si sunt curioasa ce parere au si alte persoane.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul are un început și mă bucur că ai ajuns în punctul în care vezi produsele cosmetice ca pe un răsfăț, nu ca pe un chin!

      Ștergere
  3. Eu am argumente si pro, dar si contra.

    In primul rand, am certitudinea ca ingrijirea, in anumite ramuri, este un rasfat. Sa fim seriosi, cine piveste ca pe un chin o baie fierbinte cu spuma, o masca plina de uleiuri pentru par sau "invelirea" din cap pana in picioare in lotiuni hidratante?

    Cosmetica este si o necesitate. Devine o rutina, dar este o necesitate. Zilnic ne demachiem, ne curatam tenul, il hidratam, ne facem igiena corporala pentru ca... trebuie. Dar nu este un chin, nici vorba.

    Pe de alta parte... putem vedea si partea chinuitoare a industriei cosmetice. Femeile, pentru a arata bine, sunt nevoite sa faca sacrificii: mai putin zahar, cauzeaza cosuri si celulita, mai multe scruburi pentru vergeturi, sport etc. Epilatul, pensatul sunt operatiuni dureroase. Eu le vad chin, dar necesitate.

    Una peste alte, ma bucur ca sunt femeie, pentru ca overall cred ca rasfatul primeaza in fata chinului. :)

    P.S. Particip la concurs. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fi surprinsă să afli cât de multe persoane privesc procedeele astea (baia cu spumă, loțiunile de corp etc) ca pe un mare chin și o mare pierdere de energie. :)) Genul ăsta de gândire nu l-am înțeles, cum e posibil să tragi de tine să mai stai o oră seara la tv, uitându-te la niște porcării, dar în același timp să ți se pare o mare irosire de timp să stai întinsă într-o cadă cu spumă frumos parfumată, să nu te relaxeze treaba asta.

      Îți dau dreptate în privința sacrificiilor, mai există și din astea, dar de noi depinde să alegem care merită cu adevărat.

      Ștergere
  4. Pentru mine este rasfat! Clar! Cine nu iubeste sa fie mereu ingrijita,frumoasa, aranjata ca si o papusa scoasa din cutie? Da, intr-adevar mai avem zile in care nu ne simtim bine,si nu ne dorim sa aplicam un machiaj, poate atunci considera unele ca este un chin. Dar pentru mine, clar este un rasfat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am cunoscut destule! :D Nu cred că ar trebui să fie vorba să fim ca scoase din cutie mereu, ci doar să ne bucurăm de procedurile astea de îngrijire, să le privim ca pe un răsfăț.

      Ștergere
  5. Hmmm, cand eram in facultate timpul trecea intr-un cu totul alt mod, o zi parea o eternitate si ma puteam organiza astfel incat sa pot face tot ceea ce imi propuneam de dimineata. O data cu inaintarea in varsta au crescut si responsabilitatile si s-a comprimat si timpul, astfel incat o singura zi nu imi mai permite sa fac decat o mica parte din ceea ce mi-as dori. Asadar, desi nu as fi putut crede ca este posibil, m-am trezit in ipostaza de a considera un chin, de exemplu, faptul ca trebuie sa imi fac manichiura de doua ori pe saptamana pentru ca pur si simplu uneori nu gasesc timp sa pot face asta. Oboseala aferta job-ului, dar si stresul psihic care vine inevitabil cu responsabilitatile varstei te plaseaza incet-incet altundeva in raport cu micile placeri ale vietii, cum ar fi aceste mici rasfaturi cosmetice, placeri consumatoare de timp, din pacate.. Cand mai vine si un copil care necesita atentie sporita...pff, nici nu pot sa ma gandesc la asta, dar uite asa, ceva ce iti facea placere uneori, se poate transforma intr-o corvoada...
    Cam asta e punctul meu de vedere...nu particip la concurs, las cititoarelor care nu au blog posibilitatea asta, doar am vrut sa ma bag in discutie :P
    Multi pupici, fata frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsa timpului este categoric principalul motiv pentru care femeile consideră procedeele de îngrijire și înfrumusețare ca pe un chin, am observat și eu asta. Însă cred că una e să ai o problemă cu făcut unghiilor, că poate nu te pasionează prea tare, și alta să vezi ca un chin și o baie fierbinte, aplicarea unei creme, o mască de păr, machiajul... totul pe scurt. Eu rămân la impresia că ține mult și de cum gândim, dacă pornim în minte cu „of, trebuie să mai fac și aia și aia” din start totul devine un chin și o pierdere de timp. Dacă încercăm în schimb să vedem totul ca pe un mic răsfăț după o zi obositoare, poate cu altă plăcere ne-am dat cu o cremă și ne-am aplica o ojă pe unghii. Cel puțin în cazul meu funcționează chestia cu gândirea, am fost și eu oarecum în faza în care totul părea un chin. Și culmea, atunci chiar aveam mai mult timp ca acum și eram mai puțin obosită ca acum. :))

      Ștergere
  6. Cred ca subiectul e putin mai complex. Sunt de acord ca toate procedeele de infrumusetare sunt un rasfat si e misto sa fii femeie , sa iti dai cu lotiuni parfumate , sa ai unghiile impecabile , sa porti rochite etc. , dar inteleg si perspectiva cealalta . Mi se pare ca e un chin mai degraba din nevoia asta obsesiva de perfectiune : intotdeauna cineva va arata mai bine si intotdeauna cineva te va barfi/critica ....astfel poate deveni coplesitor . Eu am zile in care petrec si o ora-o ora jumatate numai pentru a-mi aranja parul si uneori tot nu sunt multumita de rezultat ... pentru mine adevarul e undeva la mijloc: da , e misto sa te aranjezi si sa simti ca fiecare fir de par e la locul lui , dar sunt si zile in care te uiti la jumatatea ta mai buna si vezi ca arunca un tricou pe el , se spala pe fata si arata super-fresh si cool , fara sa petreaca 4 ore in baie . :)) Asta e perspectiva mea obiectiva . Perspectiva subiectiva ? Imi place tot ce tine de haine , cosmetice , parfumuri si n-as putea sa renunt la micile( uneori marile si costisitoarele) placeri femeiesti ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este într-adevăr un subiect destul de complex, cu multe tăișuri. Poate o să-l mai abordez în articole viitoare mai detaliat, poate o să-l mai discutăm împreună! Momentan am vrut doar să aflu și alte păreri în mare, pe subiectul ăsta.
      Uite, nu m-am gândit la cele care caută obsesiv perfecțiunea, gândul meu era mai de grabă către femeile care tind să se neglijeze destul de mult din lene, lipsă de timp și chef de alocat pentru așa ceva etc. Iar când mai fac câte ceva pentru ele, o fac cu mare greutate, doar pentru că trebuie. Însă da, există și varianta dată de tine, dar duce puțin către un alt subiect, foarte complex și el. :D
      E foarte bine să avem și momente din astea, în care ne e cel mai bine naturale și cât mai simple. Ba chiar e minunat să se întâmple asta, fiindcă, așa cum spuneam, totul ar trebui să facem pentru noi, inclusiv machiaj, unghii și alte „artificii”. Iar dacă într-o zi nu simțim nevoia de ele, n-o facem. E puțin altceva..

      Mă regăsesc în perspectiva subiectivă! :D

      Ștergere
  7. Eu una nu consider ca trebuie,pentru mine chiar este un rasfat,dupa o zi intreaga sau nu neaparat o zi intreaga,abia astept sa fac o baie sau sa-mi fac un tratament,o masca,ceva placut pielii cu un parfum ademenitor,sau cand imi fac unghiile,imi ceva mai mult dar imi place foarte mult rezultatul,deci fac foarte multe lucruri pentru mine imi fac timp mereu ,toate sunt un rasfat,epilat,aranjarea parului,consider ca orice femeie ar trebuie sa considere aceste lucruri mici rasfaturi,ca doar pentru ele o fac nu pentru altcineva,te simti mai bine,te simti ingrijit,arati ca iti pasa de corpul tau,nu doar pentru ca trebuie,ci pentru ca e ceva placut dedicat doar tie,si consider chiar daca ai copii sau nu tot trebuie sa te rasfeti,am vazut multe femei cu copii ca nu le mai pasa de ele,de ce?eu din contra chiar ma rasfat in fiecare saptamana chiar daca am o fetita ,imi place sa fiu echilibrata .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că a răspuns provocării mele și o mămică, una care privește totul ca pe un răsfăț! Eu cred că îi vei da un exemplu pozitiv fetiței tale, dacă vei continua să te ocupi de tine și s-o faci cu plăcere!

      Ștergere
  8. Pentru mine e un rasfat, o dorinta. Nu ma aranjez pentru ca "trebuie" sau pentru altii, o fac pentru mine, pentru ca asa simt eu in acea zi.
    M-am invatat sa ma dau cu crema in fiecare seara, dupa dus. E momentul meu de rasfat, de relaxare. Nu e o obligatie, nu e necesar, e doar placere.
    La fel si dimineata, cu rutina mea de beauty - imi simt tenul mai curat si sanatos cand il demachiez si aplic crema de fata, de protectie solar si apoi fond de ten.
    E alegerea mea sa ma machiez dimineata, e placerea mea sa ma uit in oglinda si sa combin culorile.
    Am avut luni bune, dupa perioade triste si pierderi sufletesti, in care nu am simtit nevoia sa aplic make-up sau creme. Nu m-am simtit urata sau neatragatoare fara un strop de fond de ten sau rimel, insa nici nu am avut stare sa aplic ceva pe ten sau corp. Cand s-au vindecat ranile si am reusit sa ridica capul din pamant, am revenit iar la nuante si arome.
    Suntem femei, muncim din greu pentru a dovedi ca nu suntem inferioare barbatilor, crestem copii, intretinem case - avem dreptul la momentele noastre de rasfat! Eu aleg sa ma rasfat in fiecare seara cu crema aromate si in fiecare dimineata cu farduri colorate!
    Recunosc, uneori linia tusului de ochi imi da o incredere mai mare in mine si ma simt invincibila! Dar sub farduri, sunt tot eu, cu aceeasi mentalitate si determinare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai scris atât de frumos exact cum simt și văd eu lucrurile! M-am regăsit inclusiv la partea cu perioadele mai puțin bune să le spunem și mi se pare firesc ca în anumite momente ale vieții să nu-ți ardă de farduri și unghii colorate, iar cel mai important în momentele de genul ăsta e să ne simțim bine în pielea noastră. Tocmai asta e ideea, să privim totul mai puțin ca pe „trebuie” și mai mult ca pe o plăcere, un răsfăț... de care să ne bucurăm atunci când simțim.
      Așa cum zicea Roxana mai sus, e un subiect destul de complex.

      Ștergere
  9. Eu cred ca e un pic din amandoua.. Acum depinde din ce punct de vedere te uiti.
    E un rasfat sa te dai cu creme, sa iti aplici masti, sa ai grija de tine (indiferent ca e vorba de piele, par sau altceva) mai ales daca ai produse de calitate siiiiiii timp.
    Pentru ca atunci poti sa te bucuri pe bune de toate pe care le faci. Pentru mine e relaxant chiar si sa ma machez (damn, uneori mi se pare ca pensulele alea ma mangaie)

    Cred ca devine chin in momentul in care vorbesti sa zicem de partea financiara (aici poate facem unele sacrificii) sau cand suntem pe fuga si simtim ca trebuie sa facem aia repede (gen machiaj elaborat pentru .. sa zicem aparitie la TV?)
    Totusi, eu cred ca asta se intampla pentru partea asta de ingrijire si machiaj e vazuta intr-un mod un pic eronat. Si asta si din vina mediului social (ex: uite, o vezi pe aia cum arata? are un cos in frunte!) sau din modul in care unele persoane cred ca sunt judecate dupa modul in care arata.

    Si mie mi-e lene cateodata seara sa ma duc sa ma spal pe dinti (stii, momentele alea cand deja te-ai intins in pat si nu te-ai mai da jos), dar totusi o fac, pentru ca stiu ca m-as trezi aiurea daca nu as face-o. Poate chinul de care se vorbeste e dat de momentele astea pe care unii le vad mai accentual. Dar asta tine in final si de principii.

    Also, mai e varianta in care ce folosesti nu iti face placere (sa zicem creme de-alea lipicioase de corp) si atunci s-a dus pe rapa tot rasfatul.

    Dar cu o atitudine pozitiva, o privire aruncata in viitor, niste produse ok si ceva timp cred ca tot chinul se transforma in rasfat ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, contează mult și produsele folosite! Iar cu pensulele te înțeleg perfect, o pensulă pufoasă te ademenește parcă să te machiez, face întreg procesul o și mai mare plăcere.
      E și partea financiară un sacrificiu în unele cazuri, nu pot să nu-ți dau dreptate, iar în cazul ăsta e de înțeles, e deja altă poveste.
      Ai punctat foarte bine cu modul în care e privită partea asta de îngrijire și machiaj, cred că încă există prea multe femei care fac asta prea puțin pentru ele și prea mult pentru societate.

      Mi-a plăcut concluzia și cam la fel văd și eu lucrurile!

      Ștergere
  10. Mda, ingrijirea este undeva intre chin si rasfat, dar e un chin asumat :) depinde de la persoana la persoana, de cate probleme are cu tenul, pielea corpului, parul, depinde de cat de exigenta este fiecare persoana cu ea insasi, de cat de realist se vede in oglinda, etc.
    Eu, de exemplu, am un par normal, cumintel - il spal odata la 5-6 zile, cu un sampon obisnuit, aplic un pic de balsam pe varfuri, il clatesc si gataaa :) insa sunt si persoane cu par gras care se spala in fiecare zi sau odata la 2 zile, lucru ce poate fi obositor, chinuitor... sunt persoane care fac alergie la diverse produse pentru par si trebuie sa caute pana in panzele albe samponul potrivit... sunt persoane care nu ies din casa fara coafura realizata cu o multime de produse de styling, si care in fiecare zi se spala pentru a scapa de aceste produse din par, pentru ca a doua zi sa le aplice iar... mie una mi se pare extenuant sa fac asta zi de zi...
    Da, si mie imi place cum imi sta parul coafat si aranjat cu produse de styling, dar n-as avea puterea sa mi-l spal in fiecare zi... cine are puterea sa faca asta, nu are decat.
    Da, uneori am chef sa ma rasfat ingrijindu-ma, dar uneori nu... de exemplu dupa o zi intreaga de gospodarit sau gradinarit, in urma careia oja de pe unghii se deterioreaza, visez doar la o baie calda si un somn bun, numai de refacerea manichiurii nu-mi arde... dar e un chin asumat - imi place sa am unghiile date cu oja, trebuie sa le intretin :)
    Asa ca uneori mai fac si sacrificii, de dragul frumusetii - dar le fac nu pentru ca societatea spune ca trebuie, ci pentru ca eu simt ca trebuie, ca sa ma simt bine in pielea mea :)


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că e neapărat între chin și răsfăț, mai depinde și de la persoană la persoană, dar și cum privim noi toate procedeele astea. Eu fac parte din categoria celor cu păr gras, care trebuie să-și spele părul o dată la două zile, ceea ce nu mă încântă neapărat, dar am învățat să nu mai văd cu timpul ca pe un mare chin, încerc să mă bucur de întregul ritual, alegând și produse pe care-mi face plăcere să le folosesc.
      Este și o chestie de alegere, dacă faci totul pentru tine e mai ușor să reduci lucrurile alea care nu-și fac plăcere, cum ar fi aranjatul părului în fiecare dimineață. Sau să cauți produse și aparatură care să simplifice totul - aici poate intervine însă efortul financiar, ce-i drept.
      Dacă după ce îți faci unghiile le privești cu plăcere și într-un final îți dă ție o stare de bine treaba asta, cred că a meritat și efortul nu mai pare un atât de mare efort/sacrificiu, nu? E normal să mai existe și astfel de mici sacrificii, ideea era că nu mi se pare ok să privim chiar totul și tot timpul ca pe un mare efort, chin, sacrifiu.
      Foarte bine, îmi place cum gândești!

      Ștergere
  11. Mie mi se pare un adevarat chin doar epilarea. Am folosit epilator, dar imi cresteau fire sub piele, foliculii se imflamau, era dureros si inestetic. Am incercat si crema cu oxid de zinc atat de laudata in blogosfera, care cica impiedica aparitia foliculitei, dar pentru mine nu a functionat. Oricum, fiu-meu a rezolvat epilatorul, facandu-i o baie in cana cu ceai fierbinte! Epilarea cu ceara nu imi provoaca iritatii chiar asa urate (dar tot nu scap de ele), insa durerea pe care o simt dupa smulgerea cerii este insuportabila pentru mine. Cremele epilatoare la mine unele functioneaza, altele nu, plus ca de cele mai multe au un miros deranjant. Am ramas de o vreme buna la utilizarea lamei de ras. Imi place ca imi lasa pielea fina (pentru 2 zile), nu ma irit, insa dupa aceea picioarele mele sunt mai ceva ca barba lui barbatu-meu, la 2 zile dupa ras! Epilarea este chinul vietii mele si nici nu imi permit sa scap de par cu laser, IPL samd.
    Pe de alta parte, insa, orice ritual de infrumusetare imi place. Chiar si pensatul, zau! Si firele de par din sprancene imi cresc sub piele si ies mai greu si pe rand. Barbatu-meu nu intelege nici in ziua de azi de ce eu ma pensenz tot la doua zile. I-am explicat ca nu imi ies toate firele odata, dar nu pricepe si pace! Mie oricum mi se pare relaxant sa ma pensez :))
    Ador sa imi exfoliez pielea, sa imi fac masaj, sa ma dau cu crema, sa stau cu masca si tratamente in par. Cred ca toate artificiile astea la care apelam noi, femeile, ca sa aratam bine, desi necesita munca, fac din ”a fi femeie” o treaba distractiva si interesanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La capitolul epilare cred că suntem de acord cam toate, nu cred că sunt prea multe femei care să-l considere un proces plăcut, relaxant. Iar când mai ai și probleme cu aproape toate metodele posibile, e cu atât mai mult de înțeles că îl consideri un mare chin.
      Mă bucur să văd că în rest vezi totul ca pe o plăcere și pe niște procese relaxante! Asta contează, ca per total să ne facă plăcere să ne aranjăm, chiar dacă ne mai „împiedicăm” și de câte un sacrificiu (cum e epilarea).

      Ștergere
  12. E cu dus si intors..ingrijirea ar trebui sa fie un rasfat, insa cand nu gasim timpul necesar pentru anumite procedee (nu cele basic, alea n-au scuza), atunci devine un mic chin :)
    De exemplu, sa-ti pictezi unghiile este o activitate placuta, insa cand vii intr-o seara acasa tarziu, oja s-a ciobit si clar n-ai timp sa refaci manichiura..nu prea mai e placut. La fel si cu spalatul parului, mai ales cand trebuie sa faci asta odata la una, doua zile. Petrecand in general foarte multe ore plecata de acasa, mi se intampla des sa nu apuc sa imi spal parul, dar pentru asta s-a inventat samponul uscat :))
    Epilatul mi se pare un chin, clar! Si pedichiura. Pentru ca necesita timp si pentru ca nu se poate fara.
    In rest, toate sunt rasfat. Deseori sunt intrebata cum pot sa ma machiez in fiecare zi, de unde am timp si rabdare. Incerc sa le explic ca pentru mine asta e un moment frumos, un fel de joaca cu culori :) In aceasi timp incerc sa nu fac machiajul o necesitate, in caz ca intr-o zi n-am timp sau chef, asta e, nu moare nimeni daca ma vede fara :))
    Nu particip la concurs, dar mi-a placut ideea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este într-adevăr o destul de mare problemă lipsa timpului, însă sunt multe femei care consideră chin și atunci când ar avea timp să se bucure de aceste procese de înfrumusețare, ca făcutul unghiilor sau aplicarea unor măști, creme etc.
      Mai am și eu momente în care nu sunt prea fericită că trebuie să-mi spăl zilnic părul, dar, așa cum ziceam și mai sus.. am învățat să privesc asta ca pe un răsfăț în majoritatea cazurilor, iar produsele folosite contribuie și ele destul de mult la asta.
      Cu epilatul suntem aproape toate de acord, el deja nu se mai pune la socoteală! :))
      Cred că partea cu machiajul e unul dintre cele mai mari plăceri și am doar regrete când nu mă pot bucura mai mult de procesul ăsta, din lipsa timpului despre care vorbeam mai sus. Dar puțin timp tot îmi rezerv în majoritatea dimineților pentru a mă bucura de joaca cu nuanțele, pentru că-mi place, nu pentru a nu speria pe cineva. :)) Iar la tine chiar nu e nici pe departe cazul să sperii pe cineva când ieși machiată, stai liniștită! :))
      Mă bucur mult că ți-a plăcut!

      Ștergere
  13. Pentru mine ingrijirea nu a fost niciodata un chin, cu mici exceptii, epilatul pentru care n-am rabdare, pensatul care ma plictiseste si manichiura si pedichiura, care nu ma pasioneaza deloc. In rest, tot ce tine de produse cosmetice sunt pura placere pentru mine. Consider ca am fost la SPA atunci cand am o ora in care pot sa ma rasfat cu masti, creme si alte produse de ingrijire si niciodata nu ies din casa fara sa ma dau cu rimel, CC Cream si gloss.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că în mare parte vezi totul ca pe un răsfăț!

      Ștergere
  14. Eu cred ca perceptia asupra industriei cosmtice, daca e chin sau rasfat, difera de la o persoana la alta din mai multe motive: educatie, stare materiala, deschidere spre nou, dorinta de a incerca, testa cat mai multe.
    Spre exemplu, o femeie simpla, poate din zona rurala, care nu are in cap decat munca campului si sa aiba grija de familie si casa, nu va avea educatia de a folosi o crema cu spf, si atunci se trezeste cu un ten ridat relativ devreme. Asta e un exemplu usor izolat, pentru ca acum si femeile de la tara s-au emancipat, mai au fete tinere la oras care le mai explica si ajuta, din fericire!

    Pentru mine e un rasfat sa am grija de mine: exfoliere, masaje, masti, etc. Partea cu epilarea imi cam displace uneori, pentru ca ma doare, dar cand vad cum mi se rareste parul trec peste :D (folossesc doar ceara si epilator).

    Sau, rareori, e un chin, atunci cand vad un produs tare fain, dar nu mi-l pot cumpara din motive financiare.

    Concluzia? Totul depinde de cum privesti/abordezi problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte mare dreptate legat de educație și starea materială, în mod special. Iar la noi educația asta se face cam greșit, de cele mai multe ori, atunci când există. Adică se merge prea mult pe „fiindcă trebuie” și prea puțin pe ideea că ar trebui să facem totul pentru noi, nu pentru societate. Asta așa, la modul general, sigur că există și excepții.
      Mă bucur că vezi ca pe un răsfăț să ai grijă de tine, iar epilatul trebuia scos din start din ecuație. :)) Exact la concluzia ta am ajuns și eu și asta încerc să transmit.

      Ștergere
  15. Greu cu frumusetea spun si eu :))!!

    Duminica e ziua de rasfat la mine, zi la care participa si sotul uneori cand este vorba de masca de fata, suntem doi la etapa asta. Cu epilatul, acum vara, pot sa spun ca folosesc epilatorul la 2 zile, uite asta nu imi place, as vrea pace de la epilat macar o saptamana incheiata! Pensatul imi place, eu singurica cu un suc rece pe balcon, cu oglinda mea cea mare, dap, asta imi place.
    In schimb, dimineata trag de mine sa ma machiez, adevarul este ca nu am zi fara sa fiu rimelata, sprancenata, rujata :) de unghii nu zic nimic, azi am chef de ele, le fac; daca nu, un minim de o baza si un ulei ptr cuticule mereu am timp.

    Deci, una peste alta, duminica e ziua mea de rasfat, un rasfat mai lung decat in restul saptamanii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine și frumos că ai o zi a ta de răsfăț, fiecare femei ar trebui s-o aibă! Măcar o zi pe săptămână sau o bucățică din ea, dacă mai mult nu se poate. Dar pentru asta ar trebui mai întâi să privească acele procese ca pe un răsfăț, nu ca pe un chin.
      Depinde și cât de mult te pasionează zona de makeup, pentru mine spre exemplu e un proces foarte plăcut și relaxant, aș putea să fac asta ore în continuu fără să mă plictisesc.

      Să rămână mereu așa, îți doresc!

      Ștergere
  16. eu am doua mari chinuri: pedichiura - pentru ca nu ma pricep deloc si nu reusesc niciodata sa-mi fac unghiile sa arate cum trebuie, si epilatul, fiindca parul creste foarte repede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cam înțeleg cu amândouă, astea sunt din categoria excepțiilor, nu le punem la socoteală. :))

      Ștergere
  17. Nici nu ai idee cat de mult imi doream sa incerc spray-ul de corp de la Yves Rocher si apa de toaleta de la B.U.
    Multumesc frumos pentru ocazie, Ella!
    S-a nimerit perfect premiul, pentru ca la sfarsitul saptamanii este ziua mea! ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult să aflu că-ți doreai în mod special unele dintre produsele oferite și mă bucur și mai mult că s-a nimerit așa, aproape de ziua ta!

      Ștergere