Ritual înainte de vacanță

Bănuiesc că toate avem un ritual de înfrumusețare înainte de vacanțele ceva mai lungi și cred că sunt foarte asemănătoare unele cu altele: epilat, pensat, manichiură, pedichiură... vă sună cunoscut, nu? Că alegem să le facem acasă sau că mergem la salon, cam ăsta e „tacâmul” înainte de plecare. Eu de data asta o să fac totul acasă, chiar dacă mi-ar fi prins bine măcar o pedichiură la salon (din când în când mai apelez la varianta asta, nu mă descurc atât de bine ca la manichiură, îmi e mai greu să le dau o formă frumoasă), însă din lipsa timpului o să mă descurc singurică.

Ritualul de care o să mă ocup weekend-ul ăsta e deja pregătit, așa că haideți să vă arăt ce o să folosesc, mai exact, de data asta...


O să încep din seara asta cu exfolierea pielii de pe corp, pentru care am ales scrub-ul cu căpșuni de la Avon, a cărui aromă mă face să cred că vara încă n-a trecut, chiar dacă temperaturile de afară spun altceva. 

Mâine o să mă ocup de singurul proces mai puțin plăcut: epilarea (nu pentru că mi s-ar părea dureros, doar pentru că e plictisitor pentru mine). În scopul ăsta încă folosesc dese ori kit-ul pentru epilare cu ceară caldă, despre care vă vorbeam aici acum mai bine de un an. Încă e funcțional și mă înțeleg excelent cu el, iar partea bună e că rezerve și benzi găsesc la tot pasul și nu sunt deloc scumpe. Spre exemplu pachetul de benzi pe care-l am acum e luat de la Melkior, a costat vreo 7 lei parcă. 

La final o să folosesc crema babylove, despre care v-am mai spus că e foarte bună după epilare, pe mine mă ajută mult!


Chiar dacă picioarele mele arată foarte ok, fiindcă vara asta chiar am avut grijă de ele ca niciodată (am aplicat cremă aproape în fiecare seară), ca să mă asigur că sunt totuși fine ca de bebeluș o să le „șlefuiesc” puțin cu pila electrică Scholl și la final o să le hidratez tot cu o cremă de la ei - despre acestea v-am vorbit mai multe aici și îmi mențin părerile bune din acel articol!


Atât pentru manichiură, cât și pentru pedichiură, ritualul va fi similar, la fel și produsele folosite - inclusiv ojele de data asta, parcă în ultima vreme a început să-mi placă mai mult să-mi asortez manichiura cu pedichiura. Despre produsele de îngrijire pe care o să le folosesc am mai vorbit aici, iar ca oje am ales să combin o ojă holografică, mai precis Milani #512 Cyberspace (swach aici) și o ojă texturată superbă - Avon Magic Effect Pearl (swach aici). Încă mă mai gândesc dacă o să-mi fac și vreun model sau nu, cele două oje sunt deja de efect, dar poate o să mai aplic totuși ceva.

N-am uitat nici de pensat, dar despre asta nu-i nimic ce aș putea să vă spun. Cam asta ar fi tot ritualul meu!

Voi cum vă pregătiți pentru vacanțe? Aveți și voi un astfel de ritual? Mergeți la salon sau faceți totul/parțial acasă?

18 comentarii

  1. Ce ritual frumos :D
    Deci neaparat trebuie sa imi cumpar si eu scrub-ul cu capsuni ca prea l-ai laudat! :)
    Cand vine vorba de epilare, eu folosesc bigul (imi suna tare ciudat denumirea asta:D). Stiu ca nu e cea mai eficienta metoda, dar sigur este una mai putin dureroasa. Eu am folosit epilatorul acum vreo cateva luni si sunt sigura ca a fost prima, dar si ultima data cand se mai atinge de pielea mea :))
    Vacanta placuta iti urez! Chiar sunt curioasa in ce loc frumos ti-o vei petrece :D
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită încercat... e ieftin, bun și delicios! :D
      Aparat de ras cred că e mai corect spus și parcă sună și mai bine. :)) Într-adevăr, e o metodă mai rapidă și nedureroasă, dar și rezultatele sunt de o durată mult mai scurtă. Cu ceară nu doare atât de rău ca la epilator, am și din ăla dar nu l-am mai folosit de mult, e mai dureros și durează prea mult. Cu ceara caldă nici nu mai simți mare durere cu timpul.
      Mulțumesc frumos! Grecia, insula Corfu este destinația! :D
      Pupici

      Ștergere
  2. Scrun-ul de ciocolata miroase si mai bine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neapărat, fiecare cu propriile gusturi, iar fiecare are farmecul lui. :) A fost o perioadă când mi-a plăcut și mie mai mult cel cu ciocolată, dar acum mai mult îl prefer pe ăsta cu căpșuni.

      Ștergere
  3. Si eu am cam acelasi ritual.
    Nu merg la salon, prefer sa ma ocup singurica de toate "chichitele". ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. La fel si eu ma pregatesc acasa inainte de vacanta, nu prea am curaj sa merg la pedichiura-manichiura din cauza unei experiente mai nasoale din trecut. Folosesc aparatul de ras Gillete si braun silk-epil, uneori benzi de ceara care se incalzesc in palme. Saptamana asta am luat crema babylove cu zinc, imi place mult, la tine am vazut-o pe blog si am zis sa o incerc, o folosesc dupa epilare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău pentru experiența neplăcută pe care ai avut-o. :( Din fericire eu am avut doar experiențe ok până acum.
      Ce mă bucur să aflu că ai achiziționat crema la recomandarea mea și că-ți place!

      Ștergere
  5. si eu le bifez pe toate inainte de-a pleca :)).

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai e putin si pleci in vacantaaaaaa, si eu am un ritual nebunesc. Ma pregatesc cu o saptamana inainte si tot uit sa fac cate ceva :)) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, AMR aprox. 20 ore. :))) Iar eu încă nu sunt gata cu... mai nimic. :))
      Te înțeleg perfect! De trei zile muncesc la bagaje și încă nu-s gata, ca să nu mai zic că nici cu toate ritualurile astea nu sunt gata! :))
      Te pup!

      Ștergere
  7. O sa ma pregatesc si eu de vacanta tot acasa. Eu imi exfoliez pielea cu o manusa marocana, folosesc ulei de corp de la Yves Rocher si ma epilez cu lama pentru ca nu am rabdare sa stau. Cat despre manichiura si pedichiura, folosesc oje in culori naturale sau cu sclipici iar de pensat ma pensez la nevoie, pentru ca am descoperit ca sprancenele mele nu mai cresc, nu stiu de ce, asa ca am mai putina bataie de cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mânușa sună tentant! :)
      Ești o norocoasă, la mine cresc groaznic de repede sprâncenele, trebuie să-mi iau și la mine pensetă, sigur o să mai am nevoie de retușuri.

      Ștergere
  8. Suna foarte bine, cam asa arata si ritualul meu. Sa ai o vacanta minunata! Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Total de acord cu tine: pensat, epilat, mani-pedi, vopsirea sprancenelor (in cazul meu)! :)
    Pupici si distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere