TAG: Despre frumusețe cu BeautyBarometer

În urmă cu puțin timp, blogul BeautyBarometer a împlinit 2 ani, iar cu această ocazie Ana Maria, deținătoarea blogului, a organizat un eveniment unde, printre altele, bloggerițele invitate au avut de răspuns la 7 întrebări foarte interesante. Știți deja că-mi plac tag-urile și lepșele, așa că nu puteam să ratez ocazia să răspund acestor întrebări atât de interesante.

1. Ce inseamna pentru voi industria de beauty, cosmeticele? Fiind atat de pregatite si documentate, cum cumparati voi acum un produs cosmetic?

Un tărâm colorat, parfumat și plin de „bunătăți”… cam așa l-aș descrie în câteva cuvinte. Dar cum nimeni și nimic nu e perfect, mai sunt și lucruri care pot fi îmbunătățite. Pe partea de marketing, mi-ar place ca brandurile să renunțe la reclamele exagerate. Știm toate că fetele din reclamele pentru rimeluri au gene false, că nu e acela efectul produsul. Suntem de asemenea conștiente că o cremă antirid nu poate șterge ridurile profunde de pe față. Iar exemplele pot continua.
Produsele cosmetice le achiziționez în primul rând în funcție de tipul de ten și de nevoile mele. În cele mai multe dintre cazuri caut în prealabil păreri despre produsele care mă interesează la colegele bloggerițe, însă unele produse le achiziționez și din simplul motiv că sunt noi apărute pe piață și sunt curioasă să le testez sau din impulsul de moment. Un alt aspect de care încerc să țin cont înainte de a achiziționa un produs este lista cu ingredientele din compoziția acestuia. Recunosc, mai am momente în care uit să verific ingredientele, le verific abia după ce cumpăr și uneori regret. Și în sensul ăsta se mai pot face îmbunătățiri, mi-ar place ca brandurile să fie mai transparente: să fie trecut un procent la fiecare ingredient, în funcție de cantitatea din compoziție. Știm că ingredientele sunt trecute în ordine descrescătoare în listă, în funcție de cantitate, dar ar fi mult mai util să știm cu exactitate cantitatea.

2. Care considerati ca au fost brandurile cu cea mai buna evolutie in ultimii 3 ani pentru piata romaneasca?


Greu de spus. Sunt multe branduri care au evoluat foarte mult în ultimii ani. Majoritatea brandurilor lansează periodic noi produse care au la bază formule care mai de care mai inovatoare sau noi tipuri de produse cu dublă întrebuințare, care vin în ajutorul femeii din zilele noastre – mereu pe fugă (prima astfel de inovație care îmi vine în minte este BB/CC cream-ul). Câteva din brandurile care consider că au avut o foarte bună evoluție în ultimii 3 ani sunt: Elmiplant, Garnier, Max Factor, Farmec, Nivea, Vichy.. dar lista poate continua lejer cu cel puțin încă atâtea branduri.

3. Haideti sa facem niste previziuni pentru 2014 – care credeti ca vor fi cele mai interesante produse cosmetice care vor veni pe piata romaneasca?

Noile vopselele de păr fără amoniac mi-au stârnit un foarte mare interes și am sesizat că nu doar mie. Sunt și eu de părere că vor fi unele din cele mai interesante produse cosmetic de anul acesta. Cu siguranță vor mai fi și alte produse interesante lansate în decursul acestui an, însă la ghicitori chiar nu sunt bună, dar le aștept cu interes.

4. Veti primi fiecare cate o foaie de hartie, va rog sa treceti pe ea cele 10 produse cosmetice pe care le-ati cumpara in acest moment, indiferent de context - financiar sau geografic.

Deși mai sunt și altele pe care mi le doresc în aceeași măsuri, acestea au fost primele care mi-au venit în minte:

Paleta de farduri Naked 3
Ruj Sleek Matte Me – Brink pink
Fond de ten Estee Lauder Double Wear
Max Factor Mascara Excess Volume Extreme Impact
MAC Select Moisturecover corector
Ruj MAC Vegas Volt
O paletă formată din mai multe farduri Inglot
Ruj MUA Shade 15 Juicy
Cremă sebo-reglatoare hidratantă şi matifiantă Effaclar M La Roche-Posay
Tuș MUA City of god

5. Vreau sa atingem centrul discutiei – Ultimate beauty choice – sa luam acel exemplu comic cu evadarea pe o insula pustie si care ar fi cele 7 produse pe care le-ati lua cu voi acolo. 7 este o cifra magica.

O să consider că cele 7 produse trebuie să fie strict de beauty, nu le includ și pe cele de igienă (gel de duș, șampon, etc.) pentru că nu-mi mai rămâne apoi loc de suficiente produse cosmetice. :)) O să mai consider și că pe insulă e soare, căldură și apă numai bună de bălăceală. Așa că primul produs pe care l-aș alege este o loțiune de plajă cu SPF 50 – nu știu să zic exact care, am mai multe pe care vreau să le încerc vara asta. Imediat următoarele sunt: tratament leave-in cu ulei de argan, gel de curățare Pure Garnier, o cremă hidratantă de față cu SPF, rimel Maybelline The Rocket Volum Express în variantă waterproof, demachiant bifazic Balea, balsam de buze Nivea.

6. Sunteti pe fuga catre un eveniment de beauty si trebuie sa va faceti un machiaj in exact 4 minute, nu 5 minute, ci 4. Ce produse folositi si cum faceti machiajul?

Deși nu îmi place să-mi fac machiajul pe fugă, sunt nevoită de multe ori să-mi fac machiajul în 3-4 minute și de cele mai multe ori procedez astfel: aplic CC Cream Elmiplant pentru a putea sări peste crema de față, apoi aplic pudra Creme Puff de la Max Factor și puțin blush în obraji, conturez sprâncenele cu fardul Essence și le fixez cu rimelul transparent Essence, aplic un rimel pe gene iar la final un ruj și gata machiajul.

7. Ganditi-va ca pregatim o scrisoare capsula pentru viitor, pe care o vor citi bloggeritele de beauty care vor exista peste 10 ani, va rog sa notati pe aceasta coala mare de hartie fiecare un sfat, o recomandare, ceva despre un produs sau o marca, orice doriti voi.

Fiți mereu sincere! Respectați-vă întotdeauna cititoarele și colegele de breaslă!


Acestea au fost răspunsurile mele și vă invit și pe voi să vă înscrieți la concurs răspunzând provocării printr-o postare la voi pe blog sau printr-un comentariu la această postare. Întrebările mi s-au părut chiar foarte bune și mi-a făcut plăcere să răspund la ele!


2 comentarii

  1. Am zis ca o sa particip si eu la concursul acesta.:) Imi plac raspunsurile tale, la obiect, concrete.. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți urez succes, în caz că te hotărăști să participi. :* Mulțumesc frumos!

      Ștergere