Despre protecția solară și importanța ei...

Vă mărturisesc cu rușine că până acum câțiva ani nu acordam importanță protecției solare, mă expuneam de foarte multe ori în soarele puternic fără să-mi aplic niciun fel de protecție pe corp sau pe ten. Consideram, în lipsă de cunoștințe, că protecția solară este necesară doar persoanelor cu pielea sensibilă, predispusă la arsuri solare. Nimic mai greșit! Regret acum și mă consider o norocoasă că nu au existat urmări mai grave decât nasul roșiatic și ușoare usturimi ale tenului, atunci când mă expuneam excesiv la soare. De când am conștientizat care sunt riscurile acord mult mai multă atenție acestui aspect și vă îndemn pe fiecare din voi să faceți la fel! Da, îmi place și în prezent să stau tolănită ore în șir în bătaia razelor soarelui, la fel cum îmi place la nebunie pielea bronzată... dar întotdeauna sănătatea are prioritate!
 

Desigur, soarele are și beneficii (încălzire, lumină, fotosinteză, etc), dar totodată există și pericole ale expunerii neprotejate la soare! Protecția solară este foarte importantă pe tot parcursul anului, dar mai ales vara, când radiațiile solare sunt mult mai puternice. Dacă în sezonul rece este suficient un SPF 15-20 pentru ten, în sezonul cald avem nevoie de o protecție mai ridicată, în special pentru ten, dar și pentru corp. Important: trebuie să ne protejăm pielea de fiecare dată înainte să ieșim din casă, nu doar la plajă! Este o mare confuzie pe care multe persoane o fac. Soarele este întreaga zi prezent pe cer și ne poate afecta chiar și atunci când stă bine pitit în spatele unui nor! Lucru valabil pentru toate anotimpurile!

Să vedem care sunt pericolele expunerii la soare fără protecție: arsuri solare, îmbătrânire prematură, cancer,  fotosensibilitate, cataractă, afectarea sistemului imun, pete, insolație. Destul de multe și de grave, așa-i? De ce să mergem pe premisa „mie nu mi se poate întâmpla asta” (mă refer în special la pericolele mai grave, cum ar fi cancerul), lăsând totul în baza norocului, când avem la îndemână soluții de protecție? Eucerin ne vine în ajutor cu noua gamă Sun Protection:


În imaginea de mai sus avem, de la stânga la dreapta:

Gel-cremă împotriva alergiilor solare cu SPF 25 (disponibil și în variantă cu SPF 50) - oferă protecție solară medie, este rezistent la apă, nu are miros, nu conține conservanți și emulsifianți. Este recomandat pentru pielea sensibilă și predispusă la alergii solare.
Spray transparent cu protecție ridicată, SPF 50 (disponibil și în variantă cu SPF 30) - ne oferă protecție maximă și o formulă lejeră. Este potrivit oricărui tip de piele și este indicat inclusiv pielii acoperite cu păr și cea predispusă la acnee. Extractul de rădăcină de lemn dulce garantează protecția împotriva razelor UV, pielea fiind perfect protejată chiar și în straturile profunde ale epidermei.
Gel-cremă, pentru îngrijirea de după plajă - este potrivit pentru pielea sensibilă și predispusă la alergii solare. Are o textură lejeră și calmează, răcorește și regenerează pielea afectată de soare.

Kit-ul de mai sus mi se pare perfect pentru vacanțele pe litoral, dar nu numai, produsele fiind potrivite inclusiv pentru utilizarea lor în zilele obișnuite. Adela Sirghie, împreună cu cei de la Eucerin, invită blogerițele din România să ia parte la un concurs foarte frumos pentru a promova importanța protecției solare și a noii game Sun Protecțion. Cele trei blogerițe câștigătoare vor primi kit-ul format din cele trei produse de mai sus + alte trei pachete cu câte un kit fiecare pentru organizarea unui concurs dedicat cititoarelor. Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă la care vă încurajez să luați parte, mai aveți timp până pe data de 23 iunie.

Pe lângă produsele mai sus menționate, Eucerin ne mai vine în ajutor și cu crema de față bronzantă cu SPF 50+ :


Crema este dedicată tenurilor normale sau mixte și ne oferă, pe lângă protecția solară ridicată și un efect de ten bronzat. Eu iubesc genul acesta de produs, drept dovadă faptul că dețin unul similar! În plus, acest produs este recomandat și după tratament peeling sau cu laser, ajutând în prevenirea apariție petelor pigmentate.

Eucerin s-a gândit și la cei mici și au lansat, ca parte din această nouă gamă, trei produse pentru copii - loțiune și spray, ambele cu SPF 50+ și loțiune cu micropigment SPF 25 :


Pielea micuților fiind mult mai sensibilă decât a noastră trebuie să le asigurăm o protecție cât mai bună, lucru la care cu siguranță s-au gândit și cei de la Eucerin atunci când au creat cele două produse în variantă cu SPF maxim. Cel de-al treilea produs cu SPF 25 este mai potrivit pentru expunerea indirectă la soare, pentru plajă le recomand pe cele cu SPF 50+ !
Cele trei produse nu conțin parabeni, coloranți, parfum și s-a dovedit clinic toleranța acestora la copiii de peste 1 an. Produsele sunt eficiente inclusiv la copii cu dermatită atopică!


Pe lângă protecția pielii, nu uitați să evitați să stați la plajă în jurul orei prânzului, să faceți plajă cu măsură, să purtați ochelari de soare și eventual... pălării! Chiar dacă ați aplicat în prealabil o cremă cu protecție solară, să nu uităm că există și riscul de a face insolație dacă stăm prea mult în soarele puternic!


Sper că ați avut răbdare să citiți până la capăt și vă invit să îmi spuneți opiniile voastre despre acest subiect și despre noua gamă Eucerin!
Folosiți creme cu protecție solară? Vă tentează noua gamă Eucerin? Ce produse folosiți în prezent?



2 comentarii

  1. Tare mult imi fac cu ochiul produsele de la Eucerin si nu numai din aceasta gama, cele antirid, etc.. O singura data am folosit o crema Eucerin si asta acum cativa ani buni, mi-a adus o matusa.. De atunci nu am mai avut ocazia.
    Iti doresc succes la concurs din toata inima, articolul este destul de documentat si ne ajuta in mare masura. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au foarte multe produse tentante, și pe mine mă atrag câteva! :D Nici eu n-am mai încercat de destul de mult timp produse de la ei, deși îmi amintesc că am avut în trecut numai experiențe bune cu produsele lor.
      Îți mulțumesc din suflet, draga mea! :*

      Ștergere