Review: Apidermin Lejer - lapte demachiant și loțiune tonică

În urmă cu mai bine de două săptămâni am primit spre testare patru produse Apidermin Lejer din partea celor de la Complex Apicol, iar de atunci le-am testat intens pe fiecare pentru a-mi forma cât mai rapid o părere despre ele. Este important de menționat că această gamă e dedicată tenurilor normale, grase sau mixte. Azi o să vă spun opinia mea despre două dintre ele, respectiv laptele demachiant și loțiunea tonică, urmând să revin cu un alt articol în care să vă vorbesc despre celelalte două produse pe care încă le mai analizez o perioadă. Acestea sunt vedetele postării:


O să vă vorbesc mai întâi despre câteva aspecte la comun, fiind valabile pentru amândouă produsele, apoi o să le iau pe rând să vă mai spun câteva cuvinte la fiecare.

Atât laptele demachiant cât și loțiunea tonică au o cantitate de 150 ml, un preț de 11,16 lei și le găsiți pe site aici (laptele demachiant), respectiv aici (loțiunea tonică) - posibil să fi apărut și în magazinele fizice, dar nu bag mâna în foc.

Ingredientele pentru laptele demachiant: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Glyceryl Stearate, Cocoa Butter, Stearic Acid, Royal Jelly, Retinyl Palmitate, Decylene glycol, DL-Alpha Tocopheryl Acetate, Phenoxyetanol, Sodium Lauroyl Glutamate, Dipropylene Glycol, Parfum, Tetra Sodium EDTA.

Ingredientele pentru loțiunea tonică: Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Camellia sinensis leaf extract, Coco-Caprylate/Caprate, Royal Jelly, Phenoxyetanol, Dipropylene Glycol, Caprylyl glycol, Decylene glycol, Parfum, Tetra Sodium EDTA.

Deși sunt puțin diferite ingredientele, am de spus aceleași lucruri despre acestea: sunt foarte bune! Nu conțin parabeni, parafine, coloranți, alcool, etc. Atenție să nu existe confuzii, varianta de cetearyl alcohol este un ingredient bun (detalii aici). Singurul ingredient mai puțin bun este parfumul, dar asta îi pot trece cu vederea ținând cont că este la capătul listei. Prin urmare, la acest capitol au o bilă albă de la mine.

Ambalajul acestora mi-a plăcut din prima clipă - simplu, compact, confecționat dintr-un plastic dur. Faptul că recipientul este atât de subțirel îl face foarte practic pentru călătorii, fiind extrem de ușor de strecurat în bagaj. Mi-ar place să întâlnesc mai des astfel de ambalaje la produsele care au recipient tip sticlă. Sistemul de închidere-deschidere printr-o singură apăsare a capacului mi-a plăcut de asemenea, iar orificiul prin care se dozează produsul are o dimensiune potrivită, numai bună.

Mirosul celor două este de asemenea același - discret, fresh, plăcut. E drept că m-aș fi lipsit cu plăcere de parfumul din compoziție, dar dacă tot există... mă bucur că e plăcut și că e într-o cantitate mică.

De acum vă povestesc separat cum mi s-au părut, cum s-au comportat pe tenul meu.

Lapte demachiant Apidermin Lejer


Consistența produsul este lichidă și se simte foarte plăcut pe ten, este ușor răcoritor. Foarte mult îmi place senzația din timpul utilizării lui. Nu lasă peliculă pe ten după demachiere.

Este foarte eficient și foarte spornic! Este necesară o cantitate mică de produs pentru demachierea tenului, iar machiajul îl înlătură foarte bine, fără a fi necesar să apăs sau să trag de piele. Cam trei dischete îmi sunt suficiente pentru a îndepărta un machiaj complet al tenului.

Deși eu de regulă folosesc doar pentru ten laptele demachiant, l-am testat și pentru machiajul ochilor ca să văd cum se comportă și mi-a plăcut, demachiază destul de bine și în acest caz (nu ca un bifazic, dar ce lapte demachiant o face?). De asemenea, nu mi-a provocat usturimi sau alte neplăceri pe zona din jurul ochilor (și știți că eu am probleme de acest gen cu multe produse).

Loțiune tonică Apidermin Lejer


Trebuie să încep cu o mică și importantă precizare: eu nu mai folosesc loțiune tonică de când folosesc loțiune/apă micelară, pentru că din punctul meu de vedere au același rol și mi se pare inutil să le folosesc pe amândouă. În plus, cu loțiunile tonice nu prea m-am înțeles niciodată - ba îmi uscau tenul, ba îmi provocau usturimi/iritații, etc. Am zis totuși că trebuie să-i dau și acesteia o șansă, iar opinia mea o puteți citi în următoarele rânduri.

Senzația pe ten este foarte plăcută, răcoritoare, ca la majoritatea produselor similare. Curăță foarte bine și rapid rezidurile rămase de după demachiere și simt că îmi curăță tenul în profunzime. Pe ten nu mi-a provocat neplăceri de niciun fel, nu mi l-a uscat sau iritat, ba chiar oferă și o ușoară hidratare, după cum promite. Singura mică problemă e că lasă tenul ușor lipicios, dar eu oricum folosesc după și gel de curățare, așa că nu mă deranjează acest lucru.

L-am folosit și pentru ochi, iar aici a intervenit problema: mi-a provocat foarte ușoare usturimi pe zona din jurul ochilor. :( După cum spuneam, am mari probleme în această zonă, foarte puține produse îmi sunt tolerate de pielea din jurul ochilor. Probabil am o sensibilitate/alergie la vreun ingredient, altfel nu îmi explic aceste reacții la atât de multe produse, mai ales că acesta e chiar foarte bine formulat (făcând abstracție de parfum - sigur nu el e vinovatul). Desigur, este foarte posibil vouă să nu vă provoace neplăcere de acest gen.


În concluzie, de laptele demachiant sunt foarte încântată, a devenit rapid favoritul meu - seamănă foarte mult cu un alt lapte demachiant favorit de-al meu care a fost scos de pe piață, așa că îl recomand cu încredere! Deși loțiunea tonică nu mi-a priit pentru zona din jurul ochilor, mi s-a părut totuși bună pentru ten.


Le-ați încercat? Cum vi s-au părut? Ce alte produse de la Complex Apicol îmi mai recomandați?



8 comentarii

  1. Nu le-am incercat si eram curioasa care vor fi parerile fetelor inscrise in campania pentru testare! Tu esti prima la care citesc review ! :) I-as da o sansa demachiantului (intr-o perioada in care as dori sa variez putin vesnicul meu Bioten)! Lotiune tonica nici eu nu mai folosesc de cand cu micelarele... M-a uimit faptul ca ai incercat tonicul si in zona ochilor, eu n-am facut asta niciodata!

    Pupicei, Miha Ella!
    Multumesc mult pentru review, draga mea!

    Ilda
    Lavender thoughts

    P.S. Va veni vacanta si voi putea sa fiu si eu mai punctuala aici! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu eram curioasă de mult de produsele celor de la Complex Apicol, nu mai încercasem niciunul până acum, dar le tot dădeam târcoale prin magazine și mă bucur că am avut șansa să le încerc. :D Cu siguranță o să mai încerc și altele în viitor! Eu zic că merită încercat demachiant, mie mi-a plăcut extrem de mult, e posibil să îl recumpăr pe viitor, după ce consum tot ce mai am. :D
      Eu foloseam loțiunile tonice și pe zona din jurul ochilor, pe care puteam, că multe mi-au provocat astfel de reacții.
      Cu mare plăcere, draga mea! Mă bucur dacă a fost de folos! :D
      Hihi, te aștept de fiecare dată cu drag!
      Pupicei :*

      Ștergere
  2. Nu le-am incercat pentru ca nu am avut ocazia.. Eu mai foloseam inainte lotiune tonica dar la fel ca si tine de cand folosesc micelarele am renuntat la alte produse pentru ca nu isi aveau rostul. :) Daca o sa le vad prin magazine probabil ca o sa incerc si eu vreun produs de la ei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită luate în calcul, sunt produse ieftine și bune (inclusiv din punct de vedere al ingredientelor). Eu am văzut câteva produse de-ale lor în DM, de asta zic că e posibil să fi apărut și cele din această gama... sau poate apar pe viitor. Nu știu însă de prețuri, n-am verificat, dar bănuiesc că sunt mai convenabile pe site. :D

      Ștergere
  3. Eu nu am vazut in DM ultima oara cand am fost, ma voi uita cu siguranta saptamana viitoare daca nu aceasta pentru ca la o saptamana sau maxim doua tot dau o raita si-mi iau cate ceva. :) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu le-am observat mult timp, întâmplător le-am văzut acum vreo 2 luni pe rafturile lor. Chiar sunt curioasă dacă le au și la tine în oraș. :D
      Așa făceam și eu într-un timp, dădeam cel puțin o dată pe săptămână câte o raită prin DM, acum îl cam ocolesc că mereu ies cu mult mai multe produse decât aș avea nevoie. :))

      Ștergere
  4. Am testat si eu produsele si sunt foarte bune, chiar daca la inceput cremele mi sau parut destul de oncturoase, producatorii mi-au explicat ca trebuie sa folosesc o cantitate mai mica decat in mod normal si sa rezolvat. Lotiunea tonica mi-a provocat si mie usturimi la inceput dar acum e favorita mea. Cu siguranta o sa cumpar cremele pentru ca le ador iar tenul meu arata ca dupa o vizita la cosmetica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că și ție îți plac! Eu am realizat după prima utilizare că în cazul cremelor trebuie să aplic o cantitate mult mai mică decât în mod normal, lucru care e de fapt un avantaj... că se consumă mai greu. :D

      Ștergere